Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 2:48 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam

Catalina oj zaś ta niania :( ja właśnie zapisałam od stycznia Kubę do żłobka w Katowicach niedaleko mojej pracy - no jakoś to będzie ( koleżanka z forum mi poleciła ten żłobek jej córcia tam chodzi od 4 m-c ) może poszukaj też żłobka w okolicy pracy - a ja Ci podsyłam namiary

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Toja :) dzięki za namiary, ale jak ja bym go woziła do Katowic... :?
Dzisiaj była jedna dziewczyna u mnie i ma przyjść w poniedziałek, jak będzie ok, to zostaje. Maciek od progu przywitał ją uśmiechem i sporym zainteresowaniem. Jest szansa, żeby się zajęła małym na dłuższy okres czasu, bo bardzo lubi opiekować się dziećmi. Dała mi nr do poprzedniej osoby i muszę się z nią skontaktować. Hmm, zobaczymy, a o żłobek będziemy się tak czy siak starać. W D.G. jest jakiś prywatny i przyjmują od roczku, także jakby nam się udało, to od lutego by go wzięli. Oczywiście o ile będzie miejsce.
Gratuluję Kubusiowi pierwszego ząbka :)
Maciek ma ciągle tylko dwa :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Catalina a ja dlatego wybrałam Katowice bo oboje tam pracujemy więc po drodze jest ( i nie wiem ale wydawało mi się że ty też pracujesz w Katowicach )więc dlatego napisałam.
U mnie w Czeladzi jest żłobek ale przyjmują roczne maluchy i jak pytałam to nie ma szans na wolne miejsce :( bo jak ktoś zrezygnuje to jest długa lista rezerwowa :( ale ja tak łatwo nie odpuszczam na kolejny rok Kubę i tak zapisze.

Mam nadzieję że niania będzie na dłużej bo to najlepsze dla dziecka

zębów mamy aż dwa i cisza :) taka mała żmijka i już

dobra uciekam spać bo padam

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Toja ja pracuję w Katowicach, ale mąż w Sosnowcu. Wszystkie żłobki, które mi poleciłaś są daleko od mojego miejsca pracy, więc miałabym gorzej. Póki co liczymy na nianię i na jakieś wolne miejsce w żłobku w DG :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny.

Ja na szczęście nie potrzebuje niańki,bo widze,że jest problem ze znalezieniem kogoś odpowiedniego.Chyba wszystkie panie wyemigrowały za granicę :?

Magdalenka ma 2 dolne jedynki już od jakiś 3 miesiecy a ostatnio przebiły się górne dwójki,tuż za nimi pokazują się górne jedynki.Ciesze się że Mała przechodzi ząbkowanie dosyć łagodnie,tfu tfu :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki dziewczyny. Niestety dzisiaj ciężko jest trafić na dobrego lekarza ginekologa, a ci podobno dobrzy cenią sięteraz od 100 zł wzwyż za wizytę i wiadomo jak jest - ciągną kasę za byle jakie badania:(
KACHA1984 - czekam na relację. A czy ktoś jeszcze słyszał pozytywnego o dr. Ziętala ze Sławkowa?[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pajka znam go tylko z porodówki ze szpitala w D.G. jak tylko miał wolną chwilę to zaglądał do naszego pokoju pogadać doradzić, opierniczyć :) nigdy nie byłam jego pacjentkom ale zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
Ja ma swojego lekarza od lat sprawdzony i mogę na nim polegać prowadził mi obie ciąże i był przy moich porodach dla mnie jest najlepszym lekarzem jakiego znam - jak coś mogę podać namiary

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Byłabym bardzo wdzięczna za namiary. A przyjmuje też na NFZ bo jakoś do prywatnych praktyk lekarskich nie mam zaufania.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pajka masz już pw z namiarami

