Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:13 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Tak lekarz mówi że tak więc nie widze powodu robienia takich badań. Tylko dlatego że jakaś dziewczyna przedemną w kolejce była nadwrażliwa i je sobie zrobiła. Skoro mówi że wszystko jest dobrze dzidziuś rozwija sie świetnie i dokazuje to po co.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ilonka, ja robiłam badania, tzn usg bardzo dokładne trwało ok 1 godz pozniej pobrali mi krew na test papa, wykazał on duze ryzyko ZD i ZE bo pierwsze 1:5 czy 1/;2 a Ze 1:22 pozniej kolejne usg i amniopunkcja zbadali wody okazalo sie ze mlode zdrowe :) na pierwszym usg lekarz zauwazyl poszerzony fałd karkowy 38mm, norma to 2-2,5mm w genomie wyszly kolejne wady bo i mala glowka serducho nie tak jak trzeba i w ogole to nastaszyli mnie strasznie
teraz wiem ze takie badanie nie koniecznie wykazuja cos zlego, poprostu oni wyiczaja ryzyko na podstawie roznych wzorow, i jak dla mnie to pomyłka!!! mozna zrobic tezt papa ale to wydawanie kasy w bloto jedyne co doradzam to usg czeste bo ono nie szkodzi i tyle!!! jesli NT w normie to nie ma sie co stresowac bvadaniami :)
czasami nt jest poszerzone ale to wcale nie swiadczy ze dziecko jest/bedzie chore, to tylko info dla lekarza ze trzeba bardziej dokładnie obserwowac maluszka ale to nie wyrok :)
ja jestem przeciwna tym badaniom kiedy nie ma wskazan, robienie ich tak sobie jest niepotrzebnym stresem dla mamy i chyba jeszcze wiekszym dla maluszka :( mowie tu o biopsji xczy amniopunkcji, badanie papa trzeba wykonac w odpowiednim czasie bo tu licza sie dni tak samo jak biopsja czy amnio

zastanow sie czy warto robic te badanie :) moim zdaniem NIE, bo jest ok, tego sie trzymaj i bedzie dobrze :)

PAWEŁ 20.11.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,
Co u Was słychać? Jak przygotowani do Świąt? Kartki z życzeniami już wysłane? Prezenty kupione? Gdzie w ogóle spędzacie Święta? My w tym roku Wigilię spędzimy sami w domu, a w pierwszy dzień jedziemy do teścia na imieniny.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hekkate, ja jak co roku w domu z rodzicmai bede :) prezenty... hmmm. kupiłąm na allegro dla męża i kacpra i gosc mi pisze ze mają problemy i dopiero kurier mi na 3 stycznia dostarczy :(
teraz jestem chra tak ze leze z brzuchem do gory mam angine i zapalenie zył :( chyba nigdzie juz nie wyjde na zakupy a z drugiej strony to jakos dziwnie bedzie bez prezentow pod choinką:( chata juz wysprzatana sprzatałam do soboty, ale to na darmo bylo bo powierzchownie juz brud widac :)

PAWEŁ 20.11.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie Iva bardzo Ci dziękuje za ten wpis. Podniósł mnie na duchu ja wiem że z dzidziusiem jest wszystko wporządku. Teraz czekam na pierwsze ruchy. Dla mnie święta w tym roku to troszkę mniej pracy ze względu na mój stan. Mąż powiesił firanki, ja delikatnie pomyłam okna. Teraz jeszcze trzeba tak posprzątać przed samymi świętami. I miłe lenistwo. A w te święta wszyscy będą pytac o dzidziusia, wiecie co wam powiem czasmi lubie jak tak mnie wyręczają. HA Ha ha

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ilonka, bo milo jest nic nie robic, ja to uwielbiam! teraz jak mnie chorobsko rozłozyło to moj mężus nawet obiadek zrobił, moja ulubioną ogorkowa, no walczyl w kuchni jak lew! czasami az mam chec poudawam ze cos mi jest zeby nic nie robic :)

PAWEŁ 20.11.2007

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wątek padł?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Halo, zagląda ktoś jeszcze tutaj??

Offline Wyświetl profil  

jest ktos tu z zawiercia lub okolic zawiercia??

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]