Dzisiaj jest wt cze 09, 2026 5:57 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

hej, hej!
ale pięęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęęękne zdjęcia dziewczyny....aż mi się gęba śmieje jak je oglądam....
Ja dziś jakoś fatalnie się czuję...ogólnie....
chciałam Was zapytać czy w Gorzycach ten basen ma wodę ozonowaną??Wiem, że na elektroni jest taka woda....
A co ja mam Karolkowi założyć na pupcię do wody??bo chyba nie zwykłe spodenki czy pampersa, a nigdzie nie umiem znaleźć tych specjalnych do wody....Mam już jego dzień urodzin zaplanowany, a na niedzielną imprezę też powoli mamy wszystko....jeszcze do Marko muszę jechać, ale nie mam kiedy....

dopisane:
zobaczcie sobie strone fabrykamiskowcom takiego chce Karolowi zrobić i można kupić taki aparat,że samemu się nagra głos dla dziecka....super!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maddie na pupcię są specjalne kolorowe pampersy do wody i nic więcej nie trzeba zakładać. Jak będę jeździła nad wodę to też w pampersach. W Markusi są.
Jeśli chodzi o te misie, to są przecudne i fajowa pamiątka, ale jeśli chodzi o Twojego Karolka i jego skłonność do alergi, to uważaj na pluszaki. Tych miśków chyba do pralki nie wlożysz żeby je wyprać, bo mogłyby się uszkodzić (głos).

Już się nie mogę doczekać zdjęć z Twojego roczku. Kupiłaś już Karolkowi ubranko? Ja nadal nie wiem w co Kacpra ubrać. Jakoś nic mi w oko nie wpada.

DANITAzdjęcia ze spotkania klasowego wkleiłam do naszej klasy, bo wiesz jacy są ludzie, niektórym mogłoby się nie spodobać, że gdzieś na forum wklejam, a że będą na naszej klasie to już dziewczyny wiedziały. Ja wyglądałam całkiem zwyczajnie. Nie szykowałam się specjalnie, bo chciałam być na luzie. Miałam proste włoski.

Na marginesie: dziewczyny, czy wy od czasu porodu macie problem z nadmierną potliwością np. pod pachami. Pytałam lekarza, to mi powiedział, że to wina hormonów. To kropnie było uciążliwe. Na szczęście kupiłam sobie taki specjalny dezodorant w aptece i po trzecim użyciu już nawet w super upały nic ze mnie nie leci:) w końcu, bo już mi wstyd aż było.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej mamuski,

jak ja lubie taka pogode bo i na nasyzm forum wtedy obradza w fotki :-)))

to tez wkleje fotki z ostatniego weekendu :-))

głowne zdjecie to jak Martynka wyglada jak sama je ...bo zaczyna sie jej etap , ze nie pozwala sie karmic, tylko sama chce i taki efekt jak na zalaczonej focie :-)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WSZYSTKIEGO NAJ , DUŻO ZDRÓWKA, RADOŚCI , MIŁOŚCI I UŚMIECHÓW DLA KACPERKA Z OKAZJI UKOŃCZENIA 11 MIESIĘCY I DLA SARUNII NA 10 MIESIĘCY.

anulka81 super fotki. Fajnie się masz z tym parterem, jeśli chodzi o basenik, bo Bartuś może sobie chlapać mocno i do woli. Pati niestety nie, bawi się, ale o chlapaniu nie ma mowy

maddie fe pieluchy do kąpieli są z huggisa . Ja też takie kupię - wiadomo, że dzieci śliczniej wyglądają w kąpielówkach, ale jakby im uciekła kupka w wodzie to nie byłoby wesoło...haha. Ja też będę je kupować, od razu całą paczkę, bo całe lato przed nami.

iwona 16 widziałam fotki na naszej- klasie. Rewelacyjnie wyglądałaś. Z potliwością Ci nie pomogę, mi wystarcza po kąpieli raz dziennie przejachać kulką pod pachami. Nie mam żadnych problemów z potem .

mona zdjęcia rewelacja - Martynka jest prześliczna. Mi najbardziej podoba się na rowerku i ta fotka na środku z kwiatuszkiem, co jedzonkiem ubrudzona - normalnie cud miód.

:arrow: A ja czekam na pracowników ze spółdzielni, bo ostatnio pod wieczór normalnie nie leci mi wcale woda. Wczoraj Milenka do kąpania, śpiąca a wody brak było. Po godz. 20-tej zaczęła troszkę lecieć, ale tylko gorąca....masakra, kolejne 30 minut musiałam czekać, aż wystygnie.

