Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:36 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212  Następna
Autor Wiadomość

Alutka - ja to pewnie Cie zasypie lawina pytan jak urodze bo Ty juz taka doswiadczona mama a ja o wielu rzeczach nie mam pojecia, rany jak ja ta mama bede:)

Renia - jak tam sie miewasz, jak samopoczucie?

jejku ja juz chce urodzic:(

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Jaszka rozłożyłaś mnie na łopatki :D ale oczywiście pytaj o co chcesz jeśli bede umiała to pomogę :wink: Nic się nie martw wszystko sano przyjdzie i sobie świetnie dasz radę!
Węź męża w obroty i na porodówkę :wink:
Renia jak się czujesz?
I co z resztą??????????

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Powiedzcie mi doświadczone mamy ile trwa czerwone krwawienie? Bo wczoraj mało co miałam, a wieczorem znowu się pojawiło odrobine za to dziś jak leżałam to czułam jak leci i było tego więcej jak wczoraj ale już jest ok. I dodatkowo chyba mam zapalenie prawej piersi bo od 2 dni nie przystawiam tylko odciągam bo mam tak pogryzione sutki :( co robić?

Offline Wyświetl profil  

Skrzacik ja też miałam zapalenie piersi i robiłam okłady z kapusty i o dziwo pomogło:) a z krwawieniem to nie pamiętam już.
A ja byłam dziś na usg i będziemy mieć córeczkę :) starszego mamy synka więc parka jest :lol:
Okazało się że wg usg jestem między 25/26 tygodni ciąży a z om 23 więc może jeszcze załapię się na koniec sierpnia. Mała waży 670 g.

Offline Wyświetl profil  

Gosia gratuluje coreczki !:-) To pewnie nie spotkamy sie na porodowce ja dzis mam wizyte dowiem sie ile synus wazy itp:-) skrzacikgratulacje !:-) witaj wsrod szczesliwych mam :-) czerwone krwawienie u mnie dlugo bylo, pojawialo sie brazowe po czym znow gdzies ta czerwien sie pojawiala ale ja to bylam rozpruta na maxa . A na zapalenie piersi jak Alutka mowi liscie kapusty owin folia spozywcza rizbij tluczkiem i przystaw to zimne mokre do piersi po kilka razy na dzien a na sutki pomagalo wietrzenie masc maltan i oslonki na brodawki do karmienia.;-) a ja czuje sie dobrze mlody kopie jak szalony a brzuch mam juz taki jak przy Olwce do porodu szlam eh. Przez 5 dni probowalam glukoze zrobic i kazda konczyla w ubikacji macie moze sposoby jak to zrobic... na sama mysl o glukozie mi nie dobrze.
Jaszka urodzilas juz moze?:-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

dzięki dziewczyny i gratuluję córeczki, położna kazała iść do lekarza po antybiotyk na szczęście jest już lepiej, odciągamy, w końcu rana się zagoiła ale został mi jakiś uraz i boje się małego przystawiać :( to taki żarłok 80 a nawet 90 ml bebiko wcina a ma 2 tyg nie za dużo? i w ogóle to jest on taki interesowny chce żeby z nim chodzić a on tylko rusza główką we wszystkie strony...wiecie może czy można po żelu altacet dać mleko z tej piersi?
jaszka pewnie urodziła bo chyba miała termin na koniec maja :)

Offline Wyświetl profil  

Cześć Dziewczyny,
urodziłam 28.05 córeczkę, 56cm, 3250 gram.
We wtorek miałam skurcze ale nie regularne i odszedł czop ale wstrzymałam się z wyjazdem do szpitala.
Za to w środę o 2 w nocy zaczęły się skurcze co 10min, jak zajechałam na izbę przyjęć o 7 z hakiem to miałam już 4cm rozwarcia, położono mnie na salę porodową i poza skurczami co 7-10 min nic mi się nie działo, ale rozwarcie następowało. Na szczęście odbyło się bez podawania oksytocyny, po 12 usłyszałam, że "idzie poród" i schodzenie się lekarzy, położnych, pielęgniarek, byłam przerażona, bo ze zwykłych lekkich skurczy zrobiła się rzeźnia, ale potrwała raptem 40-50min bo o 13:10 zobaczyłam już malutką i zeszedł ze mnie cały ból i wysiłek. Cieszę się bardzo, że tak sprawnie poszło :)

Skrzacik - u mnie też zaczyna się robić masakra z brodawek... w szpitalu kazano mi przykładać i przykładać małą do piersi, ale po całym dniu już nie dałam rady z bólu. Spytałam innej pielęgniarki i mówiła, że nie każda kobieta ma od razu dostateczną ilość pokarmu i mam przykładać nie cały czas tylko na 20 min żeby stymulować napływ pokarmu i podawać butelkę a pokarm napłynie od 3 doby po porodzie i tak w sumie jest. Dzisiaj już u mnie wypasiona mleczarnia tylko sutki scharatane:/

