Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 4:13 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

No dzien dobry:)
Gratulacje dla Was,no i widze ze odezwaly sie kobitki z poprzedniego postu:)Czesc dziewczynki:)
Ja rodzilam na PCK i jestem zadowolona jak niewiem co:)Jesli bede miec drugie dziecki bardzo chciala bym tam znow rodzic o ile nie zlikwiduja:/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

pattunia85 to działaj !!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejka
Jestem z powrotem. :)
Chłopak drugi będzie. Jak będzie taki urwis jak ten pierwszy, to mnie chyba odwiozą do Lublińca. :wink:

Co do tego PCK to mam pewne wątpliwości. Przecież to przez położną i jej nieudolne cewnikowanie do cc chorowałam na nerki przez 3 miesiące, raz mnie nawet pogotowie zabrało na SOR w szpitalu na Zawodziu. Rozmawiałam z położną z Parkitki - mówiła, że na Parkitce z marszu robią mi cesarkę bez zastanowienia, bo jestem już po jednej. Na PCK próbują jednak podejść do sn, co wychodzi im z różnym skutkiem. W sumie nie mam już takiego parcia na sn jak za pierwszym razem. Z jednej strony na Parkitce mam zaprzyjaźnioną położną, a na PCK swojego lekarza - jednak ani jednemu, ani drugiemu przepisy szpitalne nie pozwalają specjalnie do mnie przyjechać. PCK ma piękną porodówkę, jednak brzydzi mnie ten słynny grzyb na ścianach w łazience na położniczym, wieloosobowe sale i brak kontroli nad ilością gości do jednej pacjentki...

pattunia85, oddział na PCK zamykają bodajże od stycznia, wtedy to ma nastąpić przeniesienie oddziału z Tysiąclecia na Parkitkę. Także, jeśli piorun w tych zakichanych urzędników nie walnie - raczej nie zdążysz tam już urodzić. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tas koleżanka rodziła już po mnie i trafiła na pierwszy dzień po remoncie i mówiła ze grzyba nie ma...
no ale to było i tak 3lata temu :)
może się pozbyli gada :)
gdybym miała pewność (będąc na twoim miejscu) ze zrobią cc na tysiącleciu to bym sie nie zastanawiała....
ja mialam drugie cc zaplanowane z lekarzem, Tośka się wcześniej pchala na świat więc też chcieli żebym sn rodziła... ale moj lekarz postawił na swoim :)

pattunia do roboty :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

johambina, no właśnie, że koleżanka rodziła na PCK w tym roku w maju i grzyb niezmiennie tkwił na ścianie. :roll: Na kolejnej wizycie (14.09) lekarz będzie mi mierzył grubość blizny na macicy, żeby określić czy w ogóle mam możliwość podejścia do sn. Z jednej strony chciałabym sn: widzieć i słyszeć pierwsze minuty życia mojego dziecka, nie być cewnikowaną, mieć możliwość szybkiego wyjścia do domu. Moje cc było na śpiocha, na gwałtu-rety, z nieudolnym cewnikowaniem, które miało potem ogromne skutki i siedzieliśmy w szpitalu 8 dni. Z drugiej strony naoglądałam się na TLC "porodówki" i innych tego typu i mam mieszane uczucia. :wink:
W każdym razie w szafce mam już wszystko przyszykowane, poprasowane, pokupowane. Brakuje mi tylko materaca do łóżeczka (stary wyrzuciłam), termometru, pieluch. Reszta jest gotowa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a no to faktycznie lipa z tym grzybem....
pamiętam ze 3-4lata temu też królował na ścianie :)
eh, i na co remont robili......
chociaż ja mialam 6lat różnicy między cc i też mój gin mówił, że raczej widziałby cc niz sn.....

ja się też na TLC naoglądałam.... aż mi się odechcialo i ucieszyłam sie, że nie rodziłam sn ;)

Tas, a wy zmieniliście mieszkanie czy nadal tam gdzie mieszkaliście? bo pamiętam, że robiliście podejście do zmiany mieszkania

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja spędziłam na Mickiewicza 3 dni i po tym zdecydowałam się rodzić gdzie indziej. Nie mam zastrzeżeń co do opieki, bo była na prawdę rewelacyjna, ale generalnie na obchodzie o niczym mnie nie informowano, nie wolno wyjść do sklepiku, ani nawet nogi wychylić za drzwi. Warunki w łazienkach istne jak za PRL-u. O dalszych perypetiach typu mrówki i inne nie będę się wypowiadać. Opieka, położne i pielęgniarki na prawdę bardzo fajne.

