Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:36 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 679  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam:) NIo troszke lepiej ale i tak nie zaglądacie tutaj zbyt czesto

Ajlofnio to gratuluje 5 miesiaca:) nio ja dzis miałam dzwonic do szpitala do szkoły rodzenia sie zapisac ale zgubiłam numer i niestety nici z tego. Moze ktoras z was ma ten nr telefonu?? Wiecie moze kiedy najlepiej sie zapisać do szkoly rodzenia?

Ja jak narazie czuje sie dobrze, chodze do szkoły, i narazie nie narzekam. :) Nie miałam zadnych dolegliwosci wiec ciaze przechodze bez objawowowo:) A Wy jak sie czujecie?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

angel501
Do szkoły rodzenia najlepiej zapisać się tak ok. 7 miesiąca. Niestety numeru też nie mam ale przejdę się chyba na nóżkach bo nie mieszkam daleko a poprostu uwielbiam te ćwiczenia, które odbywają się na zajęciach.
Też ciążę przechodzę bezobjawowo..jak i pierwszą tak i drugą.. wszyscy się śmieją,że jestem stworzona specjalnie do chodzenia w ciąży.. 8) :twisted:
angel501.. a jeśli można spytać to gdzie chodzisz do szkółki?

Noi apeluję.OŚWIĘCIMIANKI PROSIMY SIĘ ODZYWAĆ NA FORUM :D

czarnula- niestety nie znam żadnego homeopaty.. :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam Kobitki i gratuluje brzuszków
Ja jestem w 5 miesiacu, termnin porodu mam na 27 pażdziernika:) ciąże przechodze prawie bez objawowo oprócz słabego cisnienia, które czasami mnie dobija- bo jestem bardzo słaba
Zaglądałam na poczatku ciąży ale nikogo nie było, ciesze sie ze jest nas coraz wiecej....

Pozdrawiam wszystkie kobitki z Oświęcimia i okolic :lol: :lol: ...

edit
AjLof można spytać co jest na ćwiczeniach w szkole rodzenia jak to wyglada?? podobno zajecia w oswiecimiu odbywaja sie bez mężów, chłopaków to prawda??
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiu
na forum nie piszemy posta pod postem :wink:
korzystaj z opcji zmien, która jest aktywna przez godzine...
tym razem to poprawiłam.

jesli bedziesz chciała cos dopisac, a opcja zmien zniknie, nalezy skopiowac posta, wykasowac go i wkleic w nowe okno odpowiedzi, a potem dopisac cd.
pozdrawiam , tez mieszkam w okolicy :wink:

http://lb2m.lilypie.com/qGGwp1.png

Melania (*2.06.2007), Tymoteusz (*30.09.2007) i Liwia (*14.03.2009)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu witam.. więc w szkole rodzenia u nas przynajmniej wygląda to tak że jest godzinka ćwiczeń,typowo rozciągających,które moim zdaniem są rewelacja żeby się nie "zapuścić" oraz ćwiczeń oddechu. A później jest godzinka teorii czyli wszystko o porodzie, połogu itp. Niestety na ćwiczenia przychodzą same kobitki bez swoich facecików (jest tylko jeden taki dzień) ale na wykłady można chodzić razem.
Poza tym to mnie zdołowałaś tym piątym miesiącem..tzn. nie dosłownie..
Ja mam termin na 26 września i też jakoś policzyłam że mam piąty miesiąc..a wychodzi na to że mam miesiąc wcześniej termin..kurcze..nigdy się nie mogę połapać jak to z tymi tygodniami..ech

A do jakiego lekarza chodzisz?

Pozdrawiam :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ajlof co do lekarza to chodze do DR Bieli ponieważ jest to mój lekarz do którego chodze od początku jakoś tak zostało a pozatym jest w szpitalu...
Co do szkoły rodzenia to się ciesze ze tak zajecia sie odbywają napewno sie zapisze musze tylko zadzwonic tam i spytać kiedy najlepiej.
Co do 5 miesiaca to dopiero poczatek, jestem w 17 tygodzniu ciąży najlepiej jest zalogować sie na (ciach/gosia1975) i tam podajesz dzień porodu i chyba ostatni dzien miesiaczki... i komputer Ci oblicza wszystko i póżniej sie logujesz i jest napisane ze jestes w tym i tym tygodniu ciąży jak rozwija sie twój płod i takie tam.dzieki tej stronie wiem który tydzien bo też miałam z tym problem a zawsze jak ide do lekarza to to sie pytam czy to ten tydzien i zawsze sie zgadza ze strona (niedozwolony link/gosia1975)Pozdrawiam :lol:

