Dzisiaj jest czw lis 13, 2025 8:38 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam,

założyłam nowy temat, w którym zapraszam Was o dzielenie się pomysłami dotyczącymi pokoi dla naszych pociech - zwłaszcza tych najmłodszych.
Jakie kolory ścian mają Wasze pokoiki, jakie mebelki, co jest niezbędne (!), co na okna...i oczywiście gdzie się w te cuda zaopatrujecie?

W jakim czasie zabieracie się za urządzanie pokoju, czy czekacie na ostatnią chwilę przed narodzinami, czy jednak kilka miesięcy, może tygodni przed?

Czy dzieciątko będzie (lub już) spać z Wami w sypialni, czy jednak od samego początku w swoim pokoju?

Czekam na Wasze sugestie i pomysły.

Spodziewam się córeczki :) , jestem teraz w 22 tygodniu ciąży (rozwiązanie zatem w lutym) i myślę, że za malowanie i urządzanie pokoju weźmiemy się w grudniu. Zastanawiamy się nad mebelkami z sosny, a kolor do pokoju - słoneczny, miodowy...na okna żaluzje drewniane i chyba firanka...Pokoik jest niewielki, zatem oczywiście łóżeczko, komoda tak na 3 lub 4 szuflady i szafa (w mieszkaniu mamy jedną dużą szafę i stąd już teraz chcę zakupić szafę dla malucha, w której oczywiście będę trzymać od pieluszek po ciuszki...). Nie wiemy jeszcze czy warto kupić fotel do karmienia, no i kwestia oświetlenia i podłogi... Obecnie mamy panele, zatem czy dywan (?) jaki (?) czy na całość czy ...itp. W kwestii ewentualnego wyboru dywanu muszę wziąć pod uwagę obecność psa w domu (fakt jest niewielki ale sierść gubi :( )

Oczywiście o wózkach, fotelikach też piszcie :)

Rodząc w lutym myślę, że wózek kupimy już po narodzinach...co o tym sądzicie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam termin na styczeń. Pokojem zajmiemy się na początku grudnia- jeszcze nie mam żadnych pomysłów co do jego urządzenia, więc też chetnie poczytam Wasze rady :D

Nad wózkiem zastanawiam się tak samo jak Ty, Magdula, nie wiem czy będę wychodzić już z małym na spacery w styczniu.. chociaż z jednej strony lepiej kupić wózek wcześniej, żeby później nie latać i nie szukać :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc
my mamy termin na 6 grudzień wiec w sumie niedługo, ale jeszcze nie mamy urządzonego pokoju, choć zaczynam juz konkretnie mysleć i lada dzień wybierzemy sie na konkretne zakupy. mam dostać dwa adresy od kuzynek gdzie mozna zaopatrzyc sie we wszsytko w jednym miejscu, wiec jak tam dotre to zdam relacje.Narazie mamy pokój pomalowany w kolorze słonecznej żółci i kupiliśmy grzejnik olejowy, żeby maleństwu nie było zimno (np podczas kąpieli).
po zakupach dam znać gdzie co i po ile. pozdrawiam
:lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Super!
Czekam zatem na wszelkie informacje :D
Szkoda, że tak mało chce sie dzielić swoimi pomysłami...może już sprawdzonymi, po co mamy powielać błędy, no cóż.