Pati wczoraj wniebowzięta wróciła z basenu - było super, cieplutko , mało ludzi, więc szalała na całego.

wstaję dzisiaj i oczom nie wierzę, jaką pozycję do spania moje dziecko miało
Obrazek

a tutaj jeszcze z wczoraj z koleżanką Patrycji

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Madie- w Gorzycach jest zwyka woda z chlorem :wink:
Majtusie do kapieli polecam goraco te co danita kupuje i w kauflandzie zawsze były tańsze :wink:

Danita- ale Milenka super spała...teraz to ci będzie wędrować po łóżeczku :lol:

Iwona- ten specyfik z apteki to ten co reklamowali..takie małe cuś... że niby 2 razy w tygodniu wystraczy :?: bo chciałam kupic mężowi..ale cena spora i jakoś nie chciałam ryzykować :oops:

mona śliczne fotki...kurcze uwielbiam umorusane buźki maluszków

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anulka tak właśnie, kupiłam Etiaxil i oczywiście przez allegro, kosztował razem z przesyłką 35 zł (w aptece od 42 zł do 50 zł), smaruję się nim, mój mąż też. Wczoraj mój mąż przyjechał z pracy i był w szoku, bo nawet w ten upal w samochodzie się nie spocił. Ten deo ma tylko 12,5 ml , ale używać go teraz będę raz lub dwa w tyg, także starczy na długo.DZIAŁA:):):)

DANITA super pozycja do spania:) mój maluch ostatnio przez sen wstaje - wyobraź to sobie!!! wstanie na nogi a za chwilę już leży i śpi. Wydziwia teraz okropnie. Milenka śliczna!!! Ile ona waży? Tak pytam, bo fajniutko wygląda, jak mój Kacper:):):)

Dziękujemy za życzenia. O matko!!! Za miesiąc roczek, aż się wierzyć nie chce.

Ja nie wiem czy wiecie, ale w Dzień Dziecka w Focusie masę przecen dla dzieci. W CCC kupilam sandałki z pełną piętką z 30%obniżką, a Bartosz kupił sobie rolki w sportowym, miały kosztować 420 zł,a tu przy kasie obniżka 30%, ale był zadowolony!!!

monaMartynka wygląda jakby ze dwa lata miała. Taka umorusana jest prześliczna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

STO LAT DLA SARUNI I KACPUSIA NA TE KOLEJNE MIESIĄCE!!!

Iwona musze tez sobie kupic , bo mam ten sam problem co Ty od czasu urodzenia Martynki, dzis w aptece pytalam i 45 zl, poszukam na allegro...napisz mi tylko jaki masz do normalnej czy wrazliwej

Danita
ale fajna fota z ta pozycja...fajnie, ze zadrzylas Małej zrobic ją...

Ja dzis bylam u okulisty i kurde popsulam sobie niezle wzrok z 0,25 i 0,5 doszlam do 1 i 1 , kurde musze chodzic w tych okularach...zamowilam sobie nowe...

Jutro zas do gina ide bo cos mi sie dzieje, mam plamienia ...czuje, ze bedzie to nadzerka...zobaczymy co gin mi powie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj jakie biedne to nasze forum :roll: Wszyscy korzystają z pogody i tu takie pustki :wink:

Wlaśnie piszę z moją siostrą z Holandii i wyobraźcie sobie.. kupiła psa przez allegro cocer spaniel 6 tyg i muszę jej go odebrać w Częstochowie a moja siostrzenica po niego przyjedzie :shock: Siorka ma hopla na punkcie tej rady.. jednego już jej kiedyś wiozłam.. :roll:

Wszystkie zdjęcia prześliczne, Mili nieźle wygląda śpiąc w takiej pozycji a Martynka istna księżniczka..

U nas wszystko po staremu.. Miłosza dalej męczy katar.. i to musi być alergia bo jaki katar utrzymuje się ponad miesiąc :?: Próbuje już się podnosić, stawać przy meblach.. Przy okazji wszystko ściąga..
W dzień nie chce już spać.. Max dwa razy dziennie.. i to najwyżej po godzince.. Za to cyca już pije coraz mniej..

Życzę miłego wieczorku ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mona mam do wrażliwej i powiem Ci, że dzisiaj takie upały były, a ja sucha do domku wróciłam, aż byłam w szoku. Na allegro zamawiałam z apteki, mają podobne ceny, ale różne koszty wysyłki, ja płaciłam 5 zł.

Co do gina, ja też mam problemy, chociaż innego typu, zapalnie non stop. Już jestem tym wykończona.

