Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31672 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1578, 1579, 1580, 1581, 1582, 1583, 1584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

niecha trzymam kciuki
natarka no i racja ze bedziesz spokojniejsza
szkoda ze zadna z was nie lezała przynajmniej miałabym jakies porównanie a tak to kupa

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam!

przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale jakoś nie mogłam się zebrać.
Młody zdecydował się wyjść 28-10 (niedzielny chłopak), po tym jak noc z soboty na niedzielę spędziłam w toalecie z wymiotami i biegunką i nie był to objaw porodu, bo Ola miała to samo i razem siedziałyśmy
Po 9tej rano zebrałam się do szpitala, bo sama juz nie wiedziałam co za skurcze mnie dopadły, czy to jeszcze te związane z nocnymi ekscesami, czy to już porodowe, okazało się, że to te drugie :). Do szpitala dotarłam koło 10tej i na KTG były wyraźne skurcze, które się rozkręcały, rozwarcie małe, bo 2 cm, o 13tej były 3 cm, o 15tej dalej to samo, a skurcze coraz mocniejsze i częściej, przebili mi pęcherz i sie rozkręciło o 15:30 było już 8 cm, masakryczne bółe krzyżowe a Młody się tak pchał, że myślałam, że mi się rozpadnę, o 15:55 zaczęły się bóle parte a o 16:05 było po wszystkim, uff.
Niestety w szpitalu spędziliśmy ponad tydzień, dopiero w poniedziałek 5-11 wróciliśmy do domu, bo Mały dostawał antybiotyk, ze względu na nieprawidłowy wynik CRP, na który mógło mieć wpływ kilka czynników: dodatni GBS, który mi wyszedł, infekcja (ta łazienkowa) tuż przed porodem, zielonkawe wody. Najważnejsze, że juz jesteśmy w domku i wszysko jest ok, teraz tylko musimy się tuczyć, bo w czwartek byliśmy w szpitalu na kontroli i Dzieć mój mało przybiera, nastepna kontrola w piątek, mam nadzieję, że przybierze i nie będą sie już czewpiać.

A co u Was ?

Natarka czy Ty też już po :?:

[*] 2.03.2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka fajnie, że już jesteś po :) 3mam kciuki żeby mały szybko zaczął przybierać. Ja dalej czekam. Jestem już 10 dni po terminie :roll: cholernie zmęczona :roll: w piatek byłam u ginki i dała mi czas do dziś. Nic się nie dzieje, mam iść po skierowanie na oddział. Na ktg w zeszłym tygodniu wszystko było okey, i bez skurczowo praktycznie. Liczyłam, że może wody odejdą no ale... Jestem już zła i boję się przenoszenia, zielonych wód itd. Liczę, że w szpitalu zaczną coś robić dość szybko i nie będę tam leżeć nie wiadomo ile... A z drugiej strony wolę być tam niż w domu i mieć wszystko pod kontrolą.. Całą ciąże mnie straszyli, że nie donoszę i co? tak mnie "zakonserwowali" tymi lekami :roll:

Jakby coś to będę pisać smsy do jednej listopadówki i na tamtym wątku można będzie doczytać co z nami ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka, gratuluję. Super, że jesteś już po. Trzymam kciuki za przybieranie na wadze. A Natarka jest już w szpitalu, ale na razie nic nie robią. Może jutro po obchodzie będzie wizyta.

Ja byłam dziś na ktg. Wszystko ok, skurczy brak. I miałam szybkie usg-przepływy, łożysko, wody-super. We środę mam się zgłosić na oddział i wtedy będę miała kolejne usg, tym razem z pomiarami maluszka. Mam nadzieję, że urósł odpowiednio. Ciekawe ile czasu będę musiała spędzić na patologii, na pewno ze szpitala wyjdę dopiero po porodzie :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Witam wszystkie ciężarówki :wink:
Widzę, że już Wszystkie jesteście na finishu - zazdroszczę :D
Ja dopiero 26 tydzień i z tego co widzę tylko nibeneth ma podobnie - więc mam nadzieję, że będziemy się wspierały :wink:

Gratuluję szczęśliwym mamusiom, które mają już swoje pociechy na rękach :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Może te z Was które rodziły już pochwalą się w którym szpitalu i jaka opieka była?
Będę wdzięczna za każde informacje :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Ja podczytałam że Natarka urodziła śliczną córeczkę ..

