Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:03 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wszystkie mamusie;* ech dawno nic nie pisałam. co u was?/

Julcia rośnie zdrowo . waży już 5 kg :)

niestety zaczęłam karmić ją butelką bo pokarm mi zanika :(
może to też moja wina bo pozwalałam dawać jej butle i nie chce ssać teraz:/ człowiek uczy się na błędach :/ nie mienia to faktu że czuje się wyrodna matką:(:(:(:(

a wy jak karmiłyście ??

niestety dalej walczymy z przepukliną .. na szczęście już jest mniejsza;)
pozdrawiam i buziaki :*:*:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edithj za szczepionke w aptece placilam 390zl

margola to nie powod zeby czuc sie wyrodna matka!!!! Czasem tak jest ze trzeba przejsc na butelke i juz :) Najwazniejsze ze Julcia przybiera na wadze :)

Na razie alergia Igorkowi minela. Byc moze cos zjadlam i stad te krosteczki.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madzienka dzięki za informacje. Dzwoniłam już do przychodni i tam mi powiedzieli że 310 a za miesiąc druga dawka. Ty też masz dwie dawki czy jakąś inna szczepionkę.
Ja też uważam że karmienie butelką to nic złego jak tylko jest taka potrzeba. Najważniejsze że masz zdrowiutką córeczkę i bądź z tego szczę śliwa a nie przejmuj się sposobem karmienia. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edithj a do ktorej przychodni chodzisz z maluchem? Bo jesli do elvity to dobrze radze zeby dzwonic wczesniej i zapytac czy szczepionka jest, bo ja dzwonilam 2 dni wczesniej i poinformowali mnie ze wszystkie szczepionki sa, bo szczepilam jeszcze skojarzona i na pneumokoki. Prosilam o zarezerwowanie, a pozniej okazalo sie ze nie ma rotarixu :? potem zwodzili mnie ze bedzie, czekalam ze szczepieniami tydzien a ostatecznie i tak musialam kupic w aptece i to drozej

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madzienka też chodzę do Elvity do dr Ptaszkiewicz dzwoniłam tam w czwartek i mówili że jest. Wizyte mam na wtorek. Zadzwonię sobie jeszcze jutro tak dla pewności. za szczepionkę na pneumokoki ile płaciłaś?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edithj za pneumokoki placilam 290zl.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madzienka już zaszczepiłam Matiego. Dzięki za informacje. Pozdrawiam. Może kiedyś się spotkamy w przychodni. Następne szczepienie mamy ok. 07 pażdz. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny!
Edith za szczepionke rotarix zapłaciłam za jedna dawke 360 po rabacie.
Margola ja karmie małą od 2-giego miesiaca i tez miałam na początku problem, że zła kobieta jestem, ale teraz juz lepiej, No i jak wyjść z domu musze to butelke każdy poda. Ty możesz jeśc wszystko i nie martwic sie, że dziecko bedzie sie źle czuło bo sie coli napijesz. poza tym to teraz rozszerzamy dietkę i próbujemy rożnych słoiczków a i nie raz córka posmakuje tego co mamy na talerzach.
Madzienka i edith a gdzie kupowałyście Rotawirusa? i ile placicie za skojarzoną? ja daje w przychodnia zacisze 120 zł.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka ja kupowalam w aptece gorniczej przy przychodni i placilam 390zl, ale tak jak pisala edith w przychodni kosztuje 310. Natomiast za szczepionke skojarzona 6w1 zaplacilam 180 zl

edithj my szczepimy sie 17 pazdziernika[/b]

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Madzienka my idziemy 10 paź.
Jofka za szczepienie 5w1 płaciłam 105 zł a pneumokoki 310 lub 290 już nie pamiętam bo jedna z tych cen to cena rotawirusa. Pozdrawiam. dziewczyny jak dzieciaczki? zdrowe?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny.
Pilnie potrzebuje pomocy.
Jeżeli tylko macie jakieś doświadczenia z dr Wikarkiem i Rożnowskim - piszcie mi co wiecie.
Bardzo mnie interesuje czy np. jeden drugi zgadzają się być przy porodzie mimo, że np. nie mają wtedy dyżuru (tzw. na telefon). Czy łatwo się z którymś z nich dogadać???
Dziewczyny chodzę do dr Wikarka prywatnie, ale zaczynam mieć wątpliwości, kurcze - a jestem w 29 t.c.
Acha wiecie może w którym szpitalu pracuje pan Rożnowski??