Offline Wyświetl profil  

Jaszka- gratuluję, fajnie że ci szybko poszło :) kup sobie osłonki powinny pomóc.
Ja znów zacznę małego przystawiać, bo się podleczyłam, a tak to jadł cały czas bebiko. Boje się o moje brodawki bo są strasznie wrażliwe...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Jaszka gratuluję! :brv: Osłonki na sutki kup ja przy jednym i przy drugim używałam :)
Skrzacik a powiedz mi jak masz na imię?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

alutka- myślisz że mnie znasz?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Skrzacik Pw :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Alutka - zaskakujesz mnie, zgadłaś :)

Kubuś od kilku dni ma na policzku czerwone krostki z białym środkiem, tak jakby to ropiało, podobno to potówka ale coś nie chce schodzić, wczoraj umyłam buźke mydełkiem i dziś powtórzyłam wydaje się że jest trochę lepiej, a wygląda to jakby miał trądzik...

I coś jeszcze- mały jak się zmęczy np przy jedzeniu strasznie dycha, słychać jakby miał katar czy coś albo raczej tak charczy, wasze dzieci też tak miały?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Skrzacik to pewnie trądzik niemowlecy my się z nim męczylismy z 2-3 tyg i dr mi przepisał maść Locoid i jak ręka odjął.
Upały nie do wytrzymania :/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

To coś zeszło małemu kilka dni temu, ale czuć pod palcami że nie ma gładkiej buźki...no i pojawiły się potówki od tych upałów :( jutro mijają 4 tyg od porodu a mi dalej coś leci czasem czerwone, np wczoraj przy wysiłku mi poleciało...też tak miałyście?

Offline Wyświetl profil  

hej dziewczyny:) już jakiś czas jestem zapisana na forum ale zawsze brakowało czasu na przeglądanie i pisanie. Jestem mama już prawie 6 letnie chłopca, i w 11 tyg ciąży z drugą pociechą. syna rodziłam w Wadowicach i tą naszą małą istotkę również zamierzam tam rodzić.

Offline Wyświetl profil  

Justyna witam :papa:
A co tu kobitki taka cisza?
Renia co u Ciebie?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Justyna witaj :D :papa:
Cisza tu straszna się zrobiła :shock:
Dawidowi idą dolne dwójki i górne jedynki więc trochę marudny :( A z Mai jestem mega dumna bo nauczyła się jeździć na rowerze na dwóch kółkach :puk:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Alutka patrz a mój 5 latek boi się spróbować jazdy na rowerze na dwóch kółkach bo raz się wywrócił i już nie chce słyszeć o ponownej próbie :(
A mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie.Jak urodziłaś Dawidka to jak go ubrałaś na wyjście ze szpitala, jakąś kurteczkę? Bo Filip urodził się wiosną i było mega ciepło to nie miałam problemu a teraz tak się zastanawiam w co muszę się zaopatrzyć, niby kupiłam już małej jakiś polarek i mam kurteczkę po Filipku ale teraz podobno jest tak że dziecko wkłada się od razu do fotelika bo z Filipem to zapakowali mi go rożka i tyle.I sama nie wiem :) :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Wiesz co mąż mi wziął ten taki bawełniany komplet body.kaftanik śpiochy do tego taki polarkowy kombinezon i jeszcze kocyk ale akurat jak wychodziliśmy to było dość ciepło a położna i tak go ubrała w ten komplecik i kombinezon wg mnie za grubo :wink:
Gosia mój siostrzeniec ma 6 lat i miał tak samo ale Maja mu wjechała na ambicje i męska duma zrobiła swoje i sie nauczył :D Ja w którąś sobote odkręciłam jej kółka a ta fruuu i pojechałą a ja zbierałam szczenę z podłogi :wink: ale też b duzo jej dał rowerek biegowy :wink:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Cześć Dziewczyny,
nie pisałam jakiś czas, bo miałam trochę problemów ze zdrowiem, teraz znów mam zapalenie piersi i jestem już drugi raz w ciągu miesiąca na antybiotyku, w poniedziałek gorączka dochodziła mi do 40,6 stopni...

Alutka - brawo dla córy! Teraz będzie śmigać na rowerku na całego :)

Justyna - gratuluję i życzę dużo radości i zdrowia w ciąży :) Ja zawsze ten czas będę wspominać ze wzruszeniem. Synek pewnie się ucieszy, jak się dowie, że będzie miał rodzeństwo :)

Skrzacik - moja córa też ma takie krostki :/ U niej to na pewno nie potówka i właśnie nie wiem czy kupować na własną rękę jakieś maści czy po prostu przeczekać aż zejdzie...

A w ogóle to mała rośnie jak na drożdżach, w ciągu miesiąca przybrała 1200 gram! Je z cyca ile się da a do tego robię jej wieczór dodatkowo jedną butlę 120 ml, a od kilku dni nawet dwie - jedną rano i jedną wieczorem.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 205, 206, 207, 208, 209, 210, 211, 212  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]