Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:49 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość

Na razie na tapecie są dwa imiona - Zuzia i Kacper. A ty masz jakieś typy?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja mam bardzo duzo opcji az za duzo,ale jak bedzie chlopak to Brajan chyba na 100% do dziewczynki to nie jestem pewna jeszcze,na dzien dzisiajszy Wiktoria :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hejka :D
Miałam wczoraj USG i moje przeczucie sie nie sprawdzilo i jestem w szoku :) Bedziemy teraz mieli synka,zdziwilam sie bo dokladnie tak samo wyglada moja ciaza,te same zachcianki,tego samego nie moglam jesc co przy corci,rowniez wymioty itd,no ale jak widac to nie to o tym swiadczy,wiec znow sprawdzilo sie to ze to tylko mity z tymi zachciankami itd,ja dwie identyczne ciaze i teraz chlopczyk bedzie,wiec bedziemy miec parke. :D Wiec bedzie Brajanek :) Pozdrawiam i czekam na wiesci od Ciebie :)

Offline Wyświetl profil  

To świetnie :) będziecie mieć parkę :) ja też myślę, że te wszystkie ciążowe mity to ściema :) Gdybym na to patrzała to do porodu pewnie bym nie wiedziała, bo nie mam żadnych zachcianek itp.
Fajnie, że będziesz miała synka :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Sama mam przykład na sobie ze te zachcianki,ksztalt brzuch,cera w ciazy itd to mity jak nic :) Nom fajnie ze parka tylko ze niektorych ciuszkow po corci,synusiowi juz nie zaloze,az mi zal niektorych bo Oliwcia niektore to miala na sobie moze z 2-3 razy,jak nie noszone,myslalam ze drugiemu tez zaloze no ale niestety juz nie :) Niektore pajacyki czy body rozowe zaloze synkowi jak jeszcze bedzie malutki to w domu moze miec,przeciez nikt go nie bedzie widzial :D tymbardziej ze takie maluchy czesto sie przebiera,a tu sie mu uleje,a tu przesika,to co mi zalezy zalozyc mu rozowe w domu :) Wiadomo jak juz bedzie wiekszy to nie bardzo,albo jak gdzies wyjdziemy,ale po domu czemu nie :D Ciekawe co wy bedziecie miec,czy dziewczynka sie potwierdzi,pozdrowionka :)

Offline Wyświetl profil  

Z ubrankami masz rację, ale tak jak mówisz - po domu mogą być różowe :) W realu była ostatnio wyprzedaż - body z krótkim rękawkiem po 4 zł. Kupiłam kilka uniwersalnych. Ja jeszcze nic nie mam kupionego, boję się zapeszać, bo już raz poroniłam i strach zawsze zostaje. Ale po Wielkanocy wyruszam na wielkie zakupy :) Na razie kupie chyba tylko na początek, małe rozmiary, potem zawsze zostaje allegro :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Powiem ci tak,nie zostawiaj wszystkiego na sam koniec,bo gdy juz bedzie duzy brzuszek ciezko bedzie ci łazić po sklepach,mozesz zaczac tak jak mowisz po swietach,po trochu trzeba kupowac,po pierwsze ze jeszcze masz sile chodzic, a po drugie nie odczujesz tego tak finansowo,jak bys miala wszystko na raz kupowac w jednym miesiacu :D Nie wiedzialam o tej wyprzedazy w realu,ale nie raz jeszcze bedzie :) Mosze sie przejsc na 1 maja tak jest sklep z rzeczami dla dziecka,ubranka itd ponoc nie drogo,no i na krótkiej tez jest niedrogo bo tam bylam.Kiedy masz to USG?Bo juz sama jestem ciekawa :P Pozdrawiam Was :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Tu tez nie jest tak drogo i mozesz kupic albo przez neta,albo sobie tam pojechac podaje linka tu jest wszystko :) http://www.2o2.pl/

