Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:35 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 691 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie rodzić?
Awatar użytkownika

Chciałabym w jednym wątku zgromadzić opinie na temat szpitali.
Dziewczyny, gdzie rodziłyście?
Gdzie chcecie rodzić?
Dlaczego właśnie tam?
I jakie są Wasze opinie już po porodzie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Najwięcej opinii na temat Szpitali znajdziesz na stronie fundacji "Rodzić po ludzku". Podaję linka:

<zakaz wklejania linków/Pati1>

Z tego co widać szp.im. Żeromskiego ma świetne referencje, ale nie wypowiadam się na ten temat osobiście, bo jeszcze nigdy nie rodziłam, dopiero się przygotowuję :) i też zaczynam już myśleć nad wyborem szpitala.

Pozdrawiam
Ula

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

witam :D

Ja miałam cc w Ujastku, bo tam przyjmuje (i operowała) moja ginekolog. Polecam - jestem zadowolona z opieki - miły, fachowy personel, zwłaszcza ginekologiczny. Wiadomo powszechnie jaki jest minus Ujastka - brak neonatologii. Poza tym było ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam,
ja podobnie jak basik334rodziłam na Ujastku przez CC i jestem bardzo zadowolona z opieki,jak dla mnie duzym minusem jest jedynie brak neonatologii i poradni laktacyjnej,cala reszta bardzo pozytywna.
A rodziłam tam ,poniewaz stamtąd była moja lekarka.

Ylwagratuluje!!kiedys pisałas do mnie na priv w sprawie ginekolozki!No i widzę że jestes zafasolkowana!Jeszcze raz wielkie gratulacje i trzymam kciuki!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hymmm, a co jest z Narutowiczem? Z jednej strony niby ok, a z drugiej jakos chyba nie za bardzo popularny :? Ja wiem ze bede miala CC i sie zastanawiam czy wlasnie do Narutowicza sie nie wybrac. Druga opcja to Siemeradzkiego, ale nie znam opinii na temat CC z tamtad.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja rodziłam obydwie dziewczyny w Żeromskim.Pierwszy poród SN a drugi CC.Mój lekarez jest tam zastępcą ordynatora.Dr.HEJNAR jest super i gdybym była po raz 3 w ciązy to też pójdę do niego .Jedynyn minusem tego szpitala jest jego poplarność i szybkie wypisywanie .Ja po CC wyszłam z małą za 3 dni.Ze mną było wszystko OKI ale Magda miała długo zółtaczkę przez to że nie zostawili nas dłużej na naświetlanie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Interesują Was tylko szpitale krakowskie? Ja rodziłam z Zakopanem - dobre warunki, WSPANIAŁA opieka, rewelacyjne położne ( szczególnie pani Grażyna). Koleżanki chwalą też szpiyal w Suchej Beskidzkiej.

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aska pisze:
Interesują Was tylko szpitale krakowskie? Ja rodziłam z Zakopanem - dobre warunki, WSPANIAŁA opieka, rewelacyjne położne ( szczególnie pani Grażyna). Koleżanki chwalą też szpiyal w Suchej Beskidzkiej.

Ja myślę, że można tu zgromadzić opinie o szpitalach w województwie, bo bardzo ciężko jest się przekopywać przez długaśne wątki.
Więc oczywiście nie tylko Kraków (chociaż ja będę rodzić w Krakowie)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sweet pisze:
Hymmm, a co jest z Narutowiczem? Z jednej strony niby ok, a z drugiej jakos chyba nie za bardzo popularny :? Ja wiem ze bede miala CC i sie zastanawiam czy wlasnie do Narutowicza sie nie wybrac. Druga opcja to Siemeradzkiego, ale nie znam opinii na temat CC z tamtad.

Ja mam nadzieję, że będę rodzić w Żeromskim, choć wiadomość Aska, że w Suchej jest OK bardzo mnie uspokoiła, bo w sobotę jadę na wesele do Bystrej i różnie może być ( oby wrócić w dwupaku :wink: ).
Ale wracam do tematu. Z tego co słysze od małodych mam to Narutowicza odradzam. Moja koleżanka urodziła dwójkę dzieci przez CC w Siemieradzkim nikomu nic nie płaciła z nikim się nie umawiała i była bardzo zadowolona. Młodszego synka urodziła 18 kwietnia, więc jest to w miarę świeża opinia. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gocha - no tak, ostatni miesiąc :lol: . Koleżanki chwalą warunki i opiekę w Suchej, więc spokojnie jedź i dobrze się baw :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aska pisze:
Gocha - no tak, ostatni miesiąc :lol: . Koleżanki chwalą warunki i opiekę w Suchej, więc spokojnie jedź i dobrze się baw :D

Wielkie dzięki :lol:
Mam nadzieję, że nie sprawdzę, czy koleżanki mają rację :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja planuje rodzic w Siemiradzkim. Slyszalam w zasadzie same pozytywne opinie, umówiłam sie już z położną. Podobają mi sie tam równiez odpłatne pokoje, troszke kaski trzeba poświecić ale ma sie zapewnione świetne warunki przede wszystkim sanitarne, wiem też ze nie ma problemów ze znieczuleniem. Tak samo same pozytywy słysze o Zeromskim, jak dla mnie to jest druga opcja, zdecydowalam sie na S. bo jest bliźej domu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gocha44 pisze:
... Z tego co słysze od małodych mam to Narutowicza odradzam. ...

