Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:00 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 363  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka :)

Minika czy odradzasz szkołę rodzenia? Ja jakby co mam zacząc od początku listopada, ale nie wiem czy Ł. da radę za każdym razem iśc ze mną, bo może nie zdąrzyc z pracy... A 200zł to sporo. Dzis wydalismy prawie tyle na farby i takie pierdoły do malowania, już się wkurzam że będzie totalna demolka w mieszkaniu :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DZIENDOBEREK
Wiolka Zabrze nie moge Ci odradzac.Nauczylam sie na pewno jak oddychac, moj Artur sie oswoil z tematem, zrobilismy testy pieluch, w sumie ok.Tylko jesli nie mozesz chodzic z mezem to bedziesz sie b.zle czula, bo tam same pary chodza.Polozna jest mila, ale za kazdym razem sie spoznia, puszcza jakies stare filmy, itd.Poczytaj o Instytucie pampers, podobno jest za darmo.A Ty chodzisz do lekarza na Trocera?
Milego dnia!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny.. a ja znowu z pytaniem :oops:
potrzebowalabym namiaru na dobrego gina z zabrza, i takiego co ma dobry sprzecikw gabinecie. Nie chce sie rozpisywac co do problemu jaki sie pojawil,ale potrzebuje opini drugiego ginekologa, bo dotychczasowy dostal u mnie wielkiego minusa :roll:
jesli mozecie, podpowiedzcie,
pozdrawiam cieplo!
magda

Obrazek

Obrazek Marysieńka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka :)

Minika w takim razie muszę jeszcze przemyślec sprawę. Jesli o same oddychanie chodzi, to chyba dam radę bo na jodze cwiczymy i koleżanka która kiedyś była w szkole rodzenia mówi że cwiczenia są podobne.... Ale nie chciałabym tak lekką ręką wyrzucic 200zł :?
Nie chodzę do lekarza na Trocera, tylko do Kumaszki ona przyjmuje tam gdzie Pabian w prywatnym gabinecie i pracuje na Traugutta w szpitalu.

Magidb, ja chodzę na ul.Dubiela 3a/2 do gin Korzeniowska-Kumaszka, nie narzekam, ale chodzą o niej różne opinie. Moja koleżanka znów strasznie ją zachwala bo uratowała jej dzidzię :) Tel. 271-53-63, kom.501-308-731

Pozdrawiam dziewczyny :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Magidb Ja chodzę do Wróblewkiego i jestem z niego zadowolona, tyle szczerze mówiąc pod kątem USG to bym nie polecała w Zabrzu nikogo. Zwykle ten sprzęt w gabinetach prywatnych nie jest zbyt dobrej jakości.
Dobry sprzęt mają na Klinice na Trugutta, można tam też odpłatnie robić USG. Ja bym polecała Cholewę od USG. Inni lekarze często się mylili niestety, mimo, że sprzęd mieli dobry.
Cholewa ma też prywatny gabinet gdzieś, ale niestety nie mam namiarów.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki sliczne za namiary!!!
:)

Obrazek

Obrazek Marysieńka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!!!!
Ja juz po wizycie. Jestem ZACHWYCONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nigdy nie widzialam tak ladnego i wyposazonego szpitala jak tam. A personel wprost jak z bajki. Lekarzem prowadzacym jest ordynator oddzialu, sale przedporodowe 2 osobowe, poporodowe tez, prawie nic nie trzeba ze soba miec, inkubatory najnowoczesniejsze, wanna w sali porodowej, lozka do porodu z masazem.Nie wiem co jeszcze napisac!!!'
A najwazniejsze jest to ze zobaczylam moje malenstwo w 4d i popatrzył na mnie swoimi ciemnymi oczkami i podrapal sie po nosku.Bo to chlopczyk.Najpiekniejszy na swiecie.Ma juz prawie 3kg.Mam sie spodziewac porodu ok22.10.wiec juz za 3tyg.
Jestem jeszcze w szoku. Artur tez.Musze sie uspokoic...
calusy dla wszystkich :D
teraz probuje zmienic suwaczek.Ja zwariuje ze szczescia!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

minika- nie jestem w temacie :D a nie czytalam innych postów :lol: napisz mi prosze gdzie jest ta klinika,bo po tym co napisałaś nie wyobrażam sobie rodzić u nas :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiolka popatrz w googlach na katowice łubinowa 3.prywatna klinika przyjmujaca na nfz.Wszystkie zdjecia sa autetnyczne, bylam tam przed chwila.Nigdy nie widzialam tak milych lekarzy i poloznych.jestem zdecydowana na 100%tam rodzic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