Mój Kacper buszuje, a ja się czuję jakbym biegała jakiś maraton. Jak wieczorem odpoczywam to mnie wszystko boli. On jest niezwyciężony:) Dużo mówi. Jestem w szoku, bo już mu się niekiedy wyrywa coś tam po swojemu z "ść", mówi też bach i brum brum, powtarza po mnie.Idzie po piłkę jak mu każę, daje jak go proszę żeby podał. Dużo rozumie, ale...popisuje się tylko w domu, jak idzie w gości to niemowa. Dzisiaj brał od Tomka buty i mówił tata:). Jak go pytałam gdzie jest, to się wspinał na drzwi i pokazywał papa.

Ostatnio zmieniony wt cze 03, 2008 8:04 pm przez IWONA 16, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sto lat dla Sary i Kacpra !

:arrow: heh - ja też zauważyłam, że od końcówki ciąży do nadal bardziej się pocę. Używam Antidral (z apteki) i pomaga.

mona - a nie wolałabyś szkieł kontaktowych zamiast okularów ? Są wygodniejsze (przynajmniej dla mnie), choć i tak skrycie marzę o operacji laserowej oczu. Koszt to 2 000 na jedno oko, robią w Katowicach, po 10 minut na oko laserem, wzrok do miesiąca unormowany. Ale skąd taką kasiurkę wziąć (?), no i torchę się boję ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Iwona dzieki zamowilam juz sobie :-)

Alexandra
ja sie do szkiel nie nadaje chyba, jak mam cos z okiem robic to cala we lzach zaraz jestem a szkla jakos musze wlozyc

Ewelinard no to chyba serio alergia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Alexandra ja chce sobie zrobić operację oczu, ale jak wrócę do pracy. Tak planowałam już od dłuższego czasu, bo mam bardzo słaby wzrok. Mnie się wydaje, ze cena nie jest aż tak wysoka, a skutki jednak wymierne. Jednak słyszałam, że po jakimś czasie wada wraca, ale mniejsza. Ja szkieł nie potrafię nosić niestety.

Wklej zdjęcia Twojej ślicznotki:)

A my jutro do okulisty, prywatnie, w końcu. Mały ma ciągle załzawione oczka, jak jest wiatr to już w ogóle. Jak pije mleko, to wygląda jakby to jedno oczko miał lekko opuchnięte i czerwone naokoło. Już w Zabrzu mi lekarze mówili, że dzieci, które dostają długo tlen mogą mieć problemy z oczkami...kurcze, a ja dopiero teraz idę do okulisty. Mam nadzieję, że da jakieś kropelki i już. Tylko........ciekawe jak go zbada :roll:

Ewelinarda jeżeli to miałaby być alergia, to idź do lekarza, im wcześniej tym lepiej.

[color=red]APEL DO DZIEWCZYN, KTÓRE BLISKO MIESZKAJĄ. SZUKAM OPIEKUNKI DO DZIECKA 4 LUB 5 DNI W TYG PO 8 H[/color] od 7 do 15(JEST MOŻLIWOŚĆ, ŻE 1 DZIEŃ Z NIM BĘDZIE MOJA TEŚCIOWA). Jak biorę urop, albo chorobowe i zostaje z dzieckiem w domku, kasę płacę. W czasie tych 8 h Kacper śpi ok. raz dziennie ze 2-3 h, także jest trochę czasu dla siebie. Praca od września, a w sierpniu parę godzin (płatne)w celu zapoznania:) Nie oferuję jakiejś olbrzymiej kasy, ale też nie stawiam specjalnych wymagań.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

WSZYSTKIEGO NAJ DLA SOLENIZANTÓW :D

nadrabiam zaległości :D
Iwona ja byłam ostatnio z Kubą na kontroli u okulisty i szczeże ci powiem mie mogłam go utrzymać przy zakrapianiu oczu i przy badaniu Kuba się wyrywał szarpał a ja go musiałam na sile trzymać to był koszmar mam tylko nadzieje że na następnej kontroli za pół ruku Kuba będzie już inny

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc. Mam do Was pytanko. Czy jak karmilyscie piersia dawalyscie dzieciom smoczek??? Moja mala nie chce lezec w wozku I ciagle placze bo chce byc tylko przy piersi nawet kolysanie nie pomaga wiec pomyslalam o smoczku ale boje sie go dawac bo ponoc dziecko pozniej zle ssie piers I nie wiem co zrobic. A przeciez z dzieckim wychodzic na spacery trzeba.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sylwia26564 Ja karmię piersią i podaję smoczek.. W moim przypadku nic się nie zmieniło..