GRATULACJE !!!!!
:bal: :bal:

Obrazek

66-57,6-55 kg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Natarka gtatulacje

ja rodziłam w Rydygierze (drugi raz) i polecam, opieka bardzo dobra[/b]

[*] 2.03.2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natarka, gratulacje Kochana :**

zabkaga, ja w Rydygierze bede rodziła. tam pracuje moja ginka i jakos pewniej bede sie czula a poza tym, czytalam wiele pozytywnych opinii o tym szpitalu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej. Wróciłyśmy dziś do domu. Laura miała lekką żółtaczkę i była naświetlana przez 2 dni. Ja w szpitalu w sumie byłam ponad tydzień, od zeszłego poniedziałku. Więcej napiszę jak znajdę czas. Muszę się jakoś pomału uczyć organizacji. DObrze, że jest Mama bo chyba bym padła. Luśka je dość często. Raz wytrzyma 3h a nie raz za pół godziny już musi mieć cyca.. Poza tym niema z Nią jakiś większych problemów :)

Obiecuję że napiszę jak troszkę się ogarnę.

Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

natarka87 :flo: gratuluję dzielna mamo

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Laura po wczorajszej kąpieli :)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cudna!!!!! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Natarka Gratulacje!

Wpadłam zobaczyć co u Was:D:D Chwilowo niekrakowska jestem - przeniosłam się do Brukseli, ale jeszcze do Krk wróce:D:D

Widzę znajome paszcze:)
Fajnie:D
Już następna kolejka widzę idzie
(ps: ja też brzuchata:D:D 18 tydzien:D:D)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!

Dawno nie zaglądałam a tu tyle nowych dzieciaczków i ciężarówek :wink:

Natarka Gratuluję ślicznej córeczki!
Rysa Gratulacje!Znasz już płeć?
zabkaga ja rodziłam w zeszłym roku na Ujastku.Miałam planowane cc-opieka bardzo dobra,jeżeli nie czujesz się na siłach nikt nie zmusza cię do zajmowania się dzieckiem (co jest przeciwieństwem Żeromskiego gdzie pierwszy raz miałam cc),nie strofują że musisz karmić piersią a jeżeli masz problemy możesz poprosić o panią z poradni laktacyjnej,pokoiki 2-osobowe z łazienkami czyste i przyjemne.Może trochę ciasno na oddziale bo dużo tam rodzących....

Pozdrawiam!

Obrazek
Dzieci to sympatyczny początek człowieka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

paulachyba dziewczynka
nie jest na 100% pewne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

GRATULUJĘ cudownych dzieciaczków!

Ja mam gina z MSWiA na galla i chyba zdecyduję się tam rodzić. Jeszcze nie widziałam porodówki ani oddziału ale w styczniu na pewno sie tam pofatyguję zobaczyć co i jak. Ale warto wiedzieć na zapas gdzie warto jeszcze rodzić po ludzku :P

Mam takie może dziwne pytanie ale czy po porodzie w szpitalu pozwalają kąpać samej dziecko? No i też słyszałam (zastanawiam się nad tym) że są zwolennicy by dziecka wogóle nie kąpać przez pierwsze 3 dni po porodzie, że w tedy jego skóra jest naturalnie chroniona i sama sie nawilża. Czy któraś z Was sie z tym spotkała?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niecha jak tam u Was? Jak Michałek?

Zabkaaga ja Ci niestety nie pomogę. Rodziłam w Rydygiera Jagusię i nigdy nie pytałam czy można samej wykąpać dziecko. Myły położne na oddziale noworodkowym. Teraz Laurę rodziłam w Mielcu i tutaj też zabierali dzieci na oddział do mycia. Tzn moja była myta u mnie w pokoju bo leżałam w izolatce :) Byłam zaziębiona i miałam sama pokoik :) Co do czekania 3 dni to też nie wiem. U nas myją na drugi dzień po porodzie. No i mycie jest rano przed obchodem, zaraz jak sie zmiana o 7-mej zmieni. W Rydygiera wieczorem.

A tutaj dumna siostra na pierwszym spacerze. Nie dała mi wózka prawie w ogóle.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

5-letnia już Jaguśka - kiedy to zleciało :)
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Natarka dzięki za info :)

Cudowne masz dziewczyny GRATULUJE :brv: i życzę Wam samych radosnych chwil jak na zdjęciach :)

Twoja Laura chodzi jeszcze w rozmiarku 56 czy juz 62? tak z ciekawości pytam na jak długo starcza ten mały rozmiar :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31672 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1578, 1579, 1580, 1581, 1582, 1583, 1584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]