minika- ok :D dzięki bardzo ,napewno tam zajrze

zajrzałam,wiesz co, nie mam auta żeby tam podjechać i popytać o pewne sprawy :( dopiero do porodu będę miała :? w związku z czym napisz mi proszę ile kosztuje pobyt itd. przeczytałam że poród jest za darmo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wyglada to tak: umawiasz sie na msc przed porodem do tamtejszego lekarza na odplatna wizyte.to jest 100zl.on Ci zleca badania itd.Jest przemily.To ordynator tamtego szpitala.Potem robi Ci usg 4d widzisz wszystko, pokazuje po kolei.potem mowi czy masz sie spodziewac szybszego porodu tak jak np ja.Sprzet 1wsza klasa. i umawia sie na wizyte przedporodowa tez pewnie platna 100zl, gdzie Ci robi na oddziale ktg, przeplywy i inne badania, bo oni tam kazda pacjetke przyjmuja jak do cesarki, zeby gdyby potem sie cos stalo to zeby mieli wszystkie badania i nie bylo nerwow i zaskoczenia.
no i polozna Cie oprowadza po wszystkichpokojach na oddziale, pokazuje nawet blok.Sala porodowa jest niesamowita.Wielka wanna, fotel dla meza, pilki, pufy i nawet w poniedzialek przyjdzie do nich lozko porodowe z masazem plecow.Dla mnie to jest po prostu kosmos.Polozne przemile.wiec sie nawet nie zastanawiaj,pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

minika-to co mi piszesz jest naprawde niesamowite,czyli łącznie wychodzi 200zł?a za pobyt?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to nie jest za pobyt tylko prywatne wizyty u ordynatora tego szpitala.on Ci zaklada karte do porodu i robi badania.Reszta jest nieodplatna.Powiem Ci ze gdybym miala nawet na to wydac 500zl to nie ma nawet porownania do szpitala na traugutta. bylas na ich stronce?
aha.Platne jest znieczulenie do kregoslupa na zyczenie, 500zl i pokoj jednoosobowy o standardzie hotelu4gwiazdkowego ale chyba nie zalezy nam na hiltonie :P :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

byłam,takich pomieszczeń w szpitalu jeszcze nie widziałam,masz racje nawet gdyby kosztowało 500zł nie ma sie nad czym zastanawiać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dokladnie.Czuje sie spokojna i naprawde tam mozna urodzic po ludzku.widzialam tez inkubatory, wszystko w kolorowych pokoikach, nawet lampki kolorowe z ikei.nawet sie nie spodziewalam takiego wystroju.no i ci ludzie...ordynator usmiech od ucha do ucha.polozna bez problemu dala nam nawet te kapcie z folii bo automat byl nieczynny zebysmy spokojnie mogli wejsc na oddzial.a dla siebie musisz miec rzeczy osobiste i podklady na lozko a dla dzidzi pampersy ubranka i chusteczki nawilzane.
zrob sobie suwaczek, zawsze milo spogladac ile Ci jeszcze zostalo.. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nie potrafie :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kliknij na moj suwak i wejdziesz na stronke i tam krok po kroku sobie ustawis swoj termin i td potem nacisnij generuj suwak i pokaze ci sie kod do wklejenia do podpisu w profilu na forum.zaznacz ten kod, wejdz na nasze forum i na profil na samej gorze po prawej i tam bedzie taka rubryla podpis.wklej tam ten kod, nacisnij wyslij i powinien sie zawsze pokazywac jak cos do nas napiszesz.calusy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziękuje :oops:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Minika ja się w tamtym tygodniu umówiłam na wizytę, ale nie byłam pewna czy się wybiorę. Ale po tym co napisałaś to też się nie będę zastanawiać. Wizytę mam na wtorek. Chciałabym się tylko dowiedzieć czy Ci lekarze są dobrzy ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny :)
Coś nie mogę spac

Powiedzcie mi czyli żeby tam rodzic to tak miesiąc przed terminem trzeba się umówic do nich, czy lepiej wcześniej?

Jola jak będziesz już po jakiś czas, i będziesz się dobrze czuła koniecznie musimy się umowic ;) to mi opowiesz

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7260 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 363  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]