Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 3:54 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 867  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Zgadzama sie z Elizą :) To jest taki ludowy zabobon ;) Mnie tez wszsyscy mówią, że świetnie wyglądam jak na ciażę i też będzie synciu :) Może coś w tym jest?

Poniżej przesyłam Wam linik z innymi tego typu wierzeniami jeśli go jeszcze nie znacie ;)

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=1

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hihihi-już parę razy robiłam ten teścik i zawsze wychodzi mi większa szansa na dziewczynkę, a my juz widzieliśmu siusiaka na USG! A może to było coś innego?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No właśnie mi też parę razy wyszła dziewczynka nawet na 87 % a będzie chłopak :) Hi hi hi. U mnie tez na USG było widać pylusia i jajeczka wiec musiałaby to byc naprawdę wielka łechtunia ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hahaha śmieszne to, no ciekawe czy będzie dziewczynka, narazie mam coraz więcej pryszczy :? :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny co sie tak nie odzywacie ze az na 3 stronie nbasz temat wyladowal??

ja mam ograniczony dostep do neta bo wiecej ludzi jest w domu i trudniej sie zalapac... nie ma to jak mieszkac z innymi ludzmi pod jednym dachem...

dzidzia szaleje i mocno kopie... tatus dalej nie czuje kopniakow...

i za 3 tyg slub :]

no a dzis ciekawe czy mnie mikolaj odwiedzi w nocy...hmmmm

uwielbiam grudzien...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No witajcie w Mikołajki :) życze Wam miłego, radosnego i pełnego prezentów dnia :)

Ja dzisiaj ide do szkoły rodzenia po raz pierwszy :) mój mężuś ma 27 urodzinki, i mam dzisiaj "studniówkę". A poza tym w BB jest superowa pogoda i od razu humorek lepszy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O tak, superowy dziś dzień :D no i zaczyna się już czuć atmosfere świąt :D

Dziewczyny mam pytanko odnośnie olejków zapachowych czy można w pokoju sobie zapalić świeczuszke z olejkiem żeby ładnie pachniało czy to już jest zaliczane pod chemie i lepiej nie palić ? Tak lubie różne zapaszki, a mój mężuś chory i ma katar to sobie eukaliptusowy zapaszek dodaje do "domku" żeby mu się lepiej oddychało, ale nie wiem czy to dla mojego stanu dobre jest :roll: aha no i jak to się ma też do kadzidełek :roll: wiecie cosik na ten temat :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula ja myślę, że w małych ilościach nie zaszkodzi nikomu. Często te olejki są relaksacyjne wiec myślę, że smiało możesz je uzywać. Ja przynajmniej nigdzie nie spotkałam się z informacją, że nie mozna :)

Ja pamietam iz na początku ciazy odrzuciło mnie od wszelkich zapachów. Miałam straszne mdłości a zapachy dodatkowo je potęgowały :) nawet mój mąż musiał wyrzucic z auta choinke zapachowa i przestał się dla mnie perfumować :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika:) na szcęście odrzucenie od zapachów mnie jeszcze nie dopadło i mam nadzieje że nie dopadnie :lol: Wogóle to teraz w ciąży jest zupełnie inaczej niż w poprzedniej, sama nie moge w to uwierzyć, że odjawy prawie nie występują, jedynie obolałe sutki, a ostatnio mdłości odrzucenie od zapachów, kawy, słodkości, zmęczenie, piersi myślałam że mi wybuchną - ból nie doopisania, a teraz praktycznie nic, czasem troche mnie zemdli ale rzadko i tylko bolące piersi ale tyle to da się znieść. Dziwne to jakoś :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula bo każda ciąża jest inna ;) nawet u tej samej mamy. Niczym się nie martw i nie stresuj się, że skoro jest inaczej to znowu może być źle (odpukac, odpukać) Moja koeżanka tez jest w drugiej ciazy i jej objawy tez się różnią od poprzednich ;) tak więc głowa do góry :) Ja tez mam nadzieję, że jak się zdecyduje na drugie dziecko to objawy bedą inne od poprzednich (patrz: LEPSZE i LŻEJSZE) ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U mnie niewiele się ta ciąża różni od poprzedniej-jedynie tym, że teraz w ogóle nie wymiotuję (przedtem może z 5 razy) i okropnie bolały mnie piersi-nawet się myć nie dałam rady. Przedtem nie miałam czegoś takiego. Więc nie martw się na zapas!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki dziewuszki :*:*:*:* kochane jesteście :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc. jestem z bielska mieszkam niedaleko karpackiego (blizej centrum) jestem rocznik 82, w pazdzierniku urodzilam coreczke Polę. Ma juz prawie 7 tyg. BArdzo chetnie sie spotkam :)
niemam teraz czasu czytac calego wątku tylko 2 strony przeczytalam ;)
jesli chodzi o szkole rodzenia to w wojewodzkim jest suuper. Tam tez rodzilam i jestem zadowolona. Mam 4 letnia coreczke tez- chodzi juz do przedszkola. Obie ciaze prowadzila Putowska i super sie sprawila. Problemy ktore mialam pod koniec drugiej ciazy i po porodzie pomagala mi baaaaaaardzo. jest rewelacyjna moim zdaniem!
Ktos napisal ze olała kogos...w jaki sposob??
opieka w szpitalu woj jest ok, warunki tez.
w razie czego pytajcie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc Garfieldek - witamy cie u nas serdecznie :)

