Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:36 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

*TheOnlyOne*ale fajny pomysł z tym prezentem, ja myślałam jeszcze o tym kalendarzu, ale juz byloby za pozno :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć.
Chciałam wam pokazać ak Marcel się zmienił po strzyżeniu.
    Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aneta1402 pisze:
Emilka23ps:a jak tam @?? jest?? :D

:(

Nie zauważyłam :P i w ogóle nie wiedziałam, że piszecie bo na poczte nie przychodziło mi powiadomienie a inaczej nie mogę wejść na tą stronkę. Teraz znalazłam stare powiadomienie którego nie wykasowałam bo chciałam zapytać co tu tak cicho a tu tyle napisane :?
No niestety @ przyszło i poszło. Z jednej strony się cieszę, bo nie planujemy drugiego dziecka a z drugiej trochę się rozczarowałam mimo wszystko bo jak widzę te malutkie ubranka.... :roll:

Dzunia :P no nareszcie jesteś :lol: Mnie się coś wczoraj stało ale z internetem.

G czym obcinałaś Marcela? I pozwolił sobie :lol: :?: No faktycznie widać zmiane :lol: Ale z jego minki można wywnioskować, że tęskni za włoskami :wink:

A ja może jutro idę po rowerek trenigowy :lol: Do mojej pierwotnej wagi muszę zrzucić jeszcze tylko niecałe 6 kg :lol: Jeszcze miesiąc temu ważyłam 58 a przez ten miesiąc schudłam aż 1.5 :D Nie wiem jak to możliwe. Chyba przez tą pracę 8)

Dziewczyny czy dawałyście maluchom danonki :?: Ja dałam w piątek i Julka ma teraz takie rumieńce. Tzw motylki. I teraz nie wiem czy to przez to czy przez zmiane mleka. Mleko jej zmieniłam w czwartek, ale to hipoalergiczne więc pewnie po danonku. To chyba mam alergiczke :?

A się jeszcze chciałam pochwalić, że dziś miałam msze na roczek i Dziunietka jakbyś ją zobaczyła to byś się przestała martwić o zachowanie swojej córki :) Całą mszę przegadała i przechodziła z ręki do ręki (dziadkowie po kolei i ja) a inne dzieci tak spokojnie siedziały. No i moje znowu furrore zrobiło swoim zachowaniem :lol:

Ale się rozpisałam :roll:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej
Marcelek wygląda ślicznie :lol: no i rzeczywiście zmieniła go ta fryzurka strasznie i właśnie jak dałaś rade go obciąć :shock:

Emilko mój nikoś tez miał ostatnio takie rumieńce i doktorka kazała mi zaprzestać podawania kaszek na mleku tylko na samej wodzie teraz niby zeszło ale czy to po tym to niewiem bo też dałam mu pare razy danonki :roll:

A mnie choróbsko dopadło wczoraj wylądowałam na izbie przyjęć w szpitalu bo od soboty męczyła mnie starszna gorączka i wczoraj już miałam 40 stopni a tu jeszcze sama bo Maciek wyjechał dostałam zastrzyk na zbicie gorączki całą kartke leków(po których mi strasznie niedobrze :( )i dzisisaj znowu gorączka kaszel taki że aż mnie brzuch boli katar do pasa ech...masakra :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

G jaa cie, ale zmiana z tą fryzurą, fiu fiu, jaki mężczyzna :D

Emilkaee tam jeszcze pewnie będziesz miała okazje zajśc w ciążę nie raz :D , niby to takie proste....a takie trudne :roll:
Ja narazie nie daje Nati danonkow i chba nie bede jej dawala w ogole, bo cos nieteges z nimi :? tak słyszalam juz dawno, zawsze coś zastepczego sie znajdzie 8) bossse jaką ty masz wagę :shock: chyba pojde do pracy i to najlepiej od jutra jak to tak pomaga :roll: mi po ciąży trochę WIECEJ zostało :(

*TheOnlyOne*
angina???moj siostrzenic maj ost taka wysoką goraczke i takie objawy jak ty, biedniutki sie meczyl tydzien, nic niejadl, na zbicie pomagało tylko moczenie go w zimnej wodzie :( wspolczuje Ci :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

G Marcelek śliczny :lol: a jak poszło obcinanie :?:
Ja narazie nie mam problemu z włosami Julci bo prawie łysa jest :):)

Emilko ja danonków nie daje bo podobno uczulaja i są dla dzieci powyżej 3 roku życia.

