Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:19 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 74  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Swietne są te zdjęcia Tosi. Ja sie od początku nie moge napatrzeć na jej fryzure. Dziś lepsza pogoda to może Tosia na Spacerku?
Irminko z usg wychodzi że moja Iza bedzie miała braciszka, ale nie możemy wybrać imienia, jeśli by jednak była córcia to po kłopocie bo imiona są od dawna albo Julka albo Ola.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tak tak, mimo mżawki tosiek zaliczyła pierwszy spacerek :) wokół działek :)

hmmm anula, żadnych opcji nie macie? a męskie odpowiedniki ? bo wszystkie 3 żenskie imiona które wymieniłaś bardzo mi się podobią :)

u nas w obstawie filip, ale to poczekamy z rok :P

a to dokumentacja :)
dumna mama (dziewczyny)
Obrazek
toś superktoś
Obrazek
w domu po spacerku (chłopaki)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Rzufik Tosia cudo :) i strasznie maleńka :) Musisz co najmniej raz w tyg wklejać fotki żebyśmy widziały jak się zmienia :)
Fajnie że już po pierwszym spacerku, i faktycznie wyglądasz super. W życiu bym nie powiedziała ze 2 tyg temu dziecię urodziłaś, zero brzucha :shock: A wózek jaki macie ekstra - nie widziałam go jak się rozglądałam za wózkami :( Pewnie jakaś nowość.

anula01 w takim razie gratuluje synka :) A co do imienia to zapewne jak maleństwo się urodzi to raz dwa dobierzesz mu imię :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a tam nie widac, jakby było zbliżenie to widac ze kurtka ledwo się dopięła :) i spodnie tez ciążowe bo w inne się nie wcisnę... to jakas ściema ze tylko 3 kg mi zostało chyba bo nie widac tego po mnie...
a co do wózka, to z kasią p obstawiałyśmy obie atlantica, a to jest podobno atlantic tylko innej firmy. nawet znośny i poniżej 1000. i ten kolorek :)
dziękuję za komplementy :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aniu Wózek i mała właścicielka naprawde super. Przestało prawie padać to może i dziś Tosia pójdzie na spacerek? Ja mam objawy jak w 1 ciąży tzn w 9 miesiącu mogłam latać jak samolot nic mnie nie bolało i teraz też czuje sie podobnie ( no tylko w nocy biodra mnie bolą ale to i latka lecą).Najgorsze że mnie nosi i jeszcze myśle iść na kilka dni do pracy a może jak nie urodze to od 1 02 na zwolnienie. Na razie dziś i jutro wykorzystuje jeszcze nadrobione dni za prace w sobote.Dla chłopca to też mamy jakieś imiona ale nie ma zgody bo może być: Patryk, Kamil, Szymon a ostatnio wymyśliłam jeszcze Dawid. Ale do żadnego nie jestem przekonana :o

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anula, to gratuluje samopoczucia :) a z imieniem to zobaczysz po porodzie moze :) my dopiero po kilku dniach wybraliśmy, bo nam najbardziej na tośke wyglądała, a nie na julkę czy nataszę. i pan Mann trochę z tym pomógł :) hihi
a ze spacerkiem to zobaczymy, poczekamy na małą az wstanie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hejka, w końcu znalazłam chwilke zeby Was odwiedzić. Ale fajny maluszek na spacerku:-) I jaka fajna mamusia...Tez bym tak chcialaa wygladać 2 tyg po porodzie!! A wózeczek prezentuje sie super. No i bardzo blisko mojego nowego domku spacerowałyście, jakieś 5 -10 minut spacerkiem.
My juz z grubsza uporalismy sie z przeprowadzka, jeszcze takie bzdety nam zostaly takie jak wymiana okien hihi montaz drzwi :wink: i takie tam. Ale jak tylko troszke sprzatneismy po malowaniu to rozłożyliśmy łóżeczko...ahh juz sie nie moge doczekac. Jak sie budze w nocy na siusiu to musze koniecznie choc chwilke popatrzec na lozezko :D
Anula to Ty jeszcze pracujesz w tak wysokiej ciąży?? Ja bym nie dała rady, jestem płna podziwu :kjk:
Tak własnie planowalam po malu pakowc torbe do szpitala i nasunelo mi sie takie pytanie... w co dziewczynki sie ubierałyście na wyjście ze szpitala?? Bo nie mam pojecia co przygotować. :-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

własnie dziś na to pytanie odpowiedziałam na styczniówkach :) bodziaki z długim rękawem, spodenki ze stópkami, kaftanik, butki/kapcie takie ciepłe, na to kombinezono-śpiwór z polaru i dwie czapy ( bo wierzchnia polarowa za duża) no i owinęłam kocykiem. i weź krem jakiś zimowy na buźkę dla dzidka

kurcze mam pełno ślicznych bodziaków z krótkim rękawem i chyba za zimno zeby mała w nich pochodziła, a juz powoli wyrasta z niektórych ciuszków... no cóż, będą dla następnego dzieciaka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Rzufik już wyrasta? To bardzo szybko!. Ale na krótki rękaw chyba nie jest za zimno. Moja Mela ma krótki rękaw i na to pajaca z długim i paputki czasem na stópkach i tyle. Jak były mrozy to jej zakładam na dwór bodziaka z długim rękawkiem a tak to cały czas krótki. Ale my mam ciepło w mieszkaniu 21-22 stopnie.

