Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:32 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ainka a ja dobrze myślałam od początku ;)

alunka ja Ci ni nie pomogę bo tych badań nie robiłam

Chciałam iść na spacerek, ale tak jakoś zimno .....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jola ciekawe dlaczego :D ;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Rzeczywiście zimno, zimno za oknem. A dzis jeszcze spadł pierwszy śnieg. Pozdrawiam cieplutko wszystkich siedzących w domu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześc dziewczynki :D

zjawiłam sie bo u mnie tv padło tzn.talerz antenowy coś sie chyba przekręcił i nie działa więc zapakowałam małą i u siostry dzisiaj sobie koczuje :lol:

minika pokaż dzidziulka :lol: chce zobaczyć tego zięcia mojego hehe po porodzie to chyba normalne ja też nic nie jadłam ale szybko doszłam do siebie moze dlatego że nie byłam cięta...

anulaa Twój lekarz nie robił przezornośći na USG :?:

no i popisałam :? lece na karmienie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam serdecznie w kolejny paskudny dzień. Eh... byle do wiosny. Dobrze, że mamy inne powody do radości :)

Ambra - mój lekarz twierdzi, że w Zabrzu nie ma odpowiedniego sprzętu, a poza tym nie bardzo mógłby zrobić to badanie, bo wykonuje się je w 11-14 tyg., a ja dopero 8 zaczęłam :) A Ty miałaś robione to usg?

Miłego dzionka życzę wszystkim. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Kobietki !!!

Co tu taka cisza?? Nikt się nie odzywa.

Mój mały troszkę zakatarzony i ma kaszelek. Ale już jest coraz lepiej :)
Tylko ta pogoda mnie przeraża .. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka, a faktycznie malutko nas sie odzywa :?

Muszę się pochwalić, wczoraj kupiłam już łóżeczko, pościel, kołderkę, poduszeczkę, przewijak i rożek :lol:, chyba wszystko wymieniłam...Kasy sporo poszło, ale cieszę się że już coś mam dla Darusi :)

Jolkus zdrówka dla Maksymilianka :)

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja jestem :)

Walczę co jakiś czas ze skurczami, już myślałam ostatnio, że trza będzie na porodówkę jechać, bo skurcze było dosć bolesne i prawie regualrne. I to przez 3 godziny.... ale na szczęście przeszło. Jutro idę na USG na Traugutta bo mój lekarz chce dzidzię pomierzyć.

A tak latam z Maćkiem po lekarzach i robię mu badania. Bo wychudł nam ostatnio. Także mój dzielny zuch miał wczoraj po raz pierwszy w życiu krew z żyły pobieraną.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej

Persefona mnie też to czeka, Kuba ostatnio kompletnie nie ma apetytu i musze mu morfologie zrobić. Nie wie tylko czy wystarczy krew z paluszka czy musi być z żyły??
Twojemu młodszemu Skarbkowi śpieszy się na świat. Dobrze by było gdyby jeszcze troszeczkę poczekał. Ciekawe jaki już duży jest?

Wiola czyli pierwsze zakupy masz już za sobą??

U mnie dzisiaj nie przespana nocka. Maks był jakiś rozdrażniony i nie chciał spać, do tego Kuba obudził się z płaczem, chyba mu sie coś złego przyśniło. Może w dzień się prześpię :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jolkus Gdyby tylko morfologię mu robili - to braliby z palca. Ale Maciek miał jeszcze zleconą glukozę i CRP - więc musieli więcej krwi mieć i by z palca nie straczyło. Dlatego trzeba było z żyły.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zapraszam do kina :)

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=22084

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie,
Ja dla mojej pierwszej córki robiłam zakupy w sklepie "Kaja" w Gliwicach. Polecam gorąco, zawsze mozna liczyc na rabacik. A kupujac wózek, łóżeczko, materac i inne potrzebne rzeczy, dostałam taki rabat, że pościel miałam gratis (czteroczęściowa z Drewexu). Myslę, że tam są najkorzystniejsze ceny. Piszę o tym, bo przy zakupach od podstaw dla maluszka to jest spory wydatek.
Wiola gdzie ty kupujesz?

Pierwsze USG za sobą. Mamy 12 tydzień, a swoja droga jak ten czas szybko mija.Teraz obowiązkowo badania. Na szczęscie wymioty juz przeszły i oby nie wróciły. Troszkę pomagała herbatka z imbirem.

Minika czekamy na fotki dzieciątka.ajęcia nadal się odbywają.

Pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

[quote="alunka"]Dzień doberek !

Anielkaaa - mimo, że chodzę do dr Kowalskiego od nie dawna, jestem bardzo zadowolona i będę go polecać wszystkim kobietkom. Taki jest "ciepły", wyrozumiały i cierpliwy - a ja należę do pacjentek "ciężkich" raczej :)

[
Dziewczynki, powiedzcie mi, proszę, czy robiłyście badanie przezierności karkowej w 11-14 tyg.? I jeśli tak, to gdzie? O GENOMIE i SIGMA-BI słyszałam różne opinie, więc chyba połączę badania z oględzinami i wybiorę się do Katowic na Łubinową. Jednakże będę wdzięczna za Wasze podpowiedzi :)

Pozdrawiam serdecznie.[/quote

Hejka ja też należe do stałych pacjentek dr Kowalskiego już prawie 10 lat . Uważam go za jednego z baredzo dobrych lek , zreszta gdyby nie ten człowiek nie byłoby mojej córki na swiecie terazma6 lat , mogłoby i mnie nie być, no i nie czekałabym na kolejnąpociechę , która ma zawitac
05.05.2008 .
A co do badań przezierności pogadaj z Kowalskim ........ zapytaj go czy na kase nie dałby rade Cię skierowac..... ale minus taki ze musisz jechać aż do Żor . Ja byłam w 12 tygodniu i jestem troche spokojniejszza .