A dlaczego odradzasz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie! Wróiłam w dwupaku więc nie powiem jak jest w Suchej :lol:
Sweet w Narutowiczu jest kiepska opieka, personel się nie przejmuje rodzącą - oni tam robią swoję, podejście jest masowe :evil: . Nie mówię, że wszyscy są tacy sami, bo tak jak w "dobrych" szpitalach znajdzie się czarna owca, tak w "złych" są dobrzy ludzie. W maju koleżanka leżała u nich na patologii przez miesiąc, mimo że nie miała skurczów podawali jej środki przeciw skurczowe, a na pytanie co jest jej, albo dziecku usłyszała: jest pani dla nas zagadką :evil: . Mąż ją z zabrał w ostatniej chwili. Dziecko przez ten miesiąc wogóle nie urosło i nikt tego nie zauważył.
Siemieradzki i Żeromski to dwa najlepsze szpitale w Krakowie w rankingu Rodzić po ludzku. W necie jest sporo opini negatywnych o Narutowiczu. Wiesz każdy ma inne wymagania, ale tu chyba nie tyle chodzi o same warunki lokalowe, co o rzetelność informacji i dostęp do niej. Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gocha, dzieki za informacje! No masz racje - wazne jest wszystko, i warunki i stosunek i opieka, no a przede wszytskim (zwlaszcza dla mnie) informacja!!! Ja jestem osoba, ktora chce wszystko wiedziec i nie bylabym spokojna jesli nie dostane konkretnej informacji. Od poczatku myslalam tez o Siemeradzkiego wiec moze faktycznie pierwszy wybor jest trafny ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja powiem tak, kazdy szpital ma swoje dobre i zle strony.....w siemiradzkim rodzila moja siostra i jej szwagierka, efekt taki:
siostra miala ciezki porod ze wzgledu na waska miednice, wypychali dziecko na sile, czego efektem bylo niedotlenienie malej, ktore na szczescie po 24 h pobycie pod tlenem przeszlo bez skutkow ubocznych, szwagierka byla po terminie, nikt sie tym nie przejal, dziecko sie udusilo.... wiec ja nawet pod uwage nie biore siemiradzkiego, fakt ze to bylo pare lat temu, ale bylo.
Co do Narutowicza to znowu moja ciocia tam rodzila 3 razy i jest bardzo zadowolona i jeszcze jedna osoba ktora jest dosc wazna w krakowie i napewno by ja bylo stac na najlepsze prywatne kliniki tez wybrala narutowicza....
Jest jeszcze fajny oddzialik w szpitalu MSWiA , kameralny, mila opieka, ale 3 lata temu nie bylo zabezpieczenia dla dzieciakow dobrego, ale ponoc sie mialo to zmienic...
Ja na dzien dzisiejszy wybieram Narutowicza, jest intensywna noworodkow (odpukac), sale wyremontowane.... ewentualnie MSWiA

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorinka o Siemieradzkim piszesz, że to było pare lat temu, więc nie są to zbyt świeże informacje :wink: , bo on w zeszłym roku był na trzecim miejscu w Polsce. Co do Narutowicza z przed lat - to mojego męża chcieli zabrać do domu dziecka-przez pomyłkę :twisted: . Sweet ma mieć cesarkę :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

10 lutego w Szpitalu Żeromskiego przyszła na świat moja córa :)
bardzo polecam ten szpital.
nie miałam tam "swojego " lekarza ani :swojej" położenej.
Kiedy się zaczęło po prostu pojechaliśmy.
Poród był błyskawiczny :)
Bardzo fachowa obsługa.
Niestety warunki po porodzie nieciekawe.
Ale 2-3 dni da sie wyleżeć.
w zamian doskonała poradnia laktacyjna.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pewnie sie zmienilo w siemiradzkim wszystko, ale mnie jako tako uraz pozostal.....;)
A Narutowicz teraz jest chyba ok, ale duzy ten oddzial i zamieszanie, ale ja tam pracuje (na innym oddziale), wiec kolezanki w razie czego podejda i pomoga hihihihi;)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dorinka to teraz już wszystko jasne :wink: w takim razie jak jest wsparcie przy porodzie, to też bym tak wybrała :lol:
Kasia26krak masz racje sale po porodowe są obskurne, ale trakt porodowy super :lol: . Tak to wyglądało z perspektywy Szkoły Rodzenia :wink:
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 691 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]