Dzisiaj jest czw lis 13, 2025 10:17 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Ciągle zaglądam a tu nic się nie dzieje. Może dlatego, że mało osób z Tczewa wie o tej stronie... Sama nie wiem. a szkoda bo ja poznałam fajną babkę na tej stronie :)
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sway pisze:
Masz rację... Chyba tylko my tu zagladamy! Trudno...
Dzisiaj idę znowu na KTG. Jestem ciekawa, co mi powiedzą...
Mam pytanie. Może mi ktos pomoże. Czy na wychodne ze szpitala daje się jakieś prezenty bądź pieniądze położnej, która była przy porodzie???
Słyszałam o tym i zastanawiam się czy jest taki zwyczaj... Nie chciałabym się wygłupić. Help!!!

Nie ma takiego zwyczaju!!! A jeśli gdzieś, w jakimś szpitalu jest, to BARDZO ŹLE!!! NIE RÓBCIE TAKICH RZECZY! Polożne chcą porządnych zarobków a nie dowodow wdzięczności. To jest ich praca i wystarczy, że polożnica będzie zadowolona!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bardzo dziękuję za fachową odpowiedź. Dobrze wiem ile się zarabia w służbie zdrowia (moja mama jest pielęgniarką), ale mi nie chodziło o jakąś łapówkę, czy coś podobnego. W takim przypadku chyba się daje przed całą akcją. W każdym bądź razie, chodziło o podziękowanie za opiekę, itd. Jeśli kogoś uraziłam, to przepraszam...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Miałam na myśli to, że taki ewentualny zwyczaj jest nieładny a niekiedy krepujący. miłe jest po prostu slowne podziękowanie. Ideałem byłoby gdyby podstawowa pensja była na tyle satysfakcjonująca aby każdy miał poczucie, że nicc wiecej dawac ani dostawac nie musi bo po to jest właśnie wynagrodzenie od pracodawcy...
Nikogo Pani nie uraziła. Często młodzi rodzice przynoszą drobne upominki ale to moim zdaniem niepotrzebne i nikt nie jest do tego zobowiązany. Ofiarowanie pieniędzy jest niena miejscu. Tym bardziej ich przyjęcie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

COFAM WSZYSTKIE MIŁE SŁOWA NA TEMAT PANA DOKTORKA ZWIRBULISA!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam sway. czy cos sie stalo? mam nadzieje ze u ciebie wszystko ok. najpierw tak dlugo cisza a teraz taki post... co sie dzieje?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kochana... przez tego pana przeszłam piekło, ale juz jest dobrze. Nasz synek jest już z nami. Jest cudny! Jutro napisze wiecej. Obowiazki wołają:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no to swietnie!! moje gratulacje! calusy dla dzidzi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A jak ty sie czujesz, mamuska? Termin coraz bliżej... Nie ma się czego bać, uwierz mi! Ja panikowałam nie wiem po co! Teraz wiem, że w życiu juz nic mnie nie złamie. Pozdrawiam serdecznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja sie czuje w miare dobrze. tyle tylko ze jestem strasznie przeziebiona i sie kuruje. jutro ide do lekarza. mam nadzieje ze da mi jakies zwolnienie chociaz na tydzien. od 8 pazdziernika ide juz na maciezynskie. tu trwa ono 26 tygodni wiec ide wczesniej bo w przyszlym roku i tak planujemy wracac do polski wiec trzeba wykorzystac go jak najwiecej :lol: . a ogolnie jest dobrze. maluszek kopie caly czas. tymbardziej jak leze. juz chcialabym miec dzidzie przy sobie taka jak ty

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oh jak ja pamiętam to czekanie! Nie do zniesienia... Ale kochana jeszcze troche a maluszek zaw2ładnie całym twoim swiatem. Mój Miłoszek jest całym moim sercem. Jestem taka szczęśliwa i czuję sie spełniona w nowej roli... Jeszcze trochę cierpliwosci. Kuruj się i odpoczywaj ile wlezie. Buźka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no naszczescie dostalam zwolnienie od lekarza. a mialas napisac jakie pieklo przeszlas przez swojego lekarza... nie popedzam, pewnie teraz caly czas spedzasz przy malym. pozdrowienia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

HEJ POZDRAWIAM MAMUŚKE MIŁOSZKA I PRZYSZŁĄ MAMUŚKE Z PELPLINA COŚ MAŁO KTO TU ZAGLĄDA, A WARTO COŚ NAPISAC ,COS NIECOS SIĘ DOWIEDZIEC

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no masz racje.. :? dzieki za pozdrowienia. pozdrawiam rowniez. cisza na tym forum, jakby nie bylo nikogo ze tczewa i okolic.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

JA TU CIAGLE ZAGLĄDAM! W REGULAMINIE JEST NAPISANE, ŻE NIE MOŻNA PISAĆ POSTA ZA POSTEM I TEGO SIĘ TRZYMAM! U NAS W PORZĄDKU. MAŁY ROŚNIE W OCZACH. JEST CAŁYM MOIM ŚWIATEM! POZDRAWIAM WSZYSTKIE KOBITKI, KTÓRE ZAGLĄDAJĄ NA TCZEWSKĄ STRONĘ! BUZIAKI

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam wszystkie mamuśki :) Mam pytanie do Sway: dlaczego cofasz wszystkie miłe słowa na temat dr Zwirbulis???Co takiego wydarzyło się na tej naszej tczewskiej porodówce???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

WITAM NOWICJUSZKĘ! PEWNIE JESTES PACJENTKĄ PANA Z., CO? JA TEŻ BYŁAM, DO CZASU! PODAJ MAILA TO CI WSZYSTKO WYJAŚNIĘ! NIEŹLE MI UPRZYKRZYŁ ŻYCIE... DOBRZE, ŻE WSZYSTKO SIE POMYSLNIE SKONCZYŁO. MYŚLĘ, ŻE INACZEJ POSZŁABYM Z TYM DO SĄDU, GAZETY, WSZEDZIE! BYLE JAK NAJMNIEJ KOBIET MUSIAŁO PRZEJŚĆ, TO CO JA I NIE TYLKO JA, JAK SIĘ OKAZUJE... POZDRAWIAM

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,
oto mój adres e-mail:zielke@vp.pl
z niecierpliwością czekam na maila Sway
pozdrawiam,

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny. niewiem czy jeszcze ktos tu zaglada, ale chcialam sie pochwalic ze bylam na usg i wiem juz ze napewno bedzie dziewczynka. pozdrowienia mamuski :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja zagladam, ale troche rzadziej z wiadomych względów :). Gratuluję dziwuchy! Ja bedzie miała na imię... Ja bym też chciała jeszcze córkę mieć. Podoba mi sie imię Lena. Amelia tez jest ładne... A jak ty się czujesz? Na kiedy masz termin? Jak masz jakies pytania dotyczące porodu, to wal śmiało...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 205 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Pomorskie

Strefa czasowa UTC [letni]