Dzunia zdrowiej bo my się niebawem wybieramy do Was :lol: :lol: :lol:

Kochane a pisze tak szybciutko bo Julka spi a jeszcze chce kawe wypic w spokoju :):) Dzunia juz mi pisała na komórke co sie ze mna dzieje - Wszystko oki :lol: :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

obcięłam Marcela maszynką.Tak jak stał i bez zakładania peleryny bo dzieci tego nie lubią.Nie bał się,ale chciał uciekać bo nie lubi stać w miejscu i był ciekawy co mu robię :) ale jakoś dałam radę.W końcu jestem fryzjerką to jakoś musiałam dać radę,ale nie lubię dzieci strzyc :?
    Ja danonki zaczęłam dawać jak skończył rok i często mu nie daję.Nie chciałam mu ich jeszcze dawać,ale p.doktor powiedziała,że ewentualnie może jeść.przy jego anemi to lepiej jak zje danonka niż nic :roll: ale nie wiem czy nie swędzi go skóra od nich.To albo danonki albo coś z wodą,bo ma suchą skórę i go swędzi.
    Kupiłam mu oilatum i zobaczymy jak będzie.
Zrobiłam mu badania i żelazo pdskoczyło,ale jest dopiero w najniższej granicy normy.Jeszcze trochę potrwa zanim będzie naprawdę ok.ale za to czerwone krwinki spadły :roll: część wyników jest lepsza,a część gorsza.
    Co do tych danonków do dodam jeszcze,że ja wcześniej kupowałam Marcelowi misiowe jogurciki z nestle.Smakowały mu.Są chyba od 6 miesiąca.Drogie,ale trudno.Dawałam mu jak nie chciał mleka wypić,albo jak śniadania mało zjadł.Teraz też jak nie chce kaszki na śniadanie albo kolację to robię mu kanapkę z masłem i szynką jakąś.Mam zawsze dla niego jakąś lepszą,po 5 plasterków kupuję to ma na 2-3 dni,albo ja zjadam jak on nie zdąży.
theonly One- :roll: hmmm.....to co ty masz mu dawać?przecież musi jeść mleko i kaszki.Mi się to dziwne wydaje,żeby od kaszek.Chyba,że nie od mleka tylko od czegoś co jest w kaszce.Nie wiem,może jakiś smak kaszki-jakiś owoc go uczula?bo przecież w modyfikowanym mleku jest zminimalizowane uczulanie,a do tej pory mu nie szkodziło :roll:
musisz obserwować co dajesz i jaka jest reakcja.Jak zejdzie to uczulenie to daj kaszkę i zobaczysz jaka będzie reakcja.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz co ja niewiem nawet czy to było uczulenie zeszło a ja teraz mieszam mu kaszkę na mleku ze zwykła :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My wczoraj byłysmy na szczepieniu. Julka jak zobaczyła biały fartuch to od razu w ryk, a jak ja pani doktor dotknęła to mała wpadła w furie, normalnie jak by ja ze skóry obdzierali no i przy ukłuciu oczywiscie też dała koncert, aż przybiegła inna pielęgniarka i musiała zobaczyć kto tak płacze i próbowała pocieszać mała ale jeszcze gorzej było. ale jak się zaczęłysmy ubierac to sie mała rozgadała - ,,papa, papa" i to z jaka radością :D

A ja kochane znowu muszę iść do lekarza :( , mam strasznie niskie cisnienie (ogólnie jestem nisko cisnieniowcem, nawet jaki miałam cesarke to anestezjolog sie bał), ale teraz to sama byłam pod nie miłym wrażeniem 90/52 :shock: :shock: , chodzę zmęczona, rozdrażniona, kompletnie nic mi się nie chce (nawet pisać).

Dzunia Julka też jest na cos uczulona, ma szorstkie rączki, ale nie mam pojęcia na co, jak na razie pediatra kazała mi ja kąpać w Oilatum, ja juz sie do tego przyzwyczaiłam, bo jej co jakis czas się tak dzieje, a najlepsze jest to, że nic nowego mała nie je :!:

Zmykam spać, dobrej nocki dziewuszki :wink: :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny :). mam takie pytanie, czy wasze dzieci dotykają sie w miejsca intymne ?? bo /julka przy kazdej zmianie pieluszki sie dotyka, i głosno sie smieje, a ja nie wiem jak reagować :oops: :oops: , wiem, ze teraz poznaje swoje ciałko, ale ja nie jestem przygotowana na coś takiego. :oops: :oops: :oops: :oops:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziunietka to normalne nie masz się czym przejmować,gdybys zobaczyła co Nikoś robi ze swoim siusiaczkiem o rany nie może się nadziwic że cos mu tam wisi i ciągnie jakby urwac chciał,dziecko odkrywa teraz wszystkie zakamarki ciałka i to naprawde nic złego z czasem jej to przejdzie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziunietka Ty się martwisz, że Julka się interesuje swoją siuśką a ja się martwie, że moja się w ogóle nie interesuje. Najniższa część ciała jaka ją ciekawi to pępek. Pomijając nogi.