Pozdrawiam Was mamuśki gorąco bo ja coś marzne:(. :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny :)

Krysiag ja kupowałam u Bocka to jest zaraz za Teatrem Nowym, w sumie bratowa mówiła mi że tam mają korzystne ceny no i duży wybór. Jak zobaczyłam wózki to mnie głowa rozbolała i innym razem przyjdę, powiem ekspedientce co bym chciała aby w tym wózku było, bo gdybym chciała je wszystkie obejrzec to dnia by było mało :shock:
Krysiag zrób sobie suwaczek, będziemy na bierząco z Twoim terminkiem rozpakowania, fajnie jest patrzyc jak się przesuwa ... ;)

Minika szybkiego dojscia do pełni sił...czekamy na zdjątka :)

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

chciałam się tu dopisać.. co prawda nie jestem z Zabrza tak stricte.. Mieszkam aktualnie w Rudzie Śląskiej, mój Mąż jest z Zaborza.. Niedalej jak prawie dwa tygodnie temu wylądowałam z bólem brzucha w Klinice na Traugutta. MYślałam, że po zbadaniu zalecą jakieś nospy albo coś i do domu, a tu niespodzianka. Lekarz zalecił obserwacjhe na oddziale.. I tak oto znalazłam się na drugim pietrze, na patologii.. Codziennie miałam robione KTG, mimo iż na żadne bóle i skurcze się już nie skarżyłam. Podawali mi NOspę i Hemofer.. Juz mieli mnie wypisać, gdy podczas badania lekarz (taki wąsaty, wysoki) wyczuł małe napięcie macicy i zalecił leżenie i fenoterol - 3x po pół tabletki.. no to leżałam.. KTG przyjeżdżało do mnie, pobierali mi krew i siuśki brali.. sprawdzali na wszelkie możliwe sposoby.. Dopiero jak minał tydzień bez żadnych skurczy i bóli wypisali mnie do domu, uprzednio robiąc EKG, po zażywaniu Fenoterolu.. Jestem bardzo zadowolona z opieki w Klinice, jedyny minus to - jedzenie :roll: :lol: ale cóż.. takie realia.. No i przeraża mnie tam to, że tak chętnie rozdają ten Fenoterol.. Dziewczyny mówiły, ze po tym ciężko urodzić w terminie.. Sama widziałam laski, które schodziły na porodówkę i po całym dniu na kroplówce wracały spowrotem.. każda po kuracji Fenoterolem...

Może jest tu ktoś, kto leżał w tym czasie co ja w Klinice? od 28 października do 6 listopada?

Julia: 08.01.2008 23:35 3700g, 59cm
Obrazek
Sofie: 25.07.2010 20:09 3820, 53cm
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Saszetka Ja leżałam dwa razy, ale w innych terminach. W sumie spędziłam tam już prawie półtorej tygodnia i oddział znam na pamięć ;)

Niestety muszę tam wrócić w poniedziałek. Robili mi w piątek na Klinice USG i okazało się że jest bardzo mało wód i dzidzia przyhamowała z rozwojem :(. Także nie wiem czy wrócę do porodu do domu.

Saszetka A jak tam winda? Ta osobowa - działa już? No i jak prysznice, ponaprawiali? Bo ja tam byłam we wrześniu, to demolka straszna ;).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny jak robi suwaczek, tzn. jak się go wstawia i gdzie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Ta duża winda, która jest obok schodów niby działą ale ja bym się bała wejść ;) Co do pryszniców... ta łazienka, z początku ta koło schodów - tragedia.. strach do kabiny wejść a z węża tryska woda w każdym kierunku. O wiele lepiej jest w tej drugiej, przed operacyjnym.. Nawet się już nie zatyka ;)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Saszetka pisze:
Ta duża winda, która jest obok schodów niby działą ale ja bym się bała wejść ;) Co do pryszniców... ta łazienka, z początku ta koło schodów - tragedia.. strach do kabiny wejść a z węża tryska woda w każdym kierunku. O wiele lepiej jest w tej drugiej, przed operacyjnym.. Nawet się już nie zatyka ;)

Miało być półtorej miesiąca nie tygodnia ;) Już kupę czasu tam spędziłam.

Tą dużą windą nie pozwalają jeździć "bez wsparcia" ;). Czyli czeka mnie drałowanie po schodach ;).

A jadzonko dalej ubogie? Chleb z masłem na śniadanie i kolacje, plus jakaś zupa na obiad? :).

Pod czyją opieką byłaś na oddziale? Ja zwykle trafiam na salę 38, którą prowadzi pani adiunktu - taka starsza babeczka, nosi blond włosy w kok. Adamowicz się nazywa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Jedzenie dalej tak wytrawne ;)

Ja leżałam na sali 42 - sala doktora Grzonki.. taki smieszny pan, w średnim wieku, siwe włosy i tak mówi smiesznie.. ale sympatyczny, konkretny ;)

Jeśli przed porodem będziesz leżeć na patoligii to cię rano na porodówkę zwiozą windą te jedno piętro;) a tak to niesatety - przechadzki po schodach gwarantowane ;)

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]