Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:48 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

He he ja też w czerwcu wyszłam za mąż i przeprowadziłam się do męża - do Rybnika :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc haniu.serdecznie witamy na naszym forum.Ciesze sie ze te tu zagladasz w koncu pochodziesz z ziemi rybnicko-wodzislawskiej.Ja mieszkam 6km od rybnika i za niedlugo tez sie bede wyprowadzac bo za duzo ludzi w domu bysmy z malym i przyszlym mezulkiem mogli u mnie zamieszkac.Pewno to nie bedzie rybnik ani okolice tylko gdzies dalej ale sie zobaczy.

Maary masz racje lepiej dac imie ktore nie wystepuje za czesto,ola mi tez sie podoba,ale jest juz w rodzinie.A Kacperka ani Nikoli niema .
Napweno znajdziecie odpowiednie imie i moze dopiero jak sie urodzi powiecie o to maly lub mala..... i napewno bedzie wyjatkowe tak jak bobas i jego rodzice.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny a myslicie o tym by isc do szkoly rodzenia?Bo ja tak i zaczynam sie powoli orientowac bo czas szybko leci a za nie dlugo bym musiala zaczac.

A moze jest jakas mamusia z rybnika ktora juz chodzi i mogla by polecic dobra nio i w miare tania szkole bo z narzeczonym raczej duzo nie zarabiamy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co do echa płodu - to zgadzam się. Takowe badania powinny być refundowane, skoro co miesiąc z pensji potrącają pewne kwoty!
Dla mnie te 120 zł to też spory wydatek (w Rudzie biorą nawet 180 zł.), ale warto się wybrać.Przynajmniej wiadomo, iż dziecko jest zdrowe i jest się spokojniejszym. A gdyby okazało się, iż ma jakąś wadę, wówczas lekarze są na to przygotowani w trakcie porodu - mają potrzebny, dodatkowy sprzęt np. odpowiednie inkubatory itp. :) Czlowiek się czuje pewniej.... nio i mąż zadowolony..... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też zastanawiam się nad "szkołą rodzenia", ale nie kryję - kasa jest mi potrzebna bardziej na inne rzeczy.... wiem, że w Wodzisławiu, przy szpitalu, raz w tygodniu odbywają się zajęcia....godzina trwa jedno takie spotkanie i kosztuje 18zł.... koleżanka sobie chwaliła..... nie wiem, może wybiorę się na 1 lub 2 spotkania, ale dopiero tak w 7 m-cu ciąży (ponoć to najlepszy okres na takie spotkania).

Co do imienia dzieciaczka, nie zastanawiałam się tak bardzo..... w zasadzie czekałam, aż poznam w 100% płeć... teraz kiedy już wiem, to sama niewiem.... mąż od kilku ładnych tygodni, czule się zwraca do brzusia "Tomcio" (Tomek), ale niewiem czy te imie przejdzie. Na pewno będzie to imię tradycyjne.... żadne tam nowoczesne czy z "amerykonizowane" :wink: Takie, które dziecku w przyszłości nie przysporzy przykrości czy głupich żartów.... Zobaczę.... muszę przejrzeć "księgi imion" i coś wymyślić....... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
A ciekawa jestem jaką Wy macie opinie na temat porodówki w Orzepowicach. Można tez poczytać opinie na stronie 'rodzić po ludzku' o wszystkich szpitalach, http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.html - polecam

Opinie nie sa najlepsze. Leżałam dwukrotnie na patologii ciązy i poznałam obyczaje jakie tam panują. prócz tego pracowałam jakis czas w tym szpitalu i tyle wam moge powiedzieć , że źle sie w nim dzieje !!!
Ja zastanawiam sie nad porodem w Wodzisławiu Śląskim - słyszałam dużo pozytywnych opini

Ostatnio zmieniony śr sty 03, 2007 9:19 pm przez K46, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Maary ja mam męża z Dolnego Śląska :) dokładnie z Wałbrzycha :)
A tak wogóle to witam Was wszystkie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki ze nam mowisz o szpitalu w orzepowicach.A ja myslalam ze tam jest dosyc dobrze,ale teraz powaznie sie zastanowie gdzie rodzic.Ale do czerwca jeszcze daleko a mamy z partnerem gdzie indziej zamieszkac wiec sie zobaczy jak to bedzie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nio czesc ci K46 ja opini nie mam bo nigdy nie mialam doczynienia z tym szpitalem.W sumie to ja naleze pod rydultowy ale opinie ktore i ty szpitalu slyszalam tez nie sa najlepsze wiec sie orientuje ktory by byl najlepszy i w ktorym bedzie najlepiej mojemu maluszkowi.
A nie wiesz czy tam w wodzislawiu dziecko sie dostaje do karmienia takze noca czy trzeba czekac do rana?nio i jak z dowiedzinami?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć wam ja jestem z samego Rybnika mam termin na 28.08.2007 i będe rodziła we Wodzisławiu jest tam super opieka i warunki

