Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:36 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

zgadzam sie w zupełności dr Płaszewski jest beznadziejny !
Ma nieprzyjemne żarty !
Wmówił mi że mam za małą macice dlatego mojego maleństwa powinno w ogole nie być ..
Gdy umawiałam sie na nastepną wizyte kazał mi przynieść 30 zł na USG mimo tego że leczy w przychodni NFZ ;|

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

dr Gołąbek, miała któraś z Wa z nim do czynienia????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja odradzam dr Ufnalewskiego przyjmuje na Al.Pokoju 29A niegdyś byłam zadowolona, bo nie trzeba było jakoś dużo wcześniej się rejestrować, ale prawda jest taka. ze się zawiodłam, przyszłam do niego po pół roku bezowocnych starań o maluszka, dał mi hormony na stymulację jajeczkowania i ewentualne zagnieżdżenie(CLO i duphaston) - oczywiście bez żadnych wcześniejszych badań i bez monitoringu cyklu, powiedział, że po roku bez efektów zrobimy badania, po czym się wypiął, obiecywał leczenie, dawał mi nadzieję przez pół roku, a potem okazało się, że nie da mi żadnego skierowania, bo.... nie minęły jeszcze ....dwa lata :shock: - zastanawiam się tylko, czy po kolejnym roku nie urosłoby to do 5 lat?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tez stanowczo dr. ufnalewskiego odradzam. Bylam u niego dwa razy. 30 i 32dc. stwierdzil lozysko przodujace i nic. zadnych zalecen ani wytlumaczenia sytuacji tylko ten suchy fakt. teraz czytam o tym "fakcie" na necie i jestem przerazona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Nawiązując do dra Gołąbka - chodziłam do niego na usg podczas pierwszej ciąży - mówił, że wszystko jest ok, po czym okazało się, że drugi miesiąc mam w brzuchu martwy płód :cry: . Umarł w szóstym tyg. ciąży ja przenosiłam do ok. 13 tygodnia. To było straszne...
Moja koleżanka miała z nim prawie identyczną sytuację. Ogólnie on pracuje gdzie tylko może - w LuxMedzie, ScanMedzie lub Medicoverze i of course na Kopernika.
Teraz naszukałam się dobrego lekarza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

i znalazłaś? gdzie? proszę daj namiar :wo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Odradzam dr.Loster......masakra :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny :D

Zdecydowanie i w pełni władz umysłowcyh odradzam dr GUMIA ZBIGNIEW

Przyjmuje na Bieżanowskiej. Starszy pan, przyjmuje w domu (sprzęd nienajlepszej jakości brak USG więc we wczesnej ciąży nic wam nie powie).

Patrząc na wyniki badań krwi zadaje mi pytania czemu jest tak a nie inaczej jakbym była lekarzem po czym każe iść do apteki zapytać o lek o jakiejś tam nazwie żeby sprawdzić czy wogóle jest w sprzedaży :(

ŻENADA

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie zawiedzione. Ja też mam takiego lekarza, którego nie polecam to dr.Jankowski z Feminy. Ponoć jest dobrym lekarzem, ale ja po wizycie u niego płakałam pół dnia. Zanim weszłam na badanie wyczekałam się prawie dwie godz, co jest dla mnie niezrozumiałe w prywatnej klinice z takimi cenami. Było to moje pierwsze badanie i bardzo się bałam. Dr. okazał się delikatny i wszystko przebiegło profesjonalnie, jednak strasznie nie podobała mi się postawa samego lekarza. Odniosłam wrażenie, że mając pieniądze można mieć wszystko, a to dlatego, że pan doktor po tym jak mu powiedziałam, że chcę zajść w ciążę powiedział, że na pewno mi pomoże tylko muszę się u niego leczyć. Wiem, że to nie jest wystarczający powód aby odradzać lekarza ale nie chciałabym aby prowadził mojej ciąży. Poza tym dr. Jankowski zapisał mi lekarstwa za które zapłaciłam ho ho i jeszcze trochę, a mogłam brać o identycznym działaniu, tylko tańsze o 50%. Na następny dzień skonsultowałam to wszystko u ginekologa na osiedlu, który powiedział, żebym się nie dziwiła swoim odczuciom, bo ten pan ma w środowisku ginekologów wielu wrogów.
Na zakończenie mam pytanie dotyczące doktora Kolki o którym pisałyście wcześniej. Chodzi mi dokładnie o Wojciecha Piotra Kolkę. Spotkałam się z nim najpierw w ośrodku św. Rafała, po jego zlikwidowaniu chodzę do prowadzonego przez niego gabinetu Pro Bono. Jest to dla mnie najlepszy lekarz ginekolog, jakiego spotkałam. Jestem w ciąży i chciałabym rodzić na Ujastku, ale raczej naturalnie, bo nie jestem kurczakiem, żeby ktoś mnie ciął bez potrzeby. Wiem, że to nie jest tematem tego forum, ale proszę opiszcie mi swoje wrażenia co do tego lekarza, albo przynajmniej podajcie forum gdzie mogę o to zapytać, bo nie mogę znaleźć.
Pozdrawiam was wszystkie
:lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

