Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:05 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

nie wiem jak to z tym zwrotem bo mama i siostra składały 4dni przed nami i dostały już w zeszłym tygodniu a my nic :evil: no kuźwa już czekamy 2,5miesiąca a wklepany pit w kompa był pod koniec marca :?

Nehel fajna zabawa muszę mojej taką huśtawkę urządzić :lol: albo zrobić namioty z koców jak ja to uwielbiałam :lol:

Arga a nie brała nic na osłonkę??

Gugelek po takich imprezach to na pewno się rozsypiesz :lol: siostra urządziła nockę treningową ojj już nie długo i nie pośpisz ;)

dziś nas odwiedziła znajoma z 2dzieci chłopcem i dziewczynką ( 11 i 12 lat) i za głowę się złapałam od wejścia się wyzywali,szturchali,rzucali czym popadnie :? nawet nie zwracali uwagi że ktoś obcy jest a ona mówi że to jeszcze nic w domu tak się piorą że wybili 2 szyby z drzwi chłop wstawił pleksje i też poszła :roll: do szkoły jeden wychodzi 10minut wcześniej nie daj boże się spotkają po drodze to od razu z łapami ona nie pamięta dnia żeby się nie bili albo nie wyzywali,nie wychodzą nigdzie bo się boi że się pozabijają :roll: jak zostawi jedno to zaraz niszczy rzeczy drugiego codziennie modły wznosi żeby dorośli i sie jedno wyprowadziło to będzie spokój :roll: i sobie tak pomyślałam za jakie grzechy dzieci które się nie nienawidzą :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej :) no i ja wieczorową porą sie witam

dzis w przedszkolu zaliczyłam Dzień Matki:)) było super a dzieciaki tak pięknie odtańczyły odśpiewały i recytowały ze wszystko się zachwycało:)) aż jestem dumna z siebie i moich stokrotek:))

Kuba dalej na wojennej scieżce z wszystkim, dzis to nawet nie wiem ile razy słyszałam słowo NIE, zawsze uzyte jak coś nie po jego mysli, oszaleć,
na podwórku przed wejsciem do domu to nałapał kamyków i myk do dzioba, a taki był czysty przed jakis czas, musiałam go pół godziny moczyc żeby brud puścił :twisted: wykapany i najedzony usnął za to w 10 sekund i dał matce odpocząć po 8h nerwów w pracy:)))

Ambra racja w dzień nie marudzi o zębach, ale w nocy słysze jak popłakuje przez sen, ide pogłaskać i przestaje, boooziu jeszcze troche,
Kuba zasmakował w truskawkach z babcinej działki, nie szło go nawet kijem od nich odgonić tak sie oblizywał i tylko:" mniam mniam"

Kacperek zdolniacha:)) rośnie nam kolejny bystry przyjstojniak

Gugelek nie zazdroszcze wydatków:)) u mnie też dzień dziecka ciagnie po kieszeni- mam 3młodszych braci no i swoją pocieche plus M, urodziny siostry 12czerwca i wesele 20, ale wszystkie te wydatki rekompensuje mi myśl że od 22 czerwca do września bycze sie na urlopiku:))))))))))) jeszcze tylko w czerwcu ta paskudna rozmowa na kontraktowego.....

ainko trzymaj sie ciepło, buziaki dla Kubusia:))

rozpisałam sie, chyba wyrabiam normę za koleżanki które coś oststnio korzystają z uroków słoneczka

e-mamy jutro nasze swieto, dla niektórych po raz pierwszy, dla innych kolejny raz ale zawsze wyjatkowe:) Zycze wam i sobie duzo radosci i samospełnienia w roli Mamy:))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ehh a dla niektorych te swito nie ejst swietem tylko smutnym dniem;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Melduję się

Bartek był zasmarkany jeden dzień i mnie zaraził :roll: 3 dni na oczy nie widziałam :roll: taki katar miałam :twisted: masakra jakaś :twisted: Dzisiaj już dużo lepiej :wink:

Dla wszystkich mam

Najpiękniejsze składam Wam życzenia, Z głębi serca płynące, czekając ich spełnienia Niechaj kłopoty znikną, sukcesów przybędzie, Niechaj zdrowie dopisze, a szczęście się przędzie i wszystko co piękne, wymarzone, niech w Waszym życiu będzie spełnione.