A jak planujecie - łóżeczko z Wami w sypialni czy oddzielnie? Chciałabym oddzielnie...ale nie wiem jak to się sprawdza. Nasza sypialnia graniczy z pokojem dla dziecka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Łóżeczko na początku będzie w naszym pokoju, potem jak już malec nie będzie się często budził w nocy to przeniesiemy do jego pokoiku :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No witam po dość długim czasie :) tak jak obiecałam piszę po pierwszej wizycie w sklepie, miałam zdac relację. Wiecie co musze sie przyznać , że jednak mimo zrobionej listy i rozmów z koleżankami (młodymi mami)zgłupiałam wchodząc do hurtowni. pojechalismy do AKOPOLU w Rumii i w sumie jest tam wszystko co potrzeba , ale ja niestety nie wiedziałam co wybrać. Fakt kupiłam kilka rzeczy- kosmetyki pielęgnacyjne, wanienkę, ręcznik z kapturem, pieluchy tetrowe, smoczki, butelkę i kilka ciuchów. Oczywiście moja lista była obszerna ale doszłam do wniosku że poprosze którąś ze znanych mi młodych mam i pojade z chyba najlepszym doradcą. jest to moje pierwsze dziecko wiec moge popełniac błedy przy kupnie wyposażenia a po co wydawać niepotrzebnie pieniądze. Wóżków jeszcze nie ogladałam ale słyszałam o fajnym sklepie z dużym wyborem koło hali w gdyni Głównej.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej ja mam już prawie pół roczną córeczkę i od pierwszego dnia spała w swoim pokoiku a ja z mężem w swoim :) a jeśli się boisz że nie usłyszysz dzidzi to nie ma takiej możliwości :) Pozdrawiam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja wolę mieć małego na początku przy sobie.. nie wyobrażam sobie biegania w nocy z jednego pokoju do drugiego :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mogonika czy moglabys podac adres tej hurtowni w Rumii :?: :?:
co do tego sklepu w gdyni, o ktorym piszesz to faktycznie wybor jest tam dosc spory, i ceny tez kokurencyjne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :) a ja właśnie przed chwilą skończyłam remoncik pokoiku dla maleństwa :) Sciany pomalowaliśmy na zielono bo będzie synek. Dzieciaczek będzie mieszkał z nami w sypialni, nie mamy wyboru bo to mieszkanko 2pokojowe ale nawet gdyby miał swój osobny pokoik to przez kilka pierwszych miesięcy byłby u nas w sypialni (to tak z lenistwa oczywiście, nie chciałoby mi się biegać na karmienie do innego pokoju :))
Co do sklepów to ja polecam Allegro :) Kupiłam tam prawie wszystko tylko wózek kupię w sklepie bo na Allegro nie ma niestety tego który sobie wybrałam :( ale jeśli chcecie jakies adresy z 3miasta to np Akpol w Gdańsku na Jaśkowej Dolinie mają tam wszystko co potrzebne jest dla dzieciaczka ceny w miarę znośne, z tym że ubranka mają drogie. Tanie kaftaniki i śpioszki są z kolei w Bobo Raj na Szarej 39 w Gdańsku.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Podaję adres sklepu z fajnymi wóżkami, dość duży wybór i ceny tez w miarę
- Gdynia ul. Kapitańska , <zakaz wklejania linków> magdulka
- Gdynia ul. Starowiejska 60 (prawie na przeciwko dworca PKP) <zakaz wklejania linków> magdulka
Moja poprzedniczka podała Akpol, ja również polecam ale była w Gdyni na ul. Morskiej 122, po zakupie za 500 zł dostaje sie kartę stałego klienta z 10% obniżką. Tam kupiłam wszystko prócz wózka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

__Basia__ pisze:
Hej ja mam już prawie pół roczną córeczkę i od pierwszego dnia spała w swoim pokoiku a ja z mężem w swoim :) a jeśli się boisz że nie usłyszysz dzidzi to nie ma takiej możliwości :) Pozdrawiam...

uff... uspokoiłaś mnie :)
Pokoik już od grudnia czeka na małą :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja urzadzialm pokoj dla corki w Bajkowym Świecie na Jasieniu. sciany w jednym kolorze i do tego wrzorzyste meble- istne cudo:)))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sz-asia a gdzie meble kupujecie jeśli można wiedzieć?

