Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Dołączam do Was. Szczerze powiedziawszy już się nacieszyłam ciążą. DZidzia już ładnie buszuje w brzuszku, więc wiem jak to jest, doznało sie juz wszystkich przyjemności i niedogodności ciąży. Chętnie już bym się synkiem zajęła (chociaż bedą z pewnoscią momenty, że da mi w kość). Strasznie chciałabym też rozpocząć swoją rekonwalescencję zwiazaną ze zrzucaniem wagi i powrotem do siebie. A tu co? Mam dość dużo czasu, połażę na spacery, posprzątam, przelecę całe miacho i... siedzę na forum e-mama :lol:

Jest już mój synuś na świecie!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

shaidin wielkie gratulacje :D:D:D:D buziaki dla malego :D buu ja tez chce juz :D:

lomeczka oj znam to uczucie. ja to jeszcze mam rozrywke bo Niusią sie ktos musi zajac ale maz sobie wziął opieke i bawi sie z malą wiec nawet duzo zajmowania sie malą nie mam :) nie chce im za bardzio przeszkadzac bo zawsze bylysmy we dwie i relacje malej z tatą byly hmmm nie poiwiem ze zle bo on sie nia duzo zajmowal ale takie średnie. a teraz jak im przyjdzie zostac na kilka dni razem bezemnie, a i poźniej wiekszosc rzeczy kolo malej bedzie robil maz... musza sie do siebie przyzwyczaic :D:D ale jest dobrze. mala juz od wczoraj lazi po domu i zamiast "mamaaaaa" wrzeszczy "tatoooo" :D:D:D:D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

lomeczka a gdzie myślisz rodzić :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

znowmama1
bardzo dobrze, że tatuś z córcią nadrabiają zaległości wspólnie spędzanego czasu, bo niestety dzieci rosną i takich chwil jakie nam mijają w czasie obecnym więcej nie będzie, bo i my się zmieniamy i pociechy tym bardziej, a wspomnienia wtedy po prostu .

Basica
planuję rodzić w szpitalu olkuskim. Niby mi doradzano Kraków i odradzano Olkusz, ale ze swoim lekarzem rozmawiałam i powiedział, ze jak już ciężarna bardzo chce rodzić gdzieś dalej no to się nie sprzeciwia, ale w sumie, że to jakiegoś wielkiego sensu nie ma. :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Basica dopiero teraz się zorientowałam, że będziemy w podobnym czasie rodzić. :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc :)
witam nowa dluzaca sie ciezarowke.
ja dzis pol dnai w szpitalu spedzilam - jestem wyczerpana.
we wtorek ide pod kroplowke lub noz.
chociaz tyle wiem, ze we wtorek urodze na 100%

pozdrawiam serdecznie

Raptus Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Swój wolny czas uzupełniam tym, ze dzidzia się dużo rusza to ja go drapię po tym co wypina :lol: Uwielbiam to robić.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Znowumama daj znac !!???!

Raptus Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej :D
ja nadal w 2paku :D i tak juz zostanie przynajmniej do czwartku.
nazbieralam dzis malin i robie sok... w sumie juz 2 tura soku bo jedna juz od ponad miesiaca czeka w piwnicy :) ale co tam ... tak mi sie nudzi ze postanowilam czyms czas wypelnic :D:D:D

dzis mija mi termin porodu... ale mojego dziecka to nie rusza :D

Pozdrawiam laseczki :*

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Znowumama mi położna środowiskowa powiedziała że żadnych malin ani dżemów ani soków z nich. A dzień wcześniej tata mi przywiózł cały koszyczek :( Taką restrykcyjną dietę mi poleciła, ale jak na razie mały nie ma na szczęście na nic co jem uczulenia, więc nie narzekam.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

shaidin ja te soki to bardziej dla mojej lali robie. jak ostatnio miala katarek to ja poilam sokiem porzeczkowym z wodą i herbatką z soikiem malinowym- mojej roboty obydwa. i w 2 dni przeszlo :D
do tego syrop z lipy i po katarku a zanosilo sie na cos groźnego.

