Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:13 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

ania79 pisze:
witam serdecznie:)
ja jestem z okolic Rybnika tzn. Czerwionka i mam 27lat. Jestem w 30 tygodniu ciązy. Ciesze sie ze jest ktos z okolic. Jest to moja druga ciąża pierwsza skończyłą sie poronieniem ale teraz jest wszystko ok!!! Mam nadzieje że bedziemy sie dzielily wrażeniami :) A co do SZPITALA w Rybniku to są opinie różne szpital jest ok ale personel podobno fatalny!! Zobacze na swoim przykładzie :):) pozdrawiam

hej jestem z leszczyn i lepiej nie testuj rybnika....bedziesz tego bardzo zalowala...to juz lepiej wybierz knurow....ja jade az do raciborza rodzic ale mysle ze bedzie warto...pozdrowka

Obrazek

Ostatnio zmieniony czw sty 11, 2007 9:04 pm przez _mona_, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka82 pisze:
Hanah Właśnie zaczął mi się 22 tydzień ciąży :D

na kiedy masz termin?? bo chyba podobnie do mojego ja wg miesiaczki 11 maj a wg usg 5 maj
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej mona:)
dzieki za informaje ,ja sie właśniesie zastanawiam poważnie nad Knurowem i chyba si tam zdecyduje pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na pw napisze wam namiary na stronkę gdzie sobie możecie poczytać opinie na temat szpitali w naszym okręgu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rybnik to najgorszy szpital w okręgu - same skargi, negatywne opinie itd. Najlepiej prezentuje się Racibórz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

K46 pisze:
Rybnik to najgorszy szpital w okręgu - same skargi, negatywne opinie itd. Najlepiej prezentuje się Racibórz

Hejka bo Rybnik jest najgrszym szpitalem w naszych okregu...ja tam rodzilam 6 lat temu i bardzo zle wspominam ten szpital...i teraz przy drugiej ciazy jak czytam opinie o nim to widze, ze kompletnie nic sie nie zmienilo....dlatego wlasnie jade do Raciborza, na necie ma dobre opinie i od dziewczyn personalnie tez slyszalam same pochwaly na jego temat..
Napewno napisze w okolicy maja jak tam nam bylo :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mona ja też będę rodzić w Racibiorzu (chociaż jeszcze mam dużo czasu do porodu :lol: ), chodzisz do któregoś z tamtejszych lekarzy? Ja jeżdżę do ordynatora tego szpitala - tradycja rodzinna :D

http://katherine-ss.blogspot.com

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mona ja mogę z czystym sumieniem przypuszczać że będzie Wam tam dobrze, tak jak już napisałam w mojej rodzince już tradycją się powoli staje że rodzi się w Raciborzu, ja już kilka lat temu wiedziałam że tam będę rodzić po pierwszym porodzie mojej bratowej :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie Dziewczyny!!! Ja dziś znowu trochę dłużej pospałam - ale trzeba wykorzystać dobrze fakt ciąży i L4 (bo potem niewiadomo jak to będzie)... :wink:

Widzę, że pokazało się kilka nowych twarzyczek :D to świetnie.... witam i pozdrawiam Was Dziewczyny.

Co do tego dzieciaczka, o którym pisała Ernestynka to dziś widziałam jego fotkę w gazecie.... bardzo pulchniutki - a urodziła go 45-letnia kobieta :shock: Wyglada na większego, aniżeli 9cio miesięczna chrześniaczka mojego męża :roll:
Muszę Wam powiedzieć, że mój szef, jak się urodził też miał 6kg (swoją drogą duży z niego teraz facet :wink: )
Natomiast mój mąż i jego braciszek mieli po ok.5kg, a córki szwagra miały po ponad 4kg.... dlatego śmię sądzić, że moje maleństwo niebędzie wcale takie małe :wink:

Mona ja mam termin na 17 maj, ale wg moich obliczeń (dnia zapłodnienia) to powinno to być 22 maja :wink:

A co do Rybnika, to chociaż tam nie rodziłam, a tylko ostatnio byłam na USG, stwierdzam, że obsługa nie jest tam najlepsza...znaczy się najmilsza...babki mają "pyski" jakby coś by je w ugryzło :lol:

Pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny.
witam wszystkie nowe forumowiczki.
Betinka ja tez dostalam luteine zawiera ona hormony-poczytaj ulotke przez co dziala na podtrzymanie ciaz(stosuje sie ja tez gdy kobieta nie jest w ciazy a nie ma okresu i wtedy ta zwiekszona dawka hormonow wywoluje okres-wiem bo jak nie bylam w ciazy tez ja przyjmowalam zeby wyregolowac okres,a z pocztkiem ciazy bralam ja na podtrzymanie)Mowisz nie umialas wytrzymac i poszlas do gina :lol: fajnie teraz jestes na 100% pewna

