Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:36 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18640 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 932  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

aga7x7 dzieki za odpowiedz ... tak sie martwie bo ona sie makabrycznie boi porodu .. mam nadzieje ze bedzie miala dobra opieke

no ale wszystko da sie przezyc , nie?

ja juz nedlugo zostane ciocia po raz 4 i 5 .. kurcze juz sie nie moe doczekac nowych maluszkow w rodzinie
jedno co przykre ze nie bede mogl ihc zobaczyc w najblizszym czasie... na szczescie jest jeszcze internet to chociaz zdiecia poogladam :wink:

a u na spogoda taka sobie .. niby cieplo w ciagu dnia , slonce swieci ale z rana i na wieczor mrozy sa ... o sniegunie mamy co myslec nawet

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc dziewczyny dawno tu nie zagladalam bo dopadlo nas chorobsko.Najpierw ja bylam przeziebiona ,potem zarazil sie odemnie Bartus ,a na koncu Wiki .U Bartusia nie obeszlo sie bez zastrzykow ,bidulek ma cala pupe pokuta i w siniakach ,ale dzieki bogu juz po wszystkim ,Wiki tez po dwoch tygodniach siedzenia w domu poszla w koncu do przedszkola juz jej sie strasznie nudzilo w domu.Trzymajcie sie cieplutko buziaki dla wszystkich dzieciaczkow :cmo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy:)
Pojawiam sie jako nowy uczestnik i mam od razu kilka pytan:D
Czy w Tarnowie odbywaja sie gdzies zajecia dla kobiet w ciazy??Gimnastyka czy aquarobic?? Mieszkam tu dopiero od kilku miesiecy i nie bardzo mam rozeznanie gdzie i co:/ Trzeba by sie cos moze poruszac bo widze ze forma coraz gorsza a samodzielnie nie bardzo mi wystarcza motywacji na duzej niz tydzien:)
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

WITAM WSZYSTKIE TARNOWIANKI!

Jestem mamą cztero i poł miesiecznego urwiska o imieniu Patryk.
Fajnie , ze i tarnowski watek pojawil sie na forum, szkoda tylko, ze jest nas tak malo:(.

Rodzilam przez cc na nowym szpitalu, wiec tym z was, ktore szykuja sie do cesarki, moge powiedziec, ze jest ok :), poplozne super i zwalczanie bolu po cieciu na super poziomie, ale jesli chodzi o pielegniarki, ktore opiekuja sie dzieciaczkami.. oj to one pozostawiaja jeszcze wiele do zyczenia. Probuje to tlumaczyc tym, ze jak ja rodzilam w lipcu , to byl prawdziwy wysyp dzieci, kobiety po cc lezaly na korytarzu, wiec byc moze pielegniarki nie radzily sobie z takim nawalem pracy; w kazdym razie byly delikatnie mowiac niemile.

Pozdrawiam wszystkie tarnowskie mamy:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj:) własnie cos niezbyt duze poruszenie na tym forum:( moze z czasem sie rozreci;) w koncu jest nas juz o dwie wiecej;)

