Dzisiaj jest sob paź 04, 2025 11:03 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Fajnie sie takie rzeczy czyta :D. Sama jestem ciekawa jak to u mnie bedzie no i ile przytyje :cry: . Pozdrawiam Zabrzanki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hehe nio fajnie fajnie :D
ja też jak nie byłam w ciąży to lubiałam słuchać jak znajome opowiadały a teraz to bym chciała już swoja wpisać w historie i tylko wspominać :wink:

ainka a Ty na kiedy chciałabyś dzidzie :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mam ostatni semestr studiow mgr i obrona ma byc kolo marca przyszlego roku. Wiec tak pomyslalam ze do roboty moglibysmy sie wziasc wrzesien, pazdziernik. Ale wiem ze to nie jest hop siup jak to sie mowi wiec wszystko wyjdzie w swoim czasie. Bardzo bym chciala dzidzi bo juz troskzu wiekowa jestem ;-), ale mam tez obawy jak to bedzie. Duzo sie u was zmienilo w czasie ciazy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jeśli moge Ci coś podpowiedzieć to radziłabym abyś ciąże planowała tak żeby omineło Cie lato
Ja żałuje że nie urodziłam na wiosne bo teraz jak są upały to jest ciężko jednak z brzuszkiem :roll:
no ale wiadomo łatwo sie tylko mówi :wink:

u mnie sie dużo zmieniło
przystopowałam swój tryb życia bo byłam strasznie zabieganą osobą
wiecznie czasu nie miałam na nic
a teraz wszystko pomału,dokładnie nawet mi to na dobre wyszło
mój mąż też sie bardzo zmienił
stał sie taki obowiązkowy,więcej czasu spędza ze mną...
ogólnie atmosfera w domu sie zmieniła jest tak spokojnie wszystko ma w końcu swoje miejsce
oczywiście pojawi sie czasami taki żal że znajomi gdzieś jadą a ja już sie np nie nadaje na chodzenie po górach czy całonocne grilowanie ale jak pomyślisz o tym maluchu w brzuchu to od razu wszystko przechodzi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak bym zaszla we wrzesniu wtedy urodzilabym w czerwcu, natomiast np pazdziernik to w lipcu. Wlasnie boje sie tej zmieny. Niewiem jak to bedzie w pracy i ogolnie czy damy rade... . Ale cos w ostatnim czasie bardzo duzo mysle o dziecku. Chyba sie stazeje ;-).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wszystko da sie pogodzić czasmi nawet warto zrezygnować z kilku rzeczy dla dziecka
chociaż sama ciągle przeżywam jak sobie dam rade
zwłaszcza jak chłop pojdzie na nocke albo od południa a ja zostane sama z takim maleństwem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :) ja przytyłam dużo - nawet nie powiem ile bo sie wstydze :oops: a zawsze byłam szczupluteńka i NIGDY nie miałam kłopotów z wagą - a teraz wygladam już jak słoń, mam nadzieje że po ciąży szybko zrzuce...
u mnie sie pozmieniało też - wczesniej bardzo lubiałam imprezy, znajomych a tez nie mam ochoty gdzies wychodzić, najlepiej to bym sobie w domku posdiedziała z R i filmik pooglądała :) no jeszcze do kina to lubie chodzic :)
ja też sie boję jak sobie poradze z dzidzią - mama mi napewno bedzie przychodzić pomagać jak dzidzia sie urodzi bo R długo siedzie w pracy a pod koniec roku to już ma urwanie głowy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anielkaaa pisze:
nie mam ochoty gdzies wychodzić, najlepiej to bym sobie w domku posdiedziała z R i filmik pooglądała :)

skąd ja to znam :wink:
też mi tak najlepiej
a jak jeszcze nie musze sie ubierać i założe swoje wysłużone dresy i podkoszulek od mojego do tego obojętnie co byle słodkie było może być nawet zwykły cukier hehe i już mi niczego nie trzeba :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no ja straszne domatork sie zrobiłam :D

a dziewczyny gdzie robiłyście zakupy dla dzieciaczków - bo ja w sumie ot jeszcze nic nie mam :oops: tzn. kupiłam jednego pajaca :) a pozatym nic :/ i tak w sumie nie wiem ktory sklep jest w miare tani a jest duzy wybór? bo z wozkami to tylko 2 sklepy są w zabrzu? wiki na roosevelta i bociek na mikulczckiej?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja wozek kupowałam właśnie w viki dzisiaj idziemy odebrać :lol:
w boćku niby dużo tcyh wozeczków stoi ale nic mi do gustu nie przypadło
a większośc rzeczy kupiły babcie
dużo rzeczy też dostaliśmy od znajomych
a my w sumie kupilismy jedne bodziaki,jednego pajaca,pościel do łozeczka,2 kocyki,fotelik do samochodu i przewijak na łożeczko
wszystko w internecie