P.S. Gosia 1975 przepraszam nie wiedziałam, moja wina :oops: bo nie doczytałam, dziekuje za poprawe :arrow: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasiu
prosze zapoznaj sie z regulaminem forum
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=346

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Upsssssssssssssss
juz odrobiłam zadanie i przeczytałam, zapomniałam ze to reklama :oops: :oops: :oops: :oops: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no własnie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam:)

No coraz lepiej coraz lepiej:)

Ajlof dziekuje za informacje na temat szkoly rodzenia. Przeszłam dzis do szpitala i wziełam ten nr, zadzwoniłam ale niestety nie było ten pani i musze dzwonic wieczorem. Tez słyszałam ze ta gimnastyka bardzo fajna:) I slyszałam tez ze ta szkoła jest płatka wiesz może ile sie płaci. I ile trwaja zajecia? Ja chodze na zasole do ekonomika do technikum. A Ty pewnie pracujesz juz? Co sodzisz o dr. Gut? Chodzimy do tej samej przychodni:) Ja zalogowałam sie na strone instytutu pampers i na poczte przychodza mi co tydzien wiadomosci ktory to tydzien i dokladny opis plodu itd:) fajna sprawa:) polecam

pozdrawiam:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hmm coś sie tu ruszyło..hihi :wink:

Więc szkoła jest płatna..100 zł kosztuje i to jest dwa razy w tygodniu przez miesiąc. (bodajże wtorek i piątek o 16-ale mogło się coś zmienić)
Też się chyba zapiszę ze względu na te ćwiczenia noi styczność z innymi "brzuchatymi mamusiami" :D :D
Tylko właśnie nie wiem czy dam radę ze względu na pracę.. bo mam 13 godzinną zmianę :? ech.. może się jakoś dogadam z tą położną bo równa z niej babka.. :)
Kasiu dzieki za chęć przekazania tego linku..biedna się jeszcze naraziłaś za nie znajomość regulaminu.. :(
Hmm angel.. co ja myślę o dr.Gucie- przede wszystkim miły jakiś taki i sympatyczny :wink: Kiedy zaszłam w ciążę miałam 19 na karku dopiero pisałam maturkę i niestety trafiłam do dr.Orwid,która normalnie mnie wyklnęła i wyzwała od najgorszych..nie miłe doświadczenie i nie chciałam już więcej iść do żadnego lekarza.. i jakoś tak trafiłam na Guta.. nie żałuje :wink: bardzo też lubię tą położną która zajmuje się rejestracją i wypisem recept. Jednakże jak leżałam już w szpitalu (byłam troszkę wcześniej bo byłam już po terminie,brak rozwarcia i postępu porodu) to tak i przed porodem jak i po porodzie a było tego z 9 dni nie zaglądnął ani raz, nie zapytał o nic wogóle tak jakby mnie nie znał :? i patrząc na ten sztab lekarzy robiących obchód wieczorny (kiedy idą wszyscy) a jest ich duuuuużooo to czai się gdzieś z tyłu..nawet nie kwapił się żeby wejść na salę.. :? za to minus. No ale tak jeśli chodzi o wizytę i np. USG(bo też do niego chodzę) to mi odpowiada. A Ty jakie masz spostrzeżenia?
Ale się rozpisałam.. :shock:
Sorki :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam witam
bardzo mi miło do was dołączyć. jestem z oswięcimia, to jest moja druga ciąża. pierwszą straciłam w 8 tygodniu, teraz też były jakieś problemy. 2 miesiące polezałam i jak narazie jest ok.
co do szkoły rodzenia to sie też wybieram, niestety nie wiem jak w moim przyadku będzie z ćwiczeniami, bo jak narazie to tylko krótkie spacerki mi sa wskazane.
a czy któraś z was chodzi do doktor Góreckiej ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam s.aga. :D
Ależ się tu zrobi tłoczno! :P
Współczuję Ci przeżyć z pierwszym dzidziusiem...ale teraz trzymam kciuki!! :wink: Niestety do dr.Góreckiej nie chodzę i nigdy nie byłam.. szczerze to nawet nie wiedziałam,że mamy takiego ginekologa w mieście :oops:
I fakt faktem ćwiczenia na szkole rodzenia nie są ciężkie ale wątpię żeby lekarz prowadzący Ci pozwolił na zajęcia.. lepiej nie ryzykować.

