Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 12:27 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 74  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam ponownie
Nie ma mnie juz w Stalowce byłam tylko dwa tygodnie i tak mi szybciutko zleciało, ze nie miałam czasu pisać (oprócz o tej nieszczęsnej diagnozie). Wszystkie które miałyście cesarskie cięcie, radzę Wam badac się co jakiś czas i robic USG, a najbardziej jeżeli mialyscie wczesniej problemy typu zapalenia jajnikow czy torbiele... ja miałam parę lat temu jedną torbiel na jajniku i została rozbita lekarstwami, ale torbiele niestety lubią się nawracac i właśnie podczas operacji ginekologicznych typu cesarkie cięcie najczęsciej dochodzi do zakażenia i zaczyna się Endometrioza (czyli to co u mnie :( )
Moja pani doktor pocieszyła mnie mówiąc : zanim otworzymy znowu brzuch najpierw probujemy leczyć hormonami.... Tak więc muszę brać conajmniej przez pół roku pigułki a później zobaczymy.... Mój synek ma juz 2,5 roczku więc wydaje mi sie ze to już by była najlepsza pora na drugiego bobaska, córeczka to moje największe marzenie, no ale narazie muszę odłożyć na półke marzenia :(
Tak wiec kochane mamusie i cieszcie się swoimi maleństwami, póki są takie maleńkie i słodziutkie :) jak powspominam jak mój Kubuś był taki malutki to odrazu mi się chce takiego. Oby Wam rosły szkraby zdrowo bo chyba to najważniejsze :)

A co do mleczka to ja zaczełam dokarmiać jak Kuba miał pół roczku, pokarm mi się przerzadził i nie wystarczalo głodomorkowi. Dawałam mu BEBIKO i nie miałam najmniejszych problemów, żadnych kolek, ulewania bóli brzuszka... nic... Ale myśle ze to poprostu zalezy od dzieciaczka także trzeba poprostu poprobowac, które maleństwu bedzie odpowiadało.

Narazie koncze bo sie rozpisalam.
Pozdrawiam i będę zerkać do Was czasami :)

Irminka, Amelka przecudna :) Gratulacje... :)

A swoją drogą to znam Cię z widzenia, tylko nie kojarze dokładnie skąd, chodziłas może do Ekonomika?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Was Dziewczynki. Dziękuje za tyle odpowiedzi:) W zasadzie to właśnie dostałam jakichś boli i lekkie krwwienie i mogłam przez 10 dni sie przejkonać jak to jest w tym szpitalu... No i niestety tragedia. Dostawałam tylko zastrzyki przeciwbólowe po których kręciło mi sie w głowie i zero badań i diagnozy. Czasem musiałam czekać nawet 2 godziny zeby podali mi cos na ból a mnie az skręcało. Dopiero jak mąż poszedł do ordynatora z kasą to zainteresował sie i zlecił badania i leki a nie tylko zastrzyki przeciwbólowe. Ale mam nadzieje ze przy porodzie będzie lepiej:-( A ktoś się pytał.... Jestem w 21 tygodniu ciąży, i to najprawdopodobniej bęzie Amelka;-) Pozdrawiam Was i Maluszki:-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasia_p_24 a na której sali leżałaś?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anetka84 dziękuje bardzo :* i nie martw się na zapas - na pewno pozbędziesz się tej Endometriozy i za niedługo będziesz cieszyć się drugim dzidziusiem :) (życzę Ci tego z całego serca) A do liceum chodziłam właśnie do ekonomika! :)

Kasia_P_24 pewnie leżałaś na ginekologii, Uwierz mi że na położnictwie i na noworodkach nie jest tak strasznie (tylko do zasyfiałych łazienek można mieć zastrzeżenia i do Pań salowych które sprzątaj pokoje w bardzo dziwnych godzinach jak 5 rano lub 22 :shock: )

Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasia_P_24 nie martw się będzie dobrze widzisz Irminka ma dobre wspomnienia z pobytu w szpitalu musisz być dobrej myśli i nie denerwuj się na zaspas teraz maleńswto jest najważniejsze

Anetko mam nadzieje że tabletki pomogą i że będziesz mogła urodzić swoje upragnione maleństwo

Irminka jak Amelka zareagowała nowe mleczko lepiej?