AgaKus Uśmiałam się z Kuby wyczynów :lol: Bartek to wczoraj w piaskownicy lizał kamienie i patyki a dziubem ciach do piachu i próbował jeśc :roll: wyobrażie to sobie jak ten wyglądał jak przyszedł do domu :roll:

Gugelek Ooo to ty tyż Ślązara :D na nastypnym spotkaniu sie pogodomy :wink:

ambra Matko :shock: żałuję tych rodziców przecież oni mają niezłe cyrki w domu :roll: ja to bym oszalała :roll:
O zwrocie to już nawet nie pamiętam :roll: dostałam już dwa miesiące temu i rozpłynął się na roczek Bartka :wink:

Nehel Gdzie to się wybierasz na wakacje???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aga dzieki ze o mnie pamietasz.
Czytam was caly czas ale jakos nie mam sil napisac. Na zewnatrz probuje byc silna ale w srodku jest galaretka. Tak bardzo chcialabym aby mi sie przysnil, abym mogla z nim porozmawiac. Strasznie tesknie za nim i strasznie mi go brakuje. Papierkowa robote mamy prawie za soba jesli chodzi o mame.
A teraz o Kubusiu. Minol juz roczek. Jest tak kochanym dzieckiem i naprawde grzecznym jak narazie ;). Zobaczymy co bedzie dalej bo ma temperamencik i umie marudzic. Chyba niedlugo zaczna sie zabki bo to sie wyczuwa i z boku juz widac bodajze 3jeczki. On chyba bedzie mial tak jak ja ze jedynki gorne sie pozniej wyzyna :(., Boje sie troche tego zabkowania. Juz mu smaruje dziaselko. Zobaczymy jak to bedzie. A tak to babel jest fajny i dziekuje Bogu ze go mamy bo nie wiem co by moja mama zrobila bez niego ... .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja również składam wszystkim Mamusiom najlepsze życzenia :)

Netula nie jesteś osamotniona w swoim smutku przy tym święcie, co prawda różne powody ale jak wracałam rano z przychodni i słyszałam te wszystkie ochy i achy na temat Mam to myślałam, że się porycze....niestety moja niedoczekała swojego święta :cry:
Nawet się ciesze, że moja córa jest chora i nie chodzi do szkoły i nie pamięta o tym dniu bo chyba bym już całkowicie się rozkleiła gdyby przyszła do mnie z życzeniami :(

Ambra o jakiej osłonce mówisz ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arga ja bede to samo czula jak bedzie dzien Ojca 23 czerwca... .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Netula i Arga :-{: czas Wam pomoże, jeszcze będziecie cieszyć się z Dnia Matki. Na razie za świeża rana.
Ainko trzymasz się??
U nas powrót gorszych nocek, młody chyba powtórnie zasmakował w nocnym popijaniu herbatki :twisted: i wyje tak że aż łzy lecą i się budzi :twisted: i jak mu tu odmówić?? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu nie mam wyjscia :(. Jakby nie Kuba to nie wiem co bym zrobila.... . Mysle ze moglabym sobie cos nawet zrobic.... . A tak on mnie trzyma przy zyciu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :) z rana w dniu Naszego święta dla wssyzstkich e -mamus obecnych i przyszłych najlepszego :)

