Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilko byłam i ma 2 maści z antybiotykiem, Triderm i jutro
Ci napisze ta druga nazwe bo nie pamiętam i pomorze jej na kilka dni (3,4) a potem znowu, ale teraz ma to okropne :cry: :cry: , ona antybiotyku juz nie bierze tylko od tamtej pory co jakis czas mi ja przeczyści. Normalnie czuję sie strasznie z tym co ona ma na pupie, rozumiem gdybym dziecku pampersa nie zmieniała, dziennie wyrzucam około 10 :!: :!: :!: co siuśki - zmiana, a kupka to już w ogóle nie ma mowy, aby z nią chodziła dłużej niż 3 min. Wyobraź sobie, ze po sudokremie ma wysypke, i po innych różnych tego typu maściach :shock: ona tylko na mące :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a może zmiana pieluchy by pomogła :?: Moja dziś dwa razy zrobiła ale jeszcze na szczęście nie jest odparzona :)
A wczoraj byłyśmy na badaniu krwi. Podobno dobre wyniki wyszły ale ja się nie znam. G ile Marcel miał czerwonych krwinek jak mu ta anemia wyszła :?:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DZIUNIETKA Ja mam to samo z Nikim tak mu się pupcia odparzyła że szkoda gadać :( dostał też jakąs maść ale wogóle nie pomaga i też cały zas na mące,robię tez krochmal mąki ziemniaczanej smaruje mu żeby wyschnął i tak zostawiam,zawsze używaam pampersa i nic nie było a ostatnio kupiłam te sleep and play i to może przez to :roll: teraz kupiła huggisy i troszeczkę lepiej ale to dopiero 2 dzień więc za dużo się nie zagoiło...
też mi jest źle jak patrze na jego pupkę,bo przeciez napewno mu to przeszkadza :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny :) :)
Wiecie co zaobserwowałam u Julci i zmartwiło mnie pewne odkrycie - wysypka :cry: , do tego ta biegunka, czyżby to skaza białkowa ?? Ale żeby tak późno ?? Najgorsze to to, że ja nie mam pojecia co jej wyeliminować z diety :!: :?: Wiem czego maluszki nie powinny jeść, ale jak ma sie to samemu zrobić to cięzko :!: :!: Na pewno na nią źle działają banany, co zje banana biegunka, nie podaje je juz około tygodnia i jest w miarę ok, ale wysypka jest :!: :!: , spróbuje jej dać banana jutro i zobaczymy. W sumie to kiedys pediatra podejrzewała u niej skaze, ale ja cały czas jem nabiał :roll: :roll: - zobaczymy co z bananem, dam jej jutro kawałek :) A wiecie, ja banana to przed nia jem ukradkiem, bo jak by go zobaczyła to od razu- ,,baban" :) no i pewnie bym jej dała :) .

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziunietka spróbuj wszystko po kolei odstawiać co je aż wpadniesz na to co może a czego nie. Oczywiście to co może to niech wróci do jadłospisu. Ja tak zrobiłam i wiem, że Julka nie może masła i innych mlecznych produktów. Wcześniej było podejrzenie o cielęcinę czy wołowinę ale po odstawieniu dalej była rumiana więc to mięsko wróciło i próbowałam dalej aż padło na masło i rumieńce zniknęły. A od 13 w piątek zaczęło się tupanie na dwóch nóżkach :D

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:brv: DLA JULCI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[b]Emilko[/ dołączam się do gratulacji :) :)

dziewczyny, czy Wasze dzidzie tańczą, bo moja normalnie pół dnia się chwieje :), a skubana ma swoje ulubione piosenki :), począwszy od piosenek na VH1 dla dzieci, skończywszy na Lady Gaga, Rihanna, Akon, Ne - Yo, Katy Pery, Liber - i wyobraźcie sobie, że jak kr=tóraś z tych piosenek się kończy to ona patrzy na mnie i ,,yyyyyyyyyyyyyyyyyy" i zaczyna mi marudzic a w najgorszym wypadku wyje szok, no i ja głupia skacze po programach muzycznych i wyszukuje jej ulubionych pioseneczek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie!!! Ale mnie tu dawno nie było :oops: ,ale często Was "podczytywałam".
Dziunietka u nas to samo Bartuś od dawna ma swoje ulubione piosenki i tańczy :) .
Trochę mnie martwi to , że 26 lutego kończy 15 miesięcy a dalej nie chodzi sam ,jedynie przy meblach,w łóżeczku albo czasem za rączki jak mu się chce :( ,ale mam nadzieję, że niedługo zacznie bo on wszystko robił (siadał,wstawał) trochę pózniej niż rówieśnicy.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej foczko nno dawno Cie nie było, nie martw się, podobno chłopcy póxniej zaczynaja chodzić, ważne, że zaczyna sam przy meblach i za raczki, miałabys powody do zmartwień gdyby nadal siedział, zabaczysz już niebawem sam się póści od mebli i powędruje na środek pokoju :D całuski dla Was i odwiedzaj nas częściej :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!
Mogę dołączyć do wątku?Czasem Was podczytuję, kiedyś coś pisałam(już dawno).
Jestem mamą 10 miesięcznego Michałka,mieszkam w Bielsku.Synek jest na cycku,planuję karmić do wiosny. Dzieciątko fajne,choć nocki koszmar(wyśpię się chyba po śmierci;)

