Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:44 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 43  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Madla! miło że sie nie poddajesz :brv: :brv:
Margola! połamania pióra! Pomyśl, że Twoje maleństwo bedzie miało już zaliczoną mature jak sie urodzi :sw: a reszte olej!!! trzymaj sie!
Monika 8118 powodzenia na kolejne 9 miesiecy oby były zdrowe, szczęśliwe i piekne!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka123 o ile zdam ją w tym roku :P:P a to okaże się 30 czerwca ...

ech byłam dziś na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia ... właśnie wróciłam....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: kurcze....

dziewcyny miałyście na początku ciąży takie uczucie niedowierzania??? ja budze sie co rano i zastanawiam się czy to prawda...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika8118 ja takie uczucie miałam do ok 24 tc dopóki brzuszek nie był namacalny :P:P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka123 a Ty jeszcze w dwupaku czy moze juz?? Melduj nam sie tu koniecznie :)

margola ja caly czas lezac trzymam za Ciebie kciuki. Daj znac jak Ci idzie maturka:)

monika8118 to calkiem normalne uczucie. Ja na poczatku chyba ze cztery testy zrobilam, pozniej trzy razy bete. I w sumie dopiero teraz tak naprawde zaczynam sobie uswiadamiac jak bardzo zmieni sie nasze zycie. Musielismy "oddac" Maluchowi nasza sypialnie, zakupy ida pelna para i dopiero teraz zaczynam odczuwac ze bede mama :)

Bylam we wtorek na wizycie. Moj Igorek wazy juz 1200g, skurcze nie powoduja zadnych niepokojacych zmian w szyjce, co jedak nie zmienia faktu ze musze lezec i brac fenoterol. Ale dawka bez zmian wiec chyba faktycznie wszystko jest dobrze. Za niecale dwa tygodnie mam usg prenatalne w 4D, juz nie moge sie doczekac...

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: och to dobrze

bo już myślałam, że tylko ja nie mogę uwierzyć, że ktoś tam we mnie zamieszkał!!!!!

Acha dziewczyny powiedzcie jeszcze kiedy warto iść do lekarza, tak, żeby już było widać cudaczka na USG??? Ja jestem około początku 6 tygodnia. Wybieram się do Wikarka, on przyjmuje we wtorki i w piątki - iść we wtorek czy zaczekać do następnego piątku????

A tak w ogóle to fajnie, że tu Jesteście!!!!!!!!!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też długo nie mogłam uwierzyć, że dzidziuś jest w brzuszku...dzisiaj kopie każdego dnia jak szalony i trudno GO nie czuć :)
Monika 8118 wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzidziusia na wszystkie kolejne miesiące :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej! ja jeszcze w dwupaku jak to Madzienka określiła :D chociaż już bym chciała byc po porodzie.
Monika 8118 ja to do dziś czasem nie wierzę, że to wszystko prawda. Czasami jak sie dzidzia rusza to mi się wydaje, że tam jest jakas ośmirniczka a to przecież 2 łokcie, 2 kolanka, 2 stópki, 2 piąstki... pupa, którą koniecznie musi wystawiac najwyżej...
Margola! ty i tak jesteś mistrzyni! dla niektórych ciąża i matura to największe egzaminy z życia a ty zdecydowałaś się na nie w tym samym czasie- to nie była pewnie prosta decyzja, ale jedynie słuszna. coś osiągniesz. napewno będziesz miała dzidzie a mature to mozna zdawać do usranej ś... ! a wiem jedno, ja jak bylam w pierwszej ciąży i miałam sesję egzaminacyjną to dostawałam takiego zapędu, że szło mi lepiej niż przed ciążą. po urodzeniu córki to też nie było gorzej, bo dziecko nakazuje ci zzorganizować sobie życie, nie narzekać i dobrze się bawić. i pomimo tego, ze wydaje się że świat staje do góry nogami to tak naprawdę dopiero się stabilizuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika8118 ja pierwszy raz zobaczylam mojego synka na usg wlasnie w 6 tygodniu jako malenka kropeczke, a serduszko uslyszelismy jakies 2 tygodnie pozniej :)

