Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:36 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Widzę, że doktor Glanowska ma już spory "fan-klub".
Ja byłam u niej kilka lat temu i też wspominam tę wizytę koszmarnie. Ból przy pobieraniu cytologii taki, że zwijałam się na fotelu. Na koniec stwierdziła, że nie odpowiada za to jak jestem zbadana, bo się zbadać nie dałam. Zero sympatyczności niestety.
Obecnie chodzę do doktor Jaworskiej Szyc. Anioł nie lekarz. Polecam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Już gdzieś pisałam o dr. Leszku Lachowiczu.. Poszłam do niego do szpitala na Siemiradzkiego i to było okropne. Rozumiem, ze sie spóźnił, bo podczas wizyt ma również dyżur i w razie jakiś problemów jest wzywany na porodówkę, ale po powrocie, kiedy już mnie przyjął po 4 h siedzenia, powiedział, że mu na takich pacjentkach nie zależy, bo i tak musi je przyjąć i mu się to nie opłaca, po czym wyliczał mi, ile kosztuje każde badanie, które z wielkim oporem mi przepisał. Na koniec zapytał, czemu nie chodzę prywatnie.. Byłam u niego dwa razy, ale to były jedyne wizyty.
Jutro idę na pierwsza wizytę do LUXMEDU do dr. Teresy Krukowicz, mam nadzieję, że będzie ok, bo już nie chciałabym zmieniać lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

Ja odradzam dr.Mariana Witalisza z przychodni na os. Kolorowym. Byłam tam raz i wyszłam z płaczem..Poszłam do niego żeby potwirdzić czy jestem w ciązy..Stwierdził on że jak zrobiłam 2 testy to chyba wszystko wiadomo :? po czym zbadał mnie tak boleśnie uciskając na brzuch że później troche krwawiłam :? i ogólnie cały czas mi dawał do zrozumienia ze jak za wszystko bede płacic to bedzie szybciej .. cytuje :" mam kolege w szpitalu co robi USG, moge Cie nawet umówic na dzisiaj ale musisz mu sie jakos odwdzieczyc ... bez komentarza.. wiecej tam nie poszłam.. jakbym tam dłuzej chodziła to pewnie straciłabym to dziecko a tak to teraz jestem szczesliwa mamusia.. pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hello
Ja też natknełam sie na lekarkę która obeszła sie ze mna okropnie , i wsumie na drugi dzien po wizycie u niej miałm poronienie zagrożone i z silnym krwawieniem trafiłam do żeromskiego . Ta lekarka przyjmuje na os. Dywizjonu 303. Ale niestety nie pamiętam jej nazwiska , papiery mam w PL to za 4 tyg wam wyśle . Zreszta w Żeromskim też nie obchodzli sie ze mna dobrze i nie wspominam pobytu tam za dobrze , była tam taka jedna lekarka , blondyna no niestety także nie pamietam jej nazwiska bo badało mnie chyba z 8 lekarzy , ale ona odrazu chciała Ciąże usunąc , choc sie okazało że z dzieckiem było ok i rozwija sie ok . Jak bede w Krakowie to napisze nazwisko tej lekarki .
Aha lol17 słyszałam że na os. Kolorowe trudno sie dostac , tzn, sa duze kolejki , nie wiem jak teraz ale przynajniej tak było rok temu.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

kiniahiszpania pisze:
słyszałam że na os. Kolorowe trudno sie dostac , tzn, sa duze kolejki , nie wiem jak teraz ale przynajniej tak było rok temu.

To zalezy do kogo.. jest tam lekarka do której ciężko jest sie dostac a do facetów sa pustki.. w sumie sie nie dziwie :/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kiniahiszpania ta lekarka to czasem nie Wolińska?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kwiatuszek pisze:
Witam dziewczyny dawno mnie nie bylo na forum.
Moja kochana coreczke Justynke urodzilam 22.02.2007r w szpitalu Ujastek oczywiscie przez cc bo tam tylko takie porody robia.

:shock: :shock: Bzdura... większość moich znajomych rodziła na Ujastku i tylko jedna miała cesarkę. Wszystko zależy od sytuacji i niestety od rodzących, które za wszelką cenę chcą cc.
Ja też tam zamierzam rodzić NATURALNIE.

A co do konowałów to odradzam Panią dr. Mleczko (przyjmuje na Estery). Konował I klasa. Zero kompetencji, zero wiedzy ...
Oraz konował nr II Pani Dr Nowak (szpital Żeromskiego).
Obie do odstrzału.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Innka pisze:
konował nr II Pani Dr Nowak (szpital Żeromskiego).
Obie do odstrzału.