Co do opinii nt tarnowskich szpitali i opieki w nich to prosze pisac jak najwiecej;)) Termin mam na 9kwietnia teoretycznie ale zobaczymy kiedy nasza niunia zechce sie wykluc;) wiec jeszcze chwila czasu jest ale obawiam sie ze czas szybko mija. Kierujac sie tym ze moj lekarz prowadzacy (Gąciarz) pracuje w nowym szpitalu,chyba wlasnie tam bedziemy rodzic, choc zdaje sobie sprawe z tego ze moze go wogole nie byc i wszystko bedzie zalezalo od poloznych gdyz to glownie one czowaja nad przebiegiem a ekarz to tyko okazyjnie,chyba ze sie cos dzieje.
Ponoc przy szpitalu jest szkola rodzenia,prowadzona przez polozne z nowego i coraz bardziej kusi mnie mysl zeby wlasnie do niej sie zapisac zeby choc troche sie z nimi oswoic:)
Syszala któraś z Pan cos na temat tej szkoly??
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj!
Moze jak my zrobimy tu poruszenie, to Tarnowianki sie zleca:).
Jest szkola rodzenia przy nowym szpitalu, ja sama nie korzystalam, ale kilka z moich znajomych tak i byly bardzo zadowolone.
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam:)
super ze jest taki wątek:)ja to juz myslalam ze sama tu jestem z "tarnówka";),az znalazłam Was:)ja jeszcze nie jestem mamą:(
ale od tego roku(2008)chcemy sie ostro wziąc do pracy nad powiększaniem rodzinki:)ja koncze studia i dlatego tak mi sie to odwleka,szczerze mówiąc to już w tamtym roku miałam w planach dzidzi,ale tak jakos się to odwlekło:(natomiast mam "fisia"na punkcie przygotowania sie do ciązy,czy Wy tez jakoś specjalnie przygotowywałyscie sie do tego blogoslawionego stanu????(w sensie witaminki,badania,moze jakies cwiczenia na polepszenie formy).mam tez pytanie o lekarzy ginekologów do jakich chodzicie?ja nie moge trafić na takiego coby do mnie na prawde przemówił,wszyscy u jakich dotąd byłam to jacys tacy na kasę chytrzy i traktują pacjentów jak kolejne wchodzące do gabinetów stówki:(.
to tyle narazie, mam nadzieje ze mnie przygarniecie do siebie pomimo ze jeszcze nie mamusiuję???:)
pozdrawiam serdecznie:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc Karolina:)

No to wyglada na to, ze rok 2008 moze byc dla Was ciekawy ;).
Ja chodzilam do Kosarzyckiego , przede wszystkim dlatego, ze wszystko jest na miejscu, usg wewnetrzne, zewnetrzne i cytologia, ale jesli lubisz lekarzy, ktorzy o twojej ciazy powiedza ci wiecej niz tylko kilka zdawkowych zdan, to nie polecam. Przyjmuje na Lwowskiej i pracuje w nowym szpitalu, co dla mnie akurat bylo wazne, bo tam chcialam rodzic.

Jesli chodzi o przygotowanie to ....cwicz brzuszki juz teraz:):):) bo inaczej trudno potem pozbyc sie tego nadmiaru brzuszka. Trzymam kciuki za to wasze zabieranie sie do roboty:)
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Milo powitac nowe mamusie, jak rowniez te starajace sie o dzidzię-zycze owocnej "pracy".U mnie juz mija rok jak zaczelam podejrzewac ze nosze pod sercem moja fasolke ,a na 100%przekonalam sie o tym w mikolaja.I to byl chyba najpiekniejszy prezent jaki moglismy sobie z mezem wymarzyc.Ale czas tak szybko ucieka ,dzis Bartus jest juz takim kochanym bobaskiem a ja niedlugo bede musiala wracac do pracy .Niewyobrazam sobie jak to bedzie -ale coz taka kolej rzeczy.Dziewczyny pojawiajcie sie tu czesciej ,a tymczasem pozdrowienia dla wszystkich.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam:)
widze,ze jednak sie cos dzieje i nie bede czytala tylko swoich wpisow;))

