Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej.dziewczyny a napiszcie mi w ktorych miejscach na tandecie sa te sklepiki dla ciężarnych??? nr albo alejka ktora?
pozdr

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja też odwiedziłam duzo sklepów i według mnie :
fajny jest Entliczek- Pętliczek na Kurdwanowie (tam kupiłam kilka rzeczy) duży wybór i ceny w miarę
jeśli chodzi o foteliki i wózek to na os. żgody świat dziecka - tam widziałam najtaniej
okazjonalnie jak są przeceny to lubie smyka

zdecydowanie nie polecam Kidss obok Carefura na zakopiance - według mnie bardzo drogo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Macie racje, że jak jedno jest tańsze to drugie droższe. Podpowiem Wam jedną rzecz, jak kupujecie za gotówkę np.: wózek to pytajcie o rabat. W "Świecie Dziecka" dają duże upusty choć i tak jest tam dość tanio.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a gdzie dokladnie na kurdwanowie ten sklepik?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

jak skręcisz w ul. Wysłouchów to tak mniej więcej w polowie jest biedronka a nad nią jest entliczek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja do listy dodam sklep "Bajka" vis a vis szpitala Rydygiera (po drugiej stronie torów tramwajowych). Sklep prowadzi bardzo miła pani, która uczciwie doradzi zagubionym rodzicom co potrzeba kupić a co może okazać się zbędne.
Jeśli natomiast chodzi o "grubsze" zakupy polecam "Świat dziecka" - duży wybór wózków i łóżeczek oraz fachowa obsługa.
Warto zaglądnąć również do komisów - wspomniana "Bajka" na Teligi, "Czarodziej" na Złotej Jesieni (choć przyznam, ze jeśli nie wie co się kupić to ciężko liczyć na poradę), mały sklepik na placu Bieńczyckim (na pięterku) oraz na Kombatantów (choć tam dość mały wybór, za to poradą służy miła starsza pani).
Jeśli chodzi o ceny to z tym naprawdę jest różnie. Słusznie ktoś już wyżej napisał, że jeśli w którymś sklepie coś się tanio znajdzie to z pewnością różnica w cenie jest odbijana na innym towarze. Trzeba uważać na duże sklepy (np ten koło Geanta), bo tam można najwięcej przepłacić :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Arnika masz rację, w Czarodzieju jest obsługa pożal się Boże. Dawniej były tam bardzo fajne babeczki, ale ostatnio tam się zmieniła ekipa - zero zainteresowania klientem :twisted: . Jak prosisz, żeby Ci coś pokazały to, musisz czekać aż się pani zdecyduje i robi to z taką łaską, że aż się zakupów odniechciewa :evil: . W "Bajce" na Wysokim jest kompetentna pani, od razu widać, że lubi to co robi :wink:

Offline Wyświetl profil  

Witam wszystkie forumowiczki jestem tu nowa ale tez cos dodam do listy.
W H&M w M1 maja bardzo rozbudowany dział dzieciecy lubie tez cheroki w marketach Tesco maja fajne wzory a ceny bardzo dobre ,czasem można znaleśc cos fajnego na przecenie w Zara szczególnie w Galerii Kazimierz a z mniejszych sklepów mniej wiecej w połowie Kalwaryjskiej jest sklepik gdzie prowadza sprzedaż hurtową i detaliczna ,ale głownie sa nastawieni na mniejsze dzieci i ceny wydaje mi sie troche przesadzone natomiast na skrzyżowaniu za hala targowa na grzegórzeckiej koło sklepu z wedlinami jest maleńki sklepik gdzie można dostac z kolei rzeczy na troszke wieksze dzieci chociaz dla maluszków tez tam cos widziałam .Ja znalazłam tam fajne ubranko galowe do szkoły-spódniczke i bluzeczke.
cenna uwaga można sie tam targowac.
Wspomne tez o smyku drogi ale ma ładne wzory i czasem tez można znaleśc łakomy kąsek na promocji .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bajka na Teligi moim zdaniem ostatnio sie troszke popsułą, choc takie rzeczy jak np. spioszki czy body i ogólnie niemowlece rzeczy maja fajne. Za to obsługa bywa (choc nie zawsze)koszmarna(np. pani która wciska ze na dziecko 59 cm 4 kg wagi rozmiar 56-zeby tylko cos sprzedac, lub 3 osoby obsługuja 1 klientke bo robi zakupy za 1000 zł a reszta klientów musi czekac na pomoc).
Entliczek na Kurdwanowie spoko choc ciuszki bywaja drogie.
Ogólnie to kupuje tam gdzie widze cos ładnego :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