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny czytam sobie na www.rodzicpoludzku.pl o tych szpitalach iaz wlos sie jezy ze polozne czy ginekolodzy moga byc tak nie czuli na rodzaca kobiete i ja olewac.Przeciez to podstawowa cecha dobrego odzialu by personel byl mily i nam sie dobrze rodzilo i bysmy sie na daremno nie denerwowaly.NIe wiedzialam ze wybor szpitala to taka trudna sprawa.Zycze sobie i wam wszystkim bysmy trafily w jak najlepsze rece poloznych i lekarzy i by nasze maluszki przyszy na swiat zdrowiutkie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
A nie wiesz czy tam w wodzislawiu dziecko sie dostaje do karmienia takze noca czy trzeba czekac do rana?nio i jak z dowiedzinami?

Nie mam pojęcia jak dokładnie wygląda sprawa w Wodzisławiu jeśli chodzi o te sprawy, ale mam zamiar wkrótce tam podjechać i podpytac o wszystko , bo termin na 22-25 luty wiec chce sie dokładnie zorientowac
Jak juz bede cos wiedziec to napiszę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja jeszcze mam czas bo termin mam dopiero na czerwiec.Bylabym ci wdzieczna gdybys po porodzie jak znajdziesz chwilke czasu napisala nam gdzie rodzilas i wystawila opinie na temat tego szpitala.Ja zmykam dalej wkuwac na sesje.
Dobranoc kolorowych snow o maluszku ci zycze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

K46 pisze:
Maary ja mam męża z Dolnego Śląska :) dokładnie z Wałbrzycha :)
A tak wogóle to witam Was wszystkie :)

K46 witam serdecznie! Moi rodzice mieszkają w Wałbrzychu i tam się wychowałam :) Świat jest maaaalutki :) Pozdrawiam

A co do szpitali to ja mam mętlik w głowie, też kupiłam wyborczą z dodatkiem rodzić po ludzku i jak dla mnie to żaden szpital nie jest najlepszy w naszych okolicach... Na szczęście do końca lipca mam jeszcze dużo czasu żeby o tym mysleć :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja też mam zamiar rodzić w Wodzisławiu. Większość moich znajomych tam rodziła i była zadowolona.
Co do polożnych to mówiły, że zdecydowana większość jest miła. Ordynator ponoć jest szczery do bólu... jedna z koleżanek dzięki niemu ma teraz dzidziusia (mogłoby udusić się wodami płodowymi - a raczej ich brakiem), natiomiast druga ze szpitala wyszła z płaczem, bo nie chciał jej zrobić cesarki - a rodzić naturalnie nie miała możliwości (jakieś tam komplikacje w budowie kości ogonowej czy jakoś tak). W końcu zrobili jej ta cesarkę.

Wiadomo - nigdy wszyscy nie będą zadowoleni.... :?

Ponoć najgorzej jest rodzić w święta (okrojony i młody skład) oraz różne święta, kiedy lekarze i pielegniarki moga pozwolić sobie na.... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Chodzi mi o święta np. Bożego Narodzenia, a w drugim przypadku Sylwestra, Dzień Kobiet i takie tam...

Aha! Słyszałam, że najlepiej rodzić w tym szpitalu, w którym pracuje lekarz prowadzący naszą ciążę. Wtedy macie pewność lepszej opieki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No tak to prawda, że najgorzej jest rodzić w święta, lekarze i pielęgniarki pozwalają sobie na co nie co i słyszałam o różnych dziwnych przypadkach w takich okolicznościach... Całe szczęście, że w lipcu nie ma żadnych świąt :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja rodzę w maju........... mam jakieś dziwne przeczucie, iż urodze w Dzień Matki........... no, ale wtedy chyba lekarze nie pozwola sobie na "zabawę"........

A, że pielęgnarki pozwalaja sobie na wiele, i to w czasie pracy, to wiem na pewno......... pracuję w takim miejscu, iż wszystko świetnie widzę :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak macie racje mój lekarz prowadzący właśnie pracuje w szpitalu w Wodzisławiu i kieruje swoje pacjętki tylko tam

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka Ty nie karacz, będzie dobrze! Urodzisz ślicznego synusia!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]