Dzisiaj jest czw lis 13, 2025 10:14 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2627 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 128, 129, 130, 131, 132  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

a no.... mamuski, do dziela!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cicha ja to juz kiedys zapytać miałam jak nosi sie imie twojej młodszej córeczki :?: zawsze mi sie podobalo a nie miałam odwagi nadać , zreszta chyba mam słabość do krótkich imion na N :roll: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noemi to akurat starsza ;) Poki co nie spotkalam sie z jakimis nieprzychylnosciami i przykrymi reakcjami :) kazdy tylko jak uslyszy to mowi: "o, jakie oryginalne imie", albo ze "niespotykane" itp.
A Ty ze Slupska jestes?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a faktycznie starszej :wink: Esterka z ato widze podobnie wiekowo do mojej Lili :)

raczej z okolic jeśli można to tak nazwać :lol: a dokładniej to ciut dalej Lębork :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a jak tam Twoja corcia? pewnie chodzic to juz chodzi? a mowi cos?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cicha biega az miło :) i jak na swoj wiek wydaje mi sie ze mówi duzo :D poza tym czym moge sie pochwaloc to miesiac temu pozeganłysmy juz na dobre pampersa jak i w dzien tak i w nocy :)

a Twoja mała Esi chodzi czy raczej jeszce bezpieczniej jej na czterech :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tina24 No prosze, to masz zdolniache ;) ale sama zawsze wola czy po prostu regularnie wysadzasz? :)
Estera potrafi chodzi trzymana za jedna reke, ale wiekszosc oczywiscie jeszcze na czworakach - jej sie nie spiszy, a mi tez jakos specjalnie nie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cicha sama woła zaczęła wołać tuz po roczku a od jakiś 2 miesięcy bez wpadek praktycznie :)

moja z chodzeniem tez sie nie spieszyła po 13 miesiącu ruszyła,a dziś wspominam czasy jak sobie tylko siedziała :lol: :lol: :lol:

a Ty jestes z samego Słupska :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w ogole jestem z Kielc ;) ale od kilku lat mieszkam w Slupsku ;)
to zdolniache masz corke, statystycznie dzieci kolo 2-2,5roku przestaja nosic pampki ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

i jak sie Słupsk podoba :wink: 2 lata na Batyckiej spędziłam w Wojewódzkiej szkole Policealnej :wink:

moja rodzinka tez z Kieleckiego pochodzi ale ja juz tu urodzona 8)

ja wiem czy zdolniachę raczej czas mi pozwolił wiec ćwiczyliśmy odkąd mała skończyła 7,5 miesiąca a skłoniły mnie do tego wrzaski przy ubieraniu pampersa :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tina24 No wlasnie, ja teraz nie mam wielkiego parcia na nauke, bo wiosna / lato wydaje mi sie znacznie bardziej sprzyjajacym czasem - zawsze mozna na spacerze wysadzic i sie nie stresowac... a tak jesienia / zima wystawiac mala pupke na wiatr to mi nawet szkoda. Oczywiscie, cos tam probujemy, ale poki co raczej jeszcze sporadycznie. Slupsk jest ok, calkiem mi sie podoba, szczegolnie blisksoc morza :lol: chociaz szczerze mowiac rzadko jezdzimy... tak to juz jest - zle daleko, a jak blisko, to sie malo korzysta.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cos wiem o tym dostepie do morza czym blizej tym rzadziej sie tam bywa :lol:

a ja am z moja mała Zo problem, bo ona tylko na anocnim mis ie załatwia kibelk czy nie daj boże na podwórku "pod krzaczkiem " nie ma mowy :roll: :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tina24 U nas nigdy nie bylo problemu, wiec ciezko mi cos doradzic... moze po prostu z czasem sie oswoi... a moze na dworze nie, bo zimno...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam mamusie ze Słupska, aktualnie jestem nowa w tym temacie:) nie czytałam 131stron, ale myślę że będę mogła popisać z wami.

