Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 3:05 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Majowka swietne to... widzaial juz pare razy i zawsze sie mieje jak wariatka.... juz sobie wyobrazam jak moj kochany mezus szaljeje z naszym bobasem i tak sie smieja ze mamym popuszcza w gatki a tata tez... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A jak tak w ogole Wasi mężowie zareagowali na wiadomość o ciąży :?: :?: :?:

Bo mój mężuś oszalał z radości, mimo, że jest jeszcze młodziutki... he he ... a, że jeszcze będzie miał syna .... 8) to dopiero napawa się dumą :lol:

A ja narazie liczę dni do następnej wizyty u gina..... co będzie i jak.... dobrze, że już nie mam takiego doła jak w piątek :? To chyba dzięki kilku osobom (Wam również :o ) oraz koleżance, która miała ten sam problem i urodziła dzidzę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny.Ja przed chwila wrocilam z przacy i jestem padnieta bo wstaje o 4 zjemy z maluszkiem obiadek i idziemy sie polozyc.

Betinka jak tam test????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Majówka82 pisze:

Bo mój mężuś oszalał z radości, mimo, że jest jeszcze młodziutki... he he ... a, że jeszcze będzie miał syna .... 8) to dopiero napawa się dumą :lol:

A ja narazie liczę dni do następnej wizyty u gina..... co będzie i jak.... dobrze, że już nie mam takiego doła jak w piątek :? To chyba dzięki kilku osobom (Wam również :o ) oraz koleżance, która miała ten sam problem i urodziła dzidzę.

Nasz tatus tez mlody i mamusia tez bo ja mam 19 a tatus 22 :D

A jak sie dowiedzial to caly czas siedzial dumny jak paw i glaskal brzuch choc jeszcze nic nie bylo widac :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój mężuś w tym roku skończy 24 lata (ja 25).....ale testowaliśmy roczek....w rocznicę ślubu wiedziałam już na 100%, że jestem w ciąży :D

A Bettinka??? Jak tam wyszedł teścior ???

W zasadzie wiek nie jest najważniejszy,a dojrzałość psychiczna obojga rodziców :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

przyszla mama ja sobie bardzo cenię fakt, że jestem na L4 :D . Teraz powoli muszę zająć się sprawą świadczenia rehabilitacyjnego :?

Chyba jestem domatorką,,,,,,, żadna tam ze mnie karierowiczka,,,,,,,, Gdyby nie sytuacja życiowa, to nigdy nie wróciłabym do pracy............. chyba, że na 1/2 etatu :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Majówka82 pisze:

Mój mężuś bardzo sie ucieszył, płakaliśmy oboje ze szczęścia.
I tak jest calutki czas, cieszy się jak gada do brzuszka a mała go kopnie w policzek, zawsze rano wita sie ze mna i malenstwem całując w brzuszek. Jak wychodzi do pracy to gada do maleńkiej "ślicznotko tatuś idzie do pracy, bądź grzeczna" i całuje mnie po brzuszku i głaszcze :)
a ostatnio na widok małżeństwa z maleńkim dzidziusiem wzruszył sie i powiedział, że już się nie może doczekać kiedy malutka bedzie z nami i że tez by juz chciał wyjść z maleństwem i ze mną na spacer czy zakupy :)
Kochany prawda ;) Bardzo go kocham a on kocha nas :)
Jestem szczęśliwa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka82 pisze:

U nas obojga to była radość połączona ze strachem wielkim, żeby tylko wszystko potoczyło się lepiej niż za pierwszym razem. Mój mężuś jest większym optymistom ode mnie i wierzy, że będzie wszystko dobrze :) Też rozmawia do brzuszka. A najbardziej podoba mi się jak mówi że kocha nas najbardziej na świecie (właśnie to, że mówi w liczbie mnogiej) :D Mąż od początku brzuszek głaskał i całował. Ja natomiast jakbym się przed nim broniła, nie chciałam się do niego przyzwyczajać, to znaczy to tego nowego zycia tam w środku. Ale od niedawna jak już go troszkę zaczyna być idać to pękłam i też już go dotykam i głaszczę i mówię do niego. Bo jak tego maleństwa nie kochać?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja poszlam na l-4 ze wzgledu na malego,a raczej jestem osoba ktora w domu nie usiedzi lubie byc miedzy ludzmi i ciesze sie ze wrocilam do pracy,ale meczy mnie ze na rano bo musze wstawac o 4 a cierpie na bezsennosc.Prosilam ze chce na druga ale pracuje w ochronie i babka uznala ze szybko robi sie ciemno i dla mojego bezpieczenstwa pisze mnie na rano :?