Jak obiecałam zjawiam się w wolnej chwili o ile można to tak nazwać. Paulinka dzisiaj przyszła do mnie do łóżka o 2:30 i powiedziała, że chce am am i papa na dół ( na podwórko - myslałam że normalnie z łóżka spadnę z wrażenie, no i niestety nie pomogły prośby groźby ani nic innego żeby poszła spać ani u mnie ani u siebie teraz za to wzieła kota i swoją maskotke i powiedziała, że idzie aaa no i poszła spać do swojego łóżeczka sama co jej kopło to nie wiem ale zmykam też troszke odespać :).) Tak co do dermatologa to w sumie nie pojechałam a było to tak :P w poniedziałek w zeszłym tygodniu na rękach i klatce piersiowej pojawiła mi się dziwna swędząca wysypka i z dnia na dzień było coraz gorzej myślałam, że się rozdrapię!!! W środe już nie wytrzymałam i pojechałam szukać drematologa dostałam się na 14 do Szpitala Wojskowego w Gliwicach gdzie Pan doktor przepisał mi ZYrtek ( nie wiem jak to się pisze - ale wiem że w ciąży nie wolno go brć) więc grzecznie sie pytam czy mogę to zażywać w 6 miesiącu ciąży a on na mnie z ryjem że on ze mna nie sypia i nie wiem, ż jestem w ciąży - no cholera mnie trafiła i sie wydarłam powiedział że mam brać wapno i mu bie zawracać d... bo od ciężarnych jest ginekolog. No więc ja w czwartek z rana do mojego gina a on mnie tak przestraszył, że o mało na zawał nie zeszłam bo dał mi na badania wątroby bo powiedział, że mopże byc to niewydolnośc ciążowa wątroby coi stanowi zagrożenie dla płodu - może byc martwy gdyż powoduje to odklejenie łożyska albo przedwczesny poród i oczywiście do końca ciąży w szpitalu. No wieć jak załamka kompletna ( nie wyobrażam sobie zycia bez Paulinki przez 3 miesiące, a nawet za moim bym tęskniła :P) No więc w piatek przed badaniami wpdałam tylko napisać czy znacie jakiegoś dermatologa bo jak to nie będzie to to trzeba dalej szukać. No ale na szczęście z wątrobą ok i powoli zaczyna schodzić wysypka ręcę i klata juz ok teraz mam na nogach i drapię sie jak głupia ale pocieszam się, że jeszcze tylko została mi d... i będzie być może po wysypce. Dlatego też nie miałam czasu do Was nic napisać bo sama nie wiedziałam, jak się nazywam.

Ola co do wózka to mam coneco flsacha byłam z niego zadowolona ale teraz jest mi onza cięzki i mam mniejsze autko więc kupiłam parasolke a coneco w stanie praktycznie idealnym chce sprzedać na allegro za 150zł z parsolka i folią.
Jak któraś zainteresowana to nie mam problemu :).

Ok teraz życzonką i zmykam spać :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ambra co do namiotów to ja jej już robie :D wsadzam w łóżeczko i nakrywam je kocem tak że ma taki ala domek :D:D
i przez dziurke robię kuku
ojj jak sie śmieje hehe :D:D

Ola co do wakacji to chcemy jechac do Wisły albo Zakopca i do babci mojego :)

Ainko trzymaj sie kochana !
to smutne że na każdego przychodzi pora ... szkoda tylko ze te menele, zboczeńcy i psychopaci mają sie zawsze dobrze !
a jak Twoja mama się czuje ? trzyma sie ?

Tiga łooo jak lekarz, fajne podejście ma do pacjentów nie ma co ;/
ja biore zyrtek na katar sienny bo jestem alergiczką
może spróbuj porady alergologa ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam

u nas dzień matki był leniwy dla mnie :D rano się obudziłam patrze a tu nikogo nie ma :shock: stary wziął wolne zabrał małą do sklepu kupili drożdżówki,zrobili kakao i się obżeraliśmy,później A. ugotował szybki obiad,poszliśmy na działkę i po prostu leżałam wszystko robił tatuś wieczorem dostałam kwiatka,kolacje podano do stołu i obejrzeliśmy film :D mamie kupiliśmy eukaliptusa bardzo jej się podobał bo ma fajne niebieskie liście narazie go zostawi w domu bo to szczepki a na wiosnę wsadzi na działkę :D

Kaja już wszystko powtarza zaczyna normalnie mówić więc nie trzeba się domyślać o co chodzi po pierwszej sylabie :lol: najbardziej mi się podoba jej "da ma sej" - daj mi ser :lol: jedno do czego nie mogę dojść to jej dziękuje - gaa tak sobie ubzdurała i koniec

Tiga ja też miałam te krosty na rękach i dekolcie :? pomogło zwykłe wapno w syropie nie wiem nawet z czego to miałam :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny a moze cos wiecie o poradni immunologicznej w Zabrzu na 3maja???jakies opinie..Mam termin na 7 lipca i juz sie boje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dżem dobry :)
nie mam w sumie co pisac ;) to sie pochwale brzucholkiem.. bo nie wiadomo ile mi jeszcze zostalo czasu w dwupaku ;)Obrazek

