Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:36 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18640 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 932  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do lekarzy to wspomne jeszcze ze Gąciarz robil jakas specjalizacje z USG i to nawet chyba w niemczech skonczyl jakas specjalna szkole pod tym wzgledem.Na scianie zreszta wisi kilka dyplomow-musze sie im dokladniej przyjzec przy nastepnej okazji;) co do wizyt u niego to zastanawia mnie tylko fakt ze bada mnie za kazdym razem tylko sprawdzajac czy macica jest zamknieta,USG, cisnienie wazenie i pytanie o samopoczucie.Nie badal mnie przez wziernik np pytal tylko czy sa jakies uplawy.Nie zeby mi brakowalo "wziernikowania":)) ale tak sie zastanawiam czy to norma??Nie wiem np czy podczas ciazy wykonuje sie cytologie??Mam jakiegos miesniaka w acicy ale mowi ze ladnie sie rozciaga wzdluz macicy wiec nie bedzie przeszkadzal.

Tak sobie patrze i wiekszosc z nas bedacych w ciazy jest mniej wiecej na tym samym etapie-20-22tc :) wybieracie sie dziewczyny do jakiejs szkoly rodzenia??My chyba w koncu zdecydujemy sie na ta przy nowym szpitalu glownie ze wzgledu na polozne.Moze ktoras jeszcze sie zdecyduje i bedziemy chodzic sobie razem:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

yyyyyyy chyba mi sie cos pomerdalo;) z tymi ciezarnymi na tym forum:):):) upsssss wynika z niego raczej ze juz same mamusie i planujace mamusie:) to z innym forum mi sie pomylilo;) ale to nic nowego patrzac na moje zdolnosci to dziwne ze dopiero teraz;););)
Pat13 niiieeeee o takiej porze to ja nie wstaje;) korzystajac z faktu bycia na swoim i nie chodzenia do pracy spie ile mozna ostatnio nawet po 12h na dobe:/ raczej nie da sie zmagazynowac snu na pozniej??:)) tak sie tylko upewniam;) Moje kochanie pozwala mi spac dowoli:) to mniejsze pozniej juz nie bedzie pewnie tak wyrozumiale;))

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej:)

no własnie o tych szpitalach to też tylko takie lakoniczne info od znajomych dostałam...dobrze ze mi jeszcze do wyboru daleko(na pewno sie na jakis awaryjny w tarnowie zdecyduje ale taki w ktorym chciałabym rodzić zlokalizuje w krakowie)na dobrą sprawę to ja nie tylko na porodówce ale w ogóle bałabym się wylądować w którymkolwiek szpitalu tarnowskim z jakakolwiek dolegliwoscią...zresztą w ogóle mam awersje do szpitali:(
czytałam kiedyś fajny artykuł o porodach w domu(swietna rzecz pod warunkiem ze ciąza przebiega idealnie...:))

a tak a propos wczesnego wstawania to ja wstaje wczesnie bo rano wybywam na wykłady i do bibliotek w rzeszowie dlatego zazwyczaj pisze wieczorem(wybaczcie ale rano nie mam do tego głowy)...:)

widzicie jakoś się wątek tarnowski rozwija w szybkim tempie...:) :lol:
pozdrowionka:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam wszystkie forumowiczki i jesli pozwolicie dołącze sie do was :) My z mężem staramy sie o dzidziusia już od 4 lat ale dopiero od kilku miesiecy tak konkretnie po zmianie kilku lekarzy trafiłam na dr.Bednarczyk i uważam że jest świetnym fachowcem nie owija w bawełne nie ciągnie żadnych "stówek"ponieważ przyjmuje w przychodni ma oczywiscie prywatny gabinet ale nie słyszałam żeby jakas pacjetke namawiała na korzystanie z niego na siłe.A odnośnie porodówek ja nie mam pojecia bo nie rodziłam ale kilka moich znajomych rodziło własnie u tej pani doktor w starym szpitalu i były bardzo zadowolone myśle że to jest sprawa indywiduala.pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to powodzenia i trzymamy kciuki:0 Napisz jak juz beda owoce waszej pracy:)pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam:)

chyba nie zapeszyłam swoją ostatnią wypowiedzią;)bo widze ze tu niezły zastój mam nadzieje ze tylko spowodowany weekendem:)????