tak cenowo patrząc to w boćku jest taniej chodz nie ma jakichś kolosalnych różnic

a masz już jakiś wózeczek na oku :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny a przygotowywalyscie sie do ciazy w jakis szczegolny sposob czy tak po prostu wyszlo?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra pisze:
wszystko w internecie

allegro? Dobrze wiedziec faktycznie gdzie mozna cos kupic. Ten sklep na Roosvelta wyglada sympatycznie i widac ze jest tam dosc duzo rzeczy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mi zależy bardzo na lekkim wózku - bo mieszkam na 4 pietrze bez windy :/ myslalam o takim bo ponoc jest leciutki i łatwo sie sklada (tak poleciła babeczka w bocku) ale jeszcze musze sie przejsc do viki http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=222270796

ainka jakos sie specjalnie nie przygotowywałam - kwas foliowy, rzuciłam papaierochy i zrobiłam morfologie i badanie moczu..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dokładnie allegro :wink:
co do ciąży to ja sie w ogóle nie przygotowywałam
poprostu zrezygnowaliśmy z antykoncepcji i stwierdziliśmy że jak mam być w ciąży teraz to będe a jak sie nie uda to jest jeszcze następny miesiąc
można powiedzieć ze
planowaliśmy ale nie obsesyjnie nie mierzyłam temp ani nic z tych rzeczy no i tak po prawie 2latach sie udało
Sklepik fajny faktycznie idzie oczopląsu dostać i cięzko sie zdecydować na cokolwiek ale ja sie już nauczyłam że zanim sie na coś napale to najpierw spojrze na cene :wink:

ainka może wcześniej jednak sie skusisz na dzidzie hehe :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ambra chetnie :D choc teraz i tak musze czekam bo mam miesiaczke ;-). Ale tez nie mierze temperaturki. Mam kolendarzyk ktory pisze mi kiedy moze byc dzidzia. Bede chciala jeszcze poczekac aby obronic prace mgr bo niechcem studiow przedluzac.
A co do przygotowan to juz biore kwas w razie czego ;). Chcem aby dzidzia byla zdrowiutka :).

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anielkaaa sliczny ten wozek ale cena fiu fiu. Czy te wozki naprawde sa az takie drogie z tym wszystkim?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my też przy staraniach nie mierzylismy temperatury ani nic takiego - stwierdzialismy co ma byc to bedzie :)
ambra a jaki ty masz wózek?
ainka no ja sie jeszcze nie wiem jaki kupie - mój wozek musi być lekki i nie wazne jak wyglada, a ceny wozkow są powalające...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Fajny wózeczek
myśleliśmy nad podobnym nawet nie wiem czy nie był to ten sam ale niestety nie ma rączki regulowanej a ja jestem niska
no ale zdecydowaliśmy sie na taki w kolorze czerwieni
w sklepie te kolory są dużo żywsze
http://allegro.pl/item212484713_atlanti ... or_02.html
i nawet w viki daliśmy (przepraszam babcia dała :D ) 5dyszek mniej :wink:

ainka ten wózek który pokazała anielkaaa do najdroższych jeszcze nie należy
są i takie za ponad 2000zł :roll:
my za sama pościel do łózeczk a daliśmy 220zł
dlatego najlepiej kupować od początku
w jednym miesiącu to w drugim to i tak po mału sie uzbiera
bo jak sie zwali wszystko naraz to masakra
ja kwas i witaminy brałam reguralnie od 3mc aż wstyd sie przyznać ale zapominałam :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oo fajniusi tez wózek - i kolerek też czerwony bym wybrała - ale waga :roll: bym go chyba nie wtargała do domu :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj widzę, że Zabrzanki dobrze się rozgadują :).

My więszość rzeczy kupaliśmy albo u Viki, albo u Boćka. Często też na allegro. Jak kupowaliśmy na allegro, to pierw sprawdzaliśmy towar w sklepie, a na allegro dużo taniej kupowaliśmy :).
TEraz i tak większość rzeczy mamy po Maćku.
Wózek mamy Deltim Focus, dobrze się sprawdzał przy Maćku i teraz jest dalej w dobrym stanie :).

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]