Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:37 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677 ... 679  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Oswiecim

Rajcula po pierwsze gratuluję!
Dziwne że jak jesteś w ciąży to terminy masz takie z kosmosu,no ale to nasza służba zdrowia.
Niestety z tamtej oferty nic nie wyszło, ale jedynym plusem jest to że R dostał pracę w Czechowicach na Silesi.W dobrym momencie do niego zadzwonili bo miał już pakować się z powrotem do Hiszpanii, a że tam jest czterobrygadówka więc muszę znależć pracę w rozsądnych godzinach.
Nie wiem napiszę cv i pozawożę do przedszkoli w okolicy, może jakaś woźna albo pomoc kuchenna.

Offline Wyświetl profil  

No właśnie i jak udało się coś załatwić z ta praca?
Ehh mój w lipcu kończy rok a ja bez pracy i trzeba by było się zaczac za czymś oglądać, bo nie ma do czego wracać bo zlikwidowali moje wcześniejsze miejsce pracy, a poza tym po tym jak mi się umowa skończyła po urodzeniu to już nawet umowy nie przedłużyli....
Oj tak teraz terminy w multimedzie to masakra jakas z min 3 miesięcznym wyprzedzeniem trzeba się zapisywać a i tak ciężko.

Nadal poszukuje chętnych na wspólne wyjścia. :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Aravilka a gdzie na ogół spacerujesz? ;)

Co do terminów to myślałam, że dla ciężarnych są jakieś przywileje, a tu dupa. Ale multimed prywatny to im zależy, żeby jak najwięcej trafiło do kasy. Już ta wizyta pal licho, ale wkurza mnie, że za badania muszę płacić. Należą mi się, przecież chcę chodzić na nfz, a że terminów nie ma to co poradzę. W poprzedniej ciąży miałam prywatna opiekę medyczną i w multimedzie umawialam wizyty na bieżąco i to nie w godzinach przyjęć prywatnych tylko NFZ więc chyba nie mają takiego obłożenia.

bacha to trzymam kciuki, żeby się udało coś znaleźć. Ważne, że mąż już pracuje

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Witam się :-)
Trochę mnie tu nie było a tu takie wieści!
Rajcula gratulacje!!! :-) :-)
Fajnie, że nie czytałaś archiwum i nie zniechęciłaś się do dzieciaków rok po roku ;)

A tak na serio to jest fajna różnica te 1,5 roku - moja Żabki są bardzo ze sobą zżyte :-)

Bacha i jak tam odpowiedź w sprawie cv?
Dobrze, że mąż już ma pracę :-)
Facet zawsze ma większe szanse niż kobitka...

Co planujecie na Dzień Dziecka?
My jedziemy na basen, od babci dostały farby i jest git :-)

Jak tam po Dniu Mamy w przedszkolu?
Ja się wzruszyłam...

Moje dziewczyny już takie duże... czas strasznie szybko leci.
Poza tym u mnie po staremu - pracy nie zmieniłam, buduję się nadal ;-)

Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dzięki Mysia :) u nas będą 2 lata, termin mam na 12 grudnia czyli 2 dni po urodzinach Krzysia :) ja nadal wymiotuje więc jakoś nie planujemy nic specjalnego. Dziś jedziemy do mojego brata na podwojne urodziny połączone z dniem dziecka, mam nadzieję, że jakoś wytrzymam :)
Co do zrazania się to akurat tym razem ciąża była niespodzianka, ale miłą :)

Offline Wyświetl profil  

Kurde czuje się tu taka obca, bo wy się wszyscy znacie no :(

A ja różnie spaceruje od zasola przez planty włącznie z miastem i osiedle chemików także, że tak powiem wszędzie mnie pełno :)

My na dzień dziecka wybraliśmy się wczoraj do zoo. Młody był zachwycony ciągle tylko oooo i oooo robił i mu się nie podobało jak szliśmy do innych zwierzątek. A w sprawie działań dziecka. Czy tylko ja mam taki problem z tesciami odnośnie kupowania prezentów (w sumie innych okazji tez) bo mi cholera znaczy Młodemu chcieli kupić prezent na roczek (lipiec) w marcu żeby już mógł się bawić. A na dzień dziecka pół stoiska w Ikei z klockami drewnianymi wykupili. Ehh i walcz tutaj z tym bo oni twierdzą że dziecko nie nie rozumie i po co czekać a jak prezenty to jak najwięcej i jak najdroższe jakby chcieli być najlepsi i pierwsi. Masakra jakas.

