Dzisiaj jest czw lis 13, 2025 8:46 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

SR na Klinicznej- teoria - różnie jest. Są spotkania z różnymi osobami tylko było dużo ludzi. Najlepsze są ćwiczenia bo tam naprawdę można się nauczyć nie tylko praktyki ale teorii również- chodzi o fazy porodu i co się wtedy robi. Do ćwiczeń jest nowa sala i po 8 osób ćwiczy. Warto też załapać się na oglądanie porodowki- jest co oglądać. Warunki najlepsze w Gdańsku i to nie dla wybranych ale dla wszystkich.

Jeszcze zaleta- jest tania, wiosną kosztowala 50 zł za całość.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sunko pisze:
Wybieram sie do szkoly rodzenia w Pucku ( prywatnie ) ktos chodzil?

A masz jakiś namiar na tę szkołę. :?: Sama jestem ciekawa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sannah pisze:

A masz jakiś namiar na tę szkołę. :?: Sama jestem ciekawa

Tak mam nr telefonu - jutro zaczynaja sie pierwsze zajecia wiec jesli Cie interesuje daj znac na PW.

Koszt 200zl za 8 spotkan - 1raz w tygodniu po 2h ( 1h terorii i 1h cwiczen ) + wycieczka na porodowke ;-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

jestem w ciazy czwarty raz i nigdy do szkoly rodzenia niechodzilam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja wybieram się do szkoły rodzenia w Szpitalu na Zaspie, słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii, nawet przed chwilą była u mnie koleżanka która tam chodziła i rodziła i też dobrze wspomina. Mam zamiar tam chodzić, bo chcę tam rodzić, więc pomoże mi to w oswojeniu się z tym miejscem:) szkoła jest za darmo (trzeba mieć skierowanie od lekarza + 3 puste kartki w książeczce RUM) a jeśli chce się chodzić z partnerem, to za całą sesję płaci się 50zł lub co spotkanie 10zł, jak kto woli:)

Monia29 a gdzie dokładnie chodziłaś, bo na Zaspie są dwie szkoły rodzenia, jedna w Szpitalu za darmo a druga prywatna na Zaspie na ul. Majewskich?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Szkoła rodzenia - jak najbardziej warto :) My z Mężem chodziliśmy do szkoły Cud Narodzin - zajęcia prowadzą położne ze szpitala Wojewódzkiego w Gdańsku. Rzetelnie, profesjonalnie, dużo konkretnych informacji. Jesteśmy zadowoleni. W cenę bodajże 300zł ( od pary, ale w internecie znalazłam informację, że jak się jest z Gdańska, to można się ubiegać o jakieś dofinansowanie, ale to byt trzeba było sprawdzić) wchodziło 7 czy 8 spotkań teoretycznych, spotkanie z pediatrą, panią od chust, panią z banku krwi pępowinowej, zwiedzanie sal porodowych w szpitalu i gimnastyka - 5 spotkań ( a może i więcej) w cenie zajęć, nie trzeba było dodatkowo ich opłacać. A taka gimnastyka to świetna sprawa!!! Zwłaszcza jak ma się rodzić naturalnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

hej
ja polecam szkole rodzenia w szpitalu w Wejherowie,rewelacja.placi sie 200zl za 10 zajec,kazde spotkanie trwa okolo 2 godzin,godzina cwiczen i godzina wykladow.

20.08.2008 godz 21:20 urodziła sie ZUZA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a czy ktoś chodził do szkoły rodzenia w Lęborku??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na początku pisałam o szkole rodzenia w Gdyni a teraz chciałam Wam polecić Szkołę Rodzenia "Super Mama" w Pruszczu Gdańskim. 200zł za cały kurs (nie doliczają za partnera) za ok 12godzin. Około, bo każde zajęcia, a jest ich osiem, trwają od 1godz - 2godzin w zależności od tego czy jest dużo pytań. I to jest fajne, że nie ma tylko wykładu i koniec, tylko położna siedzi tak długo jak tego ciężarne potrzebują!!! W programie ćwiczenia z lalą (kąpiel, przebieranie, pozycje karmienia), zajęcia na sali do ćwiczeń (nauka oddychania, parcia, relaksacji i różnych pozycji porodowych) każda z uczestniczek ma do dyspozycji duże piłki rehabilitacyjne - takie jak są na porodówce, worek sako do testowania pozycji relaksacyjnych... w sumie dużo by mówić :) Słowem, na prawdę warto! Polecam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja chodziłam do szkoły rodzenia przy kościele na Czarnej ale nie polecam. Miałam wrażenie, że te zajęcia jakieś takie bałaganiarskie są, a najpierw 1/4 zajęć zajmowało sprawdzanie wszystkim paniom tętna dziecka. Zajęcia trochę o tym, trochę o tamtym. Nauka oddychania na nic się zdała. Zupełnie nie mogłam odnaleźć na sali porodowej tego czego się nauczyłam - ani rodzajów skórczy nie umiałam odróżnić ani rodzaju oddeechów. A jak się córka urodziła to nie miałam bladego pojęcia jak ją pielęgnować i doprowadziłam do odparzenia pupki w drugim tygodniu :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mamaPoli przykro mi, że miałaś takie niemiłe doświadczenia. Szkoła rodzenia właśnie od tego jest, żeby nauczyć zapobiegać takim sytuacjom. A czy wiesz może kto prowadził te zajęcia? Czy to była dyplomowana położna z doświadczeniem, czy może ktoś z przypadku?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No niby położna z doświadczeniem. Niektóre dziewczyny przychodziły do niej będąc w drugiej ciąży, ale nie wiem, czy dlatego że taka fajna była, czy że się niedouczyły ;) Przy drugiej ciąży już bym do szkoły rodzenia nie szła