Offline Wyświetl profil  

Teraz nie mogę jeszcze robić zakupów, bo nie mamy zbyt wiele miejsca. Mamy w planach przeprowadzić się na poddasze przed świętami, o ile wreszcie skończy się remont... wtedy wszystko kupię. Pieniądze odkładam co miesiąc, więc tak tego nie odczuję. Myślę, że dam radę:) A co do usg to będę dzwonić w przyszłym tygodniu, żeby się umówić na konkretny dzień. Lekarz mówił, żeby tak tydzień wcześniej zadzwonić. Więc w sumie za dwa tygodnie wszystko się wyjaśni, a wtedy można pomyśleć o czymś różowym lub niebieskim, zależy co wyjdzie :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No to dalej czekamy... :shock:

Offline Wyświetl profil  

Usg w poniedziałek po południu :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No to czekamy do poniedzialku i oby tylko dzidziuś pokazał co tam ma :D

Offline Wyświetl profil  

Będzie dziewczynka :) Pięknie prezentowała nam nóżki, za to buzię odwracała i nie mogliśmy zobaczyć...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

no to super :D :D gratulacje :D dziewczynki sa przeurocze :D To co bedzie Zuzia?Czy jednak innaczej?

Offline Wyświetl profil  

Zuzia :) kurcze badanie z glukozą wyszło mi niedobrze... Wizytę mam w poniedziałek, pewnie nie wykręcę się od szpitala i badań :roll: Pożyczyłam od babci glukometr, poczytałam o diecie i będzie ciężko, bo ja nie lubię właśnie tego, co mogę jeść... Ale nawet stosując dietę po śniadaniu mam wysoki cukier. A jak u ciebie z badaniami?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Narazie moje badania byly dobre,kurcze to dieta cie nie ominie :( No ale co zrobic -trzeba!Moze potem sie polepszy :) pozdrowionka dla Zuzi :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam :D Teraz w weekend w Auchan będą takie warsztaty,gdzie beda robic za darmo USG i USG 4D :D :D :D Ja planuje się wybrac :D zobaczyc buziolke mojego szkrabka i potwierdzic dla pewnosci płec :D i przede wszystkim zobaczyc czy wszystko jest dobrze :) pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

ooo :D to bardzo fajnie!
a wybierasz się w sobotę czy niedziele? ja może zajrzę w niedzielę, ale to nic pewnego...
Jakbyś była w sobotę to napisz jakie wrażenia i czy twój synek to dalej synek :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Hejka,bylam wczoraj ludzi bylo w pyte, ale jak juz stalam w kolejce to zostalam w sumie bylam od 11 a weszlam o 13:30 wiec moze nie najgorzej,tak synek to nadal synek potwierdzilo sie to w 100% widac to tak dokladnie,jajeczka i siusiaka!!! :D ale buzki nie chcial nam pokazac :( caly czas zakrywal sie nóżkami i rączkami,wiec mam dwa zdjecia jedno siusiaka,a drugie to wlasnie ta buzka(ktorej nie widac) zakryta nozka i rączka,wlasciwie to bylam juz na liscie rezerwowej jako szosta,ale to lepiej wyszlo,bo gdybym zalapala sie na liste glowna na godzine np 15 to juz bym wczesniej nie weszla,a takto jak kogos nie bylo z listy godzinowej brali nas z rezerwowej :D najlepiej jechac juz z rana

Offline Wyświetl profil  

Hej. My byliśmy dzisiaj, przyjechaliśmy przed 11 i było ok. 30 mam. Byliśmy na liście rezerwowych z numerem 7, a weszliśmy po jakichś 40 minutach :) Zdążyłam tylko porozmawiać z położną o karmieniu piersią i obejrzeć troszkę pierwszej pomocy. Usg robił nam ten lekarz, u którego byliśmy wcześniej na 3D :) Poznał nas i troszkę dłużej potrzymał :) Moja mała, uparta córka poprzednio nie chciała pokazać buzi, teraz zasłaniała się pępowiną, obiema nóżkami i jeszcze ssała palca stopy :) Tak że udało się zobaczyć tylko kawałeczek buźki... Ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z całej tej imprezy, wygrałam nawet książkę. Miałam ochotę na to wiaderko do kąpania, ale się zgapiłam i nie wygrałam. Podobała mi się pierwsza pomoc i próby na tym fantomie dziecka. Ogólnie bardzo fajna sprawa. A potem jeszcze zakupy, też udane :) Dziękuję, że mi napisałaś o tej imprezie :) I fajnie, że się płeć potwierdziła! Przynajmniej się człowiek na coś nastawi :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]