Co do szpitala w Rybniku tez czytalam te opinie na www.rodzicpoludzku.pl
i faktycznie nie ma dobrej opini wrecz przeciwnie,dlatego ja tez wybralam Raciborz prezentuje sie najlepiej w wypowiedziach mam ktore tam rodzily.
Ja tez wczraj slyszalam o tym noworodku-olbrzymie nie ma czego zazdroscic,moja kuzynka przyjechala z pol rocznym maluchem i on ma 6 kg a ten noworodek :shock: gratulacje dla mamy ze go zdolala urodzic.
Ja dzis siedze w domku bo od wczoraj znow mnie glowa boli-mialam wolne dwa tygodnie od tych boli ale znow powrocily :( i wzielam wolne w pracy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

maria82 pisze:
mona ja też będę rodzić w Racibiorzu (chociaż jeszcze mam dużo czasu do porodu :lol: ), chodzisz do któregoś z tamtejszych lekarzy? Ja jeżdżę do ordynatora tego szpitala - tradycja rodzinna :D

hejka,

tak tez chodze do ordynator Dr Ciszka...ja go znam dopeiro od ciazy, z polecenia innej mamy, ktorej ciaze prowadzil....wydaje sie byc ok narazie nie moge narzekac na niego...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka82 czyli mamy podobne terminy a w zyciu moze sie okazac , ze to ja bede dzidzie pozniej trzymac niz Ty....zalezy jak dlugo naszze babaski będą chciały siedziec w nas :D ja mam jakies takie dziwne przeczucie, że w polowie kwietnia będę rodzić :D zobaczymy czy sie sprawdzic :)
pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mona ja tez mam jakieś dziwne przeczucie, że urodzę przed terminem.... oby tylko nie w majowe świąta, kiedy to skład dyżurki porodowej może być okrojony.... :!: :!: :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka82 wogóle nie pomyślalałam o tym , że święta są w maju ....no to teraz moje przeczucie z kwetniem musi sie sprawdzic!!!:)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mona chodziło mi konkretnie o I i III maja....to jako tako święta państwowe, więc dyżurki będą mieli albo lekarze młodzi stażem albo "imprezowicze"........ :( ........... ale trzeba myśleć pozytywnie........

Mój lęk wynika z tego, że ostatnio tyle gadają o pomyłkach lekarzy (to raz), pracowałam obok szpitala, więc wiem jak to u nich wygląda (to dwa), no, i lata temu, moja mamę tak "zafajfczyli" przy porodzie (błąd lekarski), że cudem wyszła z tego żywa (to trzy).....

ale trzeba przecież myśleć pozytywnie..... mojego męża dokładnie przygotuję do porodu, na co ma zwracać uwagę...

Ps. w zeszłym roku, w Rybniku, siostra koleżanki miała przyjmowany poród przez pijaną pani doktor (nie chce pisać tutaj jej nazwiska), a jak rodziła koleżanka w Wodzisławiu, to jednej lasce (ta sama pani dr - niewiem na jakich zasadach to działa, że była w pracy w Wodziu, skoro ma etat w Rybniku), robiła łyżeczkowanie na fazie :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka82 dlatego wlasnie ja chce jechac rodzic do Raciborza bo maja ok opinie....ja 6 lat temu rodzilam w Rybniku i to byla porazka na calej linii...przezylam tam targedie i skonczylo sie tragedia bo nasz Aniolek zmarl po 10 dniahc od porodu...urodziła sie i rybnik dał jej 10 pkt a miala 3 wady serca, ja wyprosilam od nich zeby zabrali ją odemnie i zbadali jeszcze raz , na noc zabrali i mieli rano mi dac info o jej stanie zdrowia ...w ostatnim momencie dorwalam ich bo mi dziecko bez zadnej informacji wywozili do kliniki do katowic...tak wiec sama widzisz...szpital rybnicki wspominam najgorzej jak mozna...o nich naparwde powinni program zrobic i na cala Polske puscic!!!!!!!!!!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mona to straszne co piszesz.... :cry:

Też słyszałam o Raciborzu bardzo dobre opinie. Bratowa ma rodzić m-c po mnie i chyba zdecyduje się na Racibórz (ale ona ma bliziutko :wink: ), ja myślałam o Wodzislawiu.... tam rodziły wszystkie moje koleżanki i 2 razy szwagierka. Specjalnie nie narzekały :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

WITAJCIE PILECZKI!!!!!!!!!!!!!!!
JA BEDE ROZILA U SIEBIE CZYLI W ZABRZU,JEST TU EKSTRA MALUTKI SZPITALIK POLOZNICZY NA UL.JANIKA. RODZILAM TAM PIERWSZE DZIECKO 5LAT TEMU. TO BYL CIEZKI I DLUGI POROD BO 15H,GDZYBY NIE FACHOWA OPIEKA I MOJ PROWADZACY LEKARZ BARTLINSKI,RODZILA BYM DO DZIS :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A Dziewczyny, powiedzcie mi, czy któraś z Was, stawia na poród w wodzie... ja kiedyś głęboko się nad tym zastanawiałam, ale sama już niewiem... :) Z tego, co czytałam, taka opcja istnieje w szpitalu w Raciborzu :) ....

Kurcze...chyba "coś" mnie bierze....już zaopatrzyłam się w cytrynkę, a wieczorem szczelę sobie naszą śląską wodzionkę... he he .... 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak, istnieje możliwość porodu w wodzie w Raciborzu. Sęk w tym że długości porodu nie da się przewidzieć i zdarza się że muszą Cię wyciągnąć bo zimna już woda a zanim będzie znowu ciepła w wannie - już urodzisz :P -- tak się zdażyło w przypadku mojej bratowej w Raciborzu :) (ona bardzo zachwala ten szpital, moja druga bratowa też :))

mona - ja chodzę do dr. Ciszka już długo a teraz prowadzi moją ciążę. To jest naprawdę baaardzo dobry lekarz, jeżdżą do niego pacjentki z daleka, tak jak my np. - z Rybnika.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]