Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:39 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 212  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do ordynatora Suchej - to bodajże nazywał się Leśniak, wtedy, pół roku temu, to dobry człowiek, alei rzeczywiście poplątaniec, popieprzeniec - to mało powiedziane określenie na niego, i mógłby się zmienić... ale reszta - lekarze - jak najbardziej godni polecenia... troskliwi i fachowi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

w Suchej ordynatorem jest Banaś, ja chodzę do Goduli i bardzo jestem zadowolona z tego lekarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Buuuu...a ja nie mam pojecia o kim mówicie :?
A tak wogóle to dzieńdobry w piatek :)
Ja usg mam dopiero 31.01 i wtedy zobacze maluszka, a Wy - jak widzę, albo za połową ciąży, albo juz cieszycie sie maluszkami w domu
Oj - chyba jestem najmłodsza ciążowo w tym towarzystwie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam po krótkiej przerwie :)
Ja nic nie wiem o Suchej, oprócz tego że warto tam rodzić bo sobie chwalą kobietki :)
Stawiam kawusie i ciasteczko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej Kobietki!
Mieszkam w takim miejscu, ze mam taka sama droge do BB, Wadowic i Oświęcimia. Do Suchej to juz troszke za daleko :P Chciałabym poznac opinie na temat ordynatora w Wadowicach, prowadzi mi cała ciąże i jest jedynym powodem za rodzeniem w tym miescie :) Sama wolałabym rodzic w BB, ale boje sie ze odesla mnie z powodu braku miejsc, no a wtedy to juz bedzie mnie czekała przymusowa wycieczka do Wadowic. Licze na to, ze tam to juz mnie przyjmą bez mrugniecia okiem. Chyba, ze urodze po drodze :lol:
Straszny mam dylemat gdzie urodzic maluszka... Moze pomozecie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Netii zastanawiam się skąd jesteś bo ja mam troszkę bliżej do Wadowic ale do B-B i Oświęcimia prawie tak samo.

Co ordynatora w Wadowicach....źle o nim nie powiem bo sobie chwalą ale znajoma mieszkająca koło Porąbki i będąca jego pacjentką pojechała rodzic właśnie do Wadowic i później jedyne co to klnęła na niego bo tyle wydała na wizyty a on w ogóle się niż nie zainteresował w czasie porodu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Radatka, no ja jestem z Kęt ;)

Szczerze powiem, ze licze troche na to, ze w Wadowicach traktowano by mnie lepiej własnie ze wzgledu na to, ze jestem pacjentka ordynatora. Jezeli to ma w ogole jakis wpływ na pobyt w szpitalu :) Wadowice mnie przerazaja, bo tam chyba warunki "bytowe" nie sa za dobre :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

netii pozdrawiam Kęty..pół rodziny tam mam:) o Wadowicach też słyszłam nie za dobre opinie ale jeżeli Twój lekarz jest ordynatorem w szpitalu wiec moze potraktują cię lepiej, chociaz ja bym nie liczyła na to
Słyszłam ze w B-B jest prywatna klinika cały koszt porodu to tylko 410zł
jesli chcecie link do nich dajcie mi znac na priva

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Netii no to ja jestem bardzo blisko Ciebie :) mniej więcej w połowie drogi od Ciebie do Wadowic :)

W Wadowicach nie jest źle, ja jestem zadowolona, było by w ogóle super gdyby nie nacinali, w Suchej odchodzą od nacięć.
Koleżanka rodziła w byłym wojewódzkim i bardzo mi polecała.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie dziewczyny.
Coś zamilkłysmy na tym wątku .
Ja byłam u gina we wtorek ,ciąża rozwija się prawidłowo poza tym że coraz częściej pobolewa mnie w prawej pachwinie. :(
Mam brac Buscopan ,lek rozkurczowy i magnez. :)
Aneczka26 na dzisiaj miałaś termin Usg ...napisz co i jak z twoja dzidzią :)
netii ak to jest że wybieramy i szukamy porodówki a później byle szybko i w miarę bezboleśnie urodzić :)
Radatka moja koleżanka chodziła prywatnie ,płaciła mase kasy za każda wizytę i zapłaciła nawet za to żeby lekarz by przy niej w czasie porodu ...i co ? jak przyjechała rodzić to sie okazało że pan doktor pojechał sobie na wczasy i nawet nie raczył odebrac telefonu :evil:
[/b]fiolka24 ja poprosze o linka do tej kliniki :) wyslij mi proszę

Pozdrowionka i odezwijcie się. :) :) :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja niestety mam tymczasowy brak internetu więc na razie mnie nie będzie.

