Dzisiaj jest czw lis 13, 2025 10:18 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

oczywiście że trzeba być dobrej myśli....powodzenia,wytrwałości i owocnych nocy :) życzymy z Nikolcią....pozdrawiamy pa :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej kobietki!!! :D Mówię Wam ile się dzieje!!! I same dobre rzeczy w dodatku!!! :D Moje ziareneczko sobie rośnie zdrowiutko, serduszko bije, a ja się chwalę wszystkim dookoła, że mam bąbelka pod serduchem i niczego się nie boję, ani że coś zapeszę, ani że coś nie wyjdzie 8) Wiem, że się uda!!! Bo choć to dopiero 6 tc. to jakoś tak czuję , że nie będzie żadnych złych niespodzianek... kobieca intuicja?? Nie wiem, ale jest cudnie!! Ba nawet mój mąż stwierdził ostatnio, że nie tylko "jesteśmy" w ciąży i że " urodzimy" razem, powiedział, że bądziemy mieli rozstępy... :? chętnie mu swoje oddam :lol:
Pozdrawiam Was serdecznie!!! I trzymam mocno kciuki, za te które jeszcze czekają... ja czekałam 1,5 roku i się udało!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Coś jednak musi być w tej kobiecej intuicji, więc skoro czujesz, że wszystko będzie OK, to tego siuę trzymaj!!Ja już dwa dni po tym jak mi się miesiączka spóźniła, wiedziałam, że jestem w ciąży, chociaż miesiączki miałam niezbyt regularne, ale miałam to przeczucie no i testy to potwierdziły. Też mi radzono wstyrzymac się z tą nowiną do końca I trymestru ale ja wiedziałam, że wszystko będzie dobrze, rozgadałam całemu światu i wcale nie zapeszyłam, właśnie mija mi 8 miesiąc :-) I byłam pewna, że będe miała synka. Mówienie do dziewczynki w brzuchu mi jakoś nie pasowało :-/ No i usg potwierdziło, że to synek :-))) Mam super fotki siusiaka i jajeczek ;-) PODSTAWA TO POZYTYWNE NASTAWIENIE!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

może to głupio zabrzmi, ale także jestem przekonana że moje ziareneczko to będzie chłopaczor, taki łobuz i rozrabiaka nad wszystkich innych 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fisiulinienka gratuluję :D mówiłam że wszystko będzie dobrze....najważniejsze jest pozytywne nastawienie :) bardzo się cieszę.ja też wiedziałam od początku że będzie dziewczynka :lol: dlatego nie było dla mnie zaskoczeniem gdy dr.Werner powiedział że urodziłam dziewczynkę :)
Trzymajcie się cieplutko....
Gamisia dobra rada na ostatni miesiąc-wyśpij się i odpoczywaj gdy tylko nadarzy się okazja :) oraz szczęśliwego rozwiązania :) buziaczki pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej! Tak się cieszyłam, ze nie mam mdłości , wymiotów itd., a tu masz babo placek! Jak się zaczęło tydzień temu, tak końca nie widać... A tak ogólnie to samopoczucie kiepskawe, tylko że siedzę w domku to na razie się cieszę... za dwa miesiące pewnie z tego samego powodu będę dostawała świra :roll:
Pozdrawiamy! Ja i ziarenko!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Fisiulinienka to fantastycznie,że u Ciebie i Twojej fasolki wszystko w porządku :brv: niech rośnie chłopczyk zdrowo :D ja też przeczuwałam jakiej płci urodzą się moje dzieci a co najciekawsze w pierwszej ciąży śniło mi się,że urodziłam chłopca a w drugiej,że urodziłam dziewczynkę.Póżniej tylko lekarz potwierdził moje przeczucia podczas usg( a słyszałam od innych kobiet chodzących do tego lekarza,że on się nie myli w określaniu płci podczas usg) oraz po narodzinach :) Tak więc i Ty z pewnością się nie mylisz.
Piszesz o mdłościach i wymiotach.Ja miałam w obu ciążach tylko okropne mdłości i za każdym razem brałam tabletki Lokomotiv,które bardzo mi pomagały.Spróbuj może i Tobie pomogą :)
Pozdrawiam Cię.
Monika

karolka1980 cieszę się,że doktor Wasilewski odpowiednio zajął się Wami,
Wierzę,że już niedługo zostaniecie rodzicami :D trzymam kciuki z całych sił i napiszę tak jak gamisia TRZEBA WALCZYĆ,BO NIE MA NIC PIĘKNIEJSZEGO OD BYCIA RODZICAMI !!!
Powodzenia.Pozdrawiam Cię cieplutko.
Monika

