Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1028 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
zachowanie obu pań, matki i córki jak dla mnie irracjonalne.
a już dzwonienie do księdza z awanturą to brak kultury.
są przepisy warunkujące przyznanie sakramentu a w nich min. zmianka o praktyce religijnej..niech panie się z tym zapoznają a potem domagają się zezwoleń itd

Squirrel zgadzam się z tobą że zachowanie żadnej z nich nie było odpowiednie wręcz głupie,jednak uważam że ksiądz na podstawie iż kogoś w kościele nie widuje zastanawia się czy dać mu ślub matka chodzi do kośćioła za granicą,córka do pafafi wtedy jeszcze narzeczonego.
Nie miały racji robiąc awanture,ale gdyby mi coś takiego ksiądzx powiedział to napewno dobrze bym się z tym nie czuła

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiecie ja sie zgadzam co do tego ze najpierw biore tylko slub cywilny a potem mam pretensje do ksiedza ze nie chce mi ochrzcic dziecka, ale faktemm jest ze niektorzy ksieza nawet po ludzku odmowc nie potrafi bo np moj to nas traktuje jak smiecie i nie ukrywa tego :( a to chyba nasz wybor jak zyjemy ...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lilu888 pisze:
faktemm jest ze niektorzy ksieza nawet po ludzku odmowc nie potrafi bo np moj to nas traktuje jak smiecie i nie ukrywa tego :( a to chyba nasz wybor jak zyjemy ...

kochana, to nie dał Wam w końcu tej zgody?! :shock:

byłaś już u Kapucynów? ja się tak zbieram z tym chrztem, że mała już mi z ubranka wyrosła i muszę kupić nowe :roll:
a pakujecie dziecko do becika?

ale się sakralny temat tu zrobił :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

faktycznie temat ognisty :)

wiesz co jeszcze nie bylam u mojego to co pisalam o zgodzie to jak moj maz mial zostac ojcem chrzestnym u synka mojego brata to bylismy po zgode wlasnie i wtedy ksiadz dostal szalu :( wiec podejrzewam ze z naszym dzieckiem nie bedzie robil wyjatku

daj znac jak ci pojdzie u kapucynow czy wszystko sie uda mam nadzieje ze pojdzie gladko :)

ja mojego maluszka do chrztu bakuje w spiworek bo nie mam pomyslu szczerze mowiac na to jak go ubrac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lilu ja byłam tak wstępnie i nie było problemów
a zeby się umówić konkretnie i dać dokumenty etc to się dopiero muszę wybrać..
nie mam czasu ostatnio..mam problemy zdrowotne i jak już gdzieś wychodze to do lekarza :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej mamuśki :D :D :D Ja w ogóle myślałam, że tu się nic nie dzieje, a okazało się, że mi maile z o odpowiedziach nie dochodziły :lol: :lol: :lol: . Weszłam z ciekawości, a tu życie kwitnie.
Ja o tym chrzcie cały czas myślę. Mój proboszcz najchętniej kazałby nam się haytnąć jeszcze w tym roku :evil: :evil: :evil: Nie mam zamiaru tłumaczyć mu, że wcale nie mam na to ochoty. Wydaje mi się, że zrobię jak koleżanka z osiedla: damy na zapowiedzi, potem chrzest i będziemy się martwić dopiero jak przyjdzie chrzcić następnego szkraba :lol: :lol: :lol: .
Mam jeszcze jedno pytanie. W książeczce zdrowia mamy zalecenie, żeby zrobić małej prześwietlenie bioder po 6 tyg. Robicie to badanie???
Pozdrawiam cieplutko :kit:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Uciu1985 ja bede robic usg bioder Piotrusiowi 3 .12

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej no wiecie ja wiadomo probowac chrzcic tez bede no bo przeciez trzeba to zalatwic bez wzgledu na sposob :)