Jana68 tak to jest już z tymi lekarzami, patrzą tylko jak zrobić żeby skarbonka była coraz grubsza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny. Ja się dopiero staram o dzidziusia, ale bardzo się cieszę, że jest taki wątek, ponieważ mieszkam w tych okolicach. Mam nadzieję, że będziecie tu wpadać i służyć radą :lol: Pozdrawiam

Silence... I kill you!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam :wink: ja tez sie melduje ..mieszkam kolo wadowic.ale blizej mam do kalwarii :wink:
fiolka24 pisze:
to i ja sie melduję na stanowisku...mieszkam niedaleko Wadowic a rodzić będe w Suchej w kwietniu:)
właśnie też coś słyszłam ze niedobrze dzieje sie w szpitalu w suchej, zwolniło się paru lekarzy i ponoc ordynator na odziale położniczo ginekologicznym

jakies bzdury slyszalas :wink: ja rodzilam 27 stycznia w suchej i ordynator dalej jest ten sam :wink:
Szyszunia24 pisze:
Co do ordynatora Suchej - to bodajże nazywał się Leśniak, wtedy, pół roku temu, to dobry człowiek, alei rzeczywiście poplątaniec, popieprzeniec - to mało powiedziane określenie na niego, i mógłby się zmienić... ale reszta - lekarze - jak najbardziej godni polecenia... troskliwi i fachowi :)

ordynator nazywa sie Banas :wink:
Lesniak to tylko lekarz..ale nie mow mi nim bo szkoda na niego slow :roll:
fiolka24 pisze:
w Suchej ordynatorem jest Banaś, ja chodzę do Goduli i bardzo jestem zadowolona z tego lekarza

ja tez do Goduli chodzilam i dalej chodze :)
dziewczynki rozruszajmy tez temacik bo fajny :) :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziwczynki!
Ja rownierz mieszkam niedaleko Wadowic, tz to jest jeszce Powiat Wadowicki , ale jakis 1km za mim domem jest uz Powiat karakowski. Jestem mama 13_miesiecznej Juli mam 21lat. Rodzilam w Suchej bo tam chodzilam do lekarza do Goduli i dalej chodze do niego on prowadzil moja mae jak byla ze mna w ciazy i poozniej nie :D . Zreszta tam pracuje moj cioci i znam, prawie caly szpital bo zawsze tam jezdzilam jak mi cos bylo :D Polecam wszystkim Sucha super warunki, mila opieka. A o Wadowicach slyszalm same negatywne rzeczy. Co do lekarza Lesnika ,to brak mi slow jest beznadzjeny, jak lezalm w 16tyg ciazy na patologi ciazy to milam z nim stycznosc i wspomin go bardzo niemilo.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

noo Lesniak jest beznadziejny :?
mi robil lyczeczkowanie na zywca ,bez zadnego znieczulenia i to od razu po porodzie a mialam swierze szwy :roll:
a jak prosilam o znieczulenie to powiedzial"po co kotku..musi troche pobolec" :evil: a ja tam mu ryczalam na luzku :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie wszystkie Mamusie i przyszłe Mamusie!:) Cieszę się że trafiłam na na ten "regionalny":) wątek. Mieszkam w Wadowicach, nasza pociecha przyjdzie na świat w czerwcu. Jestem w 27tyg:)
Przerażają mnie opinie o naszym Wadowickim szpitalu... dlatego bardzo mocno zastanawiam sie nad wyborem innego miejsca porodu. widzę że większość z Was ma doświadczenia z Suchej a czy znajdzie się ktoś kto rodził w Krakowie? Moja doktor prowadząca pracuje w Ujastku, bardzo dużo dobrego dziś przeczytałam o tym szpitalu.
Bardzo proszę o opinie przemyślenia i rady:)
Pozdrawiam Was i Wasze pociechy!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

LibraO jak fajnie ze sie ktos wkoncu odzwal :lol: ja niestety ci nie pomoge bo w suchej rodzilam :P
a nie chcialabys w suchej :?: :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie Witajcie!!!

