Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31672 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1577, 1578, 1579, 1580, 1581, 1582, 1583, 1584  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć mamuśki :)

natarka87- jej to już zaraz trzymam kciuki

niecha- twój maluszek już jest większy od mojej Ewki kiedy się urodziła, więc głowa do góry, na szpital polecam dużo filmów i słuchawki

dziubasy dla reszty

a na rozweselenie wywiad jakiego udzieliło me dziecię w Gazecie Krakowskiej

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 6150_n.jpg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aniu, ale Ewcia już wielka! Wywiad boooooooski :D A do szpitala chcę sobie kupić jakiegoś w miarę taniego tableta, napakować tam filmów, książek, jakiejś muzyczki i jeszcze chcę naciągnąć męża na jakiś modem 3G żeby mieć kontakt ze światem. I tak zaopatrzona chyba przetrwam :lol: :lol: :lol: :lol: Za e-bookami nie przepadam, ale książki papierowe są za ciężkie i zajmują za dużo miejsca...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niecha współczuję przejść i perspwktywy pobytu w szpitalu, ja spędziłam w szpitalu cztery dni i miałam dość

Natarka ja też trzymam kciuki, a swoją drogą masz jakiś pomysł na przyspiesznie naszych leniwców, bo ja już nie mam siły i chciałabym mieć malucha na zewnątrz, ale jakoś się nie zanosi

Aniarudziutka Ewa dała czadu :)[/b]

[*] 2.03.2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka, o kurcze, na jutro masz termin :) Ale fajnie :) Oby dziecię zdecydowało się jak najszybciej wyjść :) Ja 4-dniowy pobyt w szpitalu zniosłam gorzej niż późniejszy 1.5-tygodniowy :wink: Więc teraz mam nadzieję będzie dobrze zwłaszcza, że mam zamiar się dobrze "przygotować" do tego :wink: Chociaż nie powiem, wolałabym być w domu a nie w "więzieniu" :wink: No i za Nisią będę strasznie tęsknić... Ciężko zostawić tą łobuziarę...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka kompletnie nie mam pomysłu. Też jestem już zmęczona. I mimo, że bardzo się boję to chciałabym mieć to już za sobą. Chciałabym urodzić przed 1 listopada.. Rozłożyłam łóżeczko, na razie bez pościeli. Pomyślałam, że wywołam wilka z lasu ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aniarudziutka, Ewcia jest boska, wywiad przesłodki :D

dziewczyny, to wszystkiego dobrego i rozpakowywać się :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja po KTG, jakieś skurcze się pojawiły, szyjka skrócona, rozwarcie marne, ale jest postęp od środy i lekarka, która mnie badała powiedziała, że możliwe, że nawet jeszcze dziś wrócę do szpitala, oby bo już nie mam sił, a tymczasem dokończyłam sprzątanie mieszkania w ramach przyspieszania, bo chyba to jakies marne, bo marne, ale daje efekty :)

[*] 2.03.2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka no to może faktycznie dziś :) też bym chciała :)
Brzuch mnie trochę pobolewa, szyjka kłuje, pachwiny mnie bolą.. ale nic konkretnego :roll: Jakbyś jeszcze dziś wracała to powodzeni, szybkiego porodu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka, no to życzę Ci powrotu jeszcze dziś do szpitala i szybkiego porodu

Natarka, Tobie też życzę żeby poród szybko się rozkręcił :)

Ja też byłam na ktg. Miałam też usg, badanie dowcipne i zmierzone ciśnienie. Ciśnienie mam po byku 90/60, gdzie moje normalne to 120-125/70. Na usg babka zmierzyła maluszka i wyszło... raz 1650, raz 1800. Uznała, że to niemożliwe, żeby tydzień temu bobas miał 1350. Zaczynam się powoli z tych pomiarów śmiać. Mnie na teorii błędów pomiarowych uczyli, że jeśli mam porównywać wyniki, to pomiary powinnam robić na tym samym sprzęcie, a na klinice każde usg mam na innym :D No nie, jak wylądowałam na porodówce, to najpierw miałam usg w ambulatorium zrobione (na tym samym sprzęcie co dziś) i wtedy waga była 1086, więc małe urosło troszkę :) Następna wizyta na klinice we wtorek. Ciekawe czy też będą mi robić usg :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

trzymam kciuki za finiszujące dziewczyny
niecha, Tosiek urodził się ponad 0,5 kg większy niż na usg robionym w dniu porodu :/ cały czas przekonywali mnie że nie ma 2 kg i muszę rodzić na oddziale gdzie jest neonatologia
będzie dobrze jeszcze kilka tygodni przed Tobą