zrobilam tez borówki z cukrem sa świetnym lekarstwem na biegunke. duzo lepsze niz takie z apteki :)

a procz tego mam calą piwnice innych konserwowych i kiszonych smakolyków ogórków papryki cukini buraczków :D:D:D rozne komboinacja- z miodem z musztarda :D:D:D

dzemy mam z zeszlego roku bo nie zjedlismy to w tym nie robilam ale pyszne sa :D:D:D

wiec oficjalnie moge rzec ze sezon przetworowy zostal zakonczony :D

korca mnie jeszcze pomidorki... jak w poniedzialek nie urodze to sie za nie wezme :) bedzie pycha zupka dla malego z domowego przecieru :d

to sie tak tylko mówi ale czas szybko plynie i raz dwa bedziemy podawaly jakies stale jedzonko :D:D:D a ja jestem uprzedzona do sloiczków :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Znowumama skad masz te maliny ?? Ja nie mam takiej mety zeby nabrac, u nas taki malutkie pudeleczko 3.50 kosztuje - ale wiadomo z gieldy... zrobilam jedynie 3 malutenkie sloiczki. NA 2 dzieci to trzeba mi z 30 takich.
Pomidory zrobilam, ale takie w calosci. Salatke pyszna z kapusta i papryka. Ogorki chilli. Leczo - ale tylko 3 sloiki.

Raptus Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej hej
melduje sie nadal w calości :D

malinki mam z dzialki ( te wczesne) a poxne ukradlam cioci :D:D ale za jej zgodą :D

ja mieszkam w domku wiec mam wszystkie krzaki - maliny porzeczki czarne i czerwone, agrest, jablka, gruszki (to juz nie krzaki) :D:D:D
mialam truskawki i poziomki ale ze mi sie nie chcialo plewic to sie pozbyłam. ale musze pomyslec co by byly na przyszle lato wsadzone i jeszcze mysle nad borowkami :D:D

pozdrawiam w niedziele :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

juz jestesmy - we dwoje.
Dopiero teraz wyszlam ze szpitala - po tygodniu, porod mialam strasznie ciezki, dlugi i niestety zakonczony cieciem :( po takich przezyciach (wyjeli malego w ostatniej chwili - nawet nie mieli czasu 10 min dac znieczulenia podpajeczynkowkowego - dostalam narkoze i nie przezylam CUDU NARODZIN) tak wiec po tych przezyciach szybko na kolejne dzidzi sie nie zdecydujemy... :(
na szczescie z malym wszystko w porzadku, zdrowy silny chlop i do tego taki przystojniaczek jak tatus ;)

pozdrawiamy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

anapura gratulacje :) super ze synus jest juz toba a przezyc wspolczuje ale nie martw sie nasza kobieca psychika jest tak skonstruowana ze sie o tym bolu zapomina :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Aneczko gratulacje !
Przykro mi z powodu Twojego bolu, ale tak jak napisala Ulcio, szybko zapomnisz - zobaczysz.

Raptus Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tu juz nawet nie chodzi o bol a o strach o dziecko, naprawde wszystko bylo na ostatnia chwile

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

A gdzie rodzilas?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gratulacje annapura !!!!!!

Kolejny mały obywatel na świecie :D Najważniejsze że cały i zdrowy, a o porodzie się baaardzo szybko zapomina, i pomyśleć że mój był 2 tyg temu.
Czy mi się tylko wydaje czy rodzi się więcej chłopców niż dziewczynek?? Zauważyłam to już w szpitalu jak byłam, dziewczynek było malutko a za to chłopaków mnóstwo.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Expert
Awatar użytkownika

to chyba zalezy od dnia u mnie na 5 panienek byl 1 chlopiec :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]