P.S. Mam nadzieję,że nasze spotkanie w realu aktualne.Skontaktuję się ze swoją siostrą czy też będzie to ustalimy jakiś konkretny termin.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A moje ziarko dziś się ślicznie pokazało do zdjęciątka (usg.) i ma już 25,5 mm!! Rośnie po mamusi... Baloniku nasz malutki, rośnij duży okrąglutki... :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie mamusie :) pisałam wcześniej na temat spotkania i mam nadzieję że znajdą się osoby chętne na spotkanie i pogawędzenie na live :) Więc kiedy????Proponowałabym przyszły tydzień....Pasuje mi od poniedziałku do soboty do godz.15 gdyż mniej więcej o tej porze moje maleństwo ma pore obiadku :)
Chętnych proszę o zgłaszanie swoich propozycji :)
Pozdrawiamy serdecznie Nesia i Niki :) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny 9.07.08 przez cc przyszły na świat moje córeczki Wiktoria z wagą 2550 g długa 52 cm i Martynka z wagą 2350 g długa 49 cm. Jestem jeszcze w szpitalu. Dziewczynki są super narazie śpią i budzą się na jedzenie, dostaje je rano a na noc idą jeszcze do położnych pozdrawiam pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:D Super nasze najszczersze gratulacje :) dwie córunie....świetnie.pewnie piękne jak malowane :)
W Malborku rodziłaś???Zadowolona jesteś???Mam nadzieję że tak :)
Teraz kochana będziesz miała pełne ręce "roboty" ale trzymamy kciuki :)
Pozdrawiamy serdecznie i bziaczki dla Wiktorii i Martynki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nesiaja rodziłam w Gdańsku w szpitalu klinicznym na klinicznej i jestem bardzo zadowolona teraz dochodze do siebie dziękuję za gratulacje. A to moje królewny
To jest Wiktoria
Obrazek
A to Martynka
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ale piękne kruszynki :) jeszcze raz serdecznie gratuluję i powodzenia w podwójnych obowiązkach :) Za to będziesz miała podwójną radość :) buziaczki pa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam drogie panie :))

Dzisiaj oblężenie a ja wlasnie sprzed domku ogladalam sztuczne ognie:))
Moj synek konczy wlasnie 11 miesiecy i zmienia sie kazdego dnia, najslodszy jest jego lekko kaczorkowaty usmiech i cudowne minki ktore kupują wszyscy:) niedawno mialam urodziny i dostalam od syna wspanialy prezent- zaczal stawiac sam swoje pierwsze pewne kroczki:)
CUUUDOWNIE!!!
teraz już chodzi sam, wreszcie nie na kolanach ale samiutenki, troche niepewnie ale sam:)
Jutro mam nadzieje ze pogoda dopisze bo wybieramy sie nad morze.chce aby Alanek pobiegal troche po piasku, pooddychal świerzym powietrzem...

Poza tym czas ucieka,ja sie starzeje:P a życie czasami pozytywnie zaskakuje:)

Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzieciaczki oraz te ktore noszą pod serduchami swoje najwieksze skarby. Ciąża to najpiekniejszy okres w życiu kobiety :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie Malborżanki i nasze sąsiadki!! :D :D :D :D

Ja niestety nie mam możliwości aby tu często zagląda ale jak tylko przychodzi możliwość to zawsze czytam sobie wszystkie Wasze pogaduszki!! fajni tak wiedzie że nie jestem sama ze swoimi pytankami i obawami!!!

mam takie pytanko do kobietek które jush rodziły w naszym malborskim szpitalu!! podpowiedzcie proszę jak wygląda tu poród?? ile kosztuje poród rodzinny? jaka jest opieka?? co warto wziąć ze sobą do szpitala dla siebie dzidzi, niom i tatusia oczywiście tesh??!!

pozdrawiam wszystkie mamusie i ich śliczne pociechy!! oby zdrowo rosły i były zawsze uśmiechnięte!! :) :) :D :D :P :P

...Chwile dla których warto przebyć tysiące mil przeczekać każdą z chwil!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj SARAcfaniara :) co do porodu rodzinnego to z tego co wiem to kosztuje 50zł,dla dziecka trzeba mieć pampersy oraz mokre chusteczki :) a na wszelki wypadek możesz zabrać butelkę,którą ewentualne później będziesz dziecku podawała...Możesz dla siebie zabrać majtki jednorazowe,wkłady poporodowe,osłonki na brodawki(misiębardzo przydały),koszulena zmiane,kapcie,klapkipodprysznic,ręcznik,swoje przybory toaletowe,gumka do włosów-jeżeli masz dłuższe,wkładki laktacyjne,stanik do karmienia,dla dziecka ubranka ale to przed wyjściem najlepiej gdyby ktości przyniósł tak samo z twoimi ubraniami...Dla siebie weź również wode niegazowaną.Chyba to wszystko....Niezapomnij o karcie ciąży,książeczce zdrowia,wynikach typu grupa krwii....Jak komuś się coś przypomni proszę uzupełnić :) pozdrawiam serdecznie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj SARAcfaniara

Ja nie miałam "przyjemności" rodzić w naszym szpitalu ale dowiadywałam się będąc w ciąży o koszt porodu rodzinnego i położna mi powiedziała,że poród rodzinny jest gratis tylko kobiety przynoszą coś w prezencie dla szpitala np. kilka ubranek po swoim dziecku.
Jak chcesz to zadzwoń na porodówkę i zapytaj,może od stycznia coś się zmieniło.
A co do kosmetyków pielęgnacyjnych to położna powiedziała mi,że szpital ma swoje.

Pozdrawiam Monika

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej! Hej!
Jak tam samopoczucie moje drogie Panie?
U mnie prawie wyśmienicie, a świadomość że to już 15 tydz. tylko dodaje mi skrzydeł, dzidzi także bo wczoraj poczułam w końcu tego małego motylka w brzuszku, takie trzepotki nieśmiałe, ale za to wierciło się to To z minutę - chyba żebym nie miała wątpliwości, że to Łono się wierci, a nie moje kiszki :D
Pozdrawiam Was wszystkie: i te co jeszcze mają czas i te co już mają bąbelki przy sobie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny nie mam czasu często do Was zaglądać bo doba jest za krótka a dziewczynki maja kolki i jest momentami cieżko ale pamietam o Was. pozdrawiam
Tak wyglądają moje małe teraz

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj Aniu

Twoje królewny są przepiękne i już takie duże :D Jak ten czas leci...
Pozdrowienia

Fisiulinienka ależ zleciało już 15 tydzień.Wytrzymałości życzę :)
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]