Co do reakcji tatosiow to powiem szrzeze ze moje kochanie bardzo sie ucieszylo ze w koncu bedzie mial dzidziusia on ma 38 lat(ja 22) wiec juz nie umi sie doczekac i ciagle mowi o tym jak bedzie jak sie male urodzi.Nio i juz planuje nastepna dwojke :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Obrazek

OTO MOJ BRZUCHOL Z TERAZ :D :D :D :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej kobitki:)

Widze że brzuszki powoli rosną, no ja wole o swojego nie pokazywać heheh w obwodzie jak sie mierzy przy pepku mam 113 cm!!!!!!!!!! masakra mówie wam jakbym połknęła piłke lekarską hehe :) no a maluszek dzisiaj mi zyć niedaje normlnie aż sie zwijam z bólu jak mamusi dokopie:) pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hanah dopiero teraz widzę jak Ci brzunio szybki rośnie :shock: JEJ :shock: Robi się z Ciebie prawdziwa ciężaróweczka :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Dzieki dzieki, a tak wogole to dzien dobry...

Dla mnie wcale nie dobry... mialam jakas fatalna straszna noc nie spalam co chcwile mnie pies obudzil bo tez byl jakis niespokojny zasnelam dopiero o polnocy a obudzila sie o 1:30 i tak juz czuwaam prawie do rana... Rafal tznoj maz powiedzial ze duzo plakalma, a ja sama obudzilam sie z bolem glowy zapuchnietymi oczami i cholernym bolem brzucha.. ale kazdy ma widocznie to na co sobie zasluzyl...

Buzaiki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

K46 Maary Jeeeeeeeeziu jak słodko.... mój mężuś się bardzo cieszy na synusia, ale jeszcze brzusia nie pocałował.... rzadko go dotyka, nie mówiąc o rozmowie :? Chyba jest mu "głupio", sama niewiem....może do końca ten fakt do niego niedociera.... nio, cóż, każdy facet przechodzi to na swój sposób.... :)

przyszla mama wiesz, praca w ciąży może nie jest taka zła, ale kobieta powinna mieć wybór, co woli robić: czy siedzieć w domciu czy pracować. Ja pracowałam fizycznie, do tego w takim punkcie, że ludzie naprawdę bywają złośliwi....a I-szy trymestr z byle głupoty płakałam (czy to na filmie czy to ktoś coś mi powiedział), więc pewnie w robocie wciąż chodziłabym zamazana :wink:

Hanah jaki fajny brzusio :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Majówka82 pisze:
K46 Maary Jeeeeeeeeziu jak słodko.... mój mężuś się bardzo cieszy na synusia, ale jeszcze brzusia nie pocałował.... rzadko go dotyka, nie mówiąc o rozmowie :? Chyba jest mu "głupio", sama niewiem....może do końca ten fakt do niego niedociera.... nio, cóż, każdy facet przechodzi to na swój sposób.... :)

:D

Majówka, ja myślę, że każdy facet przeżywa to na swój sposób, kobieta również. Jak byłam poprzednio w ciąży to mój mąż nie dotykał brzuska a o mówieniu do niego nie było mowy. Bał się poprostu i wręcz wzbraniał mimo, że oboje baaardzo pragnęliśmy tamtego dzidziusia i staraliśmy. Za to ja głaskałam i mówiłam od samego początku. Niestety jak wiesz straciliśmy naszego Aniołka i to zmieniło nas oboje i podejcie do obecnej ciąży o 180 stopni. Ja z wielkiem strachem a mój mąż z czułością :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Maary masz rację.... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hallo jest tu ktoś :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Nic....................... uciekam.....................na dzis......................... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja jestem, ale siedze tak cichutko :D :D :D :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale sie najadłam strachu...

Poraz drugi dopadły mnie bóle. Za pierwszym razem gdy się przmeczyłam przez godzine miałam bóle jak do miesiaczki promieniujące do krzyża Udałam sie do lekarza zaraz na drugi dzień, aby skontrolowac czy wszystko ok - było wszystko ok, nie zaczęła rozwierac mi sie szyjka.
Dziś obudziłam sie o 4.45 poszłam do toalety, połozyłam sie spowrotem spać i zaczęło się... ból okropny jak do miesiaczki, rwało mnie w jajnikach i w krzyżu, jak wstałam i chodziłam jeszcze gorzej. Od razu wziełam dwa scopolany i połozyłam sie na bok licząc ruchy płodu i oczywiscie mineła godzina i wszystko przeszło, zasnęłam a gdy tylko wstałam od razu zadzwoniłam do lekarza aby go poinformowac co sie dzieje i czy to normalne? Uspokoiłam się - dopóki bóle ustepują po środkach rozkurczowych moge być spokojna, jednakże gdyby bóle pojawiły się i środki rozkurczowe by nie pomagały mam jak najprędzej zgłosić się do lekarza. Ale strachu sie najadłam. Poprzednim razem miałam to z przemeczenia za dużo chodziłam stałam itp. a tu dzisiaj po nocy, po odpoczynku bóle... na szczęście wszystko ok Tak chyba juz będzie w sumie jeszcze tylko miesiąc do porodu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ojej faktycznie :shock: K46 niech Twoja dzidzia jeszcze siedzi grzecznie w brzuszku :)

Jeśli to nie tajemnica, do kogo chodzisz do lekarza?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 11678 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]