Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:43 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika8118 ja nie robiłam i teraz cholernie żałuje..

ech byłam dziś na zakupach... materacyk i pościel do łóżeczka kupione ...

ech mam dość tej pogody ... za ciepło .. ratunku ...

Offline Wyświetl profil  

Witam! Dołaczam do grona przyszłych mam z Jaworzna. Ja byłam na 4D dwa tygodnie temu (w 23 tyg. ciąży) i na prawdę polecam. Pooglądaliśmy córę dokładnie - lekarz wykluczyl wady wrodzone. Żałuję tylko ze na wstępie nie poprosiłam Pana doktora o nagrywanie płytki. Ale pierwsze "dowodowe" :D zdjęcie to też coś, choć Mała akurat była w stanie aktywności i zasłaniała buzię rączką. Usg robiłam na Łubionowej w Katowicach. Polecam i pozdrawiam wszystkie mamy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika8118 ja nie jestem zalamana, ja po prostu juz nie moge sie doczekac, a codzienne lezenie nie najlepiej wplywa na psychike. A jeszcze ta pogoda....
Ja usg 4D robilam w Provicie w Katowicach - koszt 230 zl razem z plytka. Robilam je w 31tc wiec buziaczek malenstwa juz na tyle wyksztalcony ze nawet bylo widac jego rysy. Polecam. Jest to spory wydatek, ale jaka pozniej pamiatka. Poza tym traktuja to jako takie dokladne usg prenatalne z wszystkimi pomiarami i przeplywami, ogladaja narzady malenstwa wiec zdecydowanie warto :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

hej, gdzie macie zamiar rodzic Jaworznianki ?

macie jakies polecone szpitale ? czy decydujecie sie na Jaworzno ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika suska byle nie Jaworzno :!: :!: :!: Mialam do czynienia z pania doktor Opalinska i zdecydowanie radze jej unikac jak ognia. Choc slyszalam ze pacjentki dra Wikarka sa zadowolone.
Ja zdecydowalam sie na Bytom i juz wiem na pewno ze bede miec cc.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienka pisze:
monika suska byle nie Jaworzno :!: :!: :!: Mialam do czynienia z pania doktor Opalinska i zdecydowanie radze jej unikac jak ognia. Choc slyszalam ze pacjentki dra Wikarka sa zadowolone.
Ja zdecydowalam sie na Bytom i juz wiem na pewno ze bede miec cc.

ech je będę rodzić w Jaworznie ... ty masz lepiej bo Twój dr jest z bytomia i wiesz że masz cc ... a ja może przeżyje poród w Jaworznie :/ ech zobaczymy ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola ja bron Boze nie chcialam wpedzac Cie w dolek z ta jaworznicka porodowka. Po prostu pisze jeszcze pod wplywem bardzo negatywnych wrazen sprzed 3 tygodni. Po badaniu pani dr O. caly dzien bylam obolala i do tego potraktowala mnie po prostu jak... a nawet szkoda mowic.
A ja jestem po kolejnej wizycie. Szyjka niespecjalnie dluga, ale twarda i zamknieta, a dr zadowolony wiec ja tez :) Igorek wazy juz 2300g, az strach pomyslec jaki smok urodzi sie w przyszlym miesiacu :) dobrze ze to bedzie cc :) 1 lipca mam ostatnia wizyte, a 9 odstawiam fenoterol i wtedy zobaczymy kiedy zachce mu sie wyjsc ;) dobrze ze bede miala cc, bo przynajmniej pojade na dzien i godzine, bo gdybym miala rodzic sn to moglabym nie zdazyc dojechac do Bytomia :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wkurwiłam się brzydko mówiąc na NFZ :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x w mojej przygodni wprowadzili durnowate zapisy do gin
i co ??przeszłam się dziś ustalić termin i zgadnijcie kiedy jest najbliższy wolny ?? w połowie lipca ... normalnie udusić ich wszystkich :cry: łaskawie pani pielęgniarka powiedziała że mogę przyjść w dniu w którym mam mieć wizytę i poprosić panią dr czy mnie przyjmie ..

PARANOJA!! !! !!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola popieram Twoj bunt skierowany w publiczna sluzbe zdrowia i wracam do mojej wizyty w jaworznickim szpitalu. Nie wiem w ogole co to za nazwa: sluzba zdrowia??? smiechu warte, ale przerazajace :?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie mamusie te obecne i te przyszłe :)
Ja również jestem z Jaworzna i początkującą ciężarną.
Jestem po pierwszej wizycie u ginekologa i za tydzień idę znowu. Chciałabym się dowiedzieć jakie lekarz powinien mi zlecić badania i na co zwracać szczególną uwagę. Narazie zrobił mi USG żeby stwierdzić czy faktycznie jestem w ciąży i dostałam skierowanie na badania krwi i moczu. Czy oprócz witamin dla ciężarnych powinnam jeść jeszcze kwas foliowy? bo lekarz nic mi o tym nie wspominał.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie bardzo chcę zmieniać lekarza pod koniec ciąży :? :? :? :?

wiecie co ??

