Dzisiaj jest pt cze 05, 2026 2:48 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 867  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ale sie dzis wyspalam... mam w koncu dzien wolny pierwszy raz od tygodnia... taka praca glupia ze dzien w dzien...bez weekendow... i tak sie super spalo ze mezus zaspal do pracy :] i teraz sobie siedze sama w domku i mam zapal o porzadkow wiec zaraz sie zabieram za nie :]

dziewczyny a tak wogole to gdzie pracujecie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też dziś zrobiłam sobie dzień wolnego, jakieś zmęczenie mnie dopadło. Teraz robie stroik na swięta na ściane, lubie takie pierdoły tworzyć :D
A tak wogóle to pracuje w firmie transportowej jako kadrowa ale różne rzeczy się robi papierkowe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez lubie takie pierdoly
zwlaszcza swiateczne...
normalnie przezywam te swieta w tym roku jak mrowka okres... no i jeszcze slub... a teraz jeszcze na gadu gadu obgaduje z siostra kogo chce na panienskim :]
16 gru bede miala ponoc ;]

ale fajnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oooo fajnie panieński :lol: :wink:
Ja nie miałam czasu powiem szczerze na panieński, mój mężuś też nie miał kawalerskiego, tyle było spraw do załatwienia i tak nas to pochłoneło że na panieński i kawalerski było już potem za późno :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez bym sama czasu nie miala ale mom sister co mi zorganizuje cosik na swoim mieszkanku :] wiec super :]

a mezus ma takich kumpli ze mu nie odpuszcza wyjscia na miasto po raz osatatni w stanie kawalerskim :] hihihihihihihih

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj Anula25 ale Ci zazdroszczę pracy jako kadrowa :) Ja tak marzę, żeby to robic w życiu. Skonczyłam nawet podyplomowy HRM i marzy mi sie, że jak wróce z macierzynskiego to zaczne prace w tym zawodzie. Niesamowicie mnie to pociaga i w ogóle to jest chyba TO co chce robic w zyciu. Mam nadzieję, że moje marzenia sie spełnią.

A świąt tez nie moge się juz doczekać. W tym roku będą one wyjatkowe bo spędzimy je w naszym nowym domku. Juz nie moge się doczekać jak obok kominka stanie nasza pierwsza żywa choinka i jak będziemy sie ogrzewac przy tym kominku. Mam nadzieje, że spadnie jeszcze trioche sniegu i będzie jak w bajce...Ale sie rozmarzyłam :) ale tak kocham X-mas i cały ten rozgardiasz świąteczny ze szok. Mam taka nadzieje, że jak juz zamiszkamy w domku i przywitamy tam nowy rok to wszsytko sie jakos ułozy. Urodzi nam sie synek a potem znajde pracę taką jaka będę kochac :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monika aż się rozmarzyłam...
Ja pracuję w gimnazjum, uczę angielskiego. Bardzo to lubię, ale teraz niestety szybko się męczę. Ale też uczę się, jak się nie stresować w pracy, nie przejmować głupotami, bo to dzidzi szkodz i jest ok.
gabunia nie martw się zbyt dużo, dbaj o siebie i trzymam kciuki, żeby w lutym się udało :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Eliza ja tez jestem po filologii angielskiej ale po Business English bez pedagogiki. Nie chciałam być nauczycielką bo nie mam cierpliwosci do dzieciaków ;) uwielbiam ten język :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Haha! no to witaj w klubie!!! A gdzie robiłaś studia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W BB na Sikorskiego a mgr w KTW na Gallusa :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja studiuje na zaocznej filologii polskiej , niechcacy trafilam na nauczycielsko spoecjalnosc ale teraz po uropie naszczescie bede juz w innej grupie medialnej... tez nie moglabym uczyc ... chyba bym nie byla dobra nauczycielka...

mam nadzieje ze wykladowcy pojda mi na reke i bede mogla te studia jakos zaczac eksternistycznie teraz w lkutym....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monika:) aż Ci zazdroszczę tego domku i choinki :oops: :wink: My z mężusiem mieszkamy jeszcze z rodzicami bo od wiosenki chcemy zacząć remont domu który mamy. Choć z rodzicami się nie męczymy zbytnio bo w dużym domku mieszkamy to na swoje by się chciało jak najszybciej, macie idealny czas do przeprowadzki :D Już zawsze będziecie wszpominać kominek i choineczke podczas pierwszych świąt w swoim domeczku :D Ah też się rozmarzyłam....