Więc witam was serdecznie:)
Mój status, staramy się o 2 dziecko.
Mam synka 5l, rok temu poroniłam, a teraz chcemy sprobowac.
Nie mam problemów z zajściem ani sądzę w ciąży, oby!
Pronienie wynikło z zatrucia wonnego. Trudno coż zrobić.
Teraz jestem gotowa i zwarta na nowy początek:)hi
Powiedzcie jak zmieniła się służba zdrowia, chodze do Palickiej, od paru lat. Chociaż drażnią mnie godzinne kolejki. Jak w Ustce w szpitalu zmieniło się coś od 5 lat?
A jak ze znieczuleniami możliwe to w Ustce?
Znacie może jakieś rodzenie na życzenie cc? i jaki to koszt oczywiscie pytam o Ustke?
Miałam raz cc i przyznam, że chciałabym 2 raz, mam defekt na brzuszku i nie chcialabym miec gdzie indziej, a różnie zszywają słyszałam.
Jest tu ktoś kto jest w 1 trymestrze albo ma 2 dzieci:)?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj :)
to mój 3 cykl starań, testuję 23 września :)
jeśli chodzi o lekarza to do tej pory chodziłam prywatnie do słupska do markiewicza albo do lęborka do wasielewskiego też prywatnie, jak dla mnie obaj ok.
co do znieczulenia to nie mam pojęcia
pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Myślałam,że tak łątwo zajść w ciążę ale to trudne, byłam 2 razy w ciąży i myślałam, że 3 razem również będzie bezproblemu:) czekam i czekam, to mój 2 miesiac starań. Robiłam test po miesiączce, ponieważ mam przy ciążach pierwszą miesiączke normalnie więc robie poprostu aby wiedziec dla siebie raz na miesiąc. :)czekam i czekam.
Kiedy i jak obliczacie dni płodne, prócz obliczeń dni płodne są jakieś inne objawy typu zwiększona ilość upławów?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do obliczania dni płodnych, można korzystać z kalkulatora dni płodnych, testów owulacyjnych albo obserwacji cyklu na enpr.pl lub owulator.pl, ja korzystam z tej ostatniej metody, która polega na obserwacji śluzu, szyjki i temperatury. szyjki nie badam bo nie umiem, ale obserwuje śluz i temperature, możesz zerknąć na mój wykres, który mam pod suwaczkiem.
Jeśli masz więcej pytań zapraszam na forum starających się
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... 7&start=60
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.ph ... start=5300
tutaj jest dużo dziewczyn, które odpowiedzą na Twoje pytania :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Super dziękuję:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ooo, watek ozyl z powrotem ;)

Lolitka Ja rowniez chodzilam w kazdej ciazy do Palickiej - teraz tez do niej chodze ;) i fakt - godziny przyjec to masakra, ale nie tylko u niej tak bywa, wiec mozna sie pocieszyc ;) Rodzilam 2 razy w Ustce, 4 lata temu i 2 lata temu, tyle, ze w sprawie "cesarki na zyczenie" nie pomoge, bo moje oba porody byly naturalne i szczerze mowiac mnie bardziej paralizuje strach przed cesarka niz przed porodem naturalnym ;) Jesli chodzi o znieczulenie, to rowniez nie pomoge, bo rodzilam bez niego i nawet nie bardzo interesowalo mnie znieczulenie, bo moje porody dosc szybko postepowaly i do szpitala przyjezdzalam juz chyba nawet za pozno na znieczulenie (przy drugiej corce na izbie przyjec bylam kolo godz. 9, a o 9:55 juz byla na swiecie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o jej, to juz 3 w drodze dobrze wyczytalam z pasków?
w ogóle jak nadajecie te paski? bo ja mało bywam na forach i mniejsze pojecie mam, jak dodajecie np. dodała bym synka 5 lat:)

a co do palickiejt o jedyny lekarz przy ktorym nie boje się, nie wstydze i jestem na luzie no i o wszystkim bez nerwów powiem i posmieje się, te kolejki sa okropne ale jesli sa takie wszedzie coż trzeba się cieszyc z tego co się ma.
Moje pytanie, czy trzeba chodzić tak często w ciąży do lekarza?
Bo serio mówiąc z 1 dzieckiem chodziłam hm co 3 tyg. to moim zdaniem troche za czesto nic sie nie dzialo bylo ok i badania i wszystko wiec, jesli bedzie tak przy drugim moge poprosic o dluzszy czas? czy to wplynie zle na moja ciaze i opinie lekarza?
Wogole to czekam jeszcze z pol miesiaca musze poczekac bo u mnie objawy sa pozno a na badanie krwi niechce mis ie jezdzic:) test z apteki pokaze zapewne dopiero ok 2 mies. Wiec czekam:)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2627 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 128, 129, 130, 131, 132  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]