Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:26 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witaj orchidea24
ja zaszłam w ciąże w lipcu a mowę miałam do grudnia tego samego roku i uległa przedłużeniu do dnia porodu a potem macieżyński, płaci zus. Ja byłam od września na chorobowym fatalnie się czułam nudności ,wymioty a póżniej jeszcze założyli mi szew bo dzidziuś mi się zabardzo obniżał także chodzić za duzo nie mogłam , więc lepiej nie dzwigaj i dbaj o siebie i nie przejmuj się szefem bo to nie o jego zdrowie chodzi tylko o twoje i dziecka, moja szefowa okazała się wielką świnią ale nie przejmuje się tym . Jeżeli pójdziesz za zwolnienie lek to masz 100% płatne i myśle że lekarz ci bezproblemu wypisze zwłaszcza jeśli masz ciężką i męczącą prace.
A jeśli o lekarza pytasz to ja Chodziłam do Napierały i powiem ci że jest ok prywatnie bierze 50 pln nie zleca niepotrzebnych badań nie stresuje głupotami jest konkretny. Pierwszą ciąże chodziłam do Sarzyńskiego to brał po 40pln a jeszcze do tego tyle badań zlecał i wszystko prywatnie teraz to chyba 60 bierze tylko on nie pracuje w szpitalu i jeśli jest o coś poważniejszego to wysyła na konsultacje do Napierały tak było w moim przypadku w drugiej ciąży
Gratulacje i dużo zdrówka

Anulka my jeszcze nie byliśmy na szczepieniu bo coś Grześ lekko kaszlał i wstrzymałam się ale chcialabym mieć to już za sobą
Dusia zdrówka dla Sary

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Marysia80 czesc
dzieki za informacje:)
prawdopodobnie tez pojde szybko na chorobowe, a co pozniej bedzie to sie zobaczy
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dusia normalnie jestemm w szoku po tym co napisałaś... to u Nas to jest miejsce tortur jesli chodzi o "naszą" stalowowolska porodówkę... No ale powiem Ci że nie myślałam ze aż tak tam jest dobrze. Na następny poród wybiorę się do usa :) :) A jak tam Sara?? Mam nadzieje że już lepiej troszkę :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NAS Z OKAZJI DNIA MAMY!!!!!

My dziś mieliśmy z dziećmi wyjazd na "Ciemny Kąt" do lasu na imprezę z okazji Dnia mamy i Taty, to suuuuuuuuuuuuuper było!!!!
Wszystkie dzieci z paniami jechał autobusami, a rodzice we własnym zakresie. Miejsce w lesie, ogrodzony teren, ławki, paleniska, woda, ubikacje, całkiem nieźle. pogoda dopisała, dzieci się wyszalały. Dzieciaki miały przygotowane piosenki i wierszyki, a po występie wręczały rodzicom laurki. Jak wszystkie grupy zakończyło występy był poczęstunek, kiełbaski z grilla ufundowane przez lokalna firmę wędliniarską :)

Maluszki pięknie się prezentowały, oto filmiki, Sara pierwsza po lewej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam pytanko
czy za usg robione panstwowo sie placi??
bo myslalam ze nie, a tu lekarz mi mowi ze 50 zl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dusia Sara wygląda prześlicznie. Słodziak w tych okularkach :) No i oczywiscie troszkę Wam zazdroszczę tych wierszyków, piosenek, laurek.... Chociaż ja też dostałam kareczkę z odcisniętą łapką Amelki :)(tata się postarał).
A jak tam Sara?? Chyba już zdrowiutka?? Miałyśmy jutro się do akademii wybrać ale my nie damy rady bo Amelka mega maruda.
Cały czas wyglądałyśmy 4 dolnej a wyszły dwie 4 na górze (kawałki) i ta na dole dalej opuchnięta. Także już trzy czwórki ma czekamy na ostatnią. Ale mega maruda, praiw enic nie jadla i zaczeła sie bić po główce jak jest zdenerwowana (mam nadzieje ze to z bólu) no i jak wracamy z pola do domu to kozucha zaczeła mnie bić po buzi jak ja biorę na rece. NIe bardzo wiem co robic, jak jej mówie ze nie wolno to bije jeszcze bardziej. Nie wiem skąd to podpatrzyla bo u Nas nikt nikogo nie bije!!

orchidea24g usg panstwowe jak jesteś ubezpieczona jest bezpłatne, chyba że poza kolejką idziesz to możliwe ze płatnie. A co tam u Ciebie?? Jak się czujesz??