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiu, mnie już śmieszą te pomiary. Co sprzęt, to inny wynik, jeden lekarz mówi tak, drugi inaczej... Gdybym miała się tym przejmować, to bym już osiwiała ;) Jakoś czuję, że moje dziecię urodzi się z podobną wagą jak Nisia, czyli koło 2.5kg (Nisia miała 2620g). Ale dzięki wczorajszej wizycie na klinice jestem totalnie wyluzowana, więc łatwiej będzie mi przetrwać czas spędzony na oddziale. Nie ma tego złego :lol: :lol: :lol: Teraz robię listę rzeczy do spakowania, szukam bezglutnych wędlin pakowanych próżniowo (dłużej przeżyją w lodówce) do zabrania do szpitala itd. Za jakiś tydzień naciągnę męża na jakiegoś taniego tableta, popakuję na niego e-booki, muzyczkę, filmy i będę gotowa :D Dodatkowo śpiączka, która mnie ogarnia jak tylko wchodzę na klinikę pomoże mi przetrwać :lol: :lol: :lol: Niby mogę rodzić sn, ale boję się, że mnie porozrywa, a maluszek się udusi jeśli najpierw wyjdzie pupcia, a potem będzie wychodzić główka. Czyli jak na dzień dzisiejszy cc :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka no i jak tam? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Agnieszka, Natarka, jak tam u Was? :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie bez zmian :) Jutro mam wizytę. To się Ginka zdziwi jak mnie zobaczy ;)

Agnieszka się nie odzywa :) Albo nie zagląda albo już po :)

A Ty Nibeneth jak sie czujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hmmm... niby czuje się dobrze, ale fizycznie mi ta ciążą nie służy. Czekam z utęsknieniem na mojego Jasia, ale mógłby juz być po tej stronie :) A tu jeszcze tyle czasu :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nibeneth pisze:
Czekam z utęsknieniem na mojego Jasia, ale mógłby juz być po tej stronie :) A tu jeszcze tyle czasu :D

:lol: :lol: :lol: :lol: Jeszcze połowy ciąży nie ma, a Ty już chcesz koniec :lol: :lol: :lol: Nie, no w tym sezonie ciążowym chyba wszystkie nie najlepiej ciąże znosimy i jakoś się toczymy w kierunku końca. Ale łatwo nie jest :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny dawno nie zaglądałam ale mam do was pytanie
Idę z Wojtusiem do szpitala na Strzelecką na 3 dni na gastroenterologię nie wiem czy dobrze to napisałam ponieważ młody ma ospałe jelita i musismy zrobic pełną diagnostykę ale do rzeczy.
Czy któraś z was leżała tam z dzieckiem ? Chcę wziąśc lapka ze sobą i potrzebuje hasło do internetu ma któraś z was? Jeśli tak to plisss podajcie bo młody mnie tam zamęczy a tak to zajmie się grami i bede miała luzik:) :D

A i trzymam kciuki za rodzące :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Beatka, oby to nie było nic poważnego... Zdrówka dla małego. Na strzeleckiej nie leżałam, hasła nie znam, więc nie pomogę....

Ja byłam dziś na ktg i o mało nie zostałam na oddziale na próbę z oxytocyną :( Lekarka nie była pewna, czy dziecku tętno zanika, czy uciekło spod ktg i zaczęło się zapisywać moje tętno :( Jutro rano mam kontrolę i nie wiem czy mnie nie zostawią :( Boję się, bo mój maluszek albo ma 2kg, albo jeszcze nie, a może się skończyć jutro cesarką :( Żołądek mnie ze stresu boli :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Niecha oby to nie było nic poważnego.

Ja nadal 2w1. Jutro idę do Ginki i pewnie mnie wyśle już na oddział.. Żebym na ktg codziennie nie latała.. Może to i lepiej. Będę spokojniejsza.

AgnieszkaD halo :) odezwij sie :)

Ciekawe co z Kropką...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jednak nie zostałam w szpitalu :) Mam nadzieję, że do 14-go dotrwam w domku :) Maluszek waży 1994g, a 1.5 tygodnia temu ważył 1650-1800g, więc nie jest źle. Jest na granicy normy ważne, że nie poniżej... Ufffffffffffff

Natarka, trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31672 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 1577, 1578, 1579, 1580, 1581, 1582, 1583, 1584  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]