Dzisiaj jest pn sie 31, 2026 4:36 pm

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1028 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

ja jestem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ja też jestem :)
No fakt troszkę zajęta jestem
Teraz jeszcze się meczymy bo mala ma dysplazje prawego bioderka i to dosć spora i musi nosić poduszke ale na szczescie powoli sie przyzwyczaja i potrafi juz w niej spac w nocy
A u was mamusie cio tam słychać??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej wkoncu mam chwile zeby sie zameldowac :)
U nas jak narazie dobrze choc do idealu daleko maly na skaze bialkowa, ciemieniuche i zeby bylo malo za szybko mi rosnie i juz mu sie zrobily szmery na sercu w tydzien mi przytyl 1 kg :shock: od kilku dni do mleka juz dodajemy kaszke kukurydziana no szok ile to dziecko je - nie ma co prawdziwy chlop :)
Poza tym niemoge wygrac z ciemieniucha i swedzaca go glowa tak sie bidula drapie ze az mi go szkoda ale musze przyznac ze jest mega cieprliwy bo nie placze tylko cierpliwie czeka kiedy sie to skonczy :)

teraz to juz sie fajnie zrobilo bo zasypia tak o 20 i spi do 5 rano wiec wkoncus ie rodzice moga wyspac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Siemka, no w końcu ktoś się odezwał, nudno się już robiło :D :D :D . Moja mała też ma uczulenie na białka krowie i miała taką ciemieniuchę, że szok. Lekarka straszyła nas, że to może być Atopowe Zapalenie Skóry :x :x :x , ale zmieniła mleko na Nutramigen i wszystko się skończyło :D :D :D Jak każda panienka lubiła to czesanie i teraz na główce nie ma ani pół strupka :D :D :D
Już się doczekać nie mogę jak będzie mogła kaszki jeść. Przez święta tak patrzyła na normalne jedzonko, że aż mi jej żal było.
Poza tym rozwija się super, stawy świetnie, no ale zaczyna stroić humorki. Lubi jak się ją nosi i śpiewa, ale jest już dość ciężka :D :D :D
Pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam w Nowym Roku
Ulciu to co napisałaś to tak jak bym ja pisała.
Zosię trzeba nosić, śpiewać i tańczyć :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
My też jesteśmy na Nutramigenie i jest ok.
Kolki troszkę się uspokoiły więc wieczory są fajne.
Teraz ma trochę kataru ale odciąganie nic nie daje bo nic nie leci.
Dostaje krople do nosa i calcium.
Ja tez już zacznę dodawać jakiejś kaszki bo co 2h by jadła. Wczoraj na takiej domowej wadze ważyłam i mamy 5700 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Heeeej :)
Wszystkie urodziły i temat padł hahah Jak tam u was kochane ? jak sie miewaja wasze dzieciaczki ? moj szaleje na calego jeszcze go nie ciagnie do siadania ale mamy czas :) zabki ida ale narazie przechodzi to nawet lagodnie skaze ma nadal i co chwilke go wysypuje ale znalazlam super krem po ktorym mu lepiej nie wiem czy znacie takie kosmetyki jak forver living jestem bardzo zadowolona zwlaszcza z witamin ktore uratowaly moje wypadajace wlosy jak chcecie to na priv wam wiecej opowiem bo nei wiem czy tutaj mozna :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć Mamusie! Pamiętacie mnie jeszcze?

Napiszę tak w skrócie: Zuzia jest wcześniakiem i zamiast na koniec września przyszła na świat 4 sierpnia ważyła 2100 i mierzyła 47cm. Leżałyśmy w szpitalu prawie trzy tyg. na szczęście tylko przez pierwszą dobę Zuzia była pod tlenem, a potem powoli dochodziła do siebie :)

Teraz skończyła pół roczku ale odbiega od swoich rówieśników, tak mi się zdaje, choć lekarka mówi, że jest bardziej rezolutna niż dzieci w jej wieku. Chodzimy na rechabilitację do neurologa, a szczepienia mamy na Strzeleckiej tzn. indywidualny tok szczepień. Zuzie nie wykarmiłam niestety swoim mlekiem, udało się tylko przez jakieś pierwsze trzy tyg., potem miałam zapalenie piersi i Zuzi moje mleko przestało smakować :( Przeszłyśmy więc na mieszankę HA ale teraz to już normalną mieszankę dostaje, ponieważ po urozmaiceniu diety nie miała żadnych odczynów alergicznych :) Je już prawie wszystko: jagniecinę, kurczaka, indyka,wołowinkę, królika i różnego rodzaju deserki. Czasami sama coś zrobię, zaopatruję się w ekologiczne warzywka i owoce, nie maich za dużo więc ostatnio buraczki z jabłuszkiem i marchwią.