Co do USG bioderek to ja nic sie nie doczytalam w ksiazeczce chyba ze przegapilam ale moze lepiej zrobic sama nie wiem gdzie sie takie USG robi ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Nam kazała lekarka isc i zrobić USG jak bylam z malutka do kontroli.
Wysłała nas na ul. Wiślną 9/2 stwierdzila ze tam maja niedrogo i bardzo dobry sprzęt bo tu u nich jest do bani. Jesteśmy zapisani na 13 listopada

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My będziemy robić na Strzeleckiej, mamy tam iść na USG głowy wiec przy okazji pójdziemy na usg bioderek (40 zł kosztuje)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie :) dawno nie zaglądałam bo w końcu mam moja córeczkę po tej stronie brzuszka :) urodziła się 28.10. z waga 4210 :shock: mało nie :?: i 56 cm długości :)
ja w książeczce mam wpis żeby zrobić kontrolne usg bioderek między 4 a 6 tyg ale wszystkiego się dowiem jak pójdziemy na kontrole do pediatry :)
pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jasmin gratulacje :bal: :bal: :bal: :bal: Faktycznie dzidziuś maleńki :lol: :lol: :lol: . Ja dziś byłam z Łucją na kontroli i po miesiącu waży 4250 :D :D :D
Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest ta strzelecka??? Mnie polecili Prokocim, w sumie najbliżej, ale nie wiem jak jest ze sprzętem.
Pozdróffka :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej gdzie jesteście??? Widzę, że przy maleństwach brak wszystkim czsu. A ja mam problem, bo nie mam z kim na spacerki chodzić. U mnie na osiedlu dzieci od groma, ale jakoś dziwnie jest, bo wszyscy spacerują w pojedynkę. Pozdróffka :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Uciu1985 a gdzie ty mieszkasz bo może razem byśmy chodziły?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mieszkam na Kurdwanowie. 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to niestety drugi koniec krakowa bo ja na olszy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej kochane mam dokladnie ten sam problem mieszkam na Bieżanowie a dokladnie na osiedlu Złocień czyli czarna dziura :( samej sie strasznie nei chce spacerowac a nie ma z kim i tak dni uciekaja ..

jak tam wasze dzieciaczki opowiadajcie jak sobie radzicie ?? u mnie chyba dobrze troszke sie martwie bo maly prawie kupek nie robi i juz mis ie koncza pomysly jak by mu pomoc bo czasami to sie meczy strasznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie było podobnie. Przestałam małą karmić swoim mlekiem, bo mi się skończyło i przeszliśmy na mieszanki. Niestety okazało się, że mamy alergię na białka krowie i dostaliśmy mleko hipoalergiczne :x :x :x Nie powiem, że pachnie jak karma dla psa, ale ponoć jest dobra. Łucja też czasem ma problemy z qpka, lekarka dała jakieś czopki i powiedziała, że można też delikatnie czubkiem termometru pomóc. Mam nadzieję, że nie będę do niczego takiego zmuszona. Poza tym mamy czasem chyba kolki. To po prostu jest straszne :cry: :cry: :cry: Mała płacze jakby ją mordowali, ażserce się kraje. Z dobrej strony mamy to, że zaczynamy coś podobnego do gaworzenia i gulgotania :lol: :lol: :lol: , ślicznie się uśmiechamy i raz nawet machałyśmy szczotką :lol: :lol: :lol:
Z tymi spacerkami to naprawdę problem, ale może w przyszłości kogoś poznamy.
Pozdróffke :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I zapadła cisza mamusie zajęte :) U nas super choc czasami mały ma gorszy dzień to daje popalić. Niestety kupki sam nadal nie robi :( Wczoraj jak mu dałam pół czopka glicerynowego to końca kupek nie było heheh Teraz czekam aż sam zrobi myśle że dłużej jak tydzień mu nie zejdzie bo oszaleje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej jesteście tam?????????????? Wydaje mi się czy wszystkie takie zajęte, a może zmieniłyście forum :?: :?: :?: :D
Piszcie co tam u was. Pozdrowionka :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1028 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]