rzufik jak samopoczucie juz niedługo będziesz się cieszyć swoim maleństwem
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No mimo wszystko jestem dobrej myśli, to w końcu tylko pare dni w szpitalu po porodzie :wink: A ja leżałam na ginekologi teraz. Zresztą położnictwo było pare dni zamknięte bo dezynfekowali więc były z nami nowordki:) :) Fajne takie maleńkie:) Właśnie obejrzeałam na dobre i na złe.... normlnie bajka tacy lekarze!! Ale w rzeczywistości jeszcze się nie spotkałam z tak ludzkim traktowanem przez jakiegoś lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obejrzałam sobie dzisiaj zdjęcia Twojej córeczki Irminko. Jest śliczna i ma piękne imię... :D Ale dołacze chyba do osób z tego grona które troszke Cię znają. Zdaje się ze razem miałyśmy praktyke w biurze społem, no i szkoła podst nr 4:) Pozdrawiam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kasia ale na której sali??? nie 218 czasem?

kasiula jest nienajgorzej, ale na razie mi się do narodzin nie spieszy :) wytrzymam jakoś te 2 miesiące :) hihih

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Tez sie do was zamelduje zeby nie bylo ze umarlam :lol:
Hejka wsyztskim...
U mnie troszke ostatnio malo wolnego czasu...skonczylam wlasnie juz staz ale teraz tez tyle na glowce mimo ze praca juz odpadla...noi w koncu moge sama zajac sie wlasnym dzieckiem i poprawiac to co porozpieszczaly babcie :evil: ale latwo nie bedzie... :evil:

Widze ze tu u nas duzo osob juz szykuje sie do "rozpakowania"...
Dziewczyny ja tez lezalam u nas na ginekologii..nie bylo bardzo zle..ale pobudka rano bo pani sprzataczka idzie z mopem -nic innego tak chyba nie wkurzalo :evil: ...noi musze dodac ze serio wyglada ze kazdy patrzy tylko zeby dac w lape :evil: ..USG mialam robione z wielkiej wielkiej Łaski jakby to w ogole nie byl ich obowiazek..lekarz ani slowa nie powiedzial co jest grane i co z dzieckiem...dopoki moja mama nie zrobila awantury od razu byla inna gadka :roll: :D :D :D

Ale fakt..na poloznictwie na nowordkach jest juz inna atmosfera..moze zalezy jeszcze na kogo sie tarfi ale ja mialam calkiem calkiem...nawet jak poryczalam sobie w ubikacji od razu zlecialo sie pol załogi co sie stalo i czy wszytsko gra :lol: dodam ze w lape nawet nie zdazylam dac..wiec to nie oplacona opieka 8)

Na dzis uciekam..ide polozyc Gada spac na popoludniowa drzemke..zycze udanej niedzieli...pa 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej...ja leżałam w ciąży dwa tygodnie i jeden dzień na ginekologii i potem dzien na porodówce i 5 dni po zesarce na polozniczym nie powiem ze mi sie podobało świar dostawałam bo byłam tam za długo...niektórzy lekarze byli ok inni tylko czekali az dam w łape ale obeszli sie smakiem...robili tylko plonna nadzieje, denerwowali by po dwoch tygodniach kiedy mogli to zrobic duzo wczesniej wyslali mnie na porodowke...na polozniczym nie bylo najgorzej ale wkurzało mnie jedno ze jak wolasz polozna to ci przyjdzie z łachą i to po paru dobrych minutach..bardziej zajmowały sie gierkami na kompie i kawka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:)
Fajnie
Irminka w takim razie juz wiem skąd Cie znam, Ty mnie napewno też byś poznała, a swoją drogą to mojego męża znasz osobiscie :P

Misiulka
, Ciebie też znam, chodziłas do podstawowki do trójki prawda?? :)
Chyba nawet rozmawiałysmy ze sobą pare razy :)

Hehe ale ten świat mały :) no ale jak tu sie nie znac jak jestesmy z tego samego miasta :P a Stalowa nie Paryż wiec nie ma z tym problemu :P

Uciekam i pozdrawiam dziewuszki :)
Buźka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Anetka84 pisze:

Misiulka
, Ciebie też znam, chodziłas do podstawowki do trójki prawda?? :)
Chyba nawet rozmawiałysmy ze sobą pare razy :)

Hmmm Aneta rok starsza...ktora to moze byc...ale tak..chodzilam do 3-ki do klasy Kraszewsiej :evil:
Powiedz cos wiecej o sobie :D ujawnij sie albo moze jakies fotki :D

Acha i gdzie teraz mieszkasz poza granicami prawda...?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

Misiulka Kojarzysz mnie? :)

A tutaj mam troszke więcej zdjęć naszego brzdąca :)
Po kolei latkami widać, jak sie zmieniał :)

http://dziecko.onet.pl/98950,anetti22,w ... dglad.html

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Ano kojarze :D nie wiedzialam tylko ze masz na imie Aneta :D
A synek..sliczny :D i jaki juz duzy leci czas co nie...? :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiula07 tragicznie :( Wysypało jej cała buziunie i dostała biegunki i gorączki :cry: i do dziś strasznie cierpi z powodu brzusia mimo zmiany mleka na Nutramigen, więc jutro znowu wizyta u pediatry :(