jofka123no to zycze szybkiego rozpakowania ;), bo Ty juz mozesz (ale Ci zazdroszcze). Zdecydowalas sie na porod w Jaworznie? Naturalnie? Do ktorego tygodnia maluch powinien sie odwrocic glowka w dol?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jofka123 pisze:
Margola! ty i tak jesteś mistrzyni! dla niektórych ciąża i matura to największe egzaminy z życia a ty zdecydowałaś się na nie w tym samym czasie- to nie była pewnie prosta decyzja, ale jedynie słuszna. coś osiągniesz. napewno będziesz miała dzidzie a mature to mozna zdawać do usranej ś... ! a wiem jedno, ja jak bylam w pierwszej ciąży i miałam sesję egzaminacyjną to dostawałam takiego zapędu, że szło mi lepiej niż przed ciążą. po urodzeniu córki to też nie było gorzej, bo dziecko nakazuje ci zzorganizować sobie życie, nie narzekać i dobrze się bawić. i pomimo tego, ze wydaje się że świat staje do góry nogami to tak naprawdę dopiero się stabilizuje.

nie wyobrażam sobie żeby zrezygnować ... wychowawczynie mnie strasznie dopingowała. po za tym mam możliwość poprawy w przyszłym roku i na pewno z niej skorzystam ... a teraz zobaczę jak to jest. szczerze to mi się uczyć nie chce bo mam świadomość że mało czasu zostało do porodu a ja nie jestem przygotowana .... i się cholernie boje że się z niczym nie wyrobie ...

madzienka z tego co sobie przypominam to chyba do ok 34 tc dziecko może zmieniać jeszcze pozycje a później już ustawi się do porodu... więc jeszcze troche czasu przed tobą...

gratuluje tego że wszystko ok u ciebie :* mam pytanie gdzie robisz usg ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola ja cala ciaze prowadze w katowickiej Provicie i tam tez bede robic usg trojwymiarowe.[/b]

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzienkaa jak cenowo??

wiem jestem nudna już w tej kwestii ale zaczynam się martwic bo jak na ten etap ciąży to ja mam jakiś strasznie malutki brzuszek i już sama nie wiem ... niby lekarz mówi że ok jest ale ja jakoś nie wierze... za dużo stersów miałam ostatnio i ... :(:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

margola no wlasnie szykuje sie w tym miesiacu na wieeeelkie wydatki u lekarza, bo za kazda wizyte place 140 a beda w tym miesiacu dwie, a usg kosztuje 230 zl lacznie z nagraniem na plytke :? z tym, ze jest to takie dlugie i dokladne usg z wszystkimi pomiarami - po prostu prenatalne w III trymestrze

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jejku ale słonko dziś grzeje ... po prostu nie wydalam już... za duży skok temperatury jak dla mnie..

a wy jak się czujecie ??

jak brzucholki ??

u mnie mega dół... nie wiem co dalej będzie z moim facetem ... ech za dużo tego :(:(:(:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

margola... nie martw się to tylko wiosenne przesilenie, ja też czuję się tak, że szkoda gadać, a problemy wydają się jeszcze większe niż są w rzeczywistości....

Dziewczyny dziś wybieram się do dr Wikarka, dostałam info (oczywiście od jednej z cudownych mam z naszego forum), że przyjmuje we wtorki i w piątki od 16 do 18. Znalazłam numer do przychodni (tam na Partyzantów) do por."K".Jak myślicie lepiej zadzwonić tam po 16 i umówić się czy zadzwonić bezpośrednio do P.Wikarka na kom. ?? Wiem, że najprościej byłoby być tam przed 16, ale ja mam z tym mały problem - pracuje do 16 - dziś zwolnie sie o 15 ale i tak droga do domu 30 minut, a trzeba byłoby o domek jeszcze zahaczyc i ciężko będzie mi przed 16 tam dotrzeć.....
Ależ się rozpisałam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniko proszę się tu zaraz chwalić fotkami nowego jaworznianina! :)

Offline Wyświetl profil  

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie Dziewczyny
Ja już w następnym tyg. idę do szpitala do Bogucic. Niuniuś się nie odwrócił i będę miała cesarkę we wtorek lub środę. Już się boję. Ale wspominając bóle porodowe przy pierwszym dzidziusiu to i tak pewnie nie będzie tak źle. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moniczko gratuluję!! Fajna ta fasoleczka :)

edithj dzielna dziewczyna jesteś, więc się nie bój. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję, że po powrocie pokażesz Nam tu swojego skarba.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

monika8118 gratuluje pierwszego zdjecia :)

edithj ale CI zazdroszcze, ze jestes juz na etapie umawiania sie na cc. ja czuje sie coraz gorzej. Skurcze sie nasilaja, caly czas leze wiec jak wstane to brzuch ciazy mi tak, ze wszystko boli, a tu jeszcze co najmniej te 6 tygodni musze wytrzymac.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 854 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 43  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]