Bardzo Was dziewczyny proszę radźcie!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Monika!
Ja chodziłam do Roznowskiego, który aktualnie pracuje w Krakowie ale nie wiem gdzie dokładnie. Razme z Rożnowskim pracuje Kowalski. Możesz z nim załatwic wiecej. Ona pracuje w bogucicach. Ale tak naprawde Monia to przy porodzie najważniejsza jest położna!! To ona monitoruje całą akcje porodową. Lekarz tylko odbiera dziecko i zszywa. Znajdz lepiej kontatkt z położna ona ci pomoże sie przygotowac i pomoże przy porodzie.
Co do wikarka to po fali zachwytów przyszedł czas na niepowodzenia. Z tego co słyszała od pielęgniarek to on ma więjsze doświadczenie z leczeniem ginekologicznym nie koniecznie zwiazanym z ciążą. Pamietaj nigdy nie ufaj lekarzowi na 100% intuicja to wazna rzecz. No i trzymaj sie, jeszcze 11 tygodni - masz czas. Będzie ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej Jofka
Masz rację z tą intuicją i to właśnie ona podpowiada mi, że coś jest nie tak. Mój pierwszy poród to była tragedia (też w Jaworznie). O ile położna była OK - naprawdę bardzo w porządku kobieta - wyrozumiała itp, za to pani pseudo doktor...... B.Op. od której po nacięciu krocza usłyszeliśmy z mężem, że cyt. "czasem trzeba naciąć wieprza" - nie mogę mieć przyjemnych wspomnień.... i tak myślę, sobie, że gdybym teraz miała przechodzić przez poród z tą kobietą to chyba ucieknę, albo skurcze mi zanikną :)))

Myślałam o położnej..... Masz może jakieś doświadczenia?? Znasz jakąś godną polecenia?? Nie mam pojęcia jak zacząć takie "poszukiwania". Czy trzeba jej zapłacić (choć to raczej napewno) a jeśli tak to ile??

Kurcze 11 tygodni niby sporo, ale .....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monia ja teraz rodziłam w jaworznie i o poni dr op.. tez dobrego zdania nie miałam i jak ja zobaczyłam po przyjeżdzie do szpitala to zwatpiłam ale nie miałam wyjścia- skurcze co 2 minuty :P w trakcie zobaczyłam jej ludzkie oblicze co było bardzo dziwne ale skończyło się ok.
co do położnej to popytaj znajomych, ciotek itp. jaworzno mala wieś i cos se znajdzie! jak by nie wypaliło to daj znać coś wymyślę.
co do lekarzy tto myśle że w jaworznie wybór niewielki. :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie obecne i przyszłe Mamy! Raczej sie tu nie odzywam ale czytam toczącą się dyskusję. Zabieram głos w sprawie jaworznickiego szpitala - tyle się wczesniej nasluchałam nieciekawych rzeczy na jego temat że z obawą decydowałam się na porod w nim. No i muszę przyznać, ze miło zostałam zaskoczona. Ciąże prowadziłam u dr Wikarka, najpierw w elvicie a od 5 m-ca prywatnie. Ze względu na posladkowe położenie Małej miałam planowaną cesarkę. Zabieg wykonywał pan dr a potem wpadał pytac czy wszystko w porządku. W ogóle cały personel był miły i chętny do pomocy. Poza tym wiem, że na prośbę swojej pacjentki dr przyjeżdza do porodu (w każdym razie tak było z moją koleżanką). Ale faktycznie przy porodzie naturalnym ważniejsza położna.
Wiem, ze różne są przypadki i różne sytuacje się zdarzają, ale ja mogę śmialo powiedzieć , że nie taki diabeł straszny jak go malują (tzn. szpital jaworznicki).
Pozdrawiam wszystkie Mamy i życzę powodzenia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie mamusie.Widzę że dalej jest problem z lekarzami,porodami.Ja rodziłam 7 lat temu i poród odbierał mi dr.Rożnowski i jestem bardzo zadowolona,za to z pielęgniarek wcale,miały beznadziejne podejście do wszystkiego,od czasu porodu do opieki z maluszkami i mną.Niektóre pielęgniarki łaskę robiły jak miały przyjść do mnie jak prosiłam o pomoc w karmieniu. Mam złe doświadczenia z porodu w Jaworznie i na samą myśl jak bym miała znowu tam rodzić to mi słabo.Teraz mieszkam w Anglii i podobno jest tutaj inaczej z porodami ale póki co to nie doświadczyłam jeszcze ale mam nadzieję że doświadczę.Problem u nas jest znowu z ciążą bo jak przyszła mamusia dowie się przez test ciążowy że spodziewa się maluszka to lekarz dopiero zajmuję się ciążą w 4 miesiącu a to jest beznadziejne bo kilka moich koleżanek straciły swoje dzieciątka bo do tego czasu jest brak opieki..Pozdrawiam gorąco i życzę przyszłym mamusią szczęśliwego rozwiązania. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie mamusie te już ze swoimi maleństwami na rękach i te głaskające jeszcze swoje brzuszki tak jak ja :D