O kurczątko a ja chodziłam do Glanowskiej od początku ciąży. Teraz jestem w 25 tygodniu i właśnie mnie przestraszyłyście potwornie. Co prawda najbliższą wizytę planowałam już u kogo innego bo do glanowskiej mi zdecydowanie za dalego (60 km), no ale jak dotąd tylko ona się moją ciążą zajmowała. Mam nadzieję że pomimo tego wszystko będzie ok. Faktycznie kobieta jast dziwna. Na ostatniej wizycie (miesiąc temu) strasznie sie mi dziwiła, że zaczynam już myśleć o porodzie (to moja pierwsza ciąża i to chyba dość jasne że chciałabym wszystko wiedzieć). Szczerze mówiąc w tych okolicznościach przyrody cieszę się, że to nie ona robi usg (wcześniej mnie też denerwowały te dwie kolejki, czyli nerwy razy dwa), bo jej syn wydawal się wiedzieć co mówi no i może on jest lepszym ginekologiem. Mam nadzieję.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja już "zaliczyłam" kilku lekarzy w Krakowie i muszę powiedziać, że moje doświadczenia nie są pozytywne.
W czasach studenckich chodziłam do dr Kosiby, która przyjmowała na Armii Krajowej i przez 5 lat faszerowała mnie różnymi lekami na HPV, przewlekle zapalenia pochwy i nadżerkę, a nawet ani razu nie dała mi skierowania na wymaz/posiew z pochwy. To była gigantyczna strarta czasu. Ostatnio tzn. po poronieniu poszłam do niej z ciekawości i sama musiałam jej mówić jakie badania warto byłoby zrobić itd. Poki nie ma problemów jast ok, ale jak przychodzi do leczenia, to naprawde nie potrafi leczyć.
Póżniej zaczełam się leczyć prywatnie u dr Jacha na Kościuszki. Zdarł ze mnie ogromne pieniądze m.in. wcisnął mi szczepionke przeciwko HPV za 1500 zł(a ja już byłam zaraźona, więc niby po co szczepionka). Zadnych pozytywnych efektów jego leczenia nie było. Przestałam do niego chodzić. Zaszłam w ciążę. A teraz najgorsze: pojawiły mi się plamienia na miesiąc przed poronieniem(czyli było jeszcze 4 tygodnie, kiedy potencjalnie można było uratować dziecko tzn.ciążę), pojechałam raz na Kopernika, nie przyjęli mnie twierdząc, że to plamienie z nadzerki, pojechałam drugi raz po 3 dniach i trafiłam na Jacha, poznał mnie, sprawdził nazwisko lekarza prowadzącego na mojej karcie ciąży(akurat nazwisko, jak to on określił, jego "szefa"), powiedział, że plamienie jest z powodu nisko osadzonej kosmówki, nie ma powodów do zmartwien i zeby zgłosić się do lekarza prowadzącego za 2 tyg(!!!). No i ja, głupia, uwierzyłam!
No i teraz trzeci lekarz tzn. ten, który prowadził moją ciążę- Tomaszczyk z Madalińskiego. Ten sprawdzał sie do pewnego momentu... Zlecił badania zanim zaszłam w ciążę, w czasie ciąży również zlecał i badania i USG(wszystko odpłatnie, oczywiście). Wiem, ze wiele jego pacjentek jest zadowolonych, a przynajmniej te, które nie mają komplikacji. Może ja nie miałam szczęścia. W każdym razie, kiedy poszłam do niego z plamieniami, podczas badania stwierdził, że nie widzi krwi i że nie ma źednego plamienia, a gdybym zaczęła obficie krwawić to jechac do szpitala. Nie przypisał mi leków na podtrzymanie, nie zlecił USG, nie dał zwolnienia, nie kazał leżeć. Znieczulica. Termin kolejnej wizyty wyznaczył za 3 tyg... Tylko, że po tych 3 tygodniach ja już leżałam w szpitalu z odpływającymi wodami. Podczas mojego 3- tygodniowego pobytu w szpitalu, przyszedł tylko pierwszego dnia, bo mój mąż po niego poszedł, potem nie zajrzał już wcale, pomimo tego, ze dzieliło nas tylko jedno piętro. W 20tc poroniłam mojego synka... Kilka dni wcześniej poroniła inna jego pacjentka, była w 19 tc.
Ufff... Rozpisałam się strasznie, ale mam nadzieję, że komuś moja historia pomoże.
Zmartwiła mnie bardzo wypowiedz Anny z Krakowa odnośnie dr Gołąbka, bo to on przygotowuje mnie do kolejnej ciąży... Poznałam go właśnie podczas pobytu w szpitalu i wydawał się najbardziej kompetenty i ludzki z pracujących tam lekarzy. Byłam u niego 2 razu na wizycie w Luxmedzie i miałam mieszane odczucia, bo nawet mnie nie poznał. Po tym, co napisała Anna nie wiem czy nie powinnam się zastanowić nad zmianą lekarza. Nie mam już siły na konowałów, na ich pomyłki, zaniedbania i znieczulicę.

