Dzisiaj jest czw lis 13, 2025 8:46 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Zapisałam się do szkoły rodzenia przy szpitalu na inflandzkiej w warszawie. Chciałam do św zofi na zelaznej, ale na lipiec sierpień nie bylo juz miejsc

Obrazek Jaśminka ma 18 ząbków:-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kalimba, ponieważ w mailu nie dostałam odpowiedzi wyczerpującej, może ty mi pomożesz :) Jak jest z partnerami? Czy mogą uczestniczyć w zajęciach? Czy płacą dodatkowo?

Zależy mi na tym bo mój strasznie boi się porodu rodzinnego i nie chce ze mną rodzić, a wierzę, że jak pochodzi na szkołę rodzenia to się przekona :)

I w jakie dni są zajęcia i o jakiej godzinie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz co, w sumie to nie wiem, podam Ci nr do położnej, która to prowadzi, to podpytasz. Mój był ze mną jeden raz na zajęciach z tzw. aktywnego porodu, ale to położna mówiła, że mamy przyprowadzić facetów, za to nic dodatkowo nie płaciłam.
A na pocieszenie powiem Ci, że mój M. nie chciał być przy porodzie, bał się, że zemdleje i takie tam. Ale stopniowo mówiłam mu, że chciałabym, by spróbował, a jak nie da rady, to wyjdzie. Akurat te zajęcia w szkole rodzenia trochę mu podpowiedziały, że w pierwszej fazie porodu facet przydaje się między skurczami do masowania partnerki albo jako podparcie w skurczu itd.
Wyszło tak, że stał przy mnie przy porodzie, podawał mi wodę między skurczami, przyciskał głowę do klatki piersiowej przy skurczach partych, a jak Mały się urodził, to przeciął pępowinę. Jestem z niego bardzo dumna :) więc życzę Ci, by i Twój się zdecydował, ale nie naciskaj, tylko uświadamiaj, po co Ci jego obecność.
Nr tel. wysyłam na prywatną wiadomość.

Jako, że jesteś w 23 t.c., to zajęcia są dla Ciebie w poniedziałki o godz. 9.00. Od 33 t.c. zajęcia są 2 razy w tyg.: w pon. o 10.30 i w czwartki o 17.00.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]