A tak poza tym to forumowiczki które jeszcze nie mają dzidziusiów czy wiedzą już co będą miały? Muszę się pochwalić,że dokładnie za tydzień mam USG i będę w koncu wiedzieć..nie mogę się doczekać 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ajlof ja również mam za równy tydzień wizytę i nie mogę się doczekać jak znowu zobaczę małego szkrabka:):)
naraziłam sie ale moja wina bo nie doczytałam :oops:
Ajlof kiedy sie wybierasz do szkoły rodzenia??, bo słyszałam że jest nowy nabór na czerwiec ale ja mam sesje i wolałabym troszke póżniej
Pozdrawiam Was kobitki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam wizyte 23, i juz się doczeka nie mogę

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kasiu mi też czerwiec nie odpowiada. Myślałam bardziej coś o połowie lub końcówce lipca. Nabory są średnio co miesiąc góra półtora. :D więc myślę,że bez problemu się jeszcze załapiemy :wink:
s.aga- to będziesz mieć usg czy normalne badanie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam:)

Nio w koncu jakies postepy:)

Ajlof ja tez uwazam ze jest bardzo sympatyczny:) Co do zachowanie w szpitalu to nie wiem bo nie byłam jeszcze (na szczescie) zobaczymy co bedzie w lipcu:) Ja mam 18-nastke dopiero w listopadzie wiec mnie tez przyjeli bardzo milo:) Pielegniarka tez bardzo fajna moim zdaniem:)

Ja do szkoły rodzenia zapisałam sie na czerwiec w sumie ponad miesiac do porodu zostanie, zobaczymy jak to bedzie:) Wolałabym wczesniej ale oczywiscie sie za pozno zorientowałam, i teraz musze czekac.

Wizyta mam dopiero 26 maja to sobie jeszcze troche poczekam, i napewno dostane skierowanie na usg (tez chodze do dr guta prywatnie na usg).

Nio ja juz wiem co bede miała, najprawdopodobniej bedzie to chlopczyk:))
pewnie nic sie nie zmieni, szczerze w to watpie:) Kurcze a tak chciałam miec dziewczynke Maja:) nba poczatku, a teraz to sie tylko modle zeby bylo zdrowe. I zeby mi w koncu jakies imie do glowy przyszło co mi sie spodoba, a narazie pustka w glowie...

A Wy wiecie co macie pod serduszkiem?? Imionka juz wybrane?? Jakie wam sie podobaja??

s.aga gratulije dzidzi, i opdwiedzaj nas czesciej:) zapraszamy do dyskusji:):)

buska:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AjLof z tego co wiem to ze względu na to moje zagrożenie będe miała usg dośc często więc również na tej wizycie
czy któreś z was kiedyś w ciąży zasłabła ?? ja dzisiaj poszłam z mama na poczte. stanęłam przy okienku zeby wypisac przelew. zdążyłam wypisac numer konta i kopyrt słyszałam co do mnie mówiono ale nie byłam w stanie się ruszyc. posadzili mnie na krześle z głową miedzy nogami i po chwili mi przeszło i kompletnie nic nie było.
nie było ludzi na poczcie, nie było upału, byłam po śniadaniu, a na sama poczte nie przyszłam zmęczona bo to 2 min drogi. więc nie wiem co mogło by powodem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Z iminkami Angel to tak włśnie jest.. :lol: u mnie w domu jak byłam w pierwszej ciąży to wszyscy na dzidzie mówili "Franuś" skąd się to wzięło-nie mam pojęcia.. i do samego końca nie miałam pojęcia jak mu dać na imię (też wiedziałam że bedzię facecik :wink: ) a po porodzie to już mówiłam nawet że może być ten Franek..hihi było mi wszystko jedno..ważne że już po wszystkim. Dobrze że to nie ja szłam zgłaszać imię do recepcji..
Co do płci mojego drugiego bejbiczka to wszystkiego dowiem się właśnie we wtorek i dlatego nie mogę się doczekać i wogóle wszyscy dookoła chyba też bo każdy chce dziewuszkę..ech..- mi to już tam to obojętne choć fajnie by było mieć "parkę" :roll:

s.aga-oj mi to się ciągle robi w sumie słabo.. co prawda jeszcze nie zemdlałam ale non stop jak gdzieś chwilkę postoję słabo mi się robi i muszę kucnąć czy nawet usiąść na ziemi bo bym pewnie padła i musieli by nie reanimować 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

AjLof wiem coś o tym bo czasami mam też takie dni, ostatnio stałam na poczcie i mi sie słabo zrobiło, lekarz mowi ze to normalne i nie mamy co sie martwić.
Zaczynam się zastanawiać nad wózkiem macie jakieś typy??Ja się zastanawiam SPRINT-POLAK, bo jak urodzęto już bedzie jesień, jest duży i masywny ale myśle ze bedzie dobry na zime.

Pozdrawiam:)
spokojnej nocy cięzaróweczki,

P.S. dzisiaj raczej poczułam jak moja kruszynka sie ruszaczuje babelki i jak pogłaskam brzuszek to w jednym miejscu się rusza cos nie coś tylko ktoś :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 679  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]