no własnie ja dzisiaj zaczynam szkole w wysp. bo jest taniej ;) ale jeszcze do konca nie wiem gdzie bede rodzic. I tu i tu jest fajnie i opieka słyszałam jest w porządku. I to jest własnie problem ;)Zobacze jak tam będzie dzisiaj ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

To mnie olała Putowska, zostawiła mnie po poronieniu, mówiłam że mam jakieś zakarzenie czy coś bo mnie boli tam wszystko, wogóle się nie mogłam wypróżnić, totalny koszmar a ona powiedziała że to nic takiego i nic mi nie będzie, chciałam żeby zrobiła kontrolne usg a ona powiedziała że nie trzeba :evil: tak się wściekłam wtedy, poszłam do innego gina i odrazu dostałam tabletki przeciw zapalne i mi przeszło.
W czsie ciąży byłam z niej bardzo zadowolona, w szpitalu się mną bardzo dobrze zajęła i teraz znów do niej chodzę i mam nadzieje że mnie już nie zawiedzie, powiem szczerze że chodzę dodatkowo do innego gina i jestem pod kontrolą dwóch lekarzy, chce być pewna że wszystko jest OK, nie chce się bać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczynki jak wam pisałam byłam wczoraj w szkole rodzenia na wysp. i powiem Wam żę bardzo mi sie podobało. Z agendy spotkań wywnioskowałam, że zapowiadaja sie naprawde fajne i ciekawe zajęcia. Wczoraj uczylismy sie technik relaksacyjnych, oddychania, jak dotykac i rozmawiac z brzuszkiem, jak rozmawiac z dzidzią itp. Mój mąż był bardzo zadowolony i juz nie może sie doczekać nastepnej środy. Mam nadzieję, że kolejne spotkania będą równie interesujace. Generalnie o tym wszsytkim juz czytałam gdzieś ale teraz jak teorię przekłada się na praktykę to jest inaczej, lepiej i jakoś człowiek jakos tak realnie podchodzi do porodu. Oczywiście wciaz się boję, ale jak poznam wszsytko co sie jego tyczy to będzie mi łatwiej...tak sobie tłumaczę i życze sobie aby to się sprawdziło ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika:) napewno się wszystko sprawdzi i przy porodzie będzie OK :D Fajnie że opisałaś spotkanie w szkole teraz wiemy czego się spodziewać, mój mężuś się ostatnio zapytał czy będę chciała też tam chodzić a ja mu że tak :D i to z nim :lol: narazie się wstydzi troche ale wiem że pójdzie i też będzie zadowolony :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Powiedz mu, że partner jest naprawde mile widziany w szkole. Wczoraj wszsytkie mamy były z męzami :) i było bardzo przyjemne. Nie ma się co wstydzić. Owszem sa tematy które moga go krepować, ale da sobie radę ;) Mój maz jest zachwycony ;) i bardziej to przezywa niz ja. Ale to chyba dlatego, że to ja jestem w ciązy a on może tylko dotykac swojego syna przez mój brzuszek ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hahaha dzięki Monia :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam!
Ja to mojego męża bym wołami nie zaciągnęła do szkoły! Ale obeszłam się bez niej za pierwszym razem, to teraz też sobie poradzę.
Pozdrawiam w przedweekendowy poranek!
Mam dziś cudny humor, bo się wyspałam, ale najważniejsze: dzidzia bombardowała mnie wczoraj wieczorem porządnymi kopniakami chyba z 15 minut-rewelacja!! Do tej pory były to sporadyczne kopy, a wczoraj taka seria :lol: :lol: :lol: CUDO!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 867  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]