Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:36 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

W KTóRYM ZE SZPITALI RODZIłYSCIE LUB BęDZIECIE RODZIC W TARNOWIE?
STARY SZPITAL 32%  32%  [ 7 ]
NOWY SZPITAL 59%  59%  [ 13 ]
POZA TARNOWEM 9%  9%  [ 2 ]
Liczba głosów : 22
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Witaj Pati1
widze ze jestes przekonana co do nowego szpitala, i chyba sie bedziemy roznic :) bo ja nie przepadam za tym szpitalem i prawdopodobnie bede rodzin w starym. A prywatnie do jakiego lekarza chodzisz??
Planowalam z moim mezem szkole rodzenia i taka bylam na nia napalona, a tu bum nnie wypalilo i nie moglam chodzic :( Coz a myslalam ze bede miala latwiej bo bede wiedziec wiedziec
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
autoban (PW) regulamin forum pkt.20

Cześć Aneta :)

Prywatnie chodzę do Pani doktor Magdaleny Sak :) Pisałam o niej w temacie o ginekologach z Tarnowa. Jest po prostu super :) Jestem bardzo zadowolona :)

Ja zdecydowałam się jednak na Nowy Szpital. Zdania są podzielone... jeden mówi tak, drugi inaczej...

Mam nadzieję, że nam nic nie wypadnie i będziemy mogli chodzić do szkoły rodzenia, bo tak jak pisałam wcześniej planujemy poród rodzinny, więc bardzo by nam to pomogło :)

A Ty do kogo chodzisz?

[*] 3.09.2007r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oj to ja sie wypowiem bo juz urodziłam :wink:

Ja juz na początku ciąży wybrałam Stary Szpital i nie żałuje :)
I oczywiście do samego końca nie zmieniłam zdania i rodziłam na starym szpitalu.
Powiem, ze jestem zadowolona. Jedyne co to Pani z Izby Przyjęć była taka poważna jak mnie przyjmowała.
Jak juz trafiłam na porodówke to zajmowały sie mną super połozne :) Bardzo miłe, o wszystkim mi mówiły ciagle pytały jak się czuje. Na kontrole przychodziła Pani doktor (niestety nie pamietam jak sie nazywa) tez super, bardzo sympatyczna, żartowała ze mną :)
Połozne i lekarka bardzo mnie wspierały jak juz parłam, powtarzały, ze córcia już idzie :wink:
Jak juz urodziłam to lekarka przy mnie siedziała i mówiła, ze jestem bardzo dzielna, ze teraz już będe miec maluszka przy sobie :)
Na obchody takie generalne przychodził ordynator Kacalski, też bardzo fajny lekarz.
Pani pediatra od noworodków i neonatolog tez super :) Miłe i o wsysktim dokładnie informowały.
Ogólnie jestem zadowolona :) trafiły mi sie bardzo miłe połozne.

Napewno przy drugim dziecku też pójde na Stary Szpital :) Na Nowy Szpital jednak sie nigdy nie zdecyduje.

Ale to juz każdy sam wybiera sobie szpital :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj Ania, widze ze udala ci sie obsluga w szpitalu :) pozazdroscic tylko , moze i mnies ie tak uda, bo ja tez ide chyba na stary szpital :) hohoho to Ania juz planuje drugiego dzidziusia :) fajnie ze nie przestaniesz na jednym
Ja Pati chodze do Kol-medu do doktor Bednarczyk :) i jestem z niej zadowolona

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aneta no właśnie przeczytałam na innym wątku, że chodzisz do Kol-medu :)

My zdecydowaliśmy się na Nowy Szpital... mam nadzieję, że nie będziemy żałować :D Ale zanim Wam o tym napiszę to jeszcze trochę czasu minie :D

[*] 3.09.2007r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ty Pati jeszce na poczatku jestes prawie, a pamietam jak dzis ze narzekalam ze tak powoli czas mi idzie hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aneta no obsługa mi sie udała :) Oby Tobie sie trafiły tak miłe położne i lekarki jak mi :wink: Jeżeli pojdziesz na Stary Szpital :wink:
Oj może narazie nie planuje, ale z mężem postanowilismy, ze córeczka napewno nie bedzie jedynaczka :wink:
Już nie przeraża mnie wizja drugiego porodu :wink:

Pati no to bedziemy cierpliwie czekac na Twoje przezycia z porodu :wink: Jak wogule znosisz ciąże ?? Masz jakieś dolegliwości??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aneta8702 pisze:
Ty Pati jeszce na poczatku jestes prawie, a pamietam jak dzis ze narzekalam ze tak powoli czas mi idzie hehe
Aneta, a mi wręcz przeciwnie :D Dopiero co robiłam pierwsze testy ciążowe, a tu już 20 tydzień :D Na razie czas mi bardzo szybko płynie... nic się nie dłuży :)

Ania ciążę znosze bardzo dobrze... Na początku miałam mdłości (bez wymiotów)... teraz raczej przeszły, chociaż od czasu do czasu jeszcze się pojawiają (np. dzisiaj... od początku ciąży nie miałam tak silnych mdłości)... Ale dla mnie to nic... jak się czyta jak niektóre dziewczyny ciężko znoszą ciążę to z takich moich dolegliwości to tylko się cieszyć :)