Karolina witaj;) co do przygotowan do ciazy to nasza dzidzia nie dala nam specjalnie szansy;)) sama sie zaplanowala:) zdazylam skonczyc studia i chwilke popracowac;) weselne plany tez musialy sie przyspieszyc ale nie zaluje;) okazalo sie ze mozna przygotowac super impreze w 1,5 miesiaca:) a teraz juz sobie spokojnie czekamy;) z jednym z wspominanych przygotowan jest przyjmowanie kwasu foliowego 2-3m-ce przed planowana ciaza,ale wiekszosc wie jak to z tym planowaniem wychodzi:)Poza tym dobrze jest zrobic badania na toksoplazmoze, cytomegalie, różyczke zeby juz w trakcie miec mniejszy stres;) a nie tak jak ja ciagle cos mi wychodzi:) no i chyba pozytywne nastawienie pomaga:) noooooo brzuszki nie zaszkodza;)) ja wlasnie jestem na etapie schizy nt rozstepow i flaczka po porodzie:/ niestety patrzac na moja mame i starsza siostre nie omina mnie pewnie rozstepy:/ zaopatrzylam sie wczoraj w oliwke i krem Fissan i rozpoczelam intensywne smarowanie:) nie wiem czy pomoze ale przynajmniej bede miala swiadomosc ze cos robiam w tym kierunku;)
Kurcze ale sie spisalam;))
Co do lekarza to ja chodze do Gąciarza. Od czerwca mieszkam w Tarnowie,a od lipca jestem w ciazy i musialam znalezc jakiegos lekarza na miejscu.Troche poszukalam na forach, troche posluchalam opinii znajomych i mysle ze to dobry wybor. Troche oporow bylo bo to moj pierwszy lekarz mezczyzna;) ale czego sie nie robi dla mojej niuni;)
Co do samych wizyt to przyjmuje na Ujejskiego 7 rejestracja telefonicznie, wizyty na godziny choc zdarza sie ze sie troche czeka, na kazdej wizycie robione USG lacznie z zapisem na pytce llub zdjecia na pamiatke;) wizyta kosztuje 60zl.
Odpowiada wyczerpujaco na kazde pytanie, jest wyrozumialy i cierpliwy nawet jak sie dzwoni do niego z byle czym;) no i pracuje w nowym szpitalu.
Jak sobie cos jeszcze przypomne to napisze:)jakby co to pytac;)
Cieplo pozdrawiam-bo pogoda nie rozpieszcza:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Czorcik!

A probowalas juz moze kuracje"kawowa":)? Dziewczyny pisaly o tym na forum, jest gdzies nawet osobny watek na ten temat. Ponoc efekty sa juz po tygodniu. To tak a propos flaczkow, rozstepow i innych cudownosci pociazowych.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hey Pat;)
Cos czytalam na ten temat o ile maszna mysli peeling z fusów;) ale jakos jeszcze sie nie skusilam;) Na razie jedynie szorstka gabka do kapieli i poszczypywanie skory na brzuszku;) No i jak juz wspomnialam smarowidla na brzuszek- dodam tylko ze MASAKRYCZNIE nie cierpie sie smarowac niczym:( nawet balsam po kapieli to tragedia;) ale dam rade;) zobacze tylko przez ile mi wystarczy zapalu;)) jak na dzisiaj po jednorazowej aplikacji stwierdzam ze Oliwka w zelu to tragedia:( nie chce sie wchlaniac i pol wieczoru chodzilam tlusta;) a reszta wytarla sie o ubranie jak juz zmarzlam i musialam sie ubrac;) ale skora fajna po niej tylko to wcieranie:( sprobuje na wilgotna skore to moze pomoze lepiej;) bylam zaskoczona kremem Fissan bo na forach pisaly dziewczyny ze tlusty i trudno sie rozsmarowuje ale ja nie mam takich uwag na jego temat:) wchlonal sie szybciej niz oliwka i to jego podwojna dawka;))

Musze sie zaczac ruszac bo cos mi kregoslup pomalu dokucza a to dopiero 22tc ;) moze w koncu wyciagne mojego miska na basen:D wczoraj robilismy rozeznanie co i gdzie:)
Przydaly by sie zajecia jakies np aquarobic albo gimnastyka dla ciezarnych bo samej w domu to mi sie nie chce:( ale nie znalazlam narazie w Tarnowie nic takiego:( jedyna nadzieja to w szkole rodzenia ale to doppiero za jakies 4 tygodnie:/
buziaki dla wszystkich

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja cala ciaze uzywalam tylko oliwki i na szczescie brzuch wrocil do siebie :) wydaje mi sie, ze tu duze znaczenie maja geny. Jesli z nimi cos nie tak, to mozna stawac na glowie i tak nic nie pomoze..no ale ma sie przynajmniej to poczucie, ze cos sie robilo hehe
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Witam :) Swietnie, ze ten temat sie rozruszal bo jak tu napislaam po raz pierwszy to kiepsciutko bylo :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moze jakos wspolnie, powoli rozruszamy te machine:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Spoko;) mnie juz wciagnelo;) sprawdzanie poczty albo na forum czy ktos cos napisal;))
W sumie to zawsze jakas nowa perspektywa,bo mąż choc kochany i chetny do rozmowy to jednak nie to samo co ponarzekac w babskim gronie;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hejka:)
dzieki za miłe przyjęcie:)

w sprawie ginekologów...to własnie chyba najprędzej zdecyduje się pójsc do tego Gąciarza(skoro cały sprzęt na miejscu...)ale słyszałam ze dośc dobry specjalista od usg(podobno robił na tym doktorat)przyjmuje na rogoyskiego nazywa się Czekański.Słyszałyscie coś moze o nim????