Jak miło że ktoś jeszcze dołączył i chce zabrac głos. :)
Jak widac na moim suwaczku do porodu pozostało mi niecałe dwa miesiące i bardzo chętnie przeczytam opinie na temat okolicznych szpitali :roll:
Mam dwoje starszych dzieci które rodziłam w Suchej ale było to jakiś czas temu :) i ogólnie jestem zadowolona.Samo to że ze swoim maleństwem można mieć kontakt prawie non stop i bez ograniczeń co dla mnie jest bardzo ważne.
Więc wszelkie najnowsze informacje dotyczące tego szpitala tj.warunków ,personelu i innych ważnych spraw będą dla mnie bardzo pomocne gdyż teraz tez skłaniam się do tego szpitala.

jealithe życzę sukcesu w staraniach o dzidzię :)
serduszko89 jeżeli możesz to napisz gdzie dokładnie mieszkasz :)i cos więcej o samym pobycie w szpitalu w Suchej :)
Natalii1 twoje znajomości mogą się przydac :wink: więc bądź z nami w kontakcie :)
LIBRA witaj ,córka mojej znajomej rodziła w Ujastku i chwaliła go sobie ,nie mam żadnych konkretnych informacji tylko ogólnie była zadowolona :)

Piszcie dziewczyny i dzielcie się swoimi opiniami.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Serduszko: wiesz, też myślę o Suchej, najważniejszym plusem tutaj jest to że jest bliżej niż Kraków:) Niestety zbyt wiele opinii nie można o tym szpitalu znaleźć a jeśli są to bardzo zróżnicowane. Do Ujastka przekonują mnie głównie takie rzeczy jak: sale porodowe jedno osobowe, to mój pierwszy poród i zależy mi na "wygodzie psychicznej":) mąż może po porodzie zostać jak długo zechce, w Suchej chyba jest to ograniczony czas, przeczytałam wiele pozytywnych opinii na temat Ujastka, no i moja ginka tam pracuje.
Bardzo wiele informacji na temat szpitali można znaleźć na stronie fundacji "Rodzić po ludzku"
<link>zakaz

jana: jeśli będziesz miała jakieś info to daj znać:)

Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jana68 pisze:
serduszko89 jeżeli możesz to napisz gdzie dokładnie mieszkasz :)i cos więcej o samym pobycie w szpitalu w Suchej :)

mieszkam w Stroniu(7 km od kalwarii) :wink: a do Kalwarii chodze na praktyki(do Merkurego)wiesz gdzie jest??..napewno wiesz :)

no cuz w suchej lezalam najpierw od 30-32 tyg,z zagrozona ciaza...jedyne co mi sie nie podobalo to to ze jak tam sie juz trafi to ciezko jest wyjsc..ordynator nie chce wypisywac zabardzo...
a potem poszlam do szpitala 4 dni po terminie(15 stycznia )i lezalam na patologii do 27 stycznia(bo w tym dniu mialam wywolywany porod pod (oksytocynka) :roll: strasznie tam dlugo trzymaja dziewczyny po terminie...mi w 16 dniu wywolali...a 3 dni wczesniej zaczelam brac zastrzyki(nie wiem po co one byly,chyba przygotowaly przed kroplowka)
zarcie jest tam oki.. :wink: .nie moge narzekac..personel mily,choc zdazaja sie wyjatki 8)

a na polozniczym..dziecko ma sie caly czas przy sobie ,tylko cholera pielegniarki nie chca dokarmiac maluszkow.. :roll: ja nie mialam pokarmu a kazaly mi na sile dziecko karmic piersia....i on mi nonstap ryczal a ja razem z nim :roll:

librawcale nie jest ograniczony czas,przebywania meza po porodzie...moj byl ze mna jak rodzilam i potem zostal ile chcial....i przychodzil do mnie potem przez 3 dni codziennie i siedzial caly dzien :wink:
a sale sa 3,przegrdzone jedna scianka... :wink:

a sie upisalam :P

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4232 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 212  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]