Teraz jestem przeziębiona to czuję się gorzej, ale nie narzekam :)

Pozdraiwam

[*] 3.09.2007r.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aj chyba pojde na stary szpital , tak mi radzilo kilka osob. Zreszta trzeba sprobowac jednego albo drugiego. Moze przy nastepnym dzidziisiu bedzie inny szpital :) Bo ja tez nie chce zeby moja cora byla jedynaczka :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Pati to fajnie, że ciąże znosisz dobrze :) ja tez czułam sie dobrze w ciąży, a na końcówce pojawiły sie mdłości i zgaga :wink: Oby Ciebie zgaga nie dopadła w takim stopniu jak mnie :wink:

Zapomniałam dodac wczoraj, że na Starym Szpitalu połozne rozworzą dzieciaczki co 3 godziny na karmienie. Ale oczywiście mozna mieć dziecko przy sobie jeżeli sie chce, a dziecko chodzi sie przebierac do pokoju z noworkami.
Połozne zawsze pomagaja przystawiać dziecko do piersi.

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ania widze ze ty mialas idealna opieke w szpitalu i twoja coreczka rowniez
tylko pozazdroscic ci. Nie kazdy ma takie szczescie i mu sie uda.
Powiedz mi ANia co trzeba zabrac do szpitala i ile wczesniej sie spakowac bo juz sama niewiem. wiem z ze gdzies to bylo pisane tylko nie moge znalezc

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aneta powiem Ci, że połozne, które opiekują sie dziecmi są miłe i dzieciaczki maja super opieke.

Wiesz ja nie miałam małej przy sobie bo ona miała lekko żółtaczke i była naświetlana a ja miałam stany podgoraczkowe, wiec dostawałam ją co 3 godziny na godzine karmienia.
Więc jeżeli Ty tez bedziesz dostawała małą co 3 godziny a tak jest w wiekszości przypadków to wez sobie: 2 koszule rozpinane, szlafrok, 3 staniki do karmienia, wkładki laktacyjne na piersi w razie nawału pokarmu (ja miałam ok. 100 tych wkładek bo miałam duzo pokarmu), pantofelki i klapki pod prysznic, majtki( ja je nosiłam a ściagałam na obchód :wink: ), podkłady poporodowe 2 paczki czylo 20 sztuk ( bo ta lignina w szpitalu jest okropna), 2 reczniki, 2 reczniki papierowe bo różnie jest w toalecie, kosmetyki dla siebie pod prysznic i wogule, husteczki nawilżane, jakaś gazeta, długopis, woda mineralna niegazowana.
Jeżeli chcesz mieć dziecko przy sobie to możesz wziąść pampersy bo bedziesz dzidzie sama przebierac.
Aha wez sobie odciagacz pokarmu, przyda Ci sie przy nawale pokarmu. Bedziesz mogła odciagnąc i zanieśc połoznym a one wrazie czego jak dziecko bedzie głodne to dadzą.
:wink:

Ja sie spakowałam juz w 36 tygodniu :wink:

Wez ze soba też dowód, legitymacje ubezpieczeniowa, ostanie badania moczu i krwi, orginał świstku z grupa krwi.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

widze ze ty Ania mialas niezla liste :) musze sobie chyba to wydrukowac bo polowy zapomne pewnie :)
Musza byc specjalne biustonosze?? bo mi one sie nie podobaja za bardzo :/ ehh no i ten laktator pasuje kupic chyba.
Ty sie pakowalas juz w 36 tygodniu a a ja niemam jeszce wszystkiego choc jestem w 33 tygodniu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aneta ja miałam dużo więcej rzeczy ze soba w szpitalu i mąż musiał je zabrac do domu bo nie były potrzebne :wink:
Wiesz jak masz wygodne staniki, z których bedzie Ci dobrze wyciagnąć piers to możesz mieć takie normalne :wink:
Kobieta, która leżała obok mnie to miałam normalne staniki :wink:
Kochana ja też ostatnie zakupy robiłam w 35 tygodniu dopiero :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jak dla mnie sa wygodne ale czy bedzie mi dobrze w nich pozniej , to neiwiem sama :) ale zawsze mozna dokupic co nie ANia
To jeszcze nie jestem tak bardzo spozniona z zakupami :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam ,gorąco polecam nowy szpital w Tarnowie.Rodziłam tam dwa razy,były to porody rodzinne,bez ''dawania w łapę''.Większość lekarzy jest w porzadku,położne też.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mój pierwszy poród odbierała lek.Sak ,a drugi lek Kras Piotr,dobrze ich wspominam.Dzieci są caly czas z mamą,jak wszystko jest w porzadku,położne wszystko wyjaśnią co trzeba.Jest dobrze,pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

sliczna[b] to ty rodzilas na nowym szpitalu tak?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak,rodziłam w nowym i polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kurcze a ja slyszalam tak duzo rzeczy zlych o nowym szpitalu wiec sama juz niewiem

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]