ALEXANDRA jeżeli chodzi o operację laserową to miał ją mój mąż. Właśnie w Katowicach (dr Obiduński go skierował - przyjmuje u nas w przychodni) ale z NFZ i już kilka lat temu. Ale powiem Ci, że jedno oko ma w gorszym stanie niż przed operacją.. nie mówiąc o tym, że pomylili karty pacjentów i zamiast - chcieli mu zrobić + (wtedy całkiem straciłby wzrok :shock: ) Ale to dlatego że tam była masa pacjentów na jeden dzień.. Kolejki zawsze straszne, ale nie wiem jak jest prywatnie.

MONA wiem, że powinnam - tylko szukam dobrego alergologa bo jak byłam u pediatry to mi powiedziała, że alergia u takich maluchów nie objawia się przez katar :shock: Ale wyleczyć mu go nie umie :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przysłała mi kobitka próbki zaproszeń na roczek. Jestem w szoku, że mi to zdjęcie z lustrem (wklejałam ostatnio) tak fajnie obrobiła. Jak któraś z Was będzie chciała poślę na maila, bo nie umiem tego wkleić. Zaproszenie będzie 3D, czyli z obrazkami naklejanymi z pianki. Kosztowało 2,50 (nie dolicza kosztów projektu). Jak oglądałam na allegro to były wklejone zwykłe zdjęcia, ja ją poprosiłam o obrobienie i mi to zrobiła. Super, ale nie wiem na które mam się zdecydować.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwona jak byś mogła to mi prześlij puszek2@poczta.onet.pl

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwona 16 wstaje na śpiąco - to musi być rewelacyjny widok - haha.
Milenka nie mam pojęcia, ile waży - półtora miesiąca temu 7300g. Musiałabym sprawdzić na wadze w domu, ale według mnie nie jest ani gruba ani za chuda, taka w sam raz- jak porównuję z dziećmi o podobnym wieku na spacerkach to zawsze jest od nich mniejsza :wink:
Ależ bym poszalała na tych zakupach w Dzień Dziecka - tyle promocji, ale my jeszcze bez autka.
Napisz koniecznie, co okulistka powiedziała na te łzawienie Kacperka.
Jak chcesz rady w sprawie zaproszeń to również poproszę na maila danita@poczta.fm

mona koleżanki z klatki obok syn, niespełna 2 latka nosi już szkła kontaktowe - ostatnio się jej spytałam, czy z oczkami dobrze, bo widzę, że bez okalurków a ona mi mówi , że ma soczewki - narazie na jednym oczku, ale fajnie zaakceptował i na drugie też będzie miał. Jedyny minus to musi go pilnować, żeby nie tarł oczka.

sylwia26564 moja Milenka od samego początku ma smoczek ( z aventu) i karmienie piersią przebiegało bez problemów ( a przez pół roku była tylko i wyłącznie na cycu). Za to starsza córka Pati, to nigdy smoczka nie chciała - dławiła się, że masakra i nie potrafiła go ssać.

Agata Mróz - słynna siatkarka zmarła na białaczkę po przeszczepie szpiku - w moim wieku była. Przed oczami mam program Dzień Dobry TVN sprzed miesiąca podajże, jak byli z mężem i cieszyli się z narodzin córeczki. Mówili o tym, że Agatę czeka jeszcze przeszczep......[*][*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

DANITA o Boże!!! Ona niedawno urodziła dziewczynkę. Ostatnio widziałam jak juz była po przeszczepie szpiku. Straszna tragedia. Mężuś będzie teraz sam się musiał małą zaopiekować. Dobrze, że się na to dziecko zdecydowali. Przynajmniej coś mu po niej zostanie.

Milenka idealnie wygląda, taka do schrupania. Ja uwielbiam takie dzieciaczki. Ja dzisiaj spotkałam taką znajomą z synusiem z lutego. Kacper jak wyszedł z kliniki i potem też, to wyglądał jak chudzinka przy tym małym, a dzisiaj...większy i grubszy. Aż się nadziwić nie mogły babeczki. Co ja zrobię, że on tak je :roll: :roll: :roll: chociaż moim zdaniem jest w sam raz, bo wysoki z niego chłop:) Dzisiaj go ważyłam 11.300.

Dziewczyny, wysłałam Wam na pocztę!!! Może mi poradzicie, który wybrać. Mój Barosz chce to drugie zdjęcie, bo tak jakieś samoloty latają i jest dziecinne. Mnie się podoba też to żółte i to ostatnie. Chyba wszystkie wywołam jak się uda.
Ten pociąg, który tam widać będzie z pianki, są tam jeszcze chmurki i tory. Były też z misiami i klockami.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

iwona 16 dokładnie - córeczka Agatki Liliana skończyła wczoraj 2 miesiące

Mi się najbardziej podoba te zaproszenie, bo zdjęcie Kacperka się fajnie odróżnia ( nie zlewa z tłem)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 446, 447, 448, 449, 450, 451, 452 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]