A na jakiej podstawie to stwierdzasz?
Ja dzięki pani dr Nowak urodziłam zdrową córeczkę.
Prowadziła całą moją ciąże i nie mam do niej żadnych zastrzeżeń.
Dodam, że od początku ciąża była zagrożona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:

A co do konowałów to odradzam Panią dr. Mleczko (przyjmuje na Estery). Konował I klasa. Zero kompetencji, zero wiedzy ...
Oraz konował nr II Pani Dr Nowak (szpital Żeromskiego).
Obie do odstrzału.

Co dr.Mleczko to się zgadzam.Byłam u niej parę razy i jest beznadziejna.Jedna znajoma poszła do niej z podejrzeniem ciąży a ta jej powiedziała że"coś tam czuję ale nie wie czy to jest ciąża...i nie badała na usg".A była w prawie 3 miesiącu.

Co do dr.Nowak to absolutnie się nie zgadzam :!: Prowadziła całą moją ciąże i jestem bardzo zadowolona.Kompetentna,miła i delikatna.Na każde pytanie chętna odpowiedzieć.Dzięki niej mojego męża kuzyna żona urodziła dwójkę zdrowych dzieci.A miała naprawdę poważne problemy i obydwie ciąże zagrożone.Leżała od 2 tyg.i nawet musiała brać silne leki takie jak sterydy.Więc dziwię się twojej opinii i też jestem ciekawa na jakiej podstawie to stwierdzasz :?: :?: :?:

Obrazek
Dzieci to sympatyczny początek człowieka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Paula83 chodziłaś do pani doktor do Centrum?
Jak tak, to może się znamy z widzenia :wink: , bo między naszymi dzieciaczkami jest mała różnica.
To co napisałaś to cała prawda.
Ja jeszcze dorzucę, że pani dr jest bardzo pogodną osobą.
Potrafi zarazić optymizmem.
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Może się znamy :lol: Chodziłam do Centrum.Tylko u niej zawsze jest tyle ciężarnych,że trudno spamiętać wszystkie twarze...
A w jakiej części Krakowa mieszkasz?bo mogłybyśmy się umówić na jakiś spacerek :lol:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tak jak w tytule; odradzam p. dr Ryczek - Mączke ze Scanmedu (przychodnia akademicka na Armii Krajowej)
Wprawdzie to przemila osoba i bardzo pomaga w ciazy emocjonalnie, jednak odbieram ja jako osobe nieprofesjonalna!
Pierwsze USG mialam robione dopiero w 26 tyg ciazy!!! dlatego ze je na niej wymusilam ( a mialam nawet wskazania do badan prenatalnych! co Pani doktor olala zupelnie)
Z jednej strony nie przejela sie wogole tym ze przed ciaza bralam b grozny lek i stwierdzila nie znajac nawet jego nazwy ze to nie wplywa na ciaze (co jest nieprawda) po czym dodala ze moge normalnie np pic piwo!!!!
Z drugiej strony b czesto mnie straszyla; podczas rutynowej wizyty wybiegla na korytarz i zaczela wymuszac na siedzacych tam ludziach ze ktos musi mnie natychmiast zawiesc do szpitala!!!bo zaraz poronie...
ja sie tylko poryczalam i zdenerwowalam bo oczywiscie nikt sie nie zglosil...w szpitalu powiedZieli mi ze to totalne nieporozumienie, nic ciazy nie grozi i pani doktor niepotrzebnie mnie przyslala, stwierdzili tylko ze to naganne ze nie kazala mi zazywac magnezu! ( w 28 tyg sie zazywa ok 6 dziennie!)
Nie polecam jej wiec, choc to mila osoba...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie.
A ja odradzam dr.Płaszewskiego z przychodni Ebemed na batorego. Bedac w 7 miesiacu ciazy przypadkiem od innego lekarza (bo ten byl na urlopie) dowiedzialam sie ze jeszcze nie widzial tak zaniedbanej przez prowadzacego pacjentki :evil: Jestem w ciazy pierwszy raz i niemaialam pojecia jakie badania nalezy robic,jakie witaminy brac itp. Pan dr.Pł...rowniez nieraczyl mnie wyslac na zadne badania,gdy sie nie upominalam,badal mnie i nic nie mowil,a jak o cos zapytalam to krecil nosem...A przeciez po to chodzimy na kontrole zeby sie dowiedziec czy wszystko ok,prawda?? Raz dal mi nr tel do przychodni i mowi "prosze do mnie dzwonic raz w tyg ja tu bede wpisywal w karte ze byla Pani na wizycie i bede dostawal za to wiecej pieniedzy" doslownie tak mi powiedzial...Ma tupet no nie... Nie zadzwonilam ani raz... Poszlam po jakims czasie i mowie do niego ze chcialabym juz isc na zwolnienie bo jest mi ciezko,mam prace siedzaca,kregoslup mnie bola okropnie, to mi powiedzial ze ciaza to nie choroba i mam pracowac... To byla jego czysta zlosliwosc,jakbym mu dala jakas koperte z kasa to odrazu by wypisal... Wiecej do niego nie poszlam,zmienilam lekarza,ktory zrobil wtedy odpowiednie badania przepisal leki i wkoncu zaczelam sie dobrze czuc... Dziewczyny jesli nie chcecie sie usilnie dopominac o swoje niei idzcie do tego lekarza....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!!
To i ja się dołączę.Radzę omijać wielkim ruchem dr Jacka Czarneckiego poradnia K na Azorach, oraz z tego co wiem jest też w Ujastku.Przed ciążą chodziłam do niego 2 lata ale szczerze powiem że tylo po recepty bo wypisywal od ręki i nie trzeba było czekać.Ale niestety w ciągu tych dwóch lat ani razu mnie nie chcial zbadać a przy zażywaniu hormonów powinien co pół roku, ani razu nie zlecił prób wątrobowych a też powinien i wogóle miał wszystko w d.....Ponieważ wiedziałam że powinnam się co jakis czas zbadać chodzilam do dr Wójcika na Siemiradzkiego (polecam) ale on nie chcial mi wypisywać recept bo jak mówil "jest to niezgodne z jego światopoglądem".
Gdy zaczeliśmy się starać o dziecko i pierwszy raz spóżniala mi się miesiączka poszlam do Czarneckiego bo do Wójcika termin był za 3 tyg.no i oczywiście pan doktorek zaśmiał mi się w twarz że coś sobie ubzdurałam,że mam sobie wybić ciąże z głowy, dodam że nawet mnie wtedy nie zbadał.I powiedział żebym przyszla jak faktycznie będę w ciąży.Zrobilam wtedy beta HCG i okazało się że niestety nie jestem w ciąży ( chyba miał farta że zgadl ale do tej pory nie wiem na jakiej podstawie tak stwierdzil) ,a dzień pozniej dostalam miesiączki.Dwa
miesiące po tym faktycznie zaszłam w ciąże, potwierdziły to dwa testy które mu położylam na biurku.Łaskawie mnie zbadał (koszmar) i stwierdził że jeśli coś tam jest to jeszcze za male i nic nie może stwierdzić, mam przyjść za 3 tyg. jak "toto"troche urośnie.Ach, gdybym miała wtedy granat to wsadziłabym mu w majtki :twisted:
Dwa dni póżniej dostałam namiary na dr Miaśkiewicza ( rewelacyjny lekarz, super czlowiek) który na samym początku badania powiedzial że jest mniej więcej 6 tygodniowa ciąża co potwierdzilo chwilkę póżniej USG.Już wiem , że dr Andrzeja Miaśkiewicza nie zamienię na żadnego innego lekarza.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DR Edward Płaszewski :!: :!: :!: :!: :!: :!:

