Dzisiaj jest czw lis 13, 2025 8:38 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3965 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Maciej kosztuje morza, jakoś niechętny jest do pluskania się w falach jeszcze, podchodzi do wody jakby w górach żył i nie widział do czego służy ta duża łoda- jak to określa :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 18#4581818

NASZA PIERWSZA WIZYTA NAD MORZEM :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Piękne, letnie fotki :lol: :lol: :lol: :lol:
Judytka słodka plażowiczka :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

witam,
podczytuje was od daaawna nawet cos nie cos pisalam dawno temu,ale pewnie nikt mnie juz nawet nie pamieta :)
Mam pytanie czy ktoras z Was ma doswiadczenie ze zlobkami ?
wiem,ze Macius Evciakul chodzi do klubu malucha, mozesz mi powiedziec kiedy zaczac chodzic na ile godzin i jak wygladaly pierwsze dni ??
Pytam, bo od poniedzialku moja corcia idzie do zlobka. Na razie bylam z nia kilka razy po 1-2h i bylo super, tzn mala jak zobaczyla zabawki, dzieci to z usmiechem pobiegla sie bawic, zapominajac ze ja jestem gdzies obok. Ale boje sie troszke,ze teraz jak bedzie tam codziennie to moze sie jej to juz mniej podobac :( Na razie na miesiac bedzie chodzila tylko 4h dziennie wiec mam nadzieje,ze damy rade :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sygita Maciuś zaczłą chodzieć do dzieci zaraz jak skończył rok, najpierw na 1-2, potem za jakieś 2 miesiące na 4 godzinki. Od lutego już na pełne 8. Początki były jak uCiebie - wszystko pięknie ale jak byłam obok, potem jak zauważył mój brak to nie było mowy o pozostawieniu go, ale konsekwentnie dało radę. U nas sprawdziło się zaprowadzanie przez tatusia, zero płaczu, zero kwękania, papa i tyle :lol: 4 godziny to rozsądny wybór na początek :lol: musisz się uzbroić w cierpliwość, zapewne płakać i to mocno będzie Twoja córcia, ale jak panie Ci powiedzą, że uspokaja się i ładnie znosi rozstanie to pójdzie jak po maśle. Tak czy siak trzymam kciuki :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Dzieki. Jak na razie chodzilam z nia, ale nie zawsze siedzialam z nia w pokoju gdzie Ami sie bawila. Staralam sie ja tam sama zostawiac jak widzialam,ze czyms sie zajela i wychodzila, tak aby mnie nie widziala. Jak na razie 2h potrafila sie ladnie bawic z innymi dziecmi, takze jestem dobrej mysli :) Chociaz boje sie bardzo np pory spania, z jedzeniem bedzie latwiej bo je chetnie szczegolnie jak zobaczy jak inne dzieci jedza, wiec mam nadzieje ze ze spaniem bedzie podobnie :) oj cos czuje ze dla mnie bedzie ten czas trudniejszy niz dla niej....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sygita jak mała??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Odpukac, mala super! Nadal bez lez, mala szczesliwa, usmiechnieta, chetnia sie bawi z dziecmi, nawet specjalnie nie mam problemu z zostawianiem jej. Wystarczy ze z nia wejde czy na podworko czy do pokoju zabaw, jak Amelka zobaczy dzieci to od razu biegnie do nich i sie bawi. Takze jestem spokojna, ciesze sie baardzo ze tak gladko to wszystko idzie. Tyle,ze w sierpniu jedziemy na wakacje i nie wiem jak to bedzie po powrocie, ale zyje nadzieja ze nic sie nie zmieni jesli teraz jej sie tak podoba.
Do tego stopnia,ze ostatnio mialam problem ja zabrac do domu, bo chciala sie dalej bawic, tyle ze juz ze mna ale tez z dziecmi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to bardzo dobre wiadomości :lol: oby tak dalej :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Helloł!

Troszke ostatnio przycichłam, bo i na urlopik ruszyliśmy nasze tyłki, i ... niestety z netem w ciągu dnia troszkę mi się ukróciło, a wieczorami moje dziecię nie jest juz takie chętne do współpracy. Ola potrafiszleć do 22-giej i nie ma mocnych, aby ululać ją do snu. Strasznie mi kobita po tym pierwszym roczku wydoroślała, he he.