no z tym Multimedem u nas to jest masakra jakas zwłaszcza jak się na całodobowa jedzie... A co do gin to się nie wypowiem bo sama dopiero po ciąży się tam przepisałam bo ciążę prowadziłam w Libiążu ale tam z terminami się tak porobiło potem ze z tamtą ucieklam chociaż na lekarza (teoretycznoe) narzekać nie mogłam.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

To ja się w takie dalekie rejony póki co nie wypuszczam ;) z resztą teraz krecimy się głównie koło domu, bo w wózku mi już nie zaśnie, a za długo też nie chce siedzieć, bo go nosi.

Tesciowie to ciężki temat. Ciesz się, że nie kupują używanych zabawek jak moi :/ a później tu gdzieś brakuje śrubki, tu coś nie działa. Co do dawania prezentów z wyprzedzeniem to w tym wieku faktycznie dziecko nie wie o co chodzi z różnymi okazjami. My też naszemu kupujemy często różne rzeczy przed jakimś świętem, moja mama też parę razy tak zrobiła. W tym roku na dzień dziecka dostał fotelik na rower i kask, już od kilku tygodni jeździ na wycieczki :)

Ja dołączyłam do forum prawie 2 lata temu i jeszcze osobiście z żadną mamą nie miałam okazji się poznać :) nie czuj się obco :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Rajcula gratulacje
Ale mnie tu nie bylo :)
U nas dzien dziecka spokojnie. Kupilismy dzialke rekreacyjna i teraz kazdy grosz idzie tam. Ale zeby nie bylo ze martyna od nas nic nie dostala to kupilam jej filcowe zestawy zrob to sam misia pacynke i torebke, domiskowi kupilismy ostatnio spacerowke wiec teraz dostal buziaka ;)

Aravilka my juz tu jestesmy ok 8 lat. Kiedys spotylalysmy sie bardzo czesto teraz terminow zgrac nie mozemy.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

rajcula ja już Ci gratulowalam :) ale jeszcze raz... gratuluje ;) jak tam mdlosci? to juz drugi trymestr wiec powinno byc juzduzo lepiej.

bacha to sie porobilo u Was :( dobrze ze maz nie musial jednak wyjezdzac!

aga ty tylko dzialeczkai dzialeczka i nie ma kiedy do kolezanki na fb do kolezanki napisac ;) aleciesze sie Waszym szczesciem :*

to moze juz czas na spotkanie :P:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

A dziękuje raz jeszcze :) od wczoraj czuję się znacznie lepiej :) tydzień temu miałam zatrucie pokarmowe, całą noc wymiotowałam i do niedzieli czułam się fatalnie. Brak sił na cokolwiek i wymioty nasilone, ale od poniedzialku ani jednego pawia :D teraz musi być już tylko lepiej :) usg genetyczne za nami, przeziernosc dużo niższa niż przy Krzysiu, dzidzia duuuzo spokojniejsza więc może chociaż to dziecko nie będzie miało adhd ;) ja już momentami za nim nie nadazam.
Jutro idziemy do lekarza, bo od 2 dni są brzuszkowe problemy, wczoraj nie chciał jeść i miał sraczkę, a dziś po kolacji 3 fontanny z buzi wyleciały :( wczoraj myślałam, że to od zębów, ale teraz sama nie wiem. Może zjadł coś z podłogi, albo jakieś czeresnie zepsute spod drzewa. Wczoraj jeszcze wsadził rękę w pampersa z kupą i rozsmarował po dywanie, dziś 3 dywany zahaftowane - masakra. Dzieci to sama radość hehe.
Widzę, że Wojtek nieźle przyspieszył z zębami :) Krzyś jeszcze nie ma jednej 2-ki na dole, a czwórki już wszystkie są :P

Offline Wyświetl profil  

No wy tu jak w rodzinie żyjecie :) fajnie macie. Hehehe.
A myślałam że tylko mojemu dziecku tak dziwnie żeby rosną b9 dwójki na dole nie ma a na górze juz 4 wyszły :D
W dodatku u nas tez ostatnio były takie problemy ale na szczęście obeszło się bez wymiocin. Trzy nie przespane noce do czasu zbawiennej kupy i wszystko wróciło do normy.