Aga powodzenia na rozmowie ;) bedzie dobrze.. teraz to w sumie tylko formalnosc.. gorzej bedzie potem jak w komisji jest ktos z kuratorium ;) a teraz sami swoi.. poradzisz sobie :)

Ambra jak Ci sie teraz Kaja rozgada to bedziesz miec wesolo :) moj siostrzeniec to juz od kilku miesiecy nadaje.. a teraz to juz prawie calymi zdaniami ;) co prawda niektore wyrazy jeszcze po swojemu ale sporo powtarza i szybko sie uczy :) najlepszy tekst:
- Kacperku powiedz czubek
- ciubek
- a kto jest czubek?
- kapelek to ciubek :D:D

i mielismy ubaw jak go uczyli nazwiska... nie bede tu na forum z nazwiskami wyjezdzac ale na upartego moglby po swojemu nazwac siebie Kapelek Cipa :twisted: ale na szczescie mowi Kapelek Ypa ;) extra jest :) a jutro konczy dwa latka :)

Tiga mam nadzieje ze te paskudztwo zniknie szybko

Agra Ainko Netulko Trzymajcie sie.. ja wiem ze takie dni jak Dzien MAtki czy Dzien Ojca sa smutne jak brakuje mamy czy taty, albo jak by sie samemu chcialo byc mama.. to samo przechodzilam rok temu.. tak bardzo chcialam byc mama i nic :( ale sie w koncu udalo i Wam tez sie uda Agra i Netula :) a na dzien Ojca to tez sie wybieram tylko z kwiatami na cmentarz :(

NEtulko ja niestety nie pomoge.. do zadnego specjalisty nigdy nie chodzilam wiec sie na niczym nei znam co gdzie dobre.. jedynie teraz ginekologa znam ;) a szpitale to tez tylko ten na Janika co byl bo w nim sie urodzilam i jeden w Tarnowie gdzie lezalam po stracie... a tak na szczescie nie mam porownania

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gugelek ale sobie mała urządziła schronienie :lol: już niziutko brzuszek siedzi i widać że dłonie popuchły ale to jeszcze troszkę jak to wszystko zejdzie to zobaczysz po wadze ile wody się nagromadziło :D
z gadką już nie wyrabiam non stop tym dziobem miele jak chce chwilę spokoju to idę tam gdzie ludzi nie zna wtedy milczy jak zaklęta a ja uszy raduje ciszą :lol: ale czekam na takie hasełka "ciubka" :lol: :lol: zdania jeszcze licho jej idą no chyba że takie proste wyrazy wszystko w swoim czasie
siostrzenica A. przyszła ostatnio z placu zabaw no i się pytają jak było a ona nam odpowiada - fajne tylko dwa razy dupłam :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gugelek ale ty slicznie wygladasz!!!
Dziekuje za twoje zainteresowanie.. Ja po odebraniu wynikow na p/c przeciwjadrowe przerazilam sie i wczoraj zalatwialismy z moim rodzinnym lekarzem immunologa...Wybralismy w ciemno bo mam bliziutko do rodziny meza z tamtej rpzychodni (ta sama ulica)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ambra :D moja siostra jak byla mala to sie kiedys wsciekla na mame tupnela noga podparla sie pod boczki i gada : do cholely ja chce sie kąpac!! :D

Netula zdrowka zycze.. bedzie dobrze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Netula zdrówka, trzym się dziewczyno
GUGELEK WYGLĄDASZ ŚLICZNIE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gugulek wygladasz super :). Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :) serdecznie w końcu coś ożyło na tym forum bo ostatnio taka cisza tu była.
Gugelek śliczny brzusio :) ciekawa jestem ile jeszcze będziecie dwa w jednym :).
Ambra to Kajusia nieźle sobie już z językiem radzi :) ta moja Mała to tylko takie proste słowa albo po swojemu to klepie na okrągło :).
Netula zdrówka trzymaj się cieplutko :) zobaczysz będzie ok :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 335, 336, 337, 338, 339, 340, 341 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]