Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:36 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 691 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

florcza, to ja pewnie bede miec podobnie
cala ciaze chodzilam do innego lekarza ale w zupelnie innym miescie, teraz plany sie zmienily, rodzimy w krk wiec musze zaczac chodzic do kogos tutaj

wybieram sie do dr. Juszczyka prywatnie, zobaczymy czy mi da zwolnienie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Prywatnie, to na pewno Ci da zwolnienie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Szpital Rydygiera !!! POLECAM!

Raptus Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

florcza pisze:
Ja nie chodziłam do lekarza z Ujastka, ale jestem tam umówiona z położną. Zresztą od 37 tygodnia chodzę tam (do ambulatorium) 2 razy w tygodniu na ktg, które jest bezpłatne i połączone z bezpłatną wizytą u lekarza. Trafiłam na dr Kolkę i jest ok. Mimo wszystko musiałam chodzić do moego lekarza , chociażby po zwolnienie.

możesz napisać z którą położną jesteś umówiona??
generalnie jak się to załatwia? i ile kosztuje taka usługa.
Będę wdzięczna za odp.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!

Po raz drugi polecam szpital Zeromskiego! Dwa tygodnie urodzilam tam druga coreczke, tym razem przez cc, bo zycie malej bylo zagrozone. Spedzilam tydzien w szpitalu i jedno co moge powiedziec, to to, ze opieka byla super, zarowno ze strony lekarzy, poloznych jak i pielegniarek noworodkowych. Ich usmiech, pomoc i dobre slowo rekompensuja kiepskie warunki sanitarne, ktore tak na prawde nie byly dla mnie wazne. Grunt, ze bylo czysto, bo salowe o to dbaly.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

k.m.k pisze:
florcza pisze:
Ja nie chodziłam do lekarza z Ujastka, ale jestem tam umówiona z położną. Zresztą od 37 tygodnia chodzę tam (do ambulatorium) 2 razy w tygodniu na ktg, które jest bezpłatne i połączone z bezpłatną wizytą u lekarza. Trafiłam na dr Kolkę i jest ok. Mimo wszystko musiałam chodzić do moego lekarza , chociażby po zwolnienie.

możesz napisać z którą położną jesteś umówiona??
generalnie jak się to załatwia? i ile kosztuje taka usługa.
Będę wdzięczna za odp.

ja rowniez podlaczam sie do prosby o wiecej info, moze byc na priva :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej dziewczyny. Pozwólcie, że i ja wyraże swoją opinię na temat szpitala w którym rodziłam - był to MSWiA i jestem baaaardzo zadowolona. Polecam wszystkim. Rodziłam w lipcu, nie znałam tam nikogo, nie miałam stamtąd ani lekarza, ani żadnej połoznej nie opłacałam, a opiekę i ja i synek mielismy świetną. Położne przemiłe, kompetentne, pomocne można je było o wszystko zapytać, ale też same przychodziły i pytały czy nam czegoś nie potrzeba. Zresztą lekarze także (np miałam przemiłą Panią anestezjolog, która głaskała mnie po ręce i usokajała jak ból przed podaniem ZZO był nie do zniesienia) Oddział mały więc nie było tłumów (byłam w sali 4-osobowej a i tak najwięcej nas było 3). Warunki ok - sala do porodów rodzinnych fajna, sale poporodowe i łazienki nie najgorsze ( w Żeromskim np jak byłam oglądać to warunki tam mnie przeraziły). Poza tym jeszcze przed porodem byłam tam oglądać i przemiła położna poświęciła mnie i mężowi chyba ze 30 min, pokazała oddział i odpowiedziała na nasze wszystkie pytania i to chyba głównie zadecydowało, że tam będę rodzić, bo w Żeromskim potraktowali mnie jak intruza (po tym jak się dowiedzieli, że mój lekarz prowadzący nie pracuje u nich) i powiedzieli wprost, że jak nie będzie miejsc to mnie odeślą (strasznie mnie tym zrazili + warunki tam panujące). Naprawdę miło wspominam pobyt w tym szpitalu.
Aha - dostałam ZZO bez problemu, a np w Żeromskim dają bardzo niechętnie (a dostałam oksy, bo najpierw odeszły mi wody i nie miałam rozwarcia więc bez znieczulenia bym chyba w życiu nie wytrzymała). Wpłaca się tylko 100 zł za poród rodzinny, ale to raczej cegiełka na oddział...