Taki to świat! Okrutny swiat!
Czemu innego nie ma świata?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dover przykro mi :( przeczytalam Twoja historie i jestem wstrzasnieta...
prosze jesli chcesz zmienic lekarza- moge z cala odpowiedzialnoscia polecic Ci mojego gina z Narutowicza- dr Jan Kuś
wysle Ci jego strone na priv :!:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:) hejo wszytskim:)
odradzam wam ta o to lekarke Teresa Krzysiak-Krzechka. przyjmuje na al pokoju.. okropna bagatelizuje wszystkie obajwy, przepisuje leki sponsorowane, nie robi zadnych dodatkowych badan takich jak cytologia, badania krwi, hormony, a juz nie wspomnie zeby zrobila usg, na moja wyrazna prosbe powiedziala nie trzeba a po co...wrrr a jak bada to jak na tasmie sie czujesz... naprawde dziewczyny nie idzie do niej..
zmienilam ja na dr jana kusia:) hehe oo 1000tys nieb lepiej:) fachowiec niczego nie przeminie badania robi z wlasnej inicjatywny wszytskie za jednym zamachem doradzi poradzi.jest niesamowicie delikatny mily usmiechniety:) dobry lekarz, poszlam do niego bo jako jedyny postawil mojej kuzynce trafna diagnoze:)wiec poszlam i teraz wam go polecam :D:D
pozdrawiaki
agniecha

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć dziewczyny, dopiero tu trafiłam i od razu odradzam :)
Za to wyjątkowo stanowczo i dużymi literami - dr Lempart-Kłusek z przychodni na Galla. Właściwie powinnam na nią donieść do prokuratury ....
Nie dała mi skierowania na USG ok. 20 tygodnia - mimo że pytałam, ale fakt że ciąża wydawała się prawidłowa, więc przyjęłam za dobrą monetę, że nie trzeba.
A USG wykryłoby:
1) przepuklinę przeponową (dziecko było operowane w pierwszej dobie życia i - dzięki Bogu, lekarzom z Narutowicza i chirurgom z Prokocimia - żyje. A śmiertelność okołooperacyjna w tej wadzie wynosi do 35-70%, połowa dzieci nie dożywa operacji... )
2) złożoną wadę serca
No comments....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dołączam do niezadowolonych z ginekolog ZOFII GLANOWSKIEJ!!!! ODRADZAM!!!!

Poszłam do niej w 4 tygodniu ciąży. Nie zleciła absolutnie żadnych badań, żadnego usg. Dzień po wizycie u niej dostałam krwawienia, zadzwoniłam do niej i zapytałam co mam robić. Brutalnie odpowiedziała, że pewnie dostałam okres i że należy czekać, czy ciąża sie utrzyma czy nie. To była niedziela, poszłam do niej w poniedziałek i dalej nic!!! Żadnego usg, skasowała tylko 70 zł. Wyszłam od niej i od razu pojechałam do szpitala. Tam zrobili mi usg, dostałam progesteron w zastrzyku, lekarz nakazał leżeć i zgłosić się w środę.
No i poszłam dzisiaj, ale niestety już za późno... Poroniłam. Gdybym od razu w niedziele zgłosiła się do szpitala na pewno byłaby większa szansa, a ja głupia słuchałam tej glanowskiej. Odradzam ją w 1000%.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja polecam Wam wszystkim stronę znanylekarz.pl
Dużo dobrego można się stamtąd dowiedzieć.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja odradzam [color=red]dr Kija[/color] z przychodni na Krowodrzy masakra 2 dzieci przy nim straciłam ciesze sie ze zyje to cud ze jedno dziecko donosiłam

w ostatniej ciazy zbadał mnie w 9 tyg i twierdził ze wszystko oiki a 2 tyg po USG pkazało ze dziecko niezyje juz od 4 tyg no masakra co za lekarz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

beatka2221 no to mnie trochę zmartwiłaś bo idę do tego lekarza w przyszłym tyg na wizytę ... na szczęście tylko jedna bo mój ginekolog jest na urlopie ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to dobrze ze tylko na jedną ja uz nie pójde na zadną

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Odradzam dr. Renate Wójcik - bada w tipsach. Odnosnie lekow mowi, ze mozna brac ,ale jak pani chce to moze pani nie brac. Zalamka.
Zle wyniki badan uznaje za dobre lub swietne. Rece opadaja.
Lepiej omijac, szczegolnie w ciazy.

Raptus Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]