doszłam do wniosku że jestem jakaś dziwna ... niektóre kobiety które maja terminy pod koniec sierpnia maja dwa razy większe brzuszki niż ja i martwię się czy wszystko oki :cry: :cry: :cry: :cry:
zresztą same oceńcie http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... &start=860

moniko po pierwsze gratuluje po drugie na początku lepiej brać sam kwas a witaminki troszkę później zacząć brać

ech a ja mam humor do niczego pokłóciłam się z moim G. i chce mi się wyć... i w kółko słucham Tomasza Karolaka -" zabiorę Cię właśnie tam"

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola faktycznie masz malutki i zgrabny brzuszek :) tez bym taki chciala ;) Jesli przybywasz na wadze i maluszek tez to nie masz powodu do niepokoju. W koncu cala ciaze chodzilas do lekarza i mialas robione usg. Dzieli nas tylko 10 dni jesli chodzi o termin porodu, a ja wygladam w porownaniu z Toba jak smoczyca ;) a zawsze bylam szczupla :( zreszta coraz czesciej dopadaja mnie doly w zwiazku z moim wygladem. Mam rozstepy na piersiach, udach, biodrach. Nie wiem jak dojde do siebie po wszystkim. Wiem Kochanie ze wszystko Cie teraz dobija, nasze otoczenie nie do konca zdaje sobie sprawe z naszego stanu. Ja codziennie kloce sie z mezem i placze. Ale juz niedlugo.

moniko GRATULACJE :!: :!: :!: ja tez na poczatku bralam kwas foliowy - najwazniejszy przez pierwsze 3 miesiace ciazy, witaminki zaczelam pozniej. A co do badan to na samym poczatku robilam: morfologie, mocz, grupe krwi, odczyn Coombsa i toksoplazmozę. To ostatnie warto, bo moze prowadzic do poronienia jesli jestes nosicielka. A w ktorym jestes tygodniu?

A gdzie sie podzialy pozostale ciezarne Jaworznianki? A te rozpakowane? Prosze wklejac zdjecia Maluszkow :) Czekamy

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

margola jestem w koncówce 6 tygodnia wg lekarza bylaby to końcówka 8. jem witaminki bo lekarz zalecil mi je brac przed ciaza i w czsie ciazy ale pojde do niego w czwartek i zapytam o ten kwas foliowy :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: hej hej

kto ma termin na lipiec ? jak duzo przytylyscie ? hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: hej hej
Awatar użytkownika

monika suska pisze:

ja mam termin na lipiec - wg OM mam na 24.07, ale z ostatniego usg wyszedl 15.07. Ponadto bede miala cesarke, wiec pewnie i tak wyznacza mi zupelnie inny :wink: a ile przytylam? az wstyd sie przyznac 19kg :oops: :!: :!: :!:

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: hej hej
Awatar użytkownika

monika suska pisze:

ja mam na 15. 07 a jeśli chodzi o przybrane kg to +7 na razie :P:P:P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

gratuluje Margola wagi hehe

ja juz teraz to nawet nie chce stawac na wage ;) hihihi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam dziewczyny!
ja wróciłam na łono rodziny po wszystkich perypetiach ze zdrowiem.
Jestem po porodzie w jaworznickim szpitalu i muszę powiedzieć, że przy porodzie trafiłam na dr opalinską, ręce mi opadły jak ją zobaczyłam bo dobrego zdania o niej nie miałam, ale było mi wszystko jedno, bo zkurcze były juz co 2 min... :lol: :lol: :lol: Podczas porodu Pani dr okazała sie bardzo miła i uśmiechała sie cały czas i jak powiedziala, że jeszcze dwa parte to nie kłamała i były dwa parte! położne tez były super i dużo pomogły. potem na oddziale też jest ok. ja bym nie szukała innego szpitala, jeżeli ciąża przebiega normalnie.
Madzienka trzymaj sie jeszcze troche, ja już mam swoja córcię w domu. ja zreszta też zaliczyłam 5 dniowy pobut w szpitalu i operację. już jesteśmy w domu, ja tylko w trochę gorszej formie bo po operacji. okazalo sie ze te bóle brzucha na które się skarżyłam przed i po porodzie to ropien między jelitami i gdyby nie operacja to byjuz mnie nie było. podczas pobytu w szpitalu córcia opiekował sie mąż i babcie i wszyscy sie spisali na medal. Przeżyć jak na 3 tygodniowe dziecko mieliśmy dużo, ale co tam nie ma to jak rozdarte dziecko, ze chce jeść. Juz drugi dzień dostawiam ją po trochu do piersi, bo do tej pory to była butelka. trzymajcie sie dziewczyny, mam nadzieję, że będę mogła zaglądac tu częściej i dzidzia pozwoli. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka123 dużo przeżyć miałaś...

ech napisz co jest niezbędne do szpitala naszego jaworznickiego .....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka123 bardzo wspolczuje przezyc, ale najwazniejsze ze juz wszystko w porzadku i w komplecie w domku jestescie :) Jeszcze raz wielkie gratulacje i koniecznie ucaluj malutka od ciotki ;)

margola a jak Twoje samopoczucie?? :) Coraz blizej mamy, co?? :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]