To tyle...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ja polecam szpital Rydygiera :) rodziłam tam dwa tygodnie temu co prawda mialam wynajeta wlasna polozna ale to tylko dla tego by czuc sie lepiej psychicznie. ?R?odziłam w sali do porodow rodzinnych mialam wszystko dla siebie wanne w ktorej spedzilam sporo czasu , pilke, materac, mogłam krzyczec do woli i tak mnie nikt nie slyszal :) Rodzilam 6 godzin od przyjazdu do szpitala bez znieczulenia poniewaz uparlam sie ze nie chce choc mialam chwile zalamania :). Jak na szpital warunkii sa b. dobre mialam wlasna sale z łazienka, w sali telefon jesli dzialo sie cos z dzidzia lub ze mna moglam zadzwonic po polozna. Opieka bardzo dobra nas przetrzymali tam 10 dni ze wzgledu na mala, położne przychodzily w srodku nocy by zapytac czy wszystko jest dobrze, jesli sobie nie radzilam z karmieniem zawsze przyszly i pomogly przystawic dzidzie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej kochane nie wiem czy ktoras z was brala pod uwage szpital na Siemirdzkiego ale polecam go w 100% niedawno tam wlasnie rodzilam i mam nadzieje ze kazde kolejne dziecko uda mi sie tam urodzic :)

rodzilam 14 godzin (po kilku dniach pobytu u nich i probach wywoalania porodu) wiec troszke poznalam obsluge wszystkie polozne ktore byly na zmianach REWELACJA anestezjolog jeden z najlepszych i przefajny czlowiek ktory dla otuchy glaska po glowie podczas porodu jak nie ma nikogo bliskiego przy was hehe
porodowka jak to porodowka bez rewelacji oczywiscie do porodu rodzinnego jest inna osobna piekna sala

po porodzie idzie sie na rewelacyjny NOWIUTKI oddzial wszystko kolorowe i sale sprawiaja wrazenie ze sie jest w domu posciel kolorowa (np w misie) wszystko nowe bo dopiero po remoncie dzieci sa 24/dobe przy mamie polozne pomagaja karmic przwijac i co tam tylko potrzebujecie ja mialam np problemy z karmieniem to mi pomagaly przystawiac nawet na wyjscie jak maz zapomnial czapeczki dla malego to dostalam w prezencie od peilegniarek :) do szpitala wam kompletnienic nei trzeba dzieci maja ciuszki szpitalne podpaski te po porodzie tez sa w przepieknej lazience wszystko dostepne nawet lodowka w pokoju :)

znieczulenie jest bezplatne a porod rodzinny 300zł

w razie czego to pytajcie bo nie wiem co pisac poza tym ze jak na szpital to milo wspominam, spedzony tam czas

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wszystkie porodziły i wątek umarł śmiercią naturalną :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

w listopadzie rodzilam na Siemiradzkiego---->POLECAM !!!!
wiecej info jesli ktos bedzie zainteresowany :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny :D ja mam termin na 1 sierpnia, ale juz teraz rozglądam się za dobrym szpitalem w Krakowie. Jak narazie na mojej liście jest Ujastek i Narutowicz... ale trudno jest mi się zdecydować :evil:

Po przeczytaniu wcześniejszych wypowiedzi mam jeszcze wiekszy mętlik w głowie. W sumie mam lekarza z Ujastku i pewnie tam będzie chciał mnie wysłać, ale boje się że w wakacje porodówki będą oblegane :?
Koleżanka rodziła na Ujastku w październiku i była zadowolona, ale na wizycie kontrolnej po porodzie dowiedziała się źe ją źle pozszywali i będzie miał problemy z następną ciążą :(

Na Narutowicza może uda mi się zrobić pochód kiedy inna moja znajoma będzie rodzić za 2 tygodnie :wink:

Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja rodziłam w narutowiczu i bylo ok :lol: 8)
zwłaszcza po porodzie jak lezalam w nowej czesci...sale male i z łazienkami :lol: 8)

Obrazek
ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Wczoraj byłam na ujastku. Wcześniej rodziłam na Siemiradzkiego. Ale dla ujastka to żadna konkurencja. Już nigdy tam. tylko ujastek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Przeglądałam to forum będąc w ciąży. We wrześniu rodziłam na Ujastek. Jeśli chodzi o warunki to uważam iż jest super. Kiepska jest jednak opieka poporodowa. Jest się zdaną na samą siebie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Strasznie ciężki jest wybór szpitala.Narazie nastawiam sie na Ujastek.Z tego co wiem to poród rodzinny jest bezplatny i ZZO rownież.Płaci sie tylko za poród w wodzie.
Wybieram sie tam w czerwcu do szkoly rodzenia.Dwie kolezanki beda w czerwcu tez tam rodzic to bede miala info z pierwszej reki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w styczniu rodziłam w Siemiradzkim, POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie miałam opłaconej ani położnej, ani lekarza, a czułam się jakbym miała. Opieka po porodzie super, byłam tam tydzień czasu, ze względu na straszną anemię. Położne są super, uśmiechnięte, odpowiadają na najbardziej irytujące pytania, które dla nas są ważne. Jedynie dyr.bardzo niesympatyczny, ale cóż nie można mieć wszystkiego :)
Zapłaciliśmy jedynie za poród rodzinny 300 zł, ZZO bezpłatnie,
polecam, jak ktoś chce więcej info prosze na prv.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Po oględzinach Narutowicza, kiedy moja przyjaciółka tam leżała, stwierdzam że szpital jest nawet w porządku :D ale tylko wtedy kiedy mamusia z dzieckiem będzie leżała na nowej części oddziału!!! Jeśli wylądowałabym na starej to chyba bym się załamała :cry:
Mi dalej podchodzi Ujastek, ale to chyba dopiero wyjdzie w praniu za ok 3 tygodnie :lol: chociaż moja znajoma rodziła tam nie dawno i nie wyczyścili dziewczyny dokładnie z łożyska :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

edy pisze:
Przeglądałam to forum będąc w ciąży. We wrześniu rodziłam na Ujastek. Jeśli chodzi o warunki to uważam iż jest super. Kiepska jest jednak opieka poporodowa. Jest się zdaną na samą siebie.

Koleżanka mojej siostry tam rodziła. Opowiadała, że położyli ją na korytarzu bo w salach nie było miejsca i przez pół nocy nawet nikt się nią nie zainteresował. Dopiero nad ranem ktoś przyszedł po interwencji męża. Po porodzie też się nią nie zajęli.

Byłam zdumiona jak to usłyszałam, bo do tej pory wszyscy się w miarę pozytywnie wypowiadali.

Powiedziała, że drugi raz w życiu tam nie pójdzie rodzić.

Widocznie strasznego pecha miała...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przyłączam się do poprzednich opini o Ujastku. Moja córcia za bardzo sie nie spieszyła na świat, więc po 2 tyg po terminie miałam CC na Ujastku w kwietniu. Tak na oko szpital bardzo ładny. Ale największe zastrzeżenia miałam co do opieki poporodowej. Jesteś zdana sama na siebie i rodzine.

Cesarkę miałam o 17:30, więc na drugi dzień przewozili nas najpierw na patologię (sal nie było wolnych), a dopiero koło 14 jak mamy powychodziły ze szpitala to nas znowu przewozili do sal 2 os. W sumie dziecko położna przywiozła w południe, pokazywała jak przystawiać, ale wiecie jak to jest po CC. Dziecko w sumie było już nakarmione i powiedziała że przyjdzie z butlą do dziecka na następne karmienie. Ale tak sie nie stało. Przegapiliśmy karmienie, a potem zebrałam ochrzan że powinnam pilnować karmienia. Nieważne że położnej nie chciało się przyjść..
W 2 dobie raniutko ściągneli tylko cewnik i za jakieś 15 min przywieźli dziecko. Dobrze że zdążyła się wykąpać, wychodze a tu dziecko juz czeka :shock: Pierwsze dziecko, ledwo można wstać ( za nim się zbierze człowiek to chwile to potrwa) jak dla mnie masakra. Zadzwoniłam po męża i tak siedział ze mną cały dzień. Ogólnie gdyby nie mój mąż i moja mama nie wiem jak by to było, bo tak na zmianę siedzieli cały dzień. A położne nawet nie zaglądały. Potem na noc zostawiły dziecko (raz w nocy przyszła zobaczyć co i jak).

Podsumowując na Ujastku jesteście skazane same na siebie. Tam liczą że rodzina przyjdzie i bedzie wam pomagać.
Po CC puszczają do domu w 3 dobie.

Przy kolejnym dziecku napewno tam nie pójdę. \gdyby nie ta opieka, a raczej jej brak to by było naprawdę fajnie.

Jak wychodziłam przywieźli dziewczyne po SN, położyli jej dziecko i przez najbliższe 4 godz nawet raz nie zaglądneły.

Tak to własnie tam wygląda. :(

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 691 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]