Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 3:22 am

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 74  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Upisałam się przedtem strasznie ale musialam przerwać bo wszedł klient i zaraz przyszedł towar no i mnie rozłaczyło ze stronką i wszystko mi zeżarło.
napisze króciutko
Marysiu tort Kacperka super, petardy odlotowe
Dusiu nie martw sie okularkami Sary, po to są żeby wadę skorygować, wszystko bedzie ok, a wyglada całkiem fajnie :D
Kasiu zdjęcia Amelki też świetne :D , a jeśli chodzi o księgowość to ja po prostu polecam biuro rachunkowe,
Ags ja bym bardzo chętnie poszła do Jazzrocku tylko musimy się zebrać może "kupą" :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ags2z załozeniem to żaden problem. Od kwietnia w jednym urzedzie skladasz wniosek i juz masz firme. Mi chodzi o te zusy i inne pierdoły, roziliczenia. Chciałabym wczesniej wiedziec ile mnie to bedzie kosztowalo zanim zaloze firme. No i stad moje pytanie myslalam ze macie moze jakaz znajoma albo ktos z Was sie zna.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anula to moze cos zainicjujemy! Chetnie wyskocze za ulice, bo az tak daleko mam do jazza. Moge zarezerwowac stolik jesli jeszcze ktos by sie lapal :lol:

Kasiu jesli chodzi o koszty zusowskie to moge cos podpowiedziec, ale jesli chodzi o podatek to zalezy jak bedziesz sie rozliczac, szczerze to w temacie podatkow od dzialalnosci jestem cienka...ja pracuje w placach i rozliczam pracownikow, wiec co do takiego ksiegowania to ok, natomiast co do
kosztow miesiecznych od dzialnosci to wiem ze skladki zus wychodza od kwoty przecietnego wynagrodzenia oglaszanego raz na kwartal - chcialam odeslac cie do linka ze strony zus ale oczywiscie nie wlazi to co trzeba wiec podam ci sciezke: www.zus.pl - aktualnosci-aktualne wysokosci stawek-skladki. Pewnie bedziesz sie lapac na zus preferencyjny a wiec sporo mniejszy przez pierwsze dwa lata prowadzenia wlasnego biznesu...to tyle mojego wymadrzania...wiesz ja bym dla pewnosci pogadala z kims w jakims biurze...mysle ze za to nie zedra... byc moze skorzystalabys z ich uslug na poczatku - no nie wiem...niestety nie znam zadnej ksiegowej ktora zajmowalaby sie obsluga dzialanosci :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu Amelka ślicznie wygląda na fotkach........zresztą jak zwykle
co do rozliczania: to z ryczałtu dość prosto się rozlicza ale jak jest się na vacie to wiącej tych papierów ( wtedy najlepiej biuro jakieś znależć) , wszystko zależy jaka działalność i czy sama będziesz czy zatrudnisz pracowników np mój tato świadczył usługi to był na ryczałcie a zusy i podatek sam wszystko obliczał troche mu w tym pomagałam
a jeśli jesteś zarejestrowana w pup to możesz dostać dofinansowanie na start wiem że znajomy tak zrobił i zus mniejszy się płaci wtedy też i mogą cię też przeszkolić jak prowadzić własną firmę ......warto zapytać

Anulka super sie rozmawiało z tobą mam nadzieję, że nie przeszkodziłam bardzo w pracy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Marysiu, no coś ty jakie przeszkadzanie super że mnie odwiedziłaś, mnie też się bardzo fajnie rozmawiało :D
Siedze w pracy i się nudzę, jak ludziska maja chodzić jak taka pogoda grrrr :x
U nas generlanie ok,już się nie mogę doczekać urlopiku, 2 tygodnie w domku, zamierzam Patrykowi zakupić "tron" i rozpocząć naukę korzystania z niego :P , zobaczymy czy załapie
Gorące pozdrowionka dla wszystkich dla ocieplenia w tą paskudną pogodę normalnie zawieja śnieżna teraz :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Co tu taka cisza???

Stalówka wymiera przez weekend???

Mam nadzieje, że od poniedziałku wątek powróci do życia :lol:

Miłego dzionka!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heloł :) My już po imprezie urodzinowej. Było całkiem sympatycznie chociaż jakoś tak zabiegana i mało zjdec robiłam. Niestety nie przyszli wszyscy ale i tak bylo super. Amelka sie tak wygupiała i bawiła ze zliczyła 2 siniaki. Jutro jeszcze moze porobie wiecej zdjec bo jutro tak naprawde ma urodziny wiec cos tam wkleje:) Moze jutro sie wybierzemy do akademi na kulki. A moze bysmy sie kiedys wiekszą grupa z dzieciakami wybrały??
Co do jazz rocku to ja narazie nie mam jak. Weekendy jakos tak szybko leca. W sobote mamy znowu gosci (nie chcieli przyjsc na imprezke urodzinowa ale zapowiedzieli sie na sobote :shock: grrr). Ale moze za 2 tyg??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to jakbym jutro nie mogła zajrzeć, to już dziś dla Amelki składam serdeczniejsze życzenia urodzinowe zdrówka, pomyślności i samych pogodnych dni!!!!
ObrazekObrazek

