cześć dziewczyny:)
od dłuższego czasu zbieram się na napisanie czegokolwiek tutaj, ale zawsze coś mi wypada i nie mam czasu :/
madzioor Tymo stawia stópki do środka tak jakby chciał je wywinąć od wewnątrz

wykrzywia palce do środka tj. na maxa rozszerza duży palec (jakby chciał dotknąć piety

) ma wypukłą stopę i czasami stawia (lewą stopę) na palcach. Mamy straszny problem z butami i kapciami, bo prawie żadne nie chcą wejść mu na stopę (w połowie się blokują). Trudno mi to opisać, musiałabyś to zobaczyć

Chodzimy znów na rehabilitację, ale nie wiem czy to coś da, bo nawet rehabilitant stwierdził, że Tymko ma skrócone ścięgno w lewej nodze i jedyne co można zrobić to delikatne rozluźnienie, ale stopy prawdopodobnie już tak do końca życia będzie układać :/
Co do dysku, to bardzo fajna sprawa, polecam:)
Tymek w końcu wyszedł z ostrego zapalenia ucha, dopiero drugi antybiotyk mu pomógł. Byliśmy na kontroli i otolaryngolog stwierdziła, że nie ma śladu po zapaleniu i rozerwaniu błony bębenkowej
No i w końcu zaszczepiliśmy się zalęgłą szczepionką 5w1 (jeszcze jedną mamy zaległą 5w1 + ospa + pneumokoki)
Z Miłoszem bylismy na eeg i wyszło, że ma stany napadowe padaczki

stąd te bezdechy nocne i zawieszanie się, no i oczywiście ORM (opóźniony rozwój mowy)

Mamy skierowanie do szpitala na oddział neurologii dziecięcej. Miłosz będzie miał robione ponownie eeg, tym razem w czasie snu, a nie czuwania. Rezonans magnetyczny w znieczuleniu ogólnym i przez kilka dni obserwacja. Jeszcze nie dzwoniłam do AM, ale wiem że terminy przyjęcia na oddz. są ok. 2 miesiące.
Vinnie to dobrze, że u Was już lepiej

U nas też

jeszcze nie zapisaliśmy się na terapię, bo wiecznie nie ma czasu, nie mamy co zrobić z dziećmi itp. Ale w koncu musimy coś z tym zrobić
Fajnie, że Amelka ma takie podejście do braciszka

Oby tylko jak najdłużej
Miłosz też bardzo był za bratem, co chwile Tymka całował, przynosił mu zabawki, a to pampersa chciał zmienić, a to chrupka mu przynosił itp. odkąd Tymek stał się mobilny, to tylko się leją i leją

no mże nie tylko, ale ciągle muszę ich rozdzielać, bo jak Tymek nie chce odgryźć ręki Miłoszowi, to Miłosz zdzieli Tymka zabawką i tak w kółko
Vinnie spóźnione życzenia urodzinowe dla Amelki
jamapi jak Mati? kiedy wpadniecie??
Becia co tam u Was słychać?
Gosia jak idzie Julci nauka robienia do nocnika?? u nas bez zmian, czyli raz do nocnika, 8 razy w gacie
My również przyłączamy się do życzeń z OKAZJI wczorajszego DNIA DZIECKA
Bonusik - moje chłopaczycha