Kasia na wyjście przyszykuj sobie ciuchy ciążowe, bo raczej te normalne będą za ciasne. I widać że bardzo nie możesz się doczekać Maleństwa skoro już macie łóżeczko i w dodatku rozłożone hehe

anula01 gratuluje świetnego samopoczucia :) i zapału do pracy, którą zapewne bardzo lubisz :)

Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Obrazek

cookie monster!! :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ale Cudeńko maleńkie, no schrupać ją można :* A bodziak z ciasteczkowym potworkiem rewelka :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tosia robi super minki, jak modelka:-)
Dziękuje za odpowiedzi na moje pytanka:-) Jak by bylo lato to bez problemu mozna cos na siebie zarzucić a w taką pogode to nie widomo. NO nic jakos tam dojade do domu:-)
A Amelki to się juz strasznie nie moge doczekać!! Mam wrażenie ze całe życie chodze w ciąży:-) chyba każda z Was to przechodziła tudzież przechodzi.
Irminka a jak tam Twoja Amelka?? Bardzo fajną macie tą stronke internetową ze zdjęciami Malutkiej, tylko coś dawno nie była aktualizowana... :] super jest ta muzyczka:)
Aniu a jak tam wrażenia po spacerku?? Fajnie sie prowadzi wózeczek??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ahh zapomniałabym.... śliczne kotki Aniu!! A Twój mąż wydaje mi się że jest troche podobny do mojego....hehe

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rzufik mam jeszce takie pytanko do Ciebie... Bo pisałaś że odszedł Ci ten czop przed porodem... jak to wygląda.. :oops: ??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasiu, dzieki za miłe słówka :)
ten czop to taki glut śluzowy, mi odszedł trochę z krwią i cały następny dzień odchodził, do samego porodu.
on może byc tez biały albo żółtawy, ale tego jest tak więcej niż normalnego sluzu.a co? zauważyłaś u siebie czy na przyszłośc info? :)
a tak w ogóle to chyba tylko Ty nie wklejałas jeszcze fotek???
my tez mieliśmy łóżeczko na długo przed porodem złożone :) koty w nim spały, teraz próbują w wózku :)
a wózek spoko, fajnie się prowadzi, mozna na raty znieśc (najpierw stelaż a potem nosidło z tośką) bo niby to tylko 1 piętro ale całego wózka nie dam rady po schodach...
no czekamy na dwupaczki aż się rozpakują :)

a cookie monster od kumpelki z belgii :) dostaliśmy super ciuszki od niej, takie fajowe bluzy jak młodziezowe i trampki sztruksowe :) na lato bedą :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A tak sie zastanawiam bo dzisiaj miałam taką wydzielinke, lepką lekko brunatną i wilgotną no i sie wystraszyłam.. ale poleżałam prawie cały dzień i spokoj.
Oj no własnie obawiam sie tej cięzkośći wózka, ja mam na 2 pietro go wtachać więc jakoś bede musiała sposób wymyśleć.
Hmmm zdjęcia....?? Nie mam za bardzo co pokazać:) z okresu ciąży to właściwie nie mam żadnych, chyba że jakieś wcześniejesze... jutro coś poszukam i powklejam bo teraz lece na M jak MIłość.... moja jedna z nielicznych rozrywek ostatnimi czasy hehe pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasia, a kiedy do gina idziesz? może zadzwoń i powiedz mu o tym... bo to moze czop a moze nie, u Ciebie to moze jeszcze za wczesnie...

a zdjęcia dawaj dawaj jakiekolwiek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

musze się pochwalić :) tośka hiphopowiec :) to wczorajszy dzień dziadka :)

Obrazek
Obrazek

baki niedobre :) strasznie tu śmierdzi!!
Obrazek
Obrazek

"i hate U so much right now!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahh!!!!!!!!!!!!!!!!" mała kelis mi rośnie :D
Obrazek

Obrazek

wy tez się chwalcie no!! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
Ja wbrew pozorom nie mam nie wiadomo jakiej pracy , pracuję w ...sklepie.To prawda że końcówka ciąży strasznie sie dłuży.Ja już bym chciała urodzić, a tu nawet skurczyków dużo mniej niż w grudniu. Kasiu mam nadzieje że u ciebie wszystko w porządku, bo to faktycznie ciut za wcześnie na czop, ja mojego wypatruje ale nic nie widać ale w 1 ciąży też mi żaden czop nie odszedł. Tosia robi super minki, nie mogę sie napatrzeć na jej zdjęcia i wygląda tak już bardzo rezolutnie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anula to podziwiam że Ci się chce, ale to też zależy jaki sklep. do wakacji pracowałam w spożywczym i tam ledwo dawałam rade, ale od wakacji siedziałam w domku, więc naprawdę duże :brv:
juz za kilkanascie dni bedziesz tulić malucha, teraz korzystaj z możliwości przespania nocy ( o ile możesz spać - ja nie dawałam rady :) )
a tośka fakt, juz nawet chyba mnie widzi, bo wydaje się skupiac wzrok na mojej twarzy, ale jeszcze się świadomie nie uśmiecha...

irminka, ile czekałaś na termin wizyty u ortopedy? gdzie poszłyście z melcią? i czy robili usg?

kasia p nooooooooo gdzie te Twoje fotki???? :) :zł:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 74  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]