Jak by co to ja chętnie pisze się na wyjście do Wesołej Akademii z Sarą oczywiście :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu to czekamy na fotki z przyjęcia urodzinowego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dusiu baardzo dziekuję za zyczonka i torcik :* dzisiaj od rana świętujemy. Bo w zasadzie ja też dzisiaj mam swięto... Od roku jestem mamusią :D :D i speniło się marzenie mojego życia :) :)
Fotki powrzucam moze jutro jak dzisiaj dorobie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Amelko z okazji roczku zyczymy Ci Aby serduszko Twoje
gorące było zawsze jak słońce...
A uśmiech Twój radosny
przypominał zapach wiosny
Niech Ci się spełnią pragnienia,
niech słonko zawsze Ci świeci,
przyjmij te skromne życzenia,
życzy Dorota z rodziną

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Najserdeczniejsze życzenia dla Amelki duuużo duuużo zdrówka, samych pięknych chwil i uśmiechu na każdy dzień :hbd: :bal:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Droga Amelko
z okazji ukończenia 1 roczku

Najlepsze życzonka,
pięknego w życiu słonka,
smutków małych jak biedronka
i szczęścia wielkiego jak smok!

:hbd: :bal: :bal: :bal: :gift:

Kasiu czekamy na zdjęcia :D
Co do wyjścia to ja bardzo chętnie ale tylko na spotkanie bez dzieci :twisted: Patryk tak mi daje popalić przez cały dzień że chętnie bym od niego odetchneła, a to jeszcze 1,5 tygodnia a potem mąż :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W imieniu Amelci bardzo wszytskim Wam dziekuje za piekne życzenia :* :*

A to obiecane zdjęcia :)

W telegraficznym skrócie :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Babcia upiekła piękny torcik a co najwazniejsze... pyyyyyyyyyszny mmmniam
Obrazek

Wygłupy z dziadziem :) efekt ?? Dwa siniaki ale buźka uśmiechnięta:)
Obrazek

No i szaleństeo z bratem :)
Obrazek

Po torciku trzeba spalic kalorie więc mały spacerek wskazany:)
Obrazek

A jak ma sie taki fajny rower to juz napewno bede super zgrabna :)
Obrazek

Obrazek

To prezent od cioci :*
Obrazek

prezentów moc
Obrazek

Obrazek

Amelka bedzie samochodziarą:)
Obrazek

Obrazek

A tak mnie mama wystroiła wczoraj na moje urodzinki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I z mamą
Obrazek

I cos na poprwe humorku bo pogoda straszna
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu ale śliczne zdjęcia!!! Widać, że imprezka udana, a Amelcia zadowolona :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu zdjęcia Amelki przesliczne :D i torcik też, babcia ma talent bo naprawdę pięknie też wygladał :)
My dziś byliśmy na szczepieniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anulka no własnie miałam się pytać czy już byliście. I jak Patryczek?? Ja to się strasznie boję bo Amelka zaczela sie strasznie bac lekarzy. U ortopedy mało sie nie udusiła tak płakała ;(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu super zdjęcia , Amelka ślicznie wygląda a w tej w różowej sukieneczce po prostu słów brak , aż by się chciało dziewczynkę :) , torcik też pięknie babci wyszedł .......... pozdrowionka

Anulka a jak ząbki u Patryka ? U nas jeszcze nie ma ale Grześ znów złapał katarek :( nacieram go pulmexem mam nadzieje że coś pomoże

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marysiu dziękuję bardzo :) No dziewczynki są urocze więc jak tylko masz ochote zobaczyc to do roboty... :P hehe
Oj bidulek Grzesiu :( katar jest okropny, szczególnie w tym wieku. My na szczescie wyszlysmy z niego i niech nie wraca bo masakra. Wam też zdrówka życzymy :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu, nawet spoko po szczepieniu, nie gorączkował nie byl bardziej marudny niż normalnie, jedynie co to po szczepieniu przespał 3 godziny :shock: :shock: :shock:
Lekarke zaczepiał, płakał kruciutko po ukłuciu.
Ale wg mnie to z niego taki wybiegany kogut waży tylko 8,9 kg, na koniec sierpnia ma wpis 7,5 kg.
Marysiu u nas tez ząbek bez zmian , dalej prześwituje nieprzebity, mam nadzieje że to będzie tylko katarek u Grzesia, duzo zdrówka oby szybciutko mu przeszło.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 74  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Podkarpackie

Strefa czasowa UTC [letni]