My będziemy robili kącik mojemy smykowi i patrzałam meble ale prócz tych niebieskich w ikei to nic fajnego nie ma. Czasu na szukanie mamy dużo, ale jakbyś mogła napisz. ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sklep sie nazywa Bajkowy Świat. jest na Jasieniu w Gdansku, na skrzyzowaniu z sygnalizacja swietlna. osobiscie uwazam ze rewelacja

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nasz pokoik już czeka :) ale i termin tuz tuż - na 19 lipca.
Mebelki kupiłam drewniane - sosnowe. Dużo ich nie ma ( w pokoju jest jeszcz szafa wnękowa): komoda z przewijakiem tak 120x80x90, łóżeczko dla małej z opuszczanym bokiem, i łóżko 90cm dla mnie. Jak będzie potrzeba to z salonu wstawimy fotel do karmienia.
WYbrałam sosnę bo ściany mam w dwóch odcieniach żółtego rozdzielone zielonym paskiem, szafa wnękowa też zielona (groszek) - więc nie chciałam przeładować z kolorami. Dywanu narazie nie kupujemy - póki co nie ma potrzeby. Z oświetlenia górna lampa, nad przewijakiem kinkiet słoneczko z delikatną żarówką i w kącie lampa stojąca. Na ścinach obrazki z ikea. W sumie urządzenie pokoju kosztowało nas jakies max. 2000 zł (wszystkie meble, dodatki, lampy i farby)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Chcemy z mężem urządzić pokoik dla naszego synka. Ogladalismy różne mebelki- chcielibyśmy wybrac taki zestaw, który wystarczy na dłuzej niż np 5 lat. Mnie się bardzo podobają mebelki firmy Meblik, ale nie wiem zupełnie które wybrać dla chłopca. Wydaje mi się ze sa fajne, bo np jest komoda z przewijakiem i łóżeczko dla niemowlaka, a za kilka lat można rozmontowac przewijak, z łóżeczka zrobić tapczanik, do nich dokupic biurko i juz jest zestaw dla pierwszoklasisty..... Tyle ze mnie się najbardziej podobaja z wzorem sawanna (takie zwierzęta, żyrafa, tygrys) a mój mąż uważa że dziesięciolatek uzna je za infantylne......
Podobają mi się tez z firmy Gluck, ale tam w najładniejszym zestawie (platan) nie ma własnie biurka ani stoliczka dla mniejszego dziecka....
Ciekawa jestem waszego zdania, a moze macie jakies jeszcze inne propozycje mebelków?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam termin na koniec listopada i bedzie dziewczynka. O pokoiku dla małej własnie zaczynam myslec- póki co moge zrobic z nim wszystko :D
My postanowilismy, ze z poczatku mała bedzie spala u nas w sypialni ale pozniej -jak sie z nia oswoimy i juz nie bedziemy panikowac na kazde westchniecie czy ruch małej- przeniesiemy ją do jej pokoiku.
Na dzien dzisiejszy nie mam NIC dla małej. Ani jednego ciucha, pieluchy, łózeczka z materacykiem i kołderką, wanienki, smoczka, wozka,mebli itp..
Mysle ,ze na zakupy wybiore sie w połowie wrzesnia lub poczatku pazdziernika.
Narazie poczytam Wasze sugestie i rady :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My chyba zdecydujemy się w końcu na meble Vox, kolekcja chyba romantic (jest łóżeczko i przewijak w zestawie, a potem meble rosna z dzieckiem). Ale jak kogoś stać na mebliki to są najcudniejsze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej :wink:
Ja pokoik skończyłam tworzyć ok 2 msc przed terminem :wink:
To żółto-pomarańczowy pokoik z paskiem tapety w misie, zakupione w Obi a farby oczywiście zmywalne :lol:
Ponieważ to mieszkanie 2 pok nasz duży pokój przegrodzilismy.
Spokojnie zmieściła się kanapa obok lampka, łóżeczko i komoda z 3 szufladami to zakupione w Ikei oraz nad nim lampka w kształcie gwiazdy :lol:
Przewijak na łóżeczko spokojnie wystarczył, zakupiony w tesco w promocji za połowę ceny z hurtowni ;)
To moje 3 dziecko i nie wyobrażam sobie aby spało w osobnym pokoju, choć przedtem miałam taką możliwość to i tak synowie spali z nami w pokoju.
Ciuszki kupowałam w hurtowni za hala targową w Gdyni oraz Akpolu przy Estakadzie w Gdyni, częste promocje i znośne ceny kaftaników oraz śpiochów.
Wózek w hurtowni, to mały sklepik viza vi dworca głównego w Gdyni, istnieje on tam napewno od 14 lat albo i dłużej :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]