Przypadkowe spotkanie z evciąkul (nomen omen w hipermarkecie ;)) zmobilizowało mnie jednak co nieco i ... przynajmniej wrzuciłam do galerii kilka fotek z roczku Oli. Trochę późno, ale za to nadrobiłam ilością :lol: . W zanadrzu mam jeszcze fotoski z naszej wyprawy do Dziwnówka, więc może przy następnej okazji parę wrzucę.

Co tam u Was babeczki i u Waszych pociech? Jak tam postępy? Takie ładne, słoneczne dni się zaczęły, to może wyrzeźbimy jakieś małe spotkanko, co?

Aha, jeszcze jedno... W sierpniu czeka mnie 2-tygodniowy urlop i myslimy coraz powazniej o Mazurach. Czasu coraz mniej na klepanie miejsca, a ja nic ciekawego nie mogę znaleźć. Może któraś z Was jeździła w tamte rejony i mogłaby coś polecić? Byłabym 'dźwięczna'!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elu jutro sobota :lol: :lol: :lol:
Cóż za cudowny dzień za mną :D :D :D
Raz, dzisiaj piątek - więc serce cieszy się na myśl o wolnej sobocie i wolnej niedzieli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dwa w niedzielę raniutko przyjeżdża mama :lol: :lol: :lol: :lol:
TRZY !!!!!!! Dostaliśmy kredyt - we wtorek umowa do podpisania, w środę notariusz, czwartek dostaję klucze do własnych trzech pokoi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

evciakul no to cieszę się razem z Tobą :D. I tym wolnym weekendem, i ..., a nawet 'przede wszystkim' tym Waszym kątkiem. Ale super! Rozumiem tą wielką radość i ... trochę zazdroszczę, bo u nas wciąż pod górkę. Udanego weekendu!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Elu doczekacie się w końcu, ja na 11 dzisiaj do notariusza idę.
nie powiem, że nie denerwuję się, nie powiem, że gorzej czuję się niż przed egzaminem. Zachowam to dla siebie :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Evciakul heh i jak? akt podpisany ?? cudowne uczucie prawda??:) bo ja podobnie jak Ty, z Opola przez Krakow do trojmiasta :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już podpisany akt :lol: teraz wędrujemy po salonach meblowych i próbujemy się jakoś urządzić, mamy miesiąc i już wiem, że z kuchnią będzie problew bo czas realizacji to 6 tygodni :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

oj racja, na wszystko strasznie dlugo sie czeka :( kupowalam mieszkanie we wrzesniu i ehh tez musialam uzbroic sie w cierpliwosc...ale zycze powodzenia, zobaczysz jak te 6tyg szybko minie :))

czy juz nie ma innych mam zagladajacych na to forum??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sygitko na to wygląda, że tylko my podtrzymujemy ten topik :lol:
Opowiadaj jak Amelka radzi sobie z dzieciakami i jak Ty bez Amelci :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Ehh no tak, jak wkoncu ja mam wiecej czasu aby udzielac sie na forum a nie tylko podczytywac, to teraz nie ma tu nikogo oprocz evciakul :)
Napisz jak sie ma urzadzanie mieszkanka?:))

A Amelka w zlobku swietnie sobie radzi, i oby tak bylo po wakacjach, bo za 3 tyg jedzeimy na urlop i dopiero w drugim tygodniu wrzesnia wroci do zlobka. A ten tydzien spedza w domciu, bo zabki kolejne ida wiec i goraczka i katarek sie przyplatal:/ eh szkoda,ze tak zle to znosi bidulka...
Dobrze tez,ze mam taka prace ze moge z niunia posiedziec w domu jak trzeba:)
Poza tym codziennie zaskakuje mnie nowymi slowkami :) gadula mala :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Sygi jutro odbieramy klucze :lol: :lol:
No ząbki trzeba przeżyć. Dacie radę :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#

Przezylam dzis chwile zgrozy :( mala biegnac z pilka przewrocila sie na nia i rabnela glowka o panele :( byl placz oczywiscie i przerazenie :( siniak oczywiscie jest ale na szczescie mala po kilku sekundach juz o tym zapomniala a ja caly dzien panikowalam,zeby nic wiecej sie nie dzialo zadne wymioty itd. Powiedzcie co mozna zastosowac na siniaki u malucha? podobno jest jakas masc z arniki ale nie wiem czy mozna u malych dzieci ja tez stosowac??

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3965 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]