A raeszta?? Stawiać się tu do raportu!! Anula, Marysia, Ags, no nie wspomne o Dorciku!! Hop hop

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc
zle sie czuje, ciagle bym spala i przez prawie caly dzien mam mdlosci:(
a usg chcialam na ubezpieczenie , dlatego chodze do przychodni
niewiem dlaczego chce mi robic prywatnie w takim razie
znajde innego lekarza
a w dodatku mojego meza zwolnili wiec u nas ciezko, niewiem jak to bedzie:(
jak nie znajdzie szybko pracy bedziemy musieli przeprowadzic sie do rodzicow
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

orchidea bidulko... ale wiesz co, moja koleżanka jest w ciąży też początek i dostała tabletki na mdłości i mówi że rewelacja!! Przeszło jak ręką odjął!! Jak chcesz to zpaytam jak się nazywaja... a lekarza to rzeczywiście masz jakiegoś dziwnego... na fundusz płatne ?? hmm... a do kogo chodzisz?? No i przykro mi z powodu pracy. Z tego co wiem to warto złożyc do riala podanie bo z tego co wiem to bedą przyjmować teraz ludzi. Nie wiem czym Twój mąż się zajmuje ale tam praca raczej fizyczna. Pozdrawiam i zdróweczka i dobrego samopoczucia zyczę :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dla wszystkich naszych kochanych dzieciaczków!!!!

1 czerwca, to jak wszystkim wiadomo, dzień wszystkich dzieci, a więc i Tobie dziecinko, przesyłam najlepsze życzenia.

Życzę Ci rzeki i piasku przy rzece, na wspaniałe piaskowe fortece. Poziomek w leśnych kotlinach i drzew, na które dobrze się wspinać.

Życzę Ci, aby każdego dnia spotkało Cię coś zaskakującego. Powinno to być coś, co wprawi Cię w zadumę. Nie tylko wielkie sprawy wywołują zdumienie i zachwyt; najczęściej wystarczą małe, powszednie rzeczy i wydarzenia: taniec motyla, rozkwitający pączek, śpiew słowika nad polami.

Hej u mnie weekendzie spoko, mieliśmy odwiedziny, brat z rodzinka i siostra nas nawiedzili. Było super!
Dzieci się wyszalały, pogoda pos psem, ale i tak poobiedni spacer zaliczyliśmy.

Sara z kuzynka Zosią

Obrazek

Z siostra i dzieciakami

Obrazek

Z moim mężusiem :)

Obrazek

Z moim rodzeństwem

Obrazek

Sara dziś z okazji Dzień Dziecka w przedszkolu mieli wyjazd do kina na film Arka Nowego, ale nic się szczególnego od niej nie dowiedziałam, było fajnie i już :roll: Dostali po czekoladzie i na dokładkę przyszła z przedszkola z katarem :?
Od dziadków Sara dostała na Dzień Dziecka i na zbliżające się urodzinki rower!
Od drugich dziadków dostała $$$ więc kupiłam jej Mistic Babies które widziała na reklamie w Mini Mini, zadowolona na maxa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dusia piękne życzonka ;) Ja również wszytkim dzieciaczkom tym malutkim i tym już całkiem dorosłym ;) życze abyście zawsze były uśmiechniete, weołe i szczęśliwe :)
U nasz dien dziecka jakoś szybko zleciał, Amelka dostała ksiązeczkę ze zwierzątkami, piłke dmuchaną, zabawki do kąpieli, kredki i blok :) i wszytko wypróbowaliśmy :) Pojechałyśmy tez do akademi ale zamknieta w poniedzialki :( Ale za to dzisiaj sie wybieramy.... Jak ktoś chetny to zapraszam koło 18 :) Od babci Halinki Amelcia dostała zł :) a od drugiej nico, druga babcia nie bardzo sie z nami integruje czy to z okazji czy też bez :( ;( troche mi przykro bo wogóle do tego nie mogę przywynąć ale nic nie ważne :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam
[color=red]
Wszystkiego najlepszego dla Wszystkich dzieciasczków z okazji wczorajszego dnia dziecka :D
[/color]

Kasiu Gratulujemy zębalków, jeśli chodzi o to zachowanie Amelki to spróbój metody na odwracanie uwagi, po prostu czymś ja zainteresuj cos jej pokaż tak żeby całkowicie skierowac jej mysli w inną strone, mój patryk jak jest zły i to ciągnie sie za uszy i ta metoda na odwracanie uwagi najczesciej działa.
Wczoraj bylismy u ortopedy głównie z Izą, ale Patryk tez sie załapał na usg. pan doktor nas uspokoił co do tego obojczyka Izy a u Patryka też wszystko w najlepszym porzadku.
Orchidea bardzo ci współcvzuje z powodu straty pracy przez męża. Nie martw sie samopoczuciem , na pewno szybko sie poprawi.
Dusia super zdjęcia :D
Marysiu :hm: czemu do mnie nie wstapiłaś , jak byłaś u sąsiadek w sklepie? Co tam u was słychać?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki dziewczyny za wsparcie:)
ja jeszcze gorzej sie czuje bo jadlam ogorki, lody, batony i sobie pogorszylam:(
straszny bol brzucha , zoladka, jelit:(
oby bul szybko minal
pozdrawiam goraco:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

U nas po staremu.
Sara chodzi do przedszkola, nadal ma katar i kaszel, lekarz nic nie wysłuchuje więc chyba tak tą alergię na trawy przechodzi.