Czy wasze dzieci też mają taki ogromny tryb nieśmiertelności jak coś robią. Mój zaczął stawiać kroczki i puszczać się mebli i spinac się po nich i sprawdza czy może zejść z łóżka na głowę. Ehh powiedzcie ze nie jestem w tym wszystkim sama.

Nie znam was ale z opowiadam się za spotkaniem

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

"tryb nieśmiertelności" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: idealna nazwa ;) niestety dzieci to mają baaardzo długo, mój na okrągło robi głupoty, wiecznie gdzie łapę wpycha i nie może wyciagnąć, wyłazi na wszystko, kombinuje... z jednej strony nie powinno się dziecka straszyć że coś się stanie, ale z drugiej jak sobie z tym radzić :roll:

dziewczyny wydaje mi się że to nie zatrucia tylko rotawirus... teraz niestety panuje wszędzie :/ u nas w mieście grasował miesiąc temu i nieraz dawał kiepskie powikłania. Dzieci przechodzą to różnie, raz lekko, a raz wylądują w szpitalu :roll:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

U nas straszenie, że coś się stanie nie pomaga, wszystko trzeba sprawdzić na własnej skórze. Jeszcze żeby uczył się na błędach to byłoby dobrze, ale zaraz robi dokładnie to samo. Ostatnio staje na różnych zabawkach, wspina się na fotele, łóżka i skacze po nich. W przypływie euforii zbiega z łóżka przodem - póki co zawsze byłam w pobliżu i zdążyłam go złapać. Z jednej strony cieszę się, że jest odważny, nie wstydzi się, ale z drugiej ciężko go opanować. Chyba jedyne czego się boi to splukiwanie głowy :P

aga czy Wojtek woła siku/kupa? mam plan na lato, żeby oduczyc Krzysia od pampersów, ale nie chce skurczybyk wołać. Przynosi nocnik i mówi si, ale czasem mu się wcale nie chce, a czasem nie usiadzie nawet. Kupiłam 4 pary majtek i w niedzielę już biegał po ogródku, zasikał wszystkie, bo nie kuma o co chodzi :P ale nie poddam się tak łatwo! ;)

Byliśmy u lekarza, jakaś infekcja o łagodnym przebiegu.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

rajcula u nas to samo! nic sie nie uczy na wlasnych bledach... typowy chlop ;) wychowanie dziewczynko a chlopca to u mnie niebo a ziemia. Nikola pierwszego strupa miala chyba w przedszkolu a ten szaleniec wiecznie cos narobi... jak nie siniaki, to guzy..motarcia. teraz leczy ponad tydzien strup na kolanie i wiecznie na nowo go obciera. zwariowac mozna....
z nocnikiem to samo... teoria jest opanowana ale ptaktyka zerowa. ja mam chyba z15 majtow ale co z tego jak zsika sie i wogole go to nie rusza ;) Nikola korzystala z nocnika od 18mca a on pewnie do dwoch lat minimum na pampersie bedzie ;) mali faceci ktorych znam tak wlasnie maja :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cześć babeczki!
Ale mnie tu nie było! Ale już nie obiecuję, że się poprawię. FB mam w telefonie i niemal non stop jestem w zasięgu, a z lapka korzystam sporadycznie ;)
Rajcula GRATULACJE!!!
Aravilka witaj! Napisz nam coś o sobie i swoim synku.

U nas po staremu. Dzieciory rosną, Danko uroczyście zakończył przygodę z przedszkolem, został przyjęty do szkoły, do której chodzi Gaba. Gabi od września do 4 klasy (już jestem przerażona wrześniem).
Danko "pokochał" piłkę nożną, zapisałam go do Akademii Piłkarskiej i mam urwanie jaj. Do końca czerwca mamy treningi 3 razy w tygodniu, najgorzej jest w sobotę, bo Danko wpada do nas po 6.00 z przypomnieniem, że o 9.00 ma trening i czy go obudzę ;) Tak więc w soboty nie śpię od 6.00, bo jak mnie młody obudzi, to już zasnąć nie mogę. No ale ma jakąś tam swoją pasję, więc go wspieramy.
W przedszkolu na koniec zraził się do jednej z wychowawczyń i teraz chodzi tylko wtedy do przedszkola, kiedy od rana jest ta, którą uwielbia, a w południe go odbieram ;) No ale został tydzień do końca, więc jakoś to wytrzymamy :)
Po tym, jak s.aga kupiła działeczkę rekreacyjną, strasznie jej pozazdrościliśmy i też jesteśmy na etapie kupna własnej. W przyszłym tygodniu finalizujemy transakcję i wakacje spędzimy na naszym własnym RODOSie :lol:

No to chyba tyle nowości u nas. Pracy nie szukam, mąż pracuje jak pracował, dzieci zdrowe ;)

Offline Wyświetl profil  

No właśnie ja na fb tez cały czas to może trzeba założyć.na fb grupę co? Tam będzie szybciej łatwiej i przyjemniej. Co wy na to?