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No widzisz Ty poszłaś do jednej szkoły i akurat na nieciekawą trafiłaś. Ja mam bardzo pozytywne wrażenia, ale na przykład wiem, że w jednej szkole w Gdańsku mają tak mało zajęć teoretycznych (4) w cenie kursu, że niewiele można się nauczyć (choćby nawet położna się dwoiła i troiła) Po prostu błąd z założenia![/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale wszystkim nowicjuszkom w temacie ciąży szkołę rodzenia polecam jak najbardziej :) Byle tylko dobrze trafiły ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czy moze ktos polecić szkołę rodzenia w Gdyni, oprocz dwoch znanych i lubianych (bobasa i przy szpitalu w Redłowie)? Nie chce mi sie wierzy, ze w takim miescie jak Gdynia sa tylko te dwie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moim zdaniem warto. Ja nie chodzilam z mężem do szkoły rodzenia ale jak wylądowalam na porodowce to żałowałam ponieważ dopiero wtedy musialam sie uczyc ta=echnik oddychania przez co bardzo bolalo i czesto zapominalam o oddychaniu a jakbym wczesniej ćwiczyła to pewnie byłoby mi lżej.Więc polecam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA :!: :!: :!:
Uważam, że każda kobieta, która lubi mieć świadomość tego co się będzie z nią działo, która chce być PRZYGOTOWANA na przyjście na świat swojego dzieciątka powinna uczestniczyć w zajęciach szkoły rodzenia. To naprawdę świetna sprawa. W tak ważnym wydarzeniu naszego życia nie może nic zaskakiwać, bo to wprowadza niepokój i dezorientację.
Ja osobiście brałam udział w zajęciach szkoły w Malborku - polecam w 100% (zajęcia sa za darmo, świetna położna prowadząca ze sporym doświadczeniem i niesamowicie konkretnym podejściem do tematu). Myślę, że cykl około 8 spotkań jest takim minimalnym "przeszkoleniem" dla przyszłych rodziców - mój mąż chodził ze mną, podobnie jak większość przyszłych tatusiów i także sobie bardzo chwalił zajęcia. :D
Teraz kiedy nasz synek jest już z nami niejednokrotnie uzupełniamy swoją wiedzę nawzajem 8) , bo przecież czasami coś komuś może umknąć w trakcie spotkania...
Myślę, że 7 miesiąc będzie odpowiednim momentem na rozpoczęcie szkoły, bo czasami mogą wypaść jakieś zajęcia z powodu złego samopoczucia, braku czasu, itp. więc będzie jeszcze chwila, żeby nadrobić zaległości :)
POLECAM! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bardzo chciałam chodzić do szkoły rodzenia, ceny mnie trochę powaliły, ale znalazłam Bezpłatną Szkołę Rodzenia w Trendy Mamy na Zakoniczynie (os.Pięciu Wzgórz) i polecam, zwłaszcza pierwiastkom :) gdyż wychodzę z zajęć pozytywnie nastawiona, bardziej świadoma tego, co mnie czeka itd.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kalimba, napisałam na razie maila do tej szkoły rodzenia, bo nie bardzo ogarniam ich terminarz na stronie, to może się spotkamy :0

Czy jest jakaś mama, która chodziła do szkoły rodzenia przy szpitalu na Klinicznej? Chciałabym tam rodzić i dlatego myślałam, żeby tam na zajęcia chodzić, ale nie mogę znaleźć żadnych w miarę aktualnych opinii i danych kontaktowych...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiaa87 na zajęcia do Trendy Mamy dołączasz w dowolnym momencie, jeśli np. w najbliższy poniedziałek są zajęcia z oddychania, a chcesz dołączyć, to przychodzisz i zaczynasz od tych zajęć. Robisz cały cykl w swojej kolejności, ona nie ma większego znaczenia.

Ja rodziłam (2 tyg. temu) w szpitalu wojewódzkim i szczerze go polecam, jeśli będziesz chciała dokładnych informacji, to daj znać :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]