A ja dalej w dwupaku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

johambina pisze:
Tas, a wy zmieniliście mieszkanie czy nadal tam gdzie mieszkaliście? bo pamiętam, że robiliście podejście do zmiany mieszkania

Ale masz pamięć... tylko pozazdrościć :). Od 1,5 roku mieszkamy na Północy. Mieszkanie większe, to i rodzina musi być większa. W pokoju z kuchnią wg mnie nie da się funkcjonować normalnie z dwójką dzieci. ;)
Daga23, to w końcu gdzie rodzisz? Bo stronę wcześniej pisałaś o Mickiewiczu, teraz że tam nie chcesz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

We św. Łukaszu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Daga23 pisze:
We św. Łukaszu.

widziałam ich porodówke :)
aż mi się trzeciego bąbla zachciało tak tam ślicznie :)

Tas no to super :) no i okolica chyba zdecydowanie fajniejsza niz poprzednie mieszkanie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Zastanawiałam się nad św. Łukaszem. Kuszą piękne kąty u nich, śliczne wyposażenie i rodzić u nich to czysta przyjemność pod warunkiem, że poród przebiega w 100% prawidłowo i że dziecko jest zdrowiutkie. Nie mam niestety takiej gwarancji u siebie co do porodu, więc wolę nie ryzykować. Po za tym to m.in. przez stan Michała trzymali nas 8 dni w szpitalu - tam pewnie by go odesłali na Parkitkę, bo na pewno by nas tyle nie trzymali. Pewnie gdyby to była moja pierwsza ciąża, to bym do nich poszła.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

św. Łukasz u mnie też jest w planach ale to za kilka lat dopiero :)

Daga23 - jak tam? dalej 2w1, czy może już każdy osobno?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A MNIE NARAZIE NIE SPIESZNO DO DRUGIEGO:)
Moze nawet juz na jednym pozostane,ale nigdy nic nie wiadomo,moze cos sie odmieni,glownie to ze wzgledu na kase oczywiscie:/Bo w PL to takie dodatki sa ze szok!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny, sorki, że tak późno piszę, ale nie było dostępu do neta. Otóż polecam rodzić we Św. Łukaszu. Poród był ciężki, skurcze zaczęły się o 3 w nocy i były regularne co 10 min, do centrum położniczego pojechaliśmy dopiero koło 10 rano, wszystko się sprzysięgło przeciwko mnie, a to czegoś w torbie brakowało, a to problem z samochodem, ale póki wody nie odeszły to moim zdaniem nie było po co się spieszyć. koło 11 byłam już przyjęta na porodówkę, skurcze z brzucha miałam może ze 3 podczas ktg, skurcze z krzyża - te najgorsze miałam już co 5 minut. Co dalej pisać, piłka, worki, spacerki, przysiady, prysznic, potem już hydromasaż. Fajnie że nikt mi nie przeszkadzał, opieka świetna. Skurcze z krzyża były masakryczne, potem to już wogóle nie przechodziły, niestety rozwarcie cały czas na 2 palce i nic więcej. Po 24 h - uparłam się, że chce naturalnie, lekarze zdecydowali, że konieczna będzie cesarka, małej zaczęło obniżać się tętno. Urodziłam o 2:28 kolejnego dnia. Tego samego dnia przyszedł fizjoterapeuta, troche ćwiczyliśmy, potem fajnie mnie postawił. Położne po rękach całować.

Po takim o zgrozo porodzie miło wspominam pobyt w Łukaszu, aż chce się kolejnego maluszka. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Daga gratulacje :)
nieźle się wyczekałaś zeby mala się urodzila..... no ale najważniejsze, że juz za wami i malutka jest po tej stronie brzuszka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Ja jestem z bliskich okolic Częstochowy, termin na marzec 2013. chciałabym rodzić na PCK pod warunkiem że oddział będzie istniał, ale za nic nie chcę trafić na Parkitkę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kajka, z tego co mówiła mi koleżanka to na PCK od stycznia 2013 nie będzie porodówki, mają przenosić, nie pamiętam gdzie. Ale lepiej zorientuj się co by nie było potem SUPRISE !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Też słyszałam że ma być PCK przeniesione i to co najgorsze to na parkitke. Mam nadzieje że zmienią zdanie. Inaczej pozostanie mi Mickiewicza. Bo jak pomyśle że miałabym rodzić na parkitce to wolę w domu już.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na Mickiewicza nie jest lepiej, ogólnie jak za czasów PRL-u, strasznie niedofinansowany ten szpital. Wolałabym już Parkitkę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

patrzac statystycznie na Parkitce jest wiecej powikłań. Dla mnie nie jest ważne w jak pieknej sali będę rodzic, chcę trafić na profesjonalną opiekę.
A po tym co zrobili mojej kolezance na Parkitce nie chcę tak traumatycznych przeżyć. Bo dość że przezyła dziewczyna tragedię to jej nie ułatwili nic

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]