Moj syn roczek 12 lipca. Masakra ale to zleciało.ja teoretycznie znalazłam prace ale czy to wypali się okaże. Zawsze jakaś dodatkowa praca a kaska potrzebna bo chcemy mieszkanie odkupić od rodziców :) a macierzyński się i tak kończy a nie ma do czego wracać. Nie wiem co jeszcze wam mogę napisać ;)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Mamma ja też z lapka sporadycznie korzystam, a na naszym forum piszę najczęściej z telefonu :) a tak w ogóle to dziękuje :)

AGA&NIKI widzę, że wakacje tuż, tuż. Gdzie się wybieracie?

Tak w ogóle to czuję się osamotniona, tylko ja w ciąży, nie ma się z kim wymieniać odczuciami itd, może ktoś dołączy? :P hehe

Oj dobra, nie namawiam, ale pochwale się, że 2 dni temu poczułam ruchy, szybko dosyć. Teraz też fika sobie. Tesknilam za tym uczuciem :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

mamma marne tłumaczenie :wink: :mrgreen: :mrgreen: ja też pisze tu głównie z telefonu :P: :P: fajnie że też dopadliście sobie działkę :) w tym samym miejscu co Aga?
Ja też mam urwanie głowy (aktualnie przerwa wakacyjna) z hip hopem Nikoli :) praca, mały bąk i dwa razy w tygodniu zajęcia w szkole tańca... do tego domowe obowiązki i człowiek nie mam na nic czasu :shock: ale co zrobić ;) od wrześnie będzie gorzej bo jeszcze dojdą obowiązki szkolne. Zmieniamy też szkołe tańca bo nauczycielka Nikoli zakłada nową szkołę z koleżanką jeszcze bliżej nas więc idziemy do niej całą grupą ;)

aravilka
gdzie dopadłaś pracę? :) Twoj synek jest w wieku małego od Agi :) on jest z 15 lipca o ile dobrze pamiętam :)

rajcula tak, to piękne uczucie jest :) a w drugiej ciąży szybciej czuje się ruchy. Ja nie mam zamiaru dołączać do Twojeg ciążowego towarzystwa ;) hehe, chyba że planujesz trzecie to kto wie ;) żarcik!
W tym roku jedziemy do Świnoujścia... przepłyniemy się promem i może skoczymy za granicę luknąć ;) mamy wynajete swoje mieszkanko - kawalerkę 30m2. Do morza 150m więc tylko modlić się o spokojny dojazd na miejsce i pogodę :) i żeby dzieci były zdrowe bo póki co mały zakatarzony :roll:

Offline Wyświetl profil  

Z praca jednak niewypał. Gościu strasznie nie ogarnięty. Myśli ze towar mu wystarczy i nic więcej. Gdyby nie ta druga co tam robi to sklep by nie istniał... Nawet z kasa się nie dało dogadać. Stwierdziłam ze mam to w dupie i zabiorę się za szycie własnych rzeczy dla dzieci (może nie tylko) i zobaczę czy to pójdzie.
A gościu ważne ze zapłacił za 3 dni. Dwa dni mu jeszcze sklep poratuje i dość.

O to fajnie ze jest ktoś z dzieckiem w wieku mojego :)

Oj dziewczyny ja wam nadal proponuje przeniesienie się na fb :)

I nadal szukam chętnych na wspólne wyjścia :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Tak, domis 15 konczy roczek i tez nie wiem kiedy to zlecialo.
Aga na tym samym RODosie mamy nasze działki ;) w dwóch roznych czesciach wyspy ;)
U nas chorobowo, wszyscy zasmarkni do tego mlodemu zęby szaleją. Wlasnie wyszly kolejne 2 czyli mamy juz 9 ;)
Na fb kiedys byla grupa utworzona, ja tu tez zagladam od święta

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13570 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 671, 672, 673, 674, 675, 676, 677 ... 679  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]