Kasia_P_24 dziękujemy ślicznie za komplement :* i dokładnie miałam praktykę w "Społemoskich biurach" wiec na pewno sie znamy :)

A Ciebie Anetka84 też już kojarzę :) hehe no naprawdę ale ten świat mały (super wyglądasz!!). Pozdrowienia dla męża, A Kubuś przepjękny i ma super zdjęcia :)

Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczynki :)
Coś się opuszczacie :) To ja tak daleko od Stalowki a zaglądam często :)
Misiulka teraz mieszkam we Francji (Paryż dokładnie) jest pięknie, ale rodziny i znajomych brak. W Polsce byłam dwa tygodnie i spotkałam jedną koleżankę, wszyscy powyjeżdżali !!! A szkoda naprawde :(

Narazie uciekam i pozdrawiam!!! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Ooj Anetko taka juz ta nasza Polska rzeczywistosc :( ..tez mnie to czeka..maz jest juz ponad pol roku sam za granica..a my..dojezdzamy do niego..bo szkoda dziecka szkoda malzenstwa..jestesmy ponad dwa lata po slubie i co..na odleglosc...tak sie dlugo nie da..zobaczymy jak bedzie nam tam..bo tu..ciezko i bez perspektyw na lepsze jutro...

A jak u Ciebie..powiedz cos wiecej..pracujesz..jestes w domu z malym..jak znajomi..poznaliscie kogos..przyjaciol...moze jakies fotki :D slicznie wychodzisz na zdjeciach i Kubusia wklej troszke :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No tak, my tez na początku mielismy rozłąke, 2razy mój mąż pojechał na 3 miesiące i za trzecim razem juz razem przyjechaliśmy, bo stwierdziliśmy to nie ma sensu takie rozłączanie. Młode małżeństwo powinno się "docierać" a nie rodzielać, czyż nie? :) Życze Ci zebys jak najszybciej była z mężem, wiem przez co musisz przechodzić i współczuję.
A gdzie wogóle będziecie?
Ja narazie siedze z małym i uczę się języka, znajomych narazie nie wiele ale mam nadzieje z czasem troche przybędzie :)

Pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

Sliczny ten twoj szkrabik i taki..starszy sie wydaje a przeciez roznica wieku to tlyko jakies pol roku prawda...?

A my wyruszamy do Anglii..pol roku rozlaki wystarczy..jak zobaczylam jak moj syn reaguje na swojego tate to lezki same lecialy :cry: ..poza tym nie chcial przezten tydzien z tata nawet na dwor wychodzic bo tatus w domku..a potem..minal tydzien i mamusia znow zabrala tatusia i wrocila sama :cry:
Nie bede tak dalej zyc bo to nie ma sensu :( a czeka mnie tam to co Ciebie Anetko-opieka nad synkiem i jezyk...w szkole byl szwabski wiec angielksi u mnie lezy..rade dac musimy bo milosc najwazniejsza jednak o kciuczki poprosze bo wiem ze poczatki nie beda latwe.....

A powiedz ile juz jestescie w Francji razem..jak dajesz rada sama w domku..czy bardzo tesknisz.. :wink: i jak synek przyjal rozstanie z babciami rodzina..martwie sie jak moj Alus to przyjmie..a to juz przed nami za..jak widac na suwaczku nizej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Siedzimy tu juz prawie rok, co do małego to bardzo teskni za babciami i dziadziem, ale dzwonimy do Polski co pare dni i rozmawiamy tez przez komputer z kamerką takze widzimy sie i jakiś tam kontakt zawsze jest.
Mi osobiscie strasznie sie teskni, ale co poradzic takie życie ...
A co nas tu przywialo to szczerze powiem ze nie wiem... jedyne to ze prace ma mąż zapewnioną. A oboje znamy angielski dosyć dobrze, to teraz musimy sie francuskiego uczyc... Ale zawsze to dodatkowy język, tylko ze trudny niestety.

To ty się wybierasz przed świętami?? I w święta bedziecie sami??
Niczym się nie martw, na początku napewno nie bedzie łatwo ale przyzwyczaisz sie... Tym bardziej ze z tego co slyszałam to tam bardzo dużo Polakow wiec nie powinnas mieć problemow ze znalezieniem nowych przyjaciół.

:) Pozdrawiam i zycze powodzienia

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 74  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]