Poczytałam Was,współczuję odpażeń-my używamy pampersy,nieraz pielucha aż ciężka od siuśków(np.po nocy),ale na szczęście odparzeń brak.Za to wysypki często w pełnej krasie(obecnie lekka poprawa)-mały ma atopowe zapalenie skóry(skaza białkowa),ale nie jestem na diecie,niech się uodparnia i przyzwyczaja.Ja w tym wieku miałam to samo i przeszło.Kiedyś próbowałam odstawić nabiał,poprawa wątpliwa,a później był problem z bioderkami(nie pojawiały się jądra kostnienia),wróciłam do nabiału i jest ok.

a co do chodzenia nie ma co się martwić,tolerancja wieku kiedy dzieci zaczynają chodzić jest duża.Każdy ma swoje tempo rozwoju;)

Pozdrawiam

Obrazek

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ewd0gko6.png

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oj rzadko tu ktokolwiek zagląda :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :) Ja tylko na sekundke i idę spać po ciężkim dniu :( Julka dopiero teraz zasnęła, ale to moja wina bo po południu połozyłam się z nią i spałysmy 2h :shock: :shock: :shock: , no i od 19:40 Julcia strasznie się męczyła z zaśnięciem, płakała, wierciła się, mówiła ,,nyny" a spanko nie przychodziło.

Dzunia była u mnie z Nikim w piątek, mówie Wam jaki on duży :shock: większy od Julci :) A jak lgnął do Julci, on z otwartymi raczkami żeby ja przytulić a ona płacz, ale potem się mała oswoiła i wkładała mu chrupki do buźki :wink:

Agii26super, że napisałaś, bo nie ma tu żadnej mamuni która ma dzidziusia ze skazą białkową, ja podejrzewam niestety u mojej córci, ma plamki na szyjce, policzki szorstkie, i na zgięciu ręki :( , ale podejde do lekarza po skierowanie na badanie i wtedy sie upewnie, bo to może byc również alergia na kota, proszek i wiele innych, a ja wykluczam jej rożne produkty z diety i nic, nadal swędzące plamki są.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam po długiej nieobecności :)

Moja Julka ma skazę białkową. Ma czerwone rumieńce i nieładne krostki po buzi :? Staram się jej nie podawać pokarmów które ją uczulają ale niekiedy się nie da bo ileż można jeść jedno i to samo. Taka skaza zazwyczaj mija po 2 roku życia i też uważam że jak nic się więcej nie dzieje to niech je ale może nie ciągle.

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć.
Strasznie dawno mnie u was nie było :oops:
    Emilka-Marcel jak miał anemię to miał żelaza 19 a min.powinien 59.teraz już ma ok.wyniki.3 miesiące dostawał żelazo w syropie.
Teraz za to walka z zębami.Wyłażą mu 4 trzonowce na raz i strasznie cierpi.Od kilku dni wyje i mało je

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gto dużo otuchy dla Marcelka.

My dzisiaj mielismy wizyte u pediatry, Julka znowu chora, ale to moja wina, bo przez ostatnie 2 tygodnie siedziała w domu :oops:- tyle sniegu było, że wózkiem ani rusz :!: No i byłam z nią na spacerku w sobote i niedziele, wczoraj w nocy gorączka ponad 39 myslałam, że to od ząbków, ale koło południa zauważyłam, że leje się jej z noska, no i poszłam - lekarka jak zobaczyła gardełko to powiedziała ,, ale tu wirusowo ".
Okazało się też, że Julka ma skaze :(:(, będe jej robiła badania niestety na własną ręke bo przychodnia nie wystawia skierowań na takie badania. IGE - białka krowiego, jajko, czekolada i to każde z osobna trzeba robić. Ciekawe ile to kosztuje, no ale trzeba zrobić, żeby byc pewnym, jeszcze myślałm, że to może na kota albo proszek ale lekarka powiedziała, że jej to wygląda na alergie pokarmową.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziunietko w tym wieku nie robi się badań na alergie bo to za wcześnie. Taka alergia pokarmowa może minąć po 2 roku życia. Jak nie minie to wtedy trzeba zrobić a teraz szkoda Twojej kasy.

Co do ząbków to moje dziecko jest chyba mało wrażliwe na ból bo wychodziły jej dwa trzonowce a ona nawet nie pisnęła tylko ślina się jej lała chyba bardziej niż przy jedynkach.

Buziaki dla Marcela i dla Ciebie G żebyście to przetrwali :cmo: :cmo: :cmo:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilko mi pediatra napisała jakie badania jej zrobić, a skąd wiesz ze mogą nie wyjść, ja też czytałam na jakims fotum alergologicznym, że małemu dziecku się nie opłaca ale mamy robią i wychodzi - tylko pytanie czy prawidłowe.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziunietko wyjdą na co jest uczulona tylko chodzi o to że to może być tylko taka przejściowa alergia która po 2 roku minie,a to już nie długo. No ale oczywiście jak chcesz to zrób :cmo:
No ale to nie dają na to skierowania? trzeba płacić? Powinna dać skoro już Ci wypisała jakie testy zrobić. Chyba że jest tak jak u nas że do 2 r. życia nie wystawiają skierowań.

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć :)

Mam pytanko do dziewczyn, które rodziły w Eskulapie...

Czy trzeba mieć swoja koszulę do porodu? Czy dają swoje? Co byście radziły, jeśli chodzi o tą klinikę?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agii26 ty tutaj :lol:

nie dostałas namiarów na forum bielszczanek?

dziunietka
Jeremi od urodzenia jest alergikiem........cały czas jest na bebilonie pepti

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 73  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]