BARDZO GORĄCO POLECAM :!: :!: :!:
cudowny lekarz wspaniale opiekuje sie przyszłą mamą i tatusiem, to człowiek z powolaniem, bardzo zaangażowany w swoja pracę, dostałam od niego numer telefonu i o kazdej porze dnia i nocy mogę bezplatnie dzwonic do niego po poradę, przyjmuje w przychodni na Batorego w spólce Ebemed, nie ma najmniejszych problemow z rejestracją, leczy bezplatnie na podstawie umowy z NFZ, jest to czlowiek barzdo serdeczny, dokladnie bada podczas kazdej wizyty, jest dyskretny i delikatny, według mojej opinii to najcudowniejszy lekarz w Krakowie, ma mozliwosć wykonania na miejscu usg dopochwowego( diagnostyka wczesnej ciązy), potem kieruje pacjentki do Falkmedu(od 20tc.). dba o badania i zwolnienia, oczywiście w uzasadnionych przypadkach[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agnieszka83 pisze:
DR Edward Płaszewski :!: :!: :!: :!: :!: :!:

BARDZO GORĄCO POLECAM :!: :!: :!:
cudowny lekarz wspaniale opiekuje sie przyszłą mamą i tatusiem, to człowiek z powolaniem, bardzo zaangażowany w swoja pracę, dostałam od niego numer telefonu i o kazdej porze dnia i nocy mogę bezplatnie dzwonic do niego po poradę, przyjmuje w przychodni na Batorego w spólce Ebemed, nie ma najmniejszych problemow z rejestracją, leczy bezplatnie na podstawie umowy z NFZ, jest to czlowiek barzdo serdeczny, dokladnie bada podczas kazdej wizyty, jest dyskretny i delikatny, według mojej opinii to najcudowniejszy lekarz w Krakowie, ma mozliwosć wykonania na miejscu usg dopochwowego( diagnostyka wczesnej ciązy), potem kieruje pacjentki do Falkmedu(od 20tc.). dba o badania i zwolnienia, oczywiście w uzasadnionych przypadkach[/b]