co do Bajki na teligi to tez jakos nie mam dobrego zdania - mam tu najblizej i tam poszlam najpierw na "rozeznanie" i jak napisala senga obsługa taka sobie - np. pan wciskał mi fotelik za 1300 twierdzac ze jest prosty i wygodny w obsludze a sam nie mogl go zamontowac na fotel i jeszcze mowil ze dlatego ze nie ma wprawy, ceny wcale nie małe i stosunkowo mały wybór.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No własnie w Bajce kupiłam kilka body i spiochów ale na mojego 8 miesiecznego szkraba to juz tam raczej nic nie kupuje.Z wciskaniem to czasem sa wrecz zenujacy-tzn. na poxczatku ciazy to sie cieszyłam ale pozniej zobaczyłam, ze oni tylko patrza"kto da wiecej ten bedzie lepiej obsłuzony".Ale kojec kupilam u nich fajny :]
W Entliczku podoba mi sie duuuzy wybór zabawek, kosmetyków i wszelkiego rodzaju akcesoriów dla mam i maluszków.
Kupuje tez niektóre rzeczy w osiedlowych sklepikach.
A czasem cos fajnego uda sie wypatrzec w C&A np.na wyprzedarzach.
Za to mozecie se smiac ale w carrfurze widziałąm super bluzy z kubusiem puchatkiem za 21 zetów na chłopczyków rozpinane, czerwone, granatowe lub błekitne i mi sie baaaardzo podobały :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czemu mamy sie smiac ???

Ja tez kupila w tesco takie spodenki z pieskiem - strasznie mi sie podobaja
i do tego tanie i fajny material.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam z tesco tez kilka rzeczy.
ale spotkalam sie na spacerach z osobami, które nigdy by w markecie nie kupiły dziecku ubrania.Nie wiem dla mnei ubranie to ubranie :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny,rozgladam sie za kurteczka jesienna dla mojego synka,widziałyscie gdzies cos ładnego????

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

DZIWECZYNY ja polecam ENTLICZEK PENTLICZEK ul.Wyki 5 (o12)4152270 i ul.Wysłouchów22a tel.(012)6548380 koło Parku Wodnego JA swojemu ANIOŁKOWI tam wszystko kupowałam i nadal kupuję.Gorąco polecam tam wszystko można kupic od A do Z pozdrawiam

otwarte.pn-pt.11.00-19,sob.10.00-16.00,nd.10.00-15.00

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Senga ja nigdy nie kupowałam na marketach nie uznawałam tych sklepów ALE zmieniłam zdanie przynajmnie co do TESCO tam jest dział dzieciecy firma CHEROKEE gatunkowo cuszki są super nie rozcągają sie sa fajne kompleciki fajne kurti zimowe są dla naszych maluszków własnie sie zastanawiam czy kupic czy nie .polecam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W Carrfurze w Plazie widziałam wczoraj cały kosz bodziaków niemowlęcych za 3,90, 100% bawełna wyglądają bardzo ładnie różne rozmiary

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Potwierdzam, ciuszki z tesco są bardzo ok :). Mam kilka pajacyków i nie powyciagały się, nie podarły (kilka śpiochów z "porządnych" sklepów podarło mi się przy zatrzaskach), do tego bawełna miła w dotyku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W realu też są fajne ciuszki z dobrej bawełny :P
Szkoda, że koło mnie nie ma Tesco :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ????

CZEść DZIEWCZYNY DUZO PISZECIE O CIUSZKACH
ALE JA MAM PYTANIE DOTYCZąCE WYPOSAżENIA DO łóżECZKA
(KOłDERKA,PODUSZKA,POśCIEL)KONKRETNIE CHODZI MI O
BALDACHIM BO Z OGLADANYCH ZDJEC NA ALLEGRO BARDZO
MI SIE PODOBAJA ALE CZY SA NIEZBEDNE I CZY SIE SPRAWDZAJA :?: :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]