Słonko niby jest, ale taki zimny i silny wiatr, że się wyłazić z domu nie chce.

Ja nadal w piżamie :roll: :roll: :roll: Rosołek zjedzony, na drugie ziemniaki (jak mąż je obierze) z mięsem z rosołu i jakaś surówka jak się sama zrobi :roll:

Nic mi się nie chce, ale chyba się zmuszę i pójdę wreszcie do łazienki wykapać się i wziąć prysznic:? Już granice przyzwoitości przekraczam :D:D:D

Sara z nowym rowerkiem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

orchidea jak tam się czujesz????

Zapodajcie jakieś zdjęcia kobity bo widzę, że ta strona to tylko w moich fotkach !!! :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dusiu ja nie mam żadnych zdjęć nowych bo nadal aparat posuty :( Może dziewczyny cos się pochwala?? W sobote idziemy na wesele i pozyczam aparat wiec napewno pokaze kilka zdjec. Hehe fajną niedziele mialas :) Czasem trezba odpoczac a niedziela to taki leniwy dzień... nie wiadomo co robić :)
Rowerek bajeczny, nie dziwie sie że jest przytulany :) Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dusia fajne fotki:)
postaram sie dodac niedlugo jakies fotki
a czuje sie dobrze ale jestem zmeczona fizycznie i psychicznie wiec ide na chorobowe od piatku:)
w koncu odpoczynek upragniony:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

ej dziewczyny moglybyscie mi napisac co myslicie o dr W.Świerczu
mam wybrac lekarza prowadzacego ciaze i kolezanka mi go polecila.
A jak jest z opieka w szpitalu w Stalowej Woli?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Olunia ja niestety nie wiem jak to jest u tego lekarza bo nigdy u niego nie byłam. Natomiast leczył moją mamę i był bardzo dokładny i wyleczył ja ze stanu przedrakowego. W szpitalu też wszytko fajnie tłumaczył.... Tyle wiem
Co do opieki w spzitalu to nie wiem jak tam teraz jest. Co chwile sie to zmienia. Teraz slyszalam ze inny ordynator ma byc bo Napierała odszedł ze stanowiska (emerytura??)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam dziewczyny postaram sie z domku zapodac zdjęcia . W niedzielę bylismy na Imielitym ługu, całkiem fajnie mozna pospacerować tylko dla wozka nie za bardzo bo groble poprzerastane korzeniami. ja ostatnio malo się odzywalam bo troszke nerwowy czas mialam. załatwiłam wszystko zwiazane z wyjazdem do niemiec w przyszlym tygodniu i... wczoraj zadzwonili że moge przyjechac dopiero w lipcu. Tak mi absolutnie nie pasuje i poprosilam o nowa umowę na wrzesien. Zobaczymy czy dostane.
Poza tym ok.
jesli chodzi o lekarzy kolezanka leżala w szpitalu na ginekologii i w stalowej i nisku i bardzo chwalila doktora Polskiego z Niska, który bezinteresownie bo nie jest jego pacjentką wspierał ją. i wszystko tłumaczył. Podobno bardzo fajny lekarzi ma bardzo dużo pacjentek, a lekarka do której chodzila prywatnie interesowala się nia tak średnio. Ja chodziłam do Sarzyńskiego ,ale to że nie pracuje w szpitalu to ogromny minus. Co do Swiercza to to ja osobiscie tak sobie wspominam kontakty z nim przy okazji pobytów w szpitalu i nigdy nikt specjalnie do mnie nic bardzo pozytywnego nie mowil na jego temat.
Orchidea jasne jak sie źle czujesz to warto wypoczac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

I obiecane zdjecia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hejka, nareszcie weekend!!!!
Ja wzięłam urlop w piątek więc ma 4 dni :$%^: :$%^: :$%^:

Jutro idziemy sypać kwiatki do Rozwadowa, bo tam fajnie procesja wokół rynku idzie, a w sobotę jedziemy na wesele , więc Kasiu także będziemy się bawić tak jak Wy!

anulka super fotki, a gdzie to miejsce ???? Ślicznie tam chyba?

orchidea odpoczywaj i nabieraj sił, myśl o fasolce i niczym się nie przejmuj!!!

olunia ja nie pomogę, nie znam lekarzy w Stalowej, dwa razy byłam tylko u Orłowskiej, ale mieszane opinie o niej słyszałam.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]