Ale chyba ci się pomyliło...pochwały to w temacie DOBRY LEKARZ!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

agnieszka83
Nie zgadzam sie z Toba w ogole, jest mily moze ale jesc chodzi o udzielanie informacji to wcale nie jest tak jak mowisz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Dziewczyny,

Opisałyście tu przypadki rażących zachowań lekarzy, którzy swoją pracę traktują najwyraźniej jako zło konieczne, albo dopust boży, jaki ich spotkał, a nie jako świadomie dokonany przez nich wybór zawodu.

W opisywanych przypadkach albo nieuctwo, albo lekceważący stosunek do swojej pracy (który mieliby, niezależnie od wykonywanego zawodu, niezależnie od płacy) sprawiły, że mogli oni narazić Wasze zdrowie i życie Waszego nienarodzonego dziecka. Wielokrotnie tylko Wasza świadomość i zmiana lekarza uchroniły przed nieszczęściem. A nie wszystkie kobiety mają chociażby możliwość dostępu do odpowiedniej informacji.

Mam w związku z tym pytanie. Jaki jest wg Was sposób zapobiegania takim zachowaniom lekarzy? Czy wystarczy opis sytuacji i wyrażenie opinii na forum?

Czy może należy złożyć oficjalną skargę do dyrekcji danej placówki i rzecznika praw pacjenta? Jak myślicie? Czy warto? Przecież nieodpowiedzialność lekarza może zagrażać kolejnym pacjentkom.
A z drugiej strony, czy to coś zmieni w zachowaniu takiego lekarza? Czy odniesie jakikolwiek skutek? Czy nie zostanie to potraktowane jako chęć odwetu niezadowolonego pacjenta?

No właśnie. Czy warto? To jest moje pytanie do Was.
Właśnie borykam się z tym problemem. Chciałabym poznać Waszą opinię.

pozdrawiam
ulaszek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja odradzam dr plaszewskiego, na poczatku myslalam,ze jest bardzo kompetetnty, byc moze wiek mnie zmylil, <ok. 50 lat>kiedy robil mi 1 usg stwierdzil,ze jestem w ciazy i skasowal kase za usg mimo,ze byl;am na kase chprych!!, okres dostalam za tydzien(mam nieregularne) na 2 USG stwierdzil,ze mam chyba miesniaka, ale nie jest pewien, bo to moze byc cien!!bez zainteresowania przepisal mi tabsy na ktore zle reaguje,l do tego ponoc z misniakiem nie mozna brac, sytuacja zprzedmowczyni sie powtorzyla, kazal sie rozebrac i sobie poszedl zostawiajac mnie na przeciagu, nie polecam, pomijam fakt,ze doradzal jakis nie wiem dokladnie jaki zabieg kolezance zapewniajac,ze jest najlepszy tylko dlatego,ze ma tylko na taki sprzet, w rzeczywistosci mozna go dokonac nowszym sprzetem szybciej i bezbolesnie, ale nie poinformowal jej o tym mowiac,ze to jedyne wyjscie! dr na NFZ przyjmuje na batprego, a na lea prywatnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zdecydowanie odradzam dr.Płaszewskiego!

Trafilam do niego jakos podczas odwiedzin u mojego meza w Krakowie. Wpakowal mnie na fotel, zaczal badanie i wczuł tyłozgiecie, co jest rzeczywiscie faktem.....jednak wpadl na "genialny" pomysl ze trzeba je naprostowac (co jak powiedzialo mi dwoch innych lekarzy jest cecha anatomiczna i nie o prostowania.).Nie zatrzymalo tego czlowieka nawet to ze wrzasnelam z bolu na tyle silno ze pacjentki sie pytaly co mi jest jak wyszlam. Gdy zauwazyl u mnie nadzerke uparl sie ze trzeba ja koniecznie wypalic lub wymrozic (mialam wtedy 17 lat). Ta sama nadzerka po jakims czasie sama sie zaleczyla. Pobadal mnie tak jeszcze chwile i oswiadczyl bez zadnych badan ze NAPEWNO jesli zajde w ciaze poronie a tak w ogole jego zdaniem jestem bezplodna. Dodam tylko ze jestem szczesliwie w ciazy ktora chowa sie poprostu cudownie i bez zadnych problemow.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]