A jak tak już mówicie o szkole to ja przez 3 lata chodziłam do WSA w Bielsku na ul. Modrzewsiego, a potem na mgr do Katowic na UŚ ale to były okropne studia, Katowice - brrrrrrrr co za ludzie, matko, nie chce sobie nawet przypominać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula my też od slubu (2 lata) mieszkamy z moimi rodzicami w bloku, mieszkaniu 2 pokojowym ;) Troszke nam ciasno i dlatego chcemy sie jak najszybciej wyprowadzic, chociaz nie jest źle i mój maż świetnie się dogaduje z teściami ;) Ale chcemy juz isc na własne, zwłaszcza jak będzie dzidzia już na świecie. A domek tez mielismy do remontu/ wykonczenia bo był w stanie surowym i tylko go wykończlismy tzn czesc w ktorej bedziemy mieszkać :)

Jusiach po fil. polskiej możesz robić mnóstwo rzeczy w zyciu, niekoniecznie uczyć w szkole. Moja przyjaciółka pracuje np. w biurze komornika, a inna przekwalifikowała sie tzn zrobiła podyplomówke i jest dziennikarzem. Ja nie mogłabym byc nauczycielem - zreszta jak widze ile oni musza sie nameczyc żeby zostac najpierw nauczycielem mianowanym a potem dyplomowanym, żeby być (przpraszam za sformułowanie) "kimś" i miec lepsze pieniądze to mi sie odechciewa. To trzeba kochać!!!!! A ja bym płakała zaraz po wstaniu z łóżka, zwłaszcza jak miałabym uczyć w gimnazjum...brrrr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Monika niezła opinia o zawodzie nauczycielskim :wink: . Zgadzam się z Tobą, na szczęście ja juz robię dyplomowanego, więc ostatni etap przede mną. Ja licencjat robiłam w Tychach, a mgr też na Gallusa. A kiedy kończyłaś? Może nawet razem się uczyłyśmy?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Eliza ja konczyłam Gallusa w 2005. A jesli chodzi o "dyplomowanego" to 3 mam kciuki, żeby poszło szybko i sprawnie. Moja kuzynka jest germanistka i jak widzę ile ją kosztuje to pracy to nie zazdroszcze ;) Ale zazdroszcze wam ferii i wakacji i w ogóle jest to zawód w sam raz dla Mamuś, bo mają tyle czasu, żeby być ze swoimi dzieciaczkami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć!
Ciesze się że mnie tak ciepło przyjełyście!
Może opowiem o sobie krótko.
Mam 23 lata, mieszkam na karpackim, we wrześniu brałam ślub, w październiku byłam już w ciąży :D Strasznie szybko to u nas poszło - nie spodziewałam się że uda się za pierwszym razem. A jak u was było?
Do gina chodze na moim osiedlu - dr Lasatowicz - bardzo fajny człowiek, miałam już USG dzidzia miała 13 mm :D
Trzymajcie się cieplutko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ożonka ja też zaszłam szybko w ciąże, w kwietniu brałam ślub i od razu byłam w ciąży, też się dziwiłam że za pierwszym podejściem nam się udało. No cóż szczęście nie trfało długo, ale to już przeszłość teraz znów zaciążyłam za pierwszym razem, poprostu w to nie wierze, mam tyle szczęścia, tyle dziewczyn czeka miesiącami na zafasolkowanie a mi się udało 2 razy - od razu. Dzięki Bogu.
Lasatowicz to fajny lekarz też chodziłam przez jakiś czas do niego, ale troche młody i jakby mój mężuś go zobaczył to mógłby być troche zazdrosny więc teraz chodzę do kobitki :lol: No i strasznie dużo babek do niego chodzi i trzeba czekać długo w kolejce, ale lekarz spoko. Poza tym stwierdziłam że wolę rodzić w wojewódzkim i dlatego chodzę do ginki co tam pracuje - Putowska Ewa.
Fajnie że już widziałaś swoją dzidzie, ja jeszcze nie, ide do ginki w poniedziałek więc zobaczymy czy będzie robić usg czy jeszcze poczeka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anulka - bardzo się ciesze i gratuluje!
Na USG dzidzia będzie widoczna gdzieś koło 6 tyg. Ja byłam w 7 i było już fajnie widać.
Ja chce rodzić na Wyspiańskiego - dużo dobrego słyszałam o tym szpitalu.Jak myślicie kiedy wybrac się na szkołe rodzenia - w którym miesiacu?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziekuje dziewczyny za wsparcie. Jest mi ciężko i cierpie ale postanowilam ten etap zamknąć (choc pewnie nie będzie łatwo), teraz robie liste niezbednych badań które powinnam zrobic po poronieniu, mam w planach fitness, jak tylko bedę mogła i chce zmienic sposob odżywiania się. poprostu chce stworzyć jak najlepsze warynki dla moje przyszlej dzidzi. mam nadzieje że w lutym sie uda.