Dzunia ja daję samą kaszkę ryżową z jej mlekiem - bebilonem pepti. Może ma alergie na to mleko modyfikowane które jest w kaszce, spróbuj samą kaszkę ryżową.

G to super, że z Marcelkiem lepiej :D i ciałka czerwone też się pewnie za niedługo podniosą :lol:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kochane ja juz pisze do Was chyba 5 raz ale za każdym razem kasowałam posta, bo straszne głupoty pisałam .... ale nie ważne, musze sie wybrac chyba do psychologa :cry: :cry: :cry: :cry: ja już nie daje rady, dosłownie z wszystkim, przerasta mnie to , moja samotność, moje życie o ile to można nazwac życiem :cry: :cry: ciągła walka z wszystkim i o wszystko.
Ide spać i sory za te smutasy :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marcel też się pisiolkiem interesuje.To normalne.Najlepiej wtedy odciągnąć ich uwagę i czymś zainteresować.Zabraniać nie wolno bo jeszcze bardziej będą się tym interesowali/ły.
Z anemią i apetytem już lepiej,za to ja mam zapalenie zatok :?
    dziunietka-nie łam się,masz dla kogo żyć i stawiać czoło trudnościom.Musisz być silna i jeśli czujesz taką potrzebę to idź do tego psychologa.Pomoże ci i będzie ok.
    Trzymaj się ciepło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DUŻO ZDRÓWECZKA I UŚMIECHY NA TWARZY z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIN DLA NIKOSIA :D Witaj wśród roczniaków :lol:

Dziunietko ja wiem co czujesz, sama nieraz wyję po kątach. Samotność jest do d.... . Mamy wspaniałe dzieci, które nas bezinteresownie kochają itp ale brak drugiej osoby przy boku jest odczuwalny. Tak jak napisałaś - trzeba samej walczyć i samej myśleć co dalej. A ja nie wiem co dalej. Będę musiała chyba wrócić na urlop, bo moja mama już się męczy sama z Julką, lata nie te. A zwiąże się to z tym, że będę musiała złożyć pozew o alimenty bo za 400 zł ms nie wyżyję :( Kobietą być...

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nikosiu
Dziś pierwszy kończysz rok
lecz przed Tobą cały świat!
Zawsze dąż do wytyczonego celu,
mimo iż zazdrości Ci wielu!
Otaczaj się przyjaciółmi swymi,
raduj momentami tymi,
które uśmiech Ci dają i szczęścia przysparzają!
Serce Twe niech zawsze tak czyste będzie,
a dobrych ludzi znajdziesz wszędzie!
[color=green]
[/color]

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DZIĘKUJEMY ZA ŻYCZENIA :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

uuuuuu, pusto :cry: Wiem wiem ja też nie mam weny :? Julka od 3 dni robi po 2, 3 razy dziennie rzadkie kupy. Chyba znowu będzie wysyp ząbków. Ja mam teraz cały weekend wolny od pracy to wypoczne :D Dopiero w poniedziałek na nocke idę :)
Ha ha, ale mam fajnie na suwaczku - mam 1 rok, 1 miesiąc, 1 dzień, za 333 dni moje urodziny :lol:

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Emilko no moja Julka też robi czasami rzadkie kupy, a to od tego czasu jak brała antybiotyk a to było w grudniu :!: :!: , a do tego tak sie odparzyła przy tym, że w dwóch miejscach to sie jej krewka polała :cry: :cry: :oops: , a pieluszke jej zmieniam chyba co godzine, i to ma w takim głupim miejscu, jak jest gumka od pieluszki, tak jak by ja to pocieralo i nie wiem co mam zrobić.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziunietka przedewszystkim może wybierz się do pediatry jak podejrzewasz, że to przez ten antybiotyk, a na odparzenie spróbuj bephanten, sudokrem albo mączkę ziemniaczaną. Julce pomagało.

Obrazek

viewtopic.php?t=57447

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1444 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 73  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]