Jeśli chodzi o dyskusję na temat szpitala w Jaworznie to mogę powiedzieć tyle, że więcej słyszałam opinii gorszych, chociaż sama nie rodziłam tam pierwszego dziecka.
Ja postanowiłam rodzić w klinice w Bytomiu, są tam naprawdę dobrzy specjaliści i oddział porodowy nowocześnie wyposażony. Rodziłam tam 7 lat temu i wtedy już było wszystko na wysokim poziomie a teraz się na pewno jeszcze bardziej polepszyło.
Dobrze jednak mieć tam jakiegoś lekarza, który prowadzi ciążę i jest na klinice bo tak no bez sensu.

Gdyby ktoś potrzebował jakieś namiary na fajnego lekarza służę pomocą.

Pozdrawiam wszystkie mamusie z Jaworzna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pati74
Wygląda na to, że mamy blisko siebie terminy narodzin naszych drugich dzidziów (ja dziś 27 t. 5 d. i termin mam na 9 stycznia). A mój starszy synek też ma 6 lat!!! Tym mocniej Cię pozdrawiam i miło mi.

A wracając do dyskusji na temat szpitala - nie jest źle. Tak naprawdę jeśli z dzieckiem jest wszystko w porządku to każdy szpital będzie "dobry" a jeśli są komplikacje to nawet najdroższa prywatna klinika będzie be.
Wiem, że jest mnóstwo na śląsku dobrych szpitali i specjalistów i na szczęście teraz nie musimy się ograniczać do jednego z nich - mamy wybór.

Ja jaworznicki wybiorę (prawdopodobnie:) dlatego, że jest blisko - mąż będzie mógł więcej czasu spędzić ze mną. Po prostu jakoś tak pewniej czuję się blisko domu...... Chodzę do lekarza z jaworzna. Teraz postanowiłam skupić się na szukaniu dobrej położnej, więc jeśli któraś z Was takową zna bardzo proszę o wymianę tej arcyważnej informacji!!!!

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Monika8118
Awatar użytkownika

Rzeczywiście masz rację Monika, że jak jest wszystko dobrze i jak poród przebiega normalnie to każdy szpital jest ok. To święta prawda a będąc w szpitalu w swoim mieście to zawsze to bliżej męża i rodzinki.
Tak więc z opiniami to jest różnie i czasem nie ma co się do końca sugerować tak na 100%.
Pozostaje jedynie życzyć wszystkim mamusiom aby szczęśliwie rodziły swoje dzieciaczki w każdym szpitalu.

Co do położnej to niestety nie znam w Jaworznie żadnej, więc nie pomogę.

Pozdrawiam serdecznie.

Napisz jak się czujesz, wiesz już czy to będzie chłopiec czy dziewczynka?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pati74 ja rodzilam w Bytomiu w lipcu. Rozumiem ze masz na mysli szpital bytomski oddzial kliniczny. Musialabym sie dlugo zastanowic czy jestem tak w 100 proc. zadowolona. To znaczy sam oddzial patologii i porodowka sa OK. Natomiast z pobytu na oddziale polozniczym jestem srednio zadowolona. Co do fachowosci zespolu nie mam zadnych zastrzezen, natomiast przydaloby sie tam wiecej podejscia do pacjentow jak do ludzi a nie przypadkow medycznych :? Poza tym warunki sanitarne, zgroza. 3 toalety na ok. 30 kobiet i 2 prysznice. A szczytem dla mnie bylo jak zastalam sprzataczke z mopem czyszczaca podloge w pomieszczeniu dla noworodkow, ktora ta miotla operowala wlasnie miedzy wozeczkami z takimi noworodkami tuz po porodzie.
Sama zastanowilabym sie jeszcze raz gdybym miala tam rodzic ponownie, choc wlasnie jak piszesz rodzilam tam tylko dlatego ze moja ciaze prowadzil tamtejszy dr i on tez robil mi cesarke.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]