ruszę tez wątek szpitali tarnowskich---ja jakos nie mam zaufania do tych szpitali...ale buduję swoją opinię na komentarzach ze strony akcji rodzić po ludzku...mi tam daleko do tego problemu ale ciekawa jestem waszych opinii i dylematów co do tych szpitali...ja tak mysle ze kiedyś jesli bedzie mi dane to chyba zdecydowałabym sie na kraków-nie miałyscie takich pomysłów????

kurcze,ale Wam fajnie ze już jesteście mamusie---tez chcę:)...

brzuszki,piszecie,hm,no cóż--->cięzko będzie,bo ja to lekki leniwiec jestem a i zapał trace szybko...ciezko mi się będzie zmobilizować;)WPISZę TO NA LISTE POSTANOWIEń NOWOROCZNYCH;)

narazie, przesyłam cieplutkie pozdrowionka dla Was i dla waszych pociech:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzien dobry! Ktos jeszcze juz na nogach, czy tylko mi moj skarb zafundowal pobudke:).

Karolina, jesli chodzi o szpitale, to ja dopiero od dwoch lat tu mieszkam i przed wyborem szpitala musialam zrobic wywiad wsrod znajomych co gdzie i jak i to co uslyszalam to w skrocie mozna ujac w takim zdaniu, ze jesli chodzi o opieke , to stary szpital jest lepszy, natomiast jesli chodzi o warunki, to nowy. Niewiele mi to wtedy rozjasnilo, ale ostatecznie zdecydowalam sie na nowy. Nadal nie moge porownac ze starym, poniewaz nigdy tam nawet nie zagladnelam, a juz tym berdziej na porodowke. Juz wczesniej pisalam, ze ja z nowego jestem zadowolona, wszystko bylo ok, jak na warunki panstwowej sluzby zdrowia, bo oczywiscie nie mozna oczekiwac tu cudow. Bardzo bylam zadowolona z poloznych, natomiast pielegniarki ,, te od dzieciaczkow...zgroza!! albo nam sie trafily takie zmiany ;).
pozdrawiam cieplo w ten zimowy poranek
i piszcie dziewczyny!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dziewczyny;) jestem nowa na tym forum,ale i nowa w Tarnowie;) szukam przyjaznych duszyczek do porozmawiania,a widze,że tu same miłe osóbki.pozdrawiam ciepło;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Co do dobrego ginekologa to polecam Dr. Zygulowa :) jest przede wszytskim mila, dokladna i nie jest jej obojetny los jej pacjetek, nie zdziera kasy,ode mnie raz wziela mniej bo wiedziala ze nie mam kasy, a jak zaczelam rodzic to kazala zebym do niej zadzownila co sie dzieje ze mna bo akurat nie miala wtedy dyzuru, niedodzwonilam sie do niej bo nie odebirala lecz za pare minut sama odzwonila :) Pozatym jest zastepca ordynatora na Starym Szpitalu i ma bardzo duzo do powiedzenia ;)

Stary szpital tez jak najabardziej polecam. Lekarze i polozne a przede wszytskim one sa prze mile. Pomoga przystawic maluszka do piersi, jak dluzej placze dziecko to od razu przyjda, pomoga wstac i isc sie wysikac czy pod prysznic odswiezyc :) Milo sie tam lezalo nawet, no bo trzeba ponarzekac na cos jak np. na lozka ;/ sa niewygodne bo materace sa krzywe, wygniecione, ale to chyba jak w kazdym szpitalu :) troche zimno nie wiem jak teraz moze wiecej kocow daja, jedzenie jak to jedzenie ;/ malo i nie takie jak w domku :) Ale naprawde Stary szpital polecam, do nowego bym nie poszla nigdy w zyciu :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18640 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 932  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]