w lutym biore ślub, dlatego postanowilam zająć sie jego organizacją i jak najmniej myśleć o tym co mnie spotkalo. wierzę że będzie dobrze.

wesele bedę miała w restauracji Maska, bardzo urzekła mnie ta sala- ma taki klimacik no i maja przepyszne jedzenie.

Musze wam powiedzieć, że byłam mile zaskoczona opieką w Szpitalu Wojewodzkim. Tyle złych opini słyszałam, a w moim przypadku rzadna sie nie potwierdziła. Lezałam na ginekologi krótkoterminowej, lekarze, pielegnarki bardzo mili i naprawdę kompetentni, polożne też fajne- oprocz jednej ktora zamiast mnie pocieszać dolowała mnie. teksty typu że głupio się przejmuję że poronienia są normalne i wiele takich- powinna sobie darowac. Ale to byla jedyna nieżyczliwa osoba z którą miałam tam styczność.
O Wyspiańskim też słyszałam wiele dobrego i powiem wam że jak będę miała rodzić to nie wiem który szpital wybiorę. To będzie ciężka decyzja.

Czy któraś z was była może u doktora Stoleckiego to jest ordynator z Wyspiańskiego. wybieram sie do niego i chciałabym wiedzieć jaki jest, słyszalam że to bardzo dobry specjalista.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie!
Ożonka a od kiedy mieszkasz na Karpackim? Ja też tam mieszkałam i też chodzę do dr Lasatowicza! Może się kiedyś tam spotkamy?!
Monika no to kończyłaś w tym samym roku co ja!!!
Ja tam wolę rodzić w Wojewódzkim, już raz tam rodziłam, a poza tym dużo złego słyszałam o Wyspiańskim, więc nawet wołami by mnie tam nie zaciągnęli!!!
Gabunia masz rację, postaraj się pozbierać. Żal i ból na pewno będą Ci towarzyszyć, ale nie wolno się załamywać! No i masz o czym myśleć i czym się zajmować-ślub to masa roboty i przygotowań! Trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze :)
Kurcze, ja trochę posprzątałam-odkurzanie, kurze, łazienka i boli mnie brzuch :cry: Zawsze robi to mój mąż, ale dziś i jutro jest w pracy, a nie ciepię bałaganu na niedzielę, tylko się teraz martwię, czy nie przesadziłam....

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17332 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 867  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Śląskie

Strefa czasowa UTC [letni]