Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Hej!
Jaszka no to ładnie synek przybiera!Ciekawa jestem ile mój smok już waży...
Maja jutro ma urodziny a tu taka pogoda do dupy :/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Hejka dziewczyny z Wadowic , jestem tutaj nowa, szukam info o dobrym ginekologu, do tej pory chodizłam do DR Boryczko W Suchej, ale te ciągłe dojazdy, kolejki mnie denerwują, wiele czytałam o dr.Mączka, Olszewskim, możecie coś polecić ? planuję ciążę, raczej rodziłabym tutaj, pierwsze dziecko rodziłam w Suchej, u nas w Wadowicach nie mam doświadczenia, koleżanki polecają Waiserberga,ale on tutaj nie ma styczności z naszym szpitalem,a wolałabym kogoś kto potem ewentualnie będzie miał dyżur, pamiętał pacjentkę. Proszę o pomoc

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Haloooo czy ktoś tu żyje? :kjk:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Witajcie dziewczyny po długiej przerwie :)
anula chodziłam do olszewskiego i wg mnie jest ok w czasie porodu miałam z nim tylko taką styczność że przebijał mi pęcherz płodowy...
mój Kubulek w za dwa dni kończy 20 tyg, karmię go bebikiem i od jakiś 3 tyg rozszerzamy dietę, co tylko mu podam to wszystko wcina :) tylko problem mamy z mlekiem, bo od jakiegoś miesiąca za nim nie przepada, tzn czasem zje normalnie a czasem daje mu na śnie, wg pudełka powinnam robić mu 180 a my stoimy na 120 ml, przybiera po najniższych liniach z zeszłym tyg ważył 6200 i mierzył 65 cm, mieliśmy mieć szczepienie ale nie ma szczepionki... no i chyba ma trądzik niemowlęcy... :(
może któraś z was wie gdzie kupie Infanrix?
ile wasze dzieci jadły w 5 miesiącu?
pozdrawiamy :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Skrzacik Dawid też od początku mało je teraz to tak 150 ew 180 na noc ale i tak wszystkiego nie zje :/ dzieci w jego wieku jedzą ok 240 no i tak samo z jedzeniem innych pokarmów jedynie jabłko i banana wcina bez opamiętania :) My jesteśmy na etapie przygotowania do roczku bo mamy w sobotę :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

to rzeczywiście malutko jak na rocznego chłopca ale mówią że jak dobrze waży to nie ma się czym martwić, właśnie pichce zupkę z marchewki i dyni, będę mrozić już zrobiłam zapas dyni z ziemniakiem :) a jak jest ze spaniem u twojego syna, śpi jeszcze w dzień? mój rano tak z pół godz a koło południa od 1-2 godz i jeszcze trochę wieczorem ok 17...i cieszę się bo na noc i czasem w dzień zasypia sam a z początku to było noszenie, chusianie, śpiewanie, mam nadzieję że się mu nie zmieni...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Na spanie nie mam co narzekać bo młody pierwszą drzemkę ma ok 10 (ok 45 min) drugą k 14 (30 min) Zasypia k 18 i budzi się o 8.30 :D Takiego śpiocha mam :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Hej dziewczyny :)
Jestem na początku mojej drugiej ciąży. Pierwsza ciążę prowadził lek P. Mączka, Mam do was pytanie ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć gdzie obecnie przyjmuje Pan doktor. czy możecie mi pomóc? Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witaj Olimama niestety nie pomogę choć dr naprawdę fajny miałam z nim styczność przy pierwszym porodzie :)
Co tu taka cisza zagląda tu ktoś czasami???

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Witam się!
Możecie mi polecić ginekologa do prowadzenia ciąży.

Offline Wyświetl profil  

misinka87 ja polecam dr Mączke (jednak nie wiem gdzie obecnie przyjmuje) i w takim przypadku zastanawiam się nad Dr Olszewskim. A ty podjęłaś juz decyzję?

Offline Wyświetl profil  

Olimama póki co zapisałam się do Hankusowej bo mam najbliżej. Zawsze chodziłam do Czerwika ale dużo osób mi mówiło, że się popsuł. A Olszewski przyjmuje jeszcze w Wadowicach? Bo słyszałam, że już nie.

Offline Wyświetl profil  

Ja do dr Olszewskiego, przyjmuje w Andrychowie. W którym tyg jestes?

Offline Wyświetl profil  

U mnie sam początek, wg ostatniej miesiączki 5tydzień 6 dzień.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja moge jeszcze polecic dr Weisbergera nie wiem jak teraz ale kiedyś był b.dobry :)
Misinka nawet nie będziesz wiedziała kiedy Ci to przeleci i będzie końcówka ciąży ;)
OliMama a Ty który masz tc?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

jak dobrze tu wrócić po przerwie!
poczytałam Was, nowe kobietki witam :)
i dzieciaków gratuluje, bo widzę że Maluszki na świecie już są :)

mam nadzieję że wszyscy zdrowi? wszystko w porządku? dzieciaki rosną i dokazują ? :)

Obrazek

-------
Moje Kochane, już w niebie...
Aniołek: [*] 19 X 2011
Aniołek: [*] 6 I 2012

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

OliMama pisze:
Hej dziewczyny :)
Jestem na początku mojej drugiej ciąży. Pierwsza ciążę prowadził lek P. Mączka, Mam do was pytanie ponieważ nigdzie nie mogę znaleźć gdzie obecnie przyjmuje Pan doktor. czy możecie mi pomóc? Pozdrawiam

przyjmuje na poprzecznej w wadowicach , mam jego numer bo sobie zapisałam (bo chce się wybrać i się wybieram i dojśc nie mogę ;) )
fajny lekarz, odbierał mój poród ;) a potem ładnie zszył (bo niestety miałam cc), tak jakoś lekko przy nim to wszystko szło ;)

Obrazek

-------

Offline Wyświetl profil  

alutka1011 u mnie już ( albo dopiero) 7 tydzień:)
biedronka33 jeju mogę cię prosić o nr do niego, tak się składa, że obecnie jestem poza granicami PL i sama nie mogę tam zaglądnąć.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

A to dziewczyny macie podobne terminy porodu :)
Biedronka oj tak dzieci rosną i dokazują zwłaszcza Maja a to taka mała gaduła i buzia jej się nie zamyka :D
A ja się już powoli zaczynam stresować rozwojem Dawida jeszcze nie chodzi wstaje przy meblach ale sam nie stanie nawet :/ chyba za niedługo się do pediatry z nim wybiorę. :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

alutka1011 pisze:
A to dziewczyny macie podobne terminy porodu :)
Biedronka oj tak dzieci rosną i dokazują zwłaszcza Maja a to taka mała gaduła i buzia jej się nie zamyka :D
A ja się już powoli zaczynam stresować rozwojem Dawida jeszcze nie chodzi wstaje przy meblach ale sam nie stanie nawet :/ chyba za niedługo się do pediatry z nim wybiorę. :(

Alutka, spokojnie wydaje mi się że jeszcze ma czas, oczywiście wizyta u pediatry nie zaszkodzi
ale Ty możesz go motywować do samodzielnego wstawania, też chodzi z Twóją pomocą a sam nie chce, może jeszcze nie czuje się na siłach..
są dzieciaki że staną szybko, są takie, co na półtory roczku zrobią pierwszy krok (a potem jak te małe wyścigówki ;) )

Obrazek

-------

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]