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny. wpadam tylko na chwilke przywitac się z Wami i przedstawić Wam moja kruszynkę :) Milenka urodziła się 28.08.2008. o 20.1o w szpitalu w Sosnowcu. Miałam rodzić w Dąbrowie, ale poszłam prywatnie do lekarza i okazało się, że mam 9cm rozwarcia, więc szybko dostałam skierowanie do szpitala, w którym ginekolog pracuje ;) Na porodówce byłam zaledwie 3o minut ;) Bardzo bolało, bo bóli dostałam dopiero po badaniu podczas przyjęcia do szpitala, ale najważniejsze, że poszło w ekspresowym tempie :) Malutka waży 3100 i ma 52 cm :) Teraz nie zdołam was nadrobić, ale postaram się jak najszybciej to zrobić :)
Toja dziekuję za to PW :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Iwonka jeszcze raz wielkie gratulację :) ucałuj malutką i Adiego też :)
ach ty ekspresie jeden - nic tylko dzieci rodzić :)
Milenka śliczna - Adi zakochany brat ( fajna data urodzenia )
za pw powiadasz :) nie ma za co :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ToJa - proszę powiedz mi jakie są mniej więcej terminy u tego lekarza no i oczywiście jakiś numer kontaktowy :) Będę wdzięczna :) Dzięki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pajka wysłałam na pw - terminy hmm zawsze wchodzę wtedy kiedy przyjadę -
zaraz prześle namiary jeszcze raz na pw

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzięki bardzo otrzymałam:) a w jakim wieku jest ten lekarz? chciałabym się psychicznie nastawić :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam dziewczynki
Iwonka serdeczne gratulacje :!: :!: i dużo zdrówka wam życzę :lol:
pajkabyłam na tej wizycie u gina wczoraj na kase chorych w kolejce stałam 3 godziny w dodatku oczywiście usg nie ma w gabinecie założyła mi tylko kartę ciąży i dała skierowanie na 3 badania (waserman HB i glukoza) nie wspomniała że należało by zrobic toxo ale powiedziała ze to nie jest standardowe badanie w ciazy wiec skierowania nie da na usg też mam się umówic - podchodzę do okienka a pan mi mówi że na wrzesień to już się nie da i żeby zadzwonic we wtorek to zobaczymy czy na poździernik się będzie dało sama nie wiem co mam o niej myślec :?
ToJa też bym prosiła o te namiary bo nie mogę się zdecydowac a on przyjmuje na fundusz??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KACHA1984 - widzę, że pani doktor chyba niezbyt sympatyczna:)a ja mam właśnie dylemat - bo napewno pójdę do lekarza poleconego przez ToJa , ale znalazłam też"podobno" dobrego lekarza w Katowicach nazywa się Krzysztof Koza, ale przyjmuje prywatnie (100 zł za wizytę) czy słyszałyście coś o tym lekarzu? Zastanawiam się nad pryatną wizytą bo z "konowałami" niestety miałam do czynienia : 1 lekarz chciał mi wyciąć jajniki ot tak ( bez zadych badań - dlatego, że miałam częste zapalenia) a jak kiedyś do niego weszłam palił papierowa w gabinecie!! i był nietrzeźwy!! 2 letarz przepisywał mi tabletki anty dla kobiet, które już rodziły - masakra, 3 lekarz ( pani doktor) zapowiadała się świetnie - byłam w szpitalu na laparoskopii jajników itd. do momentu jak nie zaczela ( bez badan) lek na zajscie w ciaze ( który defakto przez 4 miesiące blokował owulację) i szczerze teraz nie mam juz sił i powoli zaczynam łapać jakąś depresję i żal do siebie, że to moja wina te ciągłe starania, że nawet nie mam ochoty na seks - ach musiałam się wypisać :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pajka ja cię doskonale rozumiem, też bym chciala znaleźc lekarza do którego będę miec 100% zaufania a tu narazie takiego nie znalazłam przyznam sie szczerze że chcialabym znależc na kase chorych bo wiem że tych wizyt trochę bedzie a pieniążki można by na co inne wydac, i po za tym na kasę badania sa za darmo.
o doktorze Koza nic nie slyszałam :( a mozesz mi podac jakiego ci ToJa polecil??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pewnie przesyłam na pw starałam się tam dodzwonic dzisiaj ale nikogo juz w poradni nie było będę starała się dodzwonic w poniedziałek i od razu do niego pojade.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

KACHA1984 - jeżeli chodzi o badania toxo to warto je zrobic przed ciążą bo w trakcie to juz i tak nic nie da - z tego co mi mowila lekarka, ale z tego co wiem one sa tylko prywatnie koszt ok 25 zl. Ale dla własnego spokoju ja bym zrobiła:) ja miałam zrobione i wyszły negatywne:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

to badanie na pewno zrobię :lol: a co do gina to jeszcze nie wiem czy chodzic do niej dalej czy lepiej zmienic :?

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1348 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]