tak swoją drogą to moze by poruszyć taki wątek(bo mamy już wątek przygotowań do ciązy,ciązy,służby zdrowia...)a tak się zastanawiam...Co już upieczone Mamy porabiają z bobaskami w Tarnowie???
Czy są w Tarnowie takie miejsca do których warto pójść z dziecmi by miło i wartościowo spędzić czas???
Napiszcie ,wszystkie mozemy kiedyś z tego skorzystać...a moze nawet się gdzies spotkamy????:)

to tak w ramach rozruszania tematu...
pozdrowionka:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cos pustawo na forum wlasnie:)
Co do miejsc w Tarnowie to sama sie ostatnio zastanawialam gdzie bede z bobasem na spacery chodzila:/ bo po glownych drogach to raczej nie mam ochoty:( jest jakis park chyba Strzelecki czy jakos tak ostatnio odkrylam widzialam tam plac dla dzieci ale jakos nie chce mi sie z moscic jechac na drugi koniec miasta na spacerek:/ hmmm zastanawialam sie tez czy jest jakis lokal w miescie w ktorym sie nie pali??Czasami wyszedlby gdzies z domu sie "odchamic" ale jak pomysle o tych wszystkich miejscach przesiaknietych dymem..... nie bedac w ciazy nie znosilam takich miejsc a teraz to juz wogole.Druga sprawa to to ze nie znam miasta na tyle jeszcze zeby cos konkretnego wiedziec:) jakies podpowiedzi??:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Czorcik:)

a czego ty jeszcze nie spisz :)? no bo ja to z oczwistych powodow.
Nic ci nie podpowiem, ja mieszkam tu juz wprawdzie dwa lata, ale na lokal gdzie sie nie pali jeszcze sie nie natknelam, zgroza!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja to typ sowy jestem;)) w nocy moge siedziec ale za to jak mam rano wstac...uuuu lepiej nie mowic;) zreszta moge spac nic mnie nie goni do wstawania i spokojnie swoje 10-12h moge przespac;) niestety nie da sie zmagazynowac snu na pozniej:/ a pewnie by sie przydalo;) wiec korzystam do kiedy moge;)

Milego weekendu:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam nowe dziewczyny w watku , widze ze sie strasznie rozpisalyscie , fajnie :) jesli chodzi o szpitale to juz chyba pisalam , ze rodzilam na starym , jestem zadowolona i polecam i zgadzam sie z Maya_07 chociaz moj lekarz prowadzacy byl z nowego nie poszlam tam bo mi wszyscy odradzali , pozdrowienia :) :) :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Aga1 Mam pytanie, a jak z opieka nad maluszkami...bylas zadowolona? Pytam tak na zapas , bo wiesz moze kiedys jeszcze sie zdecydujemy na drugiego dzidziusia:)
pzdr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczynki :))

Tak właśnie sobie chodze po forum i znalazłam Was :wink: Ja też urodziłam sie w Tarnowie, ogólnie mieszkam w okolicach tarnowa aby dojechac do centrum mam 15 min :wink: Ogólnie to w Tarnowie jestem codziennie :)

Widzę, że coś pustawo ostatnio tutaj, gdzie sie podziewacie dziewczynki??

Pozdrawiam:*:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jesli chodzi o opieke nad maluszkami to bylam bardzo zadowolona, polozne przemile i pomocne ,ja bylam coprawda w sali gdzie dzieciaczki ma sie przy sobie ,ale w kazdej chwili mozna bylo odwiezc dziecko np. jak szlam pod prysznic i w kazdej chwili poprosic o pomoc w przebraniu dzieciaczka lub w innej sytuacji

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki aga!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam.no ostatnio straszliwie tu pusto:(...

czorcikco do miejsc w tarnowie gdzie mozna pobyć z dzieciakami...to faktycznie najoptymalniejszy jest ;park strzelecki(długi czas mieszkałam przy tym parku i faktycznie szczególnie w niedziele przezywał on oblęzenie małych najezdzców:)),jest tam duzy wyremontowany plac zabaw a w zimie mozna pozjezdzać na sankach bo jest tam niewielka goreczka zaraz przy placu zabaw, do czesci gdzie bawią sie dzieci jest zakaz wprowadzania psów wiec jest czysto,w lecie w niedziele czesto mozna tam kupić balony i watę cukrową,w częsci spacerowej parku tez jest bardzo przyjemnie jest mauzoleum bema na stawie, w lecie po tym stawku pływaja łabędzie i kaczki w stawie są kolorowe ryby a na wodzie kolorowe lilie wodne,w parku szczególnie w zimie mozna popodziwiać wiewiórki niektóre nawet nieco oswojone zbliżają się po orzeszki:)w lecie kwitna kwiaty i krzewy naprawde mozna fajnie tam z dzieciakami wypocząc-park jest zadbany i czysty:)jeden z najładniejszych parków jakie widziałam w miastach(a sporo miast znam wierz mi...)

jesli chodzi o inne miejsca przyjazne dzieciom to wiem ze w centrum handlowym "śWIT" na drugim pietrze chyba jest jakaś bawialnia typu basen z piłkami...ale blizej nic o tym nie wiem...to raczej atrakcja dla starszych dzieci...

wiecej od tej strony nie znam tarnowa:(mam nadzieje ze wkrótce poznam:)

pozdrawiam wszystkie forumowiczki:)buźka!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cos nedznie nedznie na tym forum;) mam nadzieje ze nie z powodu chorobska, ktoro tak jak do mnie przypaletalo sie ZNOWU:/ normalnie nie mam juz sily znowu boli mnie gardlo i mam katar:/ w zyciu tyle nie chorowalam co od czasu jak jestem w ciazy:/ masakra
Dzisij bylismy popodgladac małą i jak to powiedzial Pan doktor mała pannica ma sie dobrze ,rosnie i wazy juz 0,5 kg :D
Dobrze ze przynajmniej ona jakos sobie radzi;)
Trzymajcie sie cieplo i byle do wiosny;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ojej jak mozolnie nam to idzie...cos sie nie moze rozpedzic ta tarnowska maszyna;)
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cos kiepsko kiepsko;) czyzby juz swiateczny szal dopadl nasze forumowiczki i nie maja czasu na pisanie??:):):):)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Lenia sie okropnie!!!:) Moze i podczytuja, ale pisac nie chca:(

A jak samopoczucie u ciebie Czorcik? Niunia grzeczna?

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka

AgaM79 pisze:
Ewelina181084 mnie też chyba czeka cesarka ale za jakiś czas- zrobiłam już wywiad wśród koleżanek i z tego co mówią opieka jest super jeśli chodzi o cesarki nie mają nic do zastrzeżenia- masz osobną sale tylko dla siebie i dzidziusiem zajmują się pielęgniarki, a w normalnych porodach niestety musisz sama- także warunki spoko- oczwiście boli, ale tego żaden szpital nie zmieni. Ja właśnie wróciłam z leżenia na patologii i bardzo miłe położne- więc nie jest tak źle.

Witam.Jestem tu w sumie i nowa i nie.Teraz sie dopiero zalogowalam ale cala ciaze siedzialam na tym forum.Rodzilam w marcu na nowym, cesarka i nie mialam zadnej osobnej sali, baa nadal nikt osobnej nie ma.
Co do opieki to jest oki, nie moglam nazekac.Natomiast co do opieki nad dzieckiem to mialam duzo zastrzezen. Ogolnie nie jest zle, tak ze moge spokojnie polecic. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18640 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 932  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]