UCIU! Może się spotkałyśmy kiedyś na spacerku, ja też mieszkam na Kurdwanowie :) Jestem ciekawa czemu w ciąży się nie zgadałyśmy??? Więc może jeszcze wszystko przed nami i będziemy razem spacerować :)

Pozdrawiam Was serdecznie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to super, tylko musimy poczekać na ciepełko, bo na razie wolę nosa nie wystawiać na zewnątrz. Fakt, szkoda, że wcześniej się nie zgadałyśmy, zawsze byłoby raźniej :lol: :lol: :lol: :lol:
A co się dzieje z resztą mamusiek??? Pozdróffka :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

UCIU gruba warstwa kremu ochronnego i na spacer! Trzeba hartować maluszki :p

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

W Hucie to nie da się z wózkiem na spacer wyjść bo chodniki nie są odśnieżone a na sanki to nasza jest jeszcze niestety zbyt mała wiec musimy w domu siedziec :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

My też miałyśmy problem z warstwą śniegu ale ubieramy się wtedy grubo i hop na balkon, Zuzia szybko zasypia na świeżym powietrzu, a ja wtedy mam duuużo wolnego czasu dla siebie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ehhh gdybym ja tylko miała balkon hahah :)

Moj maly dzisiaj szaleje na calego juz nie wiem sama o co mu chodzi podejrzewam ze to przez zabki no i do tego grypa i katar - zyc nie umierac. Pewnie jakbym go dala na polko to by mu sie lepiej oddychalo :)

Dziewczyny jak z waszymi @ ?? Ja mialam pierwsza po porodzie 7 stycznia i do tej pory cisza !! Zrobilam test (bo mam grype wiec sie balam ze jakby byla fasolka to zeby dzialac) ale wyszedl negatywnie wiec nei wiem co jest grane ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Ja miałam już dwa razy pierwszą dostałam 9 stycznia w lutym też miałam a teraz czekam z poczatkiem marca na kolejna tylko moj sie obawia bo ostatnio jak nic nie chcialam jesc to od dwóch dni jem ogromne ilości hehe

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wreszcie świeci słoneczko tak więc pewnie wszystkie się cieszymy :)

dłuuugich i przyjemnych spacerków weekendowych Wam życzę :kla:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja pierwszą @ miałam pod koniec października, aż szok. Myślałam, że to jeszcze po porodzie, ale nie :lol: :lol: :lol: Teraz co miech i regularnie, aż dziwo :D :D :D
Mojemu brzdącowi ząbki nie chcą iść jeszcze, ale jak zaczną to wyprowadzam się z domu :twisted: :twisted: :twisted:
Pozdrowionka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a może ktoś doda pażdiernikówki 2009

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Podałam ci linka do krakowskich ciężarówek i mam gdzie mozesz pisać
skoro nie ma pazdziernikówek 2009 z krakowa pisz z pazdziernikówkami 2009 z całego kraju podałam linka w temacie który założyłaś!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Widzę Mamusie, że jesteście tak zajęte swoimi pociechami, że nie macie czasu tu zaglądać :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam mamuśki :D :D :D
Mnie nie było dłuższy czas, bo nie miałam neta. Jak na razie czas miałam, chodziłam do pracy i trochę odpoczęłam.Teraz znów będę siedziała z kluseczką w domu :lol: :lol: :lol: .
Załatwiłam sobie termin chrzcin na Wielką Niedzielę. Ksiądz nic nie mówił, tylko tyle żebym pomyślała o ślubie :twisted: :twisted: :twisted:
Anna zbliża się wiosna, trzeba pomyśleć o tych spacerkach, bo czasem pogoda aż się prosi, żeby na pole wyjść.
Pozdróffka wszystkim
:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

my na spacerki chodzimy codziennie :) wyjątki to deszcz i duży wiatr. trzeba hartować maluszki :)

słoneczko tak upragnione ma zawitać na niebie już niebawem ;)

pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1028 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52  Następna

Forum ciąża

» Fora Regionalne » Małopolskie

Strefa czasowa UTC [letni]