Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:39 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 212  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Serduszko: to chyba mam wiadomości nieaktualne;) dzięki za info

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

LIBRA tak jak pisała serduszko w Suchej sale porodowe podzielone są na boksy ,tak że każda rodząca jest poniekąd osobno.Przeglądam też te stronę ale dane są zwyczaj z 2006 roku brak aktualnych informacji.
serduszko to rzut beretem od Kalwarii :) mam paru znajomych mieszkających tam...współczuję ci tego pobytu na patologi..fakt trochę długo cię trzymali...ja rodząc drugi raz tez byłam po terminie i to dwa tygodnie ale przyjechałam wcześniej aby uniknąć właśnie tego pobytu także trafiłam prosto na porodówkę :roll: to że nie chcą dokarmiac dzidzi to można zrozumieć ale czy był ktoś kto pomógł ci w nauce karmienia i przystawiania do cyca :) bo to jest bardzo wazne dla młodej i niedoświadczonej mamy
Czy miałaś poród rodzinny ?,bo piszesz że mąż był z tobą jak rodziłaś :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

janatak mialam porod rodzinny..ale nie musialam nic placic..mialam za free :D :P
tak ..uczyli przystawiac do cyca ale ja nic prawie w nich nie mialam a dziecko nonstap glodne..pare razy mi go wzieli dokarmiac (musialam sie prosic o to i to jak) :roll: ale nie zawsze..a on nonstp plakal... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Serduszko a jak teraz u ciebie z karmieniem :?:
napisz gdzie i w jakich warunkach odbywał się twój poród oraz jak do tego doszło że nic nie płaciłaś :shock: zastanawiające :? :?:
Poza tym który lekarz jest wart uwagi a którego należy unikać to samo dotyczy położnych...będę wdzięczna :) :) :)
Pozdrowionka.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny!

Bardzo się cieszę, że temacik ruszył do przodu bo bardzo mnie interesuje. Ja do matury mieszkałam w Suchej, wyjechałam na studia, ale od czerwca znowu będę w Suchej. termin mam na wrzesień i zamierzam rodzić w Suchej.
Co do szpitala moge być troche nieobiektywna, gdyż od malego chodziłam do lekarzy po znajomości, bez kolejki i wszędzie mnie miło traktowano......no, ale może się do czegoś przydam :wink:
Lekarze.....zdecydowanie odradzam Banasia, nie tylko lepiej nie chodzcie do niego na wizyty, ale lepiej nie trafić na niego podczas porodu.
Wiele dobrego słyszałam o pani dr Katarzynie Zaporowskiej. Prowadziła ciąże kilku moich koleżanek i były z niej zadowolone.
Ja zawsze chodziłam do pani dr Herman i teraz też chyba będę do niej chodzić. Co do niej to nie jestem obiektywna, gdyż znam ją od dziecka no i ona jest zawsze dla mnie miła. A jaka jest dla innych to nie wiem.....
Co do położnych to od jakiegoś czasu jest nowa szefowa położnych i zrobiła małą rewolucje na oddziale. Oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego słowa :wink: Położne uczą się nowych technik porodu, żeby kobiecie było wygodniej, szybciej i mniej bolalo. Podobno położne wprowadzają te techniki na prawde w życie.

ale się rozpisałam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

janaja juz Maksia nie karmie od miesiaca piersia(jest teraz na butli)a jak karmilam to i tak musialam przynajmniej raz dziennie go dokarmiac bo z pokarmrm bylo krucho :roll:

a nie placilam nic bo moja mama jest pielegniarka(kiedys pracowala w suchej,teraz w makowie)i wszyscy ja znaja z personelu w suchej........
i ordynator przepisal z przy porodzie byla ze mna mama a nie maz (a ze ona jest ze sluzby zdrowia,to musza sie nawzaje szanowac)tak powiedzial i pieniedzy nie wzial :)
a z lekarzy to tak;
Lesniak(palant,lepiej na niego nie trafic...ja akurat trafilam byl przy porodzie) :roll:
banas(nawet spoko)
zaporowska(slyszalam zla opinie o niej(ale napisze pozniej jaka)
Godula(superoowy)...chodze do niego na wizyty...ale w szpitalu od stycznia juz nie pracuje :?
Boryczko(jak to wszyscy mowia ...(zlota raczka) :lol: wezmie na badanie ginekologiczne i wszystkie po nim rodza :lol: :P
Herman(nie wiem jaka jest) :roll:
i jeszcze byl jeden(tylko nie pamietam nazwiska)konkretny przymol...zamulony.. :roll:
Aguniawitaj...super jest nas coraz wiecej :P

a moze wstawicie jakies swoje foto??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widzę że tu w większości doświadczone mamy:-)
jana faktycznie na tej stronce nie są zbyt aktualne wiadomości ale jest kilka aktualnych opinii i komentarzy i w jednym miejscu zebrane wiadomości o większości placówek:-) zawsze to jakiś odnośnik;-)

Kobietki w ciąży; piszcie o swoich doświadczeniach, odczuciach, radościach, obawach i problemach ciążowych, to mój pierwszy dzidziuś i jestem chłonna wiedzy;-))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

librato jak bedzie z tymi foteczkami :?: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Foteczki będą ale dopiero jak wrócę do domku, teraz jestem u rodziców bo w mieszkaniu mam remont i nie mam przy sobie zdjęć:(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zdjęcie....... może kiedyś się ujawnie :P:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agunia_83 pisze:
zdjęcie....... może kiedyś się ujawnie :P:

czemu kiedys :?: dawaj teraz :)
wy mnie widzicie :P:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

oj no nie jestem taka odważna :P:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agunia_83 pisze:
oj no nie jestem taka odważna :P:

ee tam opowiadasz :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam was po krótkiej przerwie.

serduszko no to farciara z ciebie :) tak przypuszczałam że masz jakieś znajomości :wink: ale to dobrze że je wykorzystujesz...
dzięki za dotychczasowe info...zawsze to cos na początek i wiadomo kogo unikac a kogo dobrze mieć przy sobie :)
LIBRA tak to jest jak się nie ma co się lubi to sie lubi co sie ma :) ..na pewno będzie dobrze :)
agunia_83 witaj wśród swojaczek :) dzięki za wiadomości ...te dotyczące połoznych są chyba nawet ważniejsze ...przecież to w dużej mierze od nich zależy przebieg porodu i atmosfera :) jezeli to faktycznie prawda to należy się cieszyć :)

Ja osobiście mam dwie koleżanki które pracują w Wadowickiej porodówce...jedna jest położną a druga to ginekolog położnik ...ale nawet biorąc to pod uwagę nie mam przekonania do tego szpitala i tak jak wcześniejsze dzieci to też chyba wolę urodzić w Suchej :roll:
A może powinnam sie jeszcze zastanowić :? :? :? sama już nie wiem czym się kierować.Zeby nie było tak że to los za mnie zdecyduje :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no ciesze sie ze w końcu wątek ruszył :)
ja na dniach :)
jednym słowem chodze do goduli i na lepszego lekarza nie mogłam trafic

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj fiolka po jakiejś tam nieobecności!!! :lol: :lol: :lol:
Ja reż się cieszę że coś ruszyło na tym naszym regionalnym wątku...tym bardziej że można dowiedzieć się czegoś więcej o naszych pobliskich przybytkach słuzby zdrowia i nie tylko. :roll: :roll: :roll:
jeżeli możesz to przypomnij skąd jesteś :)
jak jesteś na dniach to trzymam kciuki za pomyślne rozwiązanie :okk: ...
No i oczywiście będą najświeższe info dotyczące szpitala w Suchej :wink:
jak traktują pacjentki które nie mają znajomości :wink:

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

fiolka24 czy mogłabyś mi napisać coś więcej o Goduli? Gdzie przyjmuje, ile kosztuje wizyta i czy bezproblemowo wypisuje zwolnienia? Jeśli możesz to wyślij mi na pw jakiś kontakt do niego. Dzięki :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

agunia_83 wysłałam Ci na priva

jana68 mieszkam niedaleko suchej beskidzkiej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

fiolka24 dziękuję Ci bardzo za informacje :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie :) Moj szkrabek wlasnie zasnal..bylismy na spacerku :) jest przecudna pogoda :)
jak sie obudzi idziemy znowu :P
Fiolkaja tez chodze do Goduli i jestem bardzo zadowolona :) a ty chodzisz do niego do Stryszawy czy prywatnie do Suchej :wink: :?:

dziewczynki